Referat romania tara europeana

Franta

Inconjurata de-a lungul coastelor ( pe o lungime de 3200 km) de mare, dar si de munti, Franta ajunge sa atinga 5 frontiere naturale pentru a-si realiza unitatea geografica.Nici o tara europeana nu are provincii mediteraneene, atlantice, renane sau flamande, insa in trecut hexagonul francez a fost supus la schimbari considerabile, in cauze structurale, incetand sa fie o metropola in Europa de un puternic inmperiu colonial.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 7kb
Downloads: 5973
Materia: Geografie

Franta si Muntele Sfantului Mihail

Economia
In prezent, Franta ramane una dintre puterile economice mondiale. Forta economica este data atat de industrie, ce dispune de un ridicat nivel tehnologic, cat si de agricultura – o mare exportatoare la nivel mondiala, telecomunicatii, servicii, inclusiv de cele turistice. Franta dispune de variate resurse minerale, dar cu productii modeste sau in scadere (carbuni, minereu de fier, bauxita), cu exceptia celor de sare, saruri potasice fiind nevoita sa apeleze tot mai mult la importul de materii prime minerale. Industria antreneaza Ľ din populatia activa, este extrem de diversificata, dar competitiva mai ales in aeronautica si industria aerospatiala, material rulant, energetica nucleara, industria alimentara.
Specifica este ponderea ridicata a centralelor nucleare in productia ...

Alte referate despre: muntele sfantul mihail, muntele sf mihail franta, sfantul mihail si gavril

Franta

Exista numeroase lacuri, mai mari fiind Leman/Geneva (522km2, la granita cu Elvetia), Bourget si d`Annecy. Peste ¼ din teritorii este acoperit de paduri temperate (stejar, fag, conifere); in insula Corsica (muntoasa alt. max. 2 710m) dominant este maquisul mediteranean. Exista 4 P.N. in Alpi si Pirinei si numeroase rezervatii ce protejeaza elemente rare din flora si fauna, inclusiv animale aclimatizate, precum muflonul, cerbul sika (japonez), capra neagra s.a.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Sarbatori in Franta

Comme dans de nombreux pays, à cette occasion, on prepare un gâteau sur lequel on place un nombre de bougies correspondant à’âge de la personne don’t on fête l’anniversaire, pour qu’elle les soufflé.

Alte referate despre: sarbatori in franta, sarbatorile in franta, sarbatori din franta

Turnul Eiffel

Toate elementele au fost fabricate in fabrica din Levallois-Perret la periferia Parisului, unde isi avea sediul compania lui Eiffel. Fiecare din cele 18000 de piese folosite la constructia turnului a fost conceputa si executata cu o precizie milimetrica, fiind apoi asamblate in bucati de aproximativ 5 metri lungime. Intre 150 si 300 de muncitori, sub indrumarea unei echipe de veterani in constructia de viaducte, erau responsabili pentru asamblarea acestui gigantic puzzle metalic.
Intr-o faza preliminara constructiei piesele au fost imbinate cu bolturi, urmand ca ulterior sa fie inlocuite cu nituri turnate. Acestea se contractau in timp ce se raceau, tinand piesele foarte strans.
O echipa de patru muncitori era necesara pentru fixarea unui nit: unul asigura incalzirea acestuia, altul il fixa, al treilea dadea forma capului, iar al patrulea il batea cu barosul. Numai o treime din cele 2.500.000 de nituri folosite au fost montate pe santier.
Fiecare piesa de colt se sprijinea pe propriul ...

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

France

The plains region, by far the most extensive section of the terrain of
France, is a projection of the Great Plain of Europe. Except for a few
hilly outcroppings, chiefly in the west-central portion, the French
plains consist of gently undulating lowlands, with an elevation of
about 200 m (650 ft) above sea level. The outstanding features of the
plains region, the most fertile in France, are the valleys of the
Seine, Loire, and Garonne rivers. Together with numerous tributaries,
these rivers drain the Atlantic watershed of France. The River Rhône
is the largest in the country in terms of volume of discharge. With
its tributaries, particularly the Saône, Isre, and Durance, it drains
the French Alpine region. Among the principal tributaries of the River
Seine, which is the main artery of the national inland waterway
system, are the Aube, Marne, Oise, and Yonne. France has only a few
lakes. Lake Geneva, situated on the Franco-Swiss frontier, lies mainly
...

Alte referate despre: gramatica limbii franceze, clasicismul francez, dictionar de sinonime francez

L 'ecole en France

L 'ecole en France septembre, c'est la rentrée. Septembre sonne l'heure de la rentrée pour les jeunes français. Pourquoi septembre? Parce que, autrefois, les enfants aidaient leurs parents aux travaux agricoles pendant l'été. Toutes les écoles fermaient alors en juillet et en août pour les moissons puis à la fin de septembre pour les vendanges. L 'ecole en France

Alte referate despre: l ecole en france, ecole en france, l ecole en france referat

Formarea Frantei

Pentru a-si consolida castigurile teritoriale, Filip i-a lasat pe Simon de Montfort si pe baronii francezi din nord sa raspunda chemarii Papei la o cruciada religioasa. Aceasta nu era indreptata impotriva Islamului, ci impotriva catarilor, sau albigenzilor - o secta neortodoxa raspandita in regiunea sudica, izolata, Provence. Manati de credinta si lacomie, baronii i-au inabusit in sange pe catari, si o data cu ei si cultura provencala, Provence fiind in curand inglobata in regatul Frantei.

Alte referate despre: formarea frantei, formarea frantei caracteristici, formarea frantei ca stat

Uniunea Europeana in valurile aderarii

- 1987, 1 iulie: Intră în vigoare Actul Unic European (AUE), care adaugă cooperarea politică celei economice;

Alte referate despre: valurile aderarii statelor la uniunea europeana, valurile de aderare la uniunea europeana, avantajele aderarii romaniei la uniunea europeana

Turismul european

Turismul european a devenit in zilele noastre o activitate la fel de importanta precum cea desfăşurată în alte sectoare-chei din economia mondială (industrie, agricultură, comerţ). Fenomenul turistic este extrem de greu de delimitat deoarece, ca orice activitate umană, cade sub incidenţa studiului interdisciplinar, antrenând deopotrivă economişti , geografi, psihologi şi sociologi. Turismul european

Alte referate despre: turismul european, turism european, referate turismul european

The European Union and Romania

Thinking from another point of view and also focusing on the society from a more particular image, precisly refering to individuals and social or personal activities or actions, the EU reflects itself in economy, in culture, in education and in other socialfields, but also the EU involves the mutual respect of the ethical, civil and juridical rights and obligation. Concerning culture and education, EU tries to preserve the specific and the tradition of each member state. Being part of EU doesn’t mean losing your national identity, like some of the people less informed concerning this mather belive.

Alte referate despre: the european union and romania, european union and romania, european union and romanian agriculture

Uniunea Europeana - obiective - etapele integrarii - tratatele - institutiile si acquis-ul comunitar

Integrarea europeana isi are radacinile in perioada ce a urmat celui de-al doilea razboi mondial, ea fiind propusa pentru a preveni repetarea unor conflicte violente si a promova liberatea si prosperitatea pe continentul nostru.

Alte referate despre: uniunea europeana mecanisme ale integrarii economice a romaniei, uniunea europeana obiective si perspective, formarea uniunii europene si etapele integrarii

Parlamentul European

Parlamentul European
Denumirea de “parlament” se pare că a fost folosită pentru prima dată de o cronică scrisă în 1183, dar această denumire folosită frecvent şi în secolul XIII, a înlocuit mult mai târziu denumirile latine diverse (de ex. colocviu) ale adunării claselor dominante. Adunări ale aristocraţilor au apărut în secolul XIII în Anglia, în timp ce în Franţa prima adunare de acest gen a fost convocată în 1302.

Alte referate despre: parlamentul european, parlamentul european referat, referat parlamentul european

European Ombudsmam

European Ombudsmam
În ultimele decenii, tot mai multe ţări au introdus în sistemul juridic naţional o instituţie receptată din practica parlamentară suedeză, care are ca rol soluţionarea plângerilor ce i se adresează de către cetăţenii care pretind că drepturile lor au fost încălcate de funcţionai sau autorităţi ale administratiei publice . Este vorba de instituţia „Ombudsmanului” Iniţial instituţia ombudsmanului s-a format în Suedia în anul 1809. Anterior însă, în această ţară exista practica ca Parlamentul (Riksdag) să numească un împuternicit al său, investit cu prerogativa de a cerceta şi soluţiona plângerile persoanelor vătămate în drepturile lor prin abuzuri ale administraţiei regale.
European Ombudsmam

Alte referate despre: uniunea europeana, uniunea europeana referat, economie europeana

Politici regionale in Uniunea Europeana

Politici regionale in Uniunea Europeana
Reuniunea de la Copenhaga a introdus şi un statut nou pentru ţările candidate la procesul de integrare europeană, care consacră un tip de relaţii speciale între Uniune şi acestea, de la data reuniunii apărând în toate documentele oficiale denumirea de "ţări asociate". Acestea beneficiază de un tratament privilegiat în raporturile cu Uniunea, în acest cadru incluzând nu numai suportul financiar direct, ci şi facilităţi economice şi comerciale.

Alte referate despre: politici regionale in uniunea europeana, tipologia politicilor regionale in uniunea europeana, politica regionala a uniuni europeana

Moneda unica si unificarea europeana

Moneda unica si unificarea europeana
La sfârsitul deceniului 4 a început sa se contureze o noua diviziune a Europei dupa criteriul politico-ideologic si sistemul economico social, respectiv Europa Occidentala si Europa de Est. Contradictiile dintre ele s-au adâncit prin crearea celor doua blocuri militare -NATO (Stabilit prin Tratatul de la Waschington din1949) si ţările semnatare ale Tratatul de la Varsovia (1955). A urmat o perioada care a intrat în istorie sub denumirea de "razboi rece", încheiata abia la începutul deceniului 9. Cele doua parti ale Europei divizate - Vestul si Estul - au urmat si în domeniul economic cursuri diferite.

Alte referate despre: moneda unica si unificarea europeana, moneda unica si unificarea europeana referat, referat la geografie despre moneda unica si unificarea europeana

Politici regionale si integrare europeana

Politici regionale si integrare europeana
B.stimulente pentru dezvoltare:
-acordarea unor stimulente financiare;
-adoptarea unor măsuri de compensare în vederea diminuării unor costuri suplimentare generate de localizarea activităţilor într-un anumit spaţiu.

Alte referate despre: politici regionale si integrare europeana, politici regionale si integrarea europeana, referat politici regionale si integrare europeana

Tarile romane intre diplomatie

Tarile romane intre diplomatie - Turcii otomani cuceriseră la începutul sec XIV teritorii din Europa precum: Grecia, Bulgaria, Serbia, şi doreau să ajungă până în Europa Centrală şi să ocupe Viena.

Alte referate despre: tarile romane intre diplomatie si confruntare, tarile romane intre diplomatie si conflict, tarile romane intre diplomatie si conflict in evul mediu
Referate afisate : 18
Medie note: 8.50 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK