Referat relatia scoala familie

Factori principali in noul context european al relatiei scoala-familie-comunitate

Educatia moral-civica a devenit, in ultimul deceniu, o disciplina extrem de importanta in activitatea de educare a tinerei generatii din sistemul de invatamant romanesc. Rolul educatiei moral-civice in eficientizarea relatiei scoala-familie-comunitate a atins cote inalte, odata cu aparitia notiunii de asigurare a calitatii in invatamant.Ridicarea calitatii in educatia moral-civica este un obiectiv major al eforturilor de eficientizare a legaturilor obligatorii dintre scoala, comunitatea locala si familiile elevilor, acestia fiind beneficiarii directi ai efortului facut de scoala romaneasca in acest sens.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 1
Materia: Sociologie

Socializarea copilului in familie

In asertiune general acceptata, socializarea inseamna asimilarea experientei sociale (cunostinte, norme, idealuri, roluri), formarea capacitatilor actionale, a conceptiilor, a trasaturilor de personalitate, a inteligentei sociale, dezvoltarea trebuintelor, motivelor si a aspiratiilor personale si colective.

Alte referate despre: socializarea copilului in familie-sociologie, formele de socializare incorecta a copilului in familie, rolul familiei socializarea copilului

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

În actualul context consider că această manifestare a acestor impulsuri nervoase sau a unor forme hibride- lipsa de stăpânire în limbajul verbal sau comportamental constituie baza unei realităţi a unei societăţi definite de maxima latină adaptată:« Dezbină, urăşte şi stăpâneşte!»
Aceasta are rezonanţă în trecutul nu foarte îndepărtat al confruntărilor şi a atrocitaţilor mondiale ale secolului trecut cât şi în ideologiile regimurilor extremiste toltalitare ce au «moştenit» şi promovat cu fervoare lupta omului contra omului şi implicit contra lui Dumnezeu.

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Parteneriat gradinita - familie

Conform acestor documente, in cadrul colaborarii gradinitei cu familia accentul este pus pe un angajament mutual clar stabilit intre parinti si educatoare, pe baza unui "contract parental".
Acest tip de contract se contituie ca un sistem de obligatii reciproce in cooperarea parintilor cu educatoarele si implica colaborarea parintilor in activitatile gradinitei, nu numai sub aspect economic, respectiv de a participa, sustine si evalua eforturile si actiunile financiare ale gradinitei, ci si sub aspect educational - cultural .

Alte referate despre: parteneriat gradinita familie, parteneriat gradinita-familie, parteneriatul gradinita familie

Dreptul familiei - relatiile de familie

Fata de prevederile art. 30 Codul familiei, potrivit carora sunt considerate bunuri comune cele dobandite in timpul casatoriei, categoria bunurilor prevazute in art. 31 lit. a) Codul familiei se intelege a fi formata din bunuri proprii, chiar daca legea nu ar fi prevazut in mod expres aceasta. Pe linia aceluiasi rationament sunt bunuri proprii si cele dobandite dupa desfacerea sau incetarea casatoriei,desi Codul familiei nu se refera la ele. Chiar daca bunurile au fost dobandite inainte de casatorie sau dupa desfacerea acesteia de catre soti impreuna, ele se califica tot ca proprii, dreptul sotilor asupra lor fiind acela de proprietate comuna pe cote parti si nu in devalmasie. Bunurile proprii reprezinta exceptia de la regula comunitatii de bunuri.

Alte referate despre: familia relatii de familie, relatile de familie in dreptul medieval, dreptul familiei relatiile sociale ale sotilor

Violenta in familie

Violenta in familie
Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Desi pana de curand s-a presupus ca femeia este cel mai adesea victima violentei in familiei, in urma unor cercetari s-a descoperit ca de fapt numarul barbatilor agresati este destul de mare. Expertii care cerceteaza aceasta problema sunt de acord ca violenta este un fenomen larg raspandit, mult mai raspandit decat arata sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate politiei sau spitalelor. Desi s-au cautat factori specifici care sa explice comportamentul violent in familie nu s-au gasit altii decat cei de natura sociala: atunci cand sotii sunt foarte tineri, cand veniturile familiei sunt foarte ...

Alte referate despre: violenta in familie, referat violenta in familie, violenta in familie referat

Relatiile dintre doua personaje - Ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi

Iubirea si razboiul sunt cele doua aspecte fundamentale prezentate in roman, cuprinse inca din titlu, doua experiente esentiale al caror impact este analizat asupra constiintei personajului Stefan Gheorghidiu.
Atat iubirea, cat si razboiul sunt prezentate din perspectiva originala a personajului, care se delimiteaza de perceptia comuna. Iubirea este forma suprema de implinire a nazuintelor spre ideal, iar razboiul este demitizat, fiind o experienta a fricii, a ororii, si nu a eroismului debordant.

Alte referate despre: ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi relatie personaje, relatie personaje ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi, ultima noapte de dragoste intaia noapte de razboi personaje

Tema familiei intr-un text narativ - Morometii de Marin Preda

Tema familiei este una dintre cele mai întâlnite din literatură, permiţând surprinderea unui complex de interrelaţionări umane. Complexitatea pe care o impune ilustrarea unor astfel de relaţii umane presupune desfăşurări epice ample, fapt ce implică abordarea acestei teme în specii realiste precum nuvela si romanul.

Alte referate despre: tema familiei intr-un text narativ - morometii de marin preda, conditia taranului intr-un text narativ morometii de marin preda, tema familia intr-un text narativ amintiri din copilarie si morometii

Relatia dintre doua personaje in basm

Referat despre Relatia dintre doua personaje in basm
Sunt in asentimentul celor afirmate de G.Calinescu deoarece personajele basmului au intr-adevar un statut aparte, sunt fiinte himerice cu o psihologie misterioasa. Basmul este specia epica in care este valorificata categoria estetica a fabulosului, a miraculosului, fiind structurat pe un singur plan epic, cu o actiune conventionala ( subiectul este organizat pe o schema narativa stereotipa), la care participa personaje sau forte supranaturale, neindividualizate, definite ca functii, ca arhetipuri. Basmul cult imita relatia de tip oral, dar scriitura poarta marcile originalitatii autorului.

Alte referate despre: relatiile dintre doua personaje din basm, relatia dintre doua personaje in basmul cult, relatia dintre doua personaje din basmul cult

Nulitatea absoluta si nulitatea relativa

Semnalam faptul ca, in doctrina problema a primit deja doua rezolvari, diametral opuse. Intr-o teza – intemeiata pe conceptia caracterului remediabil al nulitatii – se considera ca asemenea acte au devenit valabile, ele nemaicontravenind scopului legii, care interzicea anumite acte juridice civile, adica, in raport cu noile reglementari aplicabile circulatiei imobilelor, prin acte juridice civile, asemenea acte din trecut apar ca valabile . In cealalta opinie, dimpotriva, se considera ca teza validarii unor asemenea acte nu poate fi primita intrucat se opune principiului neretroactivitatii legii, statornicit de art. 1, C. Civil . Relevam ca, in practica Curtii Supreme de Justitie a Romaniei, problema amintita s-a pus in solutionarea cauzei, ea fiind rezolvata in sensul validarii actului prin abrogarea legii care instituia cauza de nulitate, actul nemaifiind in contradictie cu finalitatea noilor reglementari in materie de instrainare a imobilelor.

Alte referate despre: nulitatea absoluta si nulitatea relativa, nulitate absoluta si nulitate relativa, diferenta dintre nulitatea absoluta si nulitatea relativa

Relatia teologie - stiinta

Contradicţia dintre ştiinţă şi religie nu se reduce la aspectul pus în evidenţă de dimensiunea timpului conform căruia ideile religioase au fost elaborate în cea mai mare măsură în perioada copilăriei neamului omenesc, pe când adevărurile ştiinţifice sunt rodul maturizării şi maturităţii sale.

Alte referate despre: relatia teologie-stiinta, relatia dintre stiinta si teologie, relatia dintre stiinta si religie

Relatiile Publice in Marketing

Funcţia PR într-o firmă , de obicei manevrată de o agenţie din exteriorul companiei, este pregătită să angajeze eforturi pentru construirea unei imagini publice puternic pozitive şi pentru a se descurca cu orice posibil eveniment negativ care ar afecta imaginea firmei. În afară de indiciile principale în realizarea unei imagini publice şi constituenţii săi, putem identifica 6 obiective primare pentru PR:

Alte referate despre: relatii publice in marketing, relatiile publice si marketingul, relatii publice si marketing

Aspecte ale relatiilor financiar valutare

Caracterul fluctuant al valutelor a impus operatiilor pe piata valutara si o motivatie de asigurare contra riscului valutar in realizarea operatiunilor de vanzare-cumparare.

Alte referate despre: bibliografie aspecte ale relatiilor financiar-valutare, aspecte ale relatiilor financiar valutare bibliografie, relatii financiar valutare

Relatii interspecifice

RELATII DE COOPERARE (+ +) relatii dintre parteneri care convietuiesc si se ajuta.Exemple de astfel de relatii intalnim la racul Pagurus si o actinie Pagurul, un răcuşor pustnic se ascunde într-o cochilie goală găsită, căci corpul lui este moale. Ca să se poată hrăni are nevoie de un ajutor de seamă: o actinie cu braţe usturătoare cum au anemonele de mare, este pusă de rac deasupra cochiliei.

Alte referate despre: relatii interspecifice, relatii interspecifice la animale, relatiile interspecifice

Tipologia comunicarii - Comunicare si relatii publice

2. Comunicarea interpersonală
Relaţia „de la om la om” ce ia naştere în dialogul dintre doi interlocutori poartă denumirea de comunicare interpersonală. În cadrul firmei această comunicare este dictată de atribuţiile postului şi obiectivele grupului.

Alte referate despre: referate tipologia comunicarii comunicare si relatii publice, comunicare si relatii publice - axiomele comunicarii, comunicare si relatii publice-limbajul comunicarii

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei

Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei includ sensibilitatea şi mişcarea. Sensibilitatea este corelată cu activitatea sistemului nervos şi a analizatorilor, precum şi cu activitatea glandelor endocrine. Mişcarea este corelată cu activitatea sistemului muscular şi osos. Functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei

Alte referate despre: functia de relatie si sistemele implicate in realizarea ei, functia de relatie si sistemele implicite in realizarea ei, sisteme implicate in realizarea functiei de relatie
Referate afisate : 16
Medie note: 8.27 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles