Referat religia hititilor

Religiile hititilor si ale canaaneenilor

Mostenirea indo-europcana este mai putin semnificativa. Totusi, cu toata eterogenitatea izvoarelor lor, creatiilor geniului hittit -- in primul rand, arta religioasa -- nu le lipseste originalitatea.
Divinitatile se distingeau prin forta terifianta si luminoasa care emana de la ele (ci'. ..SplenAZdoarea divina", Melammu, ss 20), Panteonul era vast, dar despre anumiti zei nu se stie nimic in afara de numele lor. Fiecare oras important constituia resedinta principala a unei zeitati, inconjurata, desigur, de alte personaje divine.

Ca pretutindeni in Orientul Apropiat antic, divinitatile ,,locuiau" in temple; preotii si acolitii lor erau insa insarcinati sa-i spele, sa-i imbrace, sa-i hraneasca si sa-i distreze cu dansuri si muzica. Din vreme in vreme, zeii isi paraseau templele si calatoreau; cateodata, aceste absente puteau fi invocate pentai a explica esecul anumitor cereri.

Panteonul era conceput ca o marc familie, avand in fruntea sa primul cuplu, patronii tarii hittitc: Zeul Furtunii ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 34kb
Downloads: 24
Materia: Religie

Religie si societate

CULTUL acceptă legitimitatea altor grupuri religioase dar adesea intră în conflict cu societatea dominantă.Este critic faţă de societate.El se centrează pe probleme ale membrilor lui şi multe şi multe culte sunt construite pe o singură funcţie ca spiritualismul, noua gândire.

Alte referate despre: rolul religiei in societate, religie si societate, religia si societatea

Irealismul Religiei

Irealismul si lipsa de rationalitate , pot fi regasite , frecvent , in orice religie existenta ,in Biblie fiind relatate nenumarate povestiri fantastice , ce contin presupusele minuni savarsite de Isus si Dumnezeu (despicarea marii,vindecari miraculoase,etc.)

Alte referate despre: referat religie, referate religie, dimensiunea religioasa a existentei

Budismul - religie istorica

Ori, acesta este raul de care omul tanjeste sa fie eliberat, si in mod urgent; toata originalitatea lui Buddha consta in formularea unui diagnostic privind originea suferintei, in a arata posibilitatea de a-i suprima cauza si in a arata calea care trebuie urmata pentru suprimarea efectiva a acestei cauze pentru a obtine incetarea suferintei, care este echivalentul intrarii in Nirvana. Acest mesaj este clar formulat in juramantul de la Benares sub forma celor Patru Nobile Adevaruri.

Alte referate despre: religia budismul referat istorie, budismul referat istorie, referat budism religie

Educatia religioasa

O educatie temeinica si durabila este cea inceputa in familie, inca din frageda copilarie, continuata in scoala si consolidata prin diferite activitati ce se deruleaza in Biserica si societate. Prin ora de religie suntem educati in spiritul onestitatii, al promovarii valorilor morale, al iubirii de Dumnezeu.

Alte referate despre: educatia religioasa, educatia religioasa referat, educatie religioasa

Religia

Umilinta pe care au experimentat-o musulmanii in ultimele doua secole este unul din factorii care conduc la terorismul de astazi. In ultimii ani, musulmanii au fost umiliti nu numai de evreii din Palestina, ci si de sarbii crestini din Bosnia si Kosovo, de catre ateii sau crestinii rusi din Cecenia si hindusii din Kashmir si Pakistan.
Pentru unii musulmani este greu de acceptat rusinea esecului lor international. Dupa ce au fost superputere pentru mai bine de o mie de ani, crezand ca Allah i-a imputernicit sa-i inlature pe crestini, iudei si pagani si sa conduca intreaga lume, astazi se vad guvernati politic si controlati economic de catre natiuni formate in cea mai mare parte din “ necredinciosi ” Multi musulmani sunt suparati de puterea superioara a tarilor vestice, mai ales a Americii, deoarece ei cred inca in religiei si culturii lor pe care vor sa o impuna restului lumii.

Alte referate despre: religie, religii, reforma religioasa

Reforma religioasa

Reforma religioasa - I Cauzele reformei: -pretentziile de dominatie absoluta si universala a bisericii; -coruptia clerului; -si vanzarea de indulgenta. Reforma religioasa

Alte referate despre: reforma religioasa si urmarile sale, reforma religioasa referat, reforma religioasa si consecintele sale

Relatia omului religios cu Dumnezeu

Omul care implora mila lui Dumnezeu căci viaţa era vremelnică şi tot ce stăpânea putea pierde într-o clipă.

,,Atunci jartve direpte t-vom face.
Colaci si prinoase, cumu-t place,
Vin si pâine, unt si cu grâu dulce,
Si vitai pre oltari t-vom aduce” (Psalm nr 50 al lui Dosoftei)

Alte referate despre: relatia omului religios cu dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu 1x punct, eseu relatia omului religios cu dumnezeu

Trezirile religioase din America

Multe din sectele existente si astăzi (mormonii, adventistii, Martorii lui Iehova, penticostalii, etc.) au apărut ca urmare a acestor "treziri religioase", împrejurări în care diversi oameni animati de porniri nu tocmai smerite au purces si si-au întemeiat "biserici".

Alte referate despre: religia in america, religii in america, cultele religioase din america de nord

Epoca religiei

Intemeierea universitatii
Un prim rezultat al acestei expansiuni generale, a fost o crestere mare de oameni educati (de ex., ca si administratori, secretari, si avocati), iar acest lucru a dus la o dezvoltare a unei noi institutii de invatamant superior - universitatea. Universitatea din Bologna, fondata in 1158, a fost prima, urmata de cea de la Paris, Oxford, Cambridge si Heidelberg. Prin secolul XIV universitatile erau de gasit peste tot in Europa.

Alte referate despre: epoca religiei, epoca religiilor, epoca religiei -

Epoca religiei

Elita spirituală
La începutul evului mediu majoritatea oamenilor au adoptat viziunea „elitei spirituale”. Acest lucru era, în special, adevărat în ceea ce-i priveşte pe călugări şi pe maici. Acest fapt a fost văzut ca cel mai dorit fel de viaţă creştină, şi astfel monastismul a luat amploare, a înflorit la începutul secolului al V-lea, când Sf. Benedict şi-a conceput regulile monastice.

Alte referate despre: religia in epoca contemporana, religia si arta in epoca contemporana, religia in epoca antica

Impartirea religiei

4. Mai multa valoare stiintifica, dar de putin folos real, este clasificarea in religii naturale si revelate, caci aproape nu exista religie care sa nu-si reduca origina intr-un fel sau altul la revelatie. De buna seama noi avem anumite criterii dupa care deosebim revelatia adevarata, pe care o declaram de proprietate exclusiva a Crestinismului si a premergatorului sau Mozaismul, de revelatia falsa, dar aceste criterii sau nu sunt admise de partizanii tuturor religiilor sau sunt astfel interpretate incat adevarata revelatie revine mai multor religii, fara a se putea preciza numarul lor. Cu chipul acesta impartirea este lipsita de precizie.

Alte referate despre: religie - cum sunt impartite sarbatorile, impartirea continentelor dupa religie, de ce religia este impartita

Internationala Realismului Stiintific si Religios

Soluţii:
1.Energetice. Cine poate proiecta şi realiza în actualele condiţii tehnologice ale Civilizaţiei Noastre un vector cosmic care să fie capabil să scoată din inerţia de mişcare meteoritului “Pelin” către direcţia Terra? Credem noi că nimeni avînd în vedere cunoştiinţele şi putinţele energetice actuale dar şi timpul prea scurt cît a mai rămas pînă probabil în anul 2033. Noi vă propunem o variată de salvare, teoretic posibilă.

Propunerea noastră esteTrapulsia ca fenomen energetic cu efect de tragere. Încă nestudiată sub această denumire pe Terra. Trapulsia se naşte ca urmare a acţiunii forţelor centripete şi centrifuge a vîrtejurilor şi ar putea asigura producerea unor cămpuri electromagnetice rotitoare, care să provoace în vecinătatea meteoritului o mişcare de rotire al acestuia în jurul axei proprii. Rotirea la rîndul ei provoacă acceleraţie gravitaţională proprie, astfel încît bolidul cosmic ori să fie atras de Soare ...

Alte referate despre: realismul stiintific si religios, perspective stiintifice si religioase asupra aparitiei lumii, viata si moarte in conextul stiintific si religios

Dumnezeu, intre filosofie si religie

Cel care combate toate aceste atribute este Kant, care consideră că aceste argumente greşesc pentru că ideea de Dumnezeu nu este accesibilă cunoaşterii pe cale ratională. Detronarea argumentului ontologic este simplă : dacă înlocuim sintagma “ lucrul acela există” cu ceva mai simplu si mai la obiect, şi anume “ Dumnezeu există”, rezultă o concluzie simplă: existenţa nu revine neaparat ideii de Dumnezeu, pentru că existenţa nu este o insuşire derivată din ideea de Dumnezeu.

Alte referate despre: filosofie si religie, filosofia si religia, filosofia contemporana religioasa neotomismul

Religia grecilor antici

Preoţii aduceau sacrificii sângeroase şi ofrande-grâu, vin, miere precum şi piei de oaie, pentru veşmintele liturgice ale sacerdoţilor. Sânt dovezi că s-au săvârşit acte de cult, mai întâi (3400-2100 î. Hr.) în grote naturale, apoi (2100-1900 î. Hr.) în sanctuare, special construite. În cinstea zeilor se oficiau în Creta ceremonii şi serbări publice, însoţite de jocuri, concursuri de gimnastică, lupte de gladiatori. În diferitele reprezentări de scene cultice, o parte din cult apare ca un dans extatic, în jurul unui arbore, care se află de obicei înapoi altarului. În timpul dansului, arborele era scuturat şi se rupeau ramuri din el.

Alte referate despre: religia greciei antice, religia grecilor antici, religia grecia antica

Reforma religioasa in evul mediu

Martin Luther, iniţiatorul reformei protestante în Germania, a fost, de-a lungul vieţii sale (1483-1546), călugăr, preot, profesor, teolog şi reformator al bisericii. Învăţăturile sale au influenţat atât reforma protestantă, cât şi doctrinele şi tradiţiile cultului lutheran. Martin Luther afirma că un individ este mântuit numai datorită milei şi bunătăţii divine, în urma credinţei neabătute în Hristos şi nu în urma eforturilor omeneşti de a câştiga favorurile lui Dumnezeu.

Alte referate despre: reforma religioasa in evul mediu, reformele religioasa in evul mediu, religia in evul mediu

Religia la romani

Religia la romani din primele secole ale istoriei lor se prezenta sub forma primitiva a animismului.Forţe misterioase , obscure divinităţi sau spirite , malefice sau binefăcătoare , erau bănuite că impregnează întreaga natură , că rezidă în fiecare vieţuitoare şi în fiecare obiect – stâncă , râu , pădure , izvor , arbore – prezidând fiecare moment şi orice act din viaţa omului şi a Universului.

Alte referate despre: referat la religie, religia catolica, dimensiunea religioasa a existentei studiu de caz
Referate afisate : 17
Medie note: 7.66 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles