Referat scotia

Faraonii din Scotia

Povestea acestor informatii incepe cu descoperirea numelui lui Duncan Cameron in autobiografia lui Aleister Crowley, intitulata Confesiunile lui Aleister Crowley. La pagina 361, autorul vorbeste de un anume Ludovic Cameron, cunoscut si sub numele de "Duncombe" sau "Duncan", care dorea sa reunifice natiunile celtice intr-un imperiu. La pagina 366 el face o noua referire la Duncan Cameron, citand din MacBeth: "Sa-l trezesti pe Duncan din somnul lui? Mi-as dori sa poti face acest lucru".

Ma intreb daca Shakespeare, a carui opera este considerata o transcriere a Cabalei intr-un plan literal, nu vorbea chiar de Duncan Cameron al nostru. La vremea respectiva nu am inteles semnificatia acestei descoperiri, dar mi-am imaginat intuitiv ca MacBeth a facut parte din arborele genealogic al lui Duncan. Doi ani mai tarziu, am primit un telefon de la Jon Singer, care a adus multa lumina asupra cazului. Jon m-a sunat din senin si mi-a spus ca a citit o carte in care se demonstra ca MacBeth descindea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 11kb
Downloads: 71
Materia: Istorie

Vechii Faraoni n-au fost pamanteni!

De la incaput trebuie amintit ca o imensa parte din trecutul egiptean este un fel de "anteistorie", despre care se stiu extrem de putine lucruri. Atunci cind primul faraon este mentionat in istorie ca un personaj real, imperiul de pe malurile Nilului avea deja cateva milenii de evolutie in spate. De unde venea poporul pe care istoricii l-au numit "egiptean"? Cu ce familii etnice era inrudit? Mister. Textele gasite mu lamuresc aceasta intrebare. Conform lor, raspunsul este simplu : cand vechii egipteni se refera la trecutul lor, nu o fac decit afirmand ca descind din zei.

Alte referate despre: despre cele mai vechi calatorii care au fost referat, perioada regatului vechi faraonul djoser, faraonii din timpul regatului vechi

Egiptul in timpul faraonilor

Civilizatia egipteana veche a existat aproape 3000 de ani aparent intr-o forma neschimbata ,lasand mostenire capodopere arhitecturale monumentale si comori fabuloase.Piramidele, Sfinxul si mormantul lui Tutankamon sunt admirate si astazi de intreaga lume. Aparut in desert ,Egiptul era la o suficienta distanta de tulburarile Orientului Apropiat.Dupa ce s-a constituit civilizatia egipteana s-a dovedit a fi destul de stabila ,
conservatoare si longeviva.

Alte referate despre: egiptul in timpul faraonilor, egiptul in timpul faraonului, egiptul pe timpul faraonilor

Cartile nemuririi - faraonii si viata de apoi

In general , ,,textele-tu” contin dispozitii cu privire la ceea ce trebuie sa faca sau sa spuna raposatul , formulele magice fiindu-I deci oarecum dictate .Rezervate initial faraonului textele vor fi acaparate in curand de catre sotiile acestora , de reginele de la inceputul dinastiei a VI-a (2321 I. Hr. –2140 I. Hr. ) . In cursul anului 2000 , in mormantul sotiei lui Pepi I , Ankhesenpepi II , egiptologii francezi au descoperit hieroglife sacre de aceeasi factura , ingrijit gravate si pictate in verde – culoarea resurectiei . In perioada Imperiului de Mijloc (2022 I. Hr. –1650 I. Hr. ) , cand Egiptul se fragmenteaza in mai multe regate conduse de principi locali , in aparatul funerar intervine o schimbare majora : textele nu mai sunt fixate pe peretii mormantului ci pe aceia ai sarcofagelor.

Textele sarcofagelor
Viziunea asupra lumii de dincolo devine si ea mai complexa , la textele piramidelor (care aveau in vedere o supravietuire mai ales solare) adaugandu-se noi scrieri ...

Alte referate despre: viata de apoi, cartea nuntii scene din viata de ieri si de azi, despre viata de apoi

Statuia faraonului Neferhotep I

Dubla si fabricata din piatra, statuia are o lungime de 1,80 de metri si este inconjurata de un cadru dublu de 2 metri, care se afla la o adancime de 80 de centimetri, a declarat Larche, in timpul unei vizite efectuate la locul descoperirii. Monumentul a fost descoperit in satul Karnak, sub ruinele cetatii Theba, care a fost capitala Egiptului Antic si unde se gaseste si Templul lui Amon, precum si mai multe edificii religioase.

Alte referate despre: statuia faraonului din peatra, statuia faraonului, statuia faraon

Faraonii din Scotia

Potrivit informatiilor din aceasta carte, celtii provin din India, de unde au migrat catre Egipt, sub conducerea lui Niul. Acesta s-a casatorit cu fiica faraonului, Scota, care a dat nastere unui fiu numit Gaidheal Glas. Faraonul acelei epoci era Chenthres, cunoscut si sub numele de Ramses II (fiecare faraon avea cel putin cinci nume diferite).

Alte referate despre: faraoni egipteni, faraonii egiptului, faraonii egiptului antic

Elisabeta si Maria Stuart

II. Ea trebuia sa domneasca peste o tara foarte putin facuta ca s-o primeasca. Noua religie reforAZmata exercitase o atractie imediata si asupra poAZporului scotian, caruia, sarac si sobru, nu-i placuse niciodata modul de viata feudal al episcopilor caAZtolici, si asupra nobililor scotieni, care, ademeniti de pilda englezilor, ravneau sa prade manastirile. O serie de revolutii si contrarevolutii religioase se terAZminase, gratie sprijinului Elisabetei, prin victoria partidei protestante, a Congregatiei Domnului, asoAZciatie semipolitica, semireligioasa, in care erau reprezentati poporul, biserica si nobilii, acestia din urma facandu-si jocul sub titlul de lorzi ai congreAZgatiei. Cardinalul182 fusese mutilat si aruncat pe fereastra din palatul sau din Saint-Andrews.

Alte referate despre: maria stuart si elisabeta i, conflictul dintre elisabeta i si maria stuart, maria stuart

Lordul Oliver Cromwell

Cromwell s-a nascut in Huntingdon pe 24 Aprilie 1599 intr-o familie candva prospera. Colegiul Sidney Sussex la Universitatea Cambridge. Moartea tatalui sau i-a intrerupt studiile si s-a intors acasa pentru a avea grija de mama si de mostenirea sa. In 1620 Cromwell s-a casatorit cu Elizabeth Bourchier, fiica unui negustor londonez, si au trait o viata linistita, intai in Huntingdon si apoi in Sf. Ives in Comitatul Cambridge. In 1636 a mostenit de la un unchi pamant si un mic birou in Ely, oras din estul tarii.

Alte referate despre: lord oliver cromwell, oliver cromwell-lord protector al angliei, micul lord de oliver cromwell povestire

Regimul politic al Canadei

La sfârsitul secolului al XVIII-lea, datorita ostilitaTii existente intre colonistii de origine franceza si cei de origine engleza, colonia a fost separata in doua provincii: Canada Superioara si Canada Inferioara (franceza). In anul 1840, Parlamentul britanic a hotarât insa unirea celor doua provincii. In anul 1867, acelasi Parlament a adoptat „Actul Americii de Nord Britanice", care a organizat Canada pe principiile unei federaTii constituite din 4 provincii . in ceea ce priveste raporturile sale cu Marea Britanie, Canada a capatat, prin acest act constituTional, un statut de dominion . Chiar din preambulul Actului constituTional („Legea constituTionala") din 1867 rezulta hotarârea celor patru provincii de a pune bazele unei organizari constituTionale de tip federativ, in acord cu principiile cutumei constituTionale a Regatului Unit. Scopul urmarit prin aceasta racordare constituTionala era clar definit: „Sa se dezvolte prosperitatea provinciilor si sa se favorizeze interesele ...

Alte referate despre: regimul politic al canadei, referat despre regimul politic al canadei, regim politic

Scotia

Vârful cel mai înalt al Insulelor Britanice, Ben Nevis – 1343 m, se ridică la sud de Glen More. Cea mai mare parte a Ţinuturilor de Sus este lipsită de păduri, fiind numită moor sau heath. Pădurile de aici au fost în întregime tăiate în sec. XVII-XVIII, pentru a se crea suprafeţele necesare păstoritului, cea mai rentabilă activiate pentru acea epocă. Ţinutul cel mai stîncos se desfăşoară de-alungul coastei de vest. Puţinii locuitori ai acestui ţinut s-au aşezat pe îngustele cîmpii litorale, zonele interioare fiind aproape nelocuite.

Alte referate despre: scotia, scotia referat, referat scotia

Mary Stuart ,the Queen of Scots

In evaluarea unor tipuri de proprietati care de obicei nu se vand sau
nu se inchiriaza, devine dificil sa se decida ce este mai adecvat sa
se evalueze: valoarea de piata sau valoarea de utilitate. Asemenea
proprietati imobiliare se numesc proprietati cu piata limitata si sunt
proprietati care au relativ putini cumparatori la un anumit moment dat
(fabrici mari, proprietati in apropierea caii ferate, proprietati cu
activitati de cercetare-dezvoltare). Multe asemenea proprietati au
structuri unicat, materiale de constructii speciale sau su un design
ce restrange utilizarea numai pentru destinatia initiala. Aceste
proprietati au un potential de conversie limitat si ele se numesc de
obicei proprietati cu scop special (case de rugaciuni, muzee, scoli,
cladiri publice, cluburi).

Alte referate despre: mary queen of scots, mary stuart, queen mary

Credinta si rugaciunea

"Căci prin har sunteti mântuiti, prin credintă. Si aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu: nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni." (Efeseni 2: 8, 9)
- spune apostolul Pavel în scrisoarea sa către efeseni, scotând în evidentă faptul că un crestin poate să multumească pentru viata lui vesnică numai harului lui Dumnezeu, pentru că nimeni nu o merită datorită faptelor lui. Dumnezeu Si-a trimis Fiul pe pământ din milă si dragoste pentru toti oamenii, ca omenirea să fie mântuită prin El de păcate. În Efeseni 2:1,2 Pavel spune că înainte de convertire, crestini erau morti în păcatele lor, ei trăiau potrivit stilului de viată din lume, urmându-si poftele trupului. Dumnezeu a fost acela care i-a adus la viată. Este important însă să luăm în considerare ce înseamnă această expresie, "Dumnezeu i-a adus la viată". 
Iată, deci, ce vă spun si vă mărturisesc eu în Domnul: să nu mai trăiti ca neamurile, în desertăciunea gândurilor ...

Alte referate despre: despre credinta si rugaciune, referat religie credinta si rugaciune, despre credint si rugaciune

Lord Kelvin

Lord Kelvin (1924-1907)
-nume complet:William Thomson (mai tarziu Lord Kelvin);
-s-a nascut pe 16 februarie 1824 in Belfast (astazi capitla Irlandei de Nord);
-educat de tatal sau,un profesor de matematica;
-in 1832 se muta cu familia la Glasgow (Scotia),unde tatal sau devine profesor de matematica
in cadrul aceleiasi universitati;

Alte referate despre: lord kelvin, lordul kelvin, lord kelvin referat

O scrisoare pierduta

Domnul Tipatescu este foarte agitat,plimbandu-se cu ziarul in mana si comentand anumite fraze referitoare la dumnealui. Ion Pristanda rezemat in sabie ii povesteste domnului prefect despre o discutie ce o auzise pe furis intre Nae Catavencu si dascalimea orasului in timp ce acestia erau la un joc de carti. Aceasta discutie avea ca sibiect pe domnul Tipatescu (pe care din vampir nu-l scotea) si o anumita scrisoare pe care avea de gand sa o citeasca. Scena II: Pristanda se plange de meseria lui de politist si de faptul ca primeste prea putini bani care nu ii ajung sa isi intretina familia lui numeroasa . Acesta isi aduce aminte de sfaturile sotiei lui si se gandeste ca avea dreptate. Scena III: Domnul Trahanache se duce la prefect inainte de dejun pentru a-i povesti ceva fara ...

Alte referate despre: o scrisoare pierduta rezumat, o scrisoare pierduta rezumat pe acte, o scrisoare pierduta

Cum salutam

Cum saluta doamnele?
Doamnele raspund la salut printr-un simplu suras si dand usor din cap. In cazul in care se intalnesc doua persoane de acelasi sex, cea tanara o va saluta prima pe cea in varsta.

Alte referate despre: opere literare formule de salut, etica salutului, salutul indian

Evolutia paleogeografica a Romaniei si Europei

III.MEZOZOIC
1)Orogeneza alpina :
a)Europa :a inaltat cca 1 /3 din intinderea continentului,si anume partea sudica :Muntii Pirinei,Alpi,Carpati,Balcani,Dinarici,Apenini.
b)Romania :se inalta Muntii Carpati impreuna cu Dep.Colinata a Transilvaniei.

Alte referate despre: evolutia paleogeografica a europei, evolutie paleogeografica, evolutia reliefului romaniei si a europei
Referate afisate : 16
Medie note: 8.59 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles