Referat ramnicu valcea

Ramnicu Valcea - Baia de Arama si Baile Herculane

Referat despre Ramnicu Valcea – Baia de Arama si Baile Herculane
Muzeul istorie, arheologie, arte plastice
Inceputurile muzeografiei valcene dateaza imediat dupa al II-lea razboi mondial, prin infiintarea la Rm. Valcea, in anii 1949-1950, a primului muzeu – Muzeul Regional Rm. Valcea – prin preluarea de la Liceul „Lahovari” a unor colectii de arheologie, istorie, arta plastica, icoane, carte veche bisericeasca, piese de stiinte naturale etc).
Muzeul a fost organizat, initial, in cladirea actualului muzeu de Arta „Casa Simian”, transformandu-se in anul 1955 in Muzeul Raional Rm.Valcea, iar din 1968 devenind Muzeul Judetean Valcea.

Dupa anul 1968 Muzeul Judetean Valcea a cunoscut o dezvoltare si o extindere continua a colectiilor, transformandu-se intr-o institutie de cultura specializata in cercetarea, conservarea, restaurarea si valorificarea patrimoniului cultural . Fiind conceput si organizat ca un complex cultural Muzeul Judetean Valcea are in structura sa organizatorica ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 458kb
Downloads: 402
Materia: Geografie

Pestera Muierilor

La câţiva zeci de metri intr-o sală spaţioasă o formaţiune stalagmitică îmbracată parcă in mantie orientală. Aici stalagmite uriaşe, cruste parietale, domuri, concreţiuni de tavan iau forme ciudate motiv pentru care au fost numite: Cadâna, Moş Crăciun, Dropia, Domul Mare, Uliul Rănit etc.

Imagini din peşteră
Coloniile de lilieci adaugă plafonului cenuşiu al peşterii numeroase pete negre. In afara de speciile de lilieci - Myotis sp. Miniopterus sp. si Rhinolophus sp. - fauna cavernicolă acestei peşteri se compune din miriapode, pseudoscorpioni, paianjeni si numeroase alte nevertebrate inferioare.

Alte referate despre: pestera muierii referat, pestera muierii, referat pestera muierii

Vegetatia si fauna Romaniei

Vegetatia naturala are un fond primordial forestier caracteristic
Europei Centrale , care prezinta diferentieri generate de altitudine,
de etajele de clima, si cuprinde peste 4000 de specii. Astfel,
stejarul pre-domina in zonele de campie, fagul urca in Subcarpati si
pe muntii mai scunzi, iar coniferele (molidul,bradul, pinul etc.)
ajung pana la limita superioara a padurilor. Vegetatia forestiera
prezinta interferente in zonele de tranzitie ale reliefului, iar din
prezentele juxtapuse ale diferitelor specii rezulta , toamna, o bogata
paleta colo-

Alte referate despre: vegetatia si fauna romaniei, vegetatia si fauna europei, vegetatia si fauna orizontului local

Muntii Parang

Muntii Parang ocupa o suprafata de circa 1100 kmp in vastul spatiu al muntilor dintre Jiu, Strei si Olt. In familia muntilor Capatinii, Lotrului, Cindrelului, Sureanului, Paringul este amplasat in partea de sud:vest, intr:un poligon cu axa nord:sud lunga de circa 33 km si cu axa est:vest lunga de 32 km. Din punct de vedere administrativ, muntii Parang apartin judetelor Gorj, Hunedoara si Valcea.

Alte referate despre: muntii parang, muntii parang referat, referat muntii parang

Conditiile de mediu in Oltenia

A.2. Situatia emisiilor de gaze cu efect acidifiant
Emisiile atmosferice ale substantelor acidifiante ca SO2, NOX rezultate in principal din arderea combustibililor fosili, pot persista in atmosfera timp de cateva zile, putand fi convertite in acizi (sulfuric, respectiv azotic).

Alte referate despre: adaptarile plantelor la conditiile de mediu, adaptarile organismelor la conditiile de mediu, influenta conditiilor de mediu asupra vietuitoarelor

Energia electrica in Romania

Oltenia a beneficiat de electricitate inca din secolul al XIX-lea, la dezvoltarea sistemului energetic contribuind in mare parte faptul ca prin aceasta zona trece fluviul Dunarea. Acesta a insemnat pentru Oltenia o sursa extrem de importanta de energie, iar pe parcurs a permis si dezvoltarea din punct de vedere energetic a intregului sistem romanesc.Primul moment important este cel al iluminarii, in anul 1887, a Teatrului National din Craiova. Aproape un deceniu mai tarziu, in 1896, a fost pusa in functiune Uzina electrica din Craiova (430 CP), precum si prima retea de iluminat public din Craiova, care avea 636 de lampi concesionate firmei AEG Berlin pana in anul 1937.

Alte referate despre: energia electrica, energie electrica, transportul energiei electrice

Oltul

Oltul este unul din cele mai importante râuri din Romania. Izvoraste din muntii Hasmasul Mare, în Carpatii Orientali. Curge prin judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea, Olt şi Teleorman.

Alte referate despre: geo bogza cartea oltului, raul olt, cartea oltului geo bogza

Manastiri din Muntenia - Oltenia

Mânăstirea Arnota este o mânăstire de călugari, cu hramul Sfinţii Arhanghel Mihail şi Gavril, com Costesti jud Vâlcea, ctitorie a lui Matei Basarab (1633-1636) pe temelia unei biserici nedatate; amsamblu renovat de Constantin Brâncoveanu (1705-1706) şi în stil neogotic sub Barbu Ştirbei (1852-1856); remarcabile picturi murale interioare (1644), cu un valoros tablou votiv, aparţinând zugravului Stroe din Târgoviste, întregite în pronaos în epoca brâncovenească de zugravii Enache şi Preda; mormântul lui Matei Basarab şi al vornicului Danciu, tatăl său; muzeu de arta religioasă; arhondaric.

Alte referate despre: manastirile din muntenia-oltenia, manastiri din muntenia si oltenia, manastiri din transilvania muntenia oltenia

SC Oltchim SA - analiza performantelor intreprinderii

In anul 2003, NFR este negativa, ceea ce arata ca se inregistreaza un surplus de resurse temporare in raport cu nevoile temporare. Aceasta situatie este favorabila numai daca este rezultatul accelerarii activelor circulante si al contractarii de datorii cu scadente mai mari. Daca nu este rezultatul acestei politici, situatia este nefavorabila, fiind cauzata de intreruperi temporare in aprovizionare si in reinnoirea stocurilor sau in activitatea de productie propriu-zisa.

Alte referate despre: sc oltchim sa - analiza performantelor intreprinderii, analiza performantelor intreprinderii, analiza performantelor intreprinderii pe baza situatiilor financiare

Analiza pietei produsului - biscuiti

In limba italiana Biscotti se traduce "ceva copt de doua ori". Cuvantul biscotto deriva de la termenii bis (de doua ori)si cotto (copt). Alte tari au propria lor versiune de biscuiti, de exemplu in Olanda se numesc rusk, in Franta biscotte, iar in Germania zwieback.Una din dovezile cele mai timpurii dateaza din secolul II in Roma. Termenul biscuit provine de la cuvantul latinesc "bis coctum" care reprezinta ceva copt de doua ori". In aceasta perioada "biscuitii" erau nedospiti, tari, ca niste napolitane subtiri, care aveau un continut scazut de apa. Avand ouiditate scazuta reprezentau alimentul ideal pentru conservare, deoarece nu se invecheau niciodata prea repede.

Alte referate despre: analiza pietei produsului - biscuiti, analiza pietei produsului, analiza pietei produsului- ciocolata

Pravila de la Govora

El avea nevoie de o pravilă, fie ca să contrabalanseze acţiunea prozelitistă calvină, fie ca să aibă o nouă carte de legi în locul celei a lui Coresi, care, desigur, era epuizată. Mitropolitul transilvănean va fi rugat pe Teofil să tipărească Pravila şi pentru eparhia sa, cu prilejul soliei acestuia la Alba Iulia. Din această colaborare pe tărâm tipografic, se poate constata că exista o unitate sufletească între români, în ciuda graniţelor nefireşti care-i despărţeau.

Alte referate despre: pravila de la govora, pravila de la govora pdf, pravila de la govora glava

Pomicultura - prezentare generala

Plantarea pomilor
Operatia de plantare reprezinta pentru pomul tanar o expunere serioasa la numerosi factori de stress. Cel mai important factor este legat de afectarea sistemului reticular la scoaterea pomului din solul pepinierei pentru a fi replantat in alta parte. Numerosi perisori absorbanti ai radacinii se pot rupe chiar daca se lucreaza cu mare atentie. Se pot rupe si ramificatii principale ale radacinii mai ales in cazul radacinilor pivotante. In afara de aceasta, plantarea la locul definitiv implica schimbari de microclimat, de compozitie chimica a solului. Daca pe langa acesti factori intervine si o lipsa de umiditate a solului atunci procesul de prindere poate fi serios afectat.

Alte referate despre: pomicultura, referat pomicultura, pomicultura referat

Civilazitii stravechi

O data cu neoliticul se produce totodata o diversificare a ociupatiilor: olaritul, care apare acum, fiind una dintre cele mai importante, ca si o specializare a comunitazilor umane dupa activitile districte practicate cltivarea plantelor si respectiv, cresterea animalelor. S-a produs astfel, pe o scara din ce in ce mai larga, saltul de la economie pradalnica la un productiv. Consecinta acestui stalt estrem de important in modul de viata al omului a fost sedentarizarea lui, pusa in evidenta de aparitia primelor asezari stabile.Spre sfarsitul eneoliticului (neoliticului tarziu) a avut loc indo-europenizarea.

Alte referate despre: colindul-obicei stravechi si sfint, legende stravechi, epoca straveche

Concursuri de matematica

3) Intr-o cutie sunt creioane colorate cu una dintre culorile albastru, rosu, respectiv verde. Numarul creioanelor albastre reprezinta din numarul celor rosii, iar cele rosii reprezinta din numarul celor verzi. Sa se afle cate creioane sunt de fiecare fel daca numarul total de creioane este de forma. Nicolae Serban, profesor, Rm. Valcea

Alte referate despre: concursuri de matematica, concursuri la matematica, compunere despre concursuri de matematica

Evaluare impactului termocentralei asupra Jiului

Un an mai tarziu apare primul centru de retele electrice la Ramnicu-Valcea care apartine de intreprinderea de Electricitate Targoviste. In 1959, prin punerea in functiune a liniei electrice aeriene de 110 kV Barbatesti - Craiova si a statiei 110/35/6 kV Craiova (Est), orasul Craiova a fost racordat la Sistemul Energetic National. Tot in acelasi an, Uzinele Electroputere Craiova au livrat CFR prima locomotiva Diesel electrica de 2100 CP, realizata dupa licenta firmei elvetiene Sulzer, cu o serie de perfectionari originale.

Alte referate despre: evaluarea impactului antropic asupra mediului, evaluarea impactului ecologic asupra mediului, evaluarea impactului ecotaxelor asupra calitatilor mediului

Satul romanesc - trecut, prezent si viitor

Romania actuala este,intr-o masura semnificativa,o Romanie rurala.93.7% din teritoriul Romaniei este teritoriu rural unde locuiesc 47% dintre romani. Viata sociala a satului romanesc a avut un puternic caracter comunitar colectiv, datorat unei „rânduieli” fara de care acesta nu ar fi putut rezista atâtea veacuri, caracterizat prin aparitia unor traditii care mai târziu se regasesc în formele de organizare ale justitiei.

Alte referate despre: satul romanesc trecut prezent si viitor, satul romanesc trecut prezent si viitor referat, satul romanesc - trecut prezent si viitor

Agenda 21 locala

Filozofia trebuie sa cuprinda aspiratiile de viitor ale comunitatii in ceea ce priveste sanatatea, modul de viata si calitatea acesteia, calitatea mediului local si directiile viitoare de dezvoltare economica. In ansamblu, viziunea trebuie sa ofere indrumare si orientare spre directia in care comunitatea poate actiona.
Deoarece filozofia constituie fundamentul celorlalte activitati specifice Agendei 21 Locale, este foarte important ca aceasta sa fie adoptata de catre consiliul local.

Alte referate despre: agenda locala 21, agenda locala, despre agenda locala
Referate afisate : 17
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles