Referat semiologie

Semiologia aparatului cardiovascular

Referat despre Semiologia aparatului cardiovascular
Anamneza in afectiunile cardiace
Varsta
Imediat dupa nastere precum si in copilarie se pot diagnostica cardiopatiile congenitale. In perioada in care copiii sunt in colectivitati apar bolile infectocontagioase, virale sau bacteriene si mai ales RPA cu complicatiile lui, cardita reumatismala si valvulopatiile. La adulti si la varstnici apar: HTA, cardiopatia ischemica acuta si cronica, cardiomiopatiile, cordul pulmonar cronic, insuficienta cardiaca.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 63kb
Downloads: 2
Materia: Medicina

Inima si afectiunile cardiovasculare

Oricare dintre elementele anatomice sau functionale pot suferi agresiunea diferitilor factori de îmbolnavire, motiv pentru are bolile de inima sunt foarte deosebite între ele.

Alte referate despre: afectiuni cardiovasculare, afectiunile cardiovasculare, kinetoterapia in afectiuni cardiovasculare

Afectiuni cardiovasculare

Unele boli inflamatorii, cel mai frecvent reumatismul, se pot solda cu lezarea acestor valvule: strâmtorarea orificiului, stenoza, stânjenindu-se astfel scurgerea sângelui din atriu în ventricul sau împiedicarea etanseitatii în momentul închiderii valvulelor, insuficienta, ceea ce are ca rezultat revenirea sângelui în sens invers, din ventricul în atriu; uneori ambele tipuri de leziuni se pot asocia.

Alte referate despre: ingrijirea pacientilor cu afectiuni cardiovasculare, referat ingrijirea pacientului cu afectiuni cardiovasculare, afectiuni cardiovasculare referat

Aparatul cardiovascular - Inima

Greutatea inimii este de 250-300g ,iar volumul este asemanator pumnului drept.Prezinta o fata convexa,sternocostala,si o fata plana, diafragmatica.

Cele doua fete se unesc printr-o margine mai ascutita,marginea dreapta.Marginea stanga,rotunjita,se prezinta ca o adevarata fata,fata pulmonara.Varful inimii,orientat in jos sis pre stanga,este situat in spatial 5 intercostal stang,unde acest spatiu este intersectat de linia medioclaviculara stanga.

Baza inimii priveste inapoi si la dreapta;de la nivelul ei pleaca arterele mari ale inimii (aorta si trunchiul pulmonar) si sosesc venele mari (cele 2 vene cave si cele 4 vene pulmonare).La baza inimii se afla atriile,iar spre varf ventriculii.

Pe fata sternocostala,intre cele 2 ventricule se afla santul interventricular posterior.Intre atrii si ventricule se gasesc santurile coronar stang si,respectiv,drept.In aceste 4 santuri se gasesc arterele si venele inimii.

Cavitatile inimii
Atriile au forma aproximativ cubica,capacitate ...

Alte referate despre: aparatul cardiovascular inima, aparatul cardiovascular-inima, sunt aparatul cardiovascular inima

Boli cardiovasculare

Inima dreapta este alcatuita din atriul drept si ventricolul drept, separate prin orificiul atrioventricular drept. Atriul drept primeste sange venos din marea circulatie prin orificiile venei cave superioare fara aer si ale venei cave inferioare.

Alte referate despre: boli cardiovasculare, boli cardiovasculare referat, bolile cardiovasculare referat

Semiologie

Sindromul - grup de simptome si semne care exprima o stare patologica, care au mecanism fiziopatologic comun; permit prin sumarea lor orientarea spre un diagnostic; pentru elucidare sau confirmare se fac investigatiile complementare cat mai posibil tintite. Concluzia care rezulta din analiza simptomelor, a semnelor si confirmarea prin analize ne indruma spre un diagnostic care poate fi si un sindrom.

Alte referate despre: semiologie, referat semiologie, semiologie medicala

Semiologia aparatului cardiovascular

Ca iradiere: tipic, iradierea este in umarul si membrul superior stang pe marginea cubitala pana la ultimele doua degete. Alteori, durerea iradiaza in mandibula si la nivelul gatului. Atipice sunt durerile in ambii umeri sau in regiunea posterioara a toracelui. Sunt descrise si durerile amputate, in care lipseste durerea precordiala si apar dureri la nivelul zonelor de iradiere, adica numai la nivelul degetelor de la mana stanga sau numai in mandibula.

Alte referate despre: semiologia aparatului cardiovascular, semiologia aparatului cardiovascular la copii, aparatul cardiovascular semiologia

Epilepsia

Criza de epilepsie apare dintr-o data si inceteaza de la sine, la fel de brusc. De obicei este foarte scurta, durata fiind de la cateva secunde pana la minute. Doar in cazuri foarte rare, va fi continua, rezultand in "Status epilepticus", adica o criza dureaza mai mult de 30 de minute sau convulsii recurente, fara a recapatarea constientei individuale intre atacuri.

Alte referate despre: epilepsia, epilepsia referat, epilepsie

Ulcer gastric

Examenul radiologic constituie metoda cea mai importantă de cercetare a tubului digestiv. Studiul radiologic al tubului digestiv nu poate fi însă efectuat cu succes, fără mijloace de contrast. Pentru a face vizibil tubul digestiv, recurgem la crearea unor contraste artificiale, în care, prin greutatea atomică mai mare (săruri ale metalelor mai grele) sau mai mică (aer, bioxid de carbon) şi prin densitatea lor, fac posibilă evidenţierea tubului digestiv faţă de mediul înconjurător.
Pe o radiografie abdominală, făcută pe gol nu se văd în mod obişnuit şi în cazuri normale, decât unele segmente ale tubului digestiv, în care se adună gaze (bula de gaz a stomacului, gazele din unghiul stâng al stomacului, gazele din flexura hepatică, din flexura ...

Alte referate despre: ulcerul gastric, ulcer gastric, ulcerul gastric referat

Socul in pediatrie

Colapsul reprezinta factorul patogenic central, care declanseaza modificarile fiziopatologice si reactiile de compensare din partea organismului. Reducerea volumului sanguin circulant determina scaderea intoarcerii venoase (presarcinii) si a debitului cardiac. Mecanismele compensatorii constau in activitate simpato-adrenergica crescuta, care determina vasoconstrictia arteriala si a vaselor de capacitanta.

Alte referate despre: soc anafilactic, socul anafilactic, soc anafilactic tratament

Sistem cardiovascular

Valvele arterelor /venelor
În vreme ce arterele se folosesc de dimensiunile mai mici ale venelor pentru a transporta sângele prin exercitarea presiunii, venele folosesc valve cu un singur sens, controlate de contractii ale muschilor.

Vena antebranhialã intermediarã
Aceastã venã colecteazã sângele din partea dorsalã a degetului mare si din zona cotului.

Vena dorsalã superficialã
Aceastã venã preia sângele din straturile de piele superficiale ale penisului.

Artera dorsala
Aceastã arterã dreneazã partea dorsalã a penisului.

Vena dorsalã internã
Aceastã venã dreneazã suprafata dorsalã profundã a penisului.

Canalul distal curbat
Canalul distal curbat este cea mai distal portiune a nefronului si are sarcina de a reabsorbi sodiul, apa si secretiile de potasiu.

Curba Henle
Curba Henle reprezintã zona inferioarã extremã si zona medianã a nefronului. Sarcina sa este aceea de a reabsorbi apa, clorurile si sodiul.

Canalul proxim ...

Alte referate despre: aparatul cardiovascular, sistemul cardiovascular, medicatia aparatului cardiovascular

Bariere de comunicare manageriala

Asa cum s-a vazut din primul capitol al lucrarii, îndeosebi din perspectivele interactioniste si comportamentiste asupra structurii comunicarii, perspective proprii culturii manageriale europene, aceasta are loc nu într-un mediu steril, omogen si protejat ci, dimpotriva, într-un mediu încarcat de influente dintre cele mai diverse: de la influentele naturale la cele sociale si culturale, de la cele individuale la cele de grup si de masa, de la cele tehnice si organizatorice la cele logice, semiologice si lingvistice, de la cele obiective la cele subiective etc.

Alte referate despre: bariere in comunicarea manageriala, bariere de comunicare manageriala, bariere in comunicarea manageriala-analiza unui caz

Schizofrenia

Durata unui episod se calculeaza din momentul aparitiei primelor manifestari evidente de boala si pana la remisiunea lor completa sau partiala, dar stabila. In majoritatea cazurilor trece o perioada de cateva luni de la debut pana la contactul cu psihiatrul, diagnostic si internare. Cu toate ca diagnosticul se bazeaza pe simptomatologia psihopatologica se considera ca prognosticul nu depinde de aceasta, ci de factorii ce preced primului episod si alti factori extrapersonali care intervin ulterior.

Alte referate despre: schizofrenia referat, schizofrenie manifestari, schizofrenia

Locul si rolul comunicarii in consiliere

Capitolul întâi:
COMUNICAREA – DELIMITĂRI CONCEPTUALE
În nici un domeniu al vieTii si activităTii umane existenTa si manifestarea omului ca fiinTă socială nu este posibilă fără comunicare. Comunicarea dă sens si finalitate intenTiilor, dorinTelor, aspiraTiilor, atitudinilor si acTiunilor noastre, le face inteligibile pentru ceilalTi, în aceeasi măsură în care fiecare dintre noi percepem modul de manifestare al celorlalTi faTă de noi prin comunicare. Natura
si modul de manifestare a relaTiilor de comunicare dintre oameni sunt atât de diversificate, atât de complexe si de structurate, încât putem spune că omul trăieste, de fapt, într-un mediu comunicaTional omniprezent, care-i structurează si-i afectează viaTa în fiecare clipă.

Alte referate despre: locul si rolul comunicarii in consiliere, referat locul si rolul comunicarii in consiliere, rolul si locul comunicarii in consiliere

Comunicare publica si argumentare

Referat despre Comunicare publica si argumentare
Ce investigheaza logica? Rationamentul în sine (inferenta în terminologia moderna), ca expresie a rationalitatii pure. Ce investigheaza argumentarea? Tot rationamentul, însa aflat în conditii concrete de functionare si corectitudine: nivel corect sau incorect de utilizare a rationamentului sub aspect logic; valoarea lui în raport cu teza ce trebuie argumentata; auditoriul pentru care se argumenteaza; finalitatea urmarita prin argumentare; gradul de eficienta în justificarea unei propozitii s.a. În argumentare, ca practica a rationamentului, se apeleaza la exemple reale, luate din practica gândirii istorice, juridice, politice, filosofice, jurnalistice, din viata cotidiana, publica sau privata.

Alte referate despre: comunicare publica si argumentare, referat comunicare publica si argumentare, comunicarea in institutiile publice si argumentul acesteia

Introducere in psihodiagnostic

Investigarea şi elucidarea factorilor cauzali pebtru fenomenele patologice constatate, necesare diagnosticului etiologic;
Decelarea mecanismelor de acţiune a factorilor etiologici în producerea reacţiilor organismului, având ca rezultat diagnosticul patogen.
Folosit iniţial exclusiv în domeniul medical, termenul diagnostic –ca, de altfel, mulţi alţi termeni –a căpătat în timp extensie şi utilizare în alte domenii. El semnifică un proces integrativ, de sinteză, de evaluare, din care decurg disponibilităţi de anticipare sau prognoză şi de intervenţie activă. În funcţie de obiectul de studiu urmărit se folosesc astăzi sintagmele:
diagnostic social- referitor la grupuri sau populaţii studiate în scopul unei acţiuni;
diagnostic pedagogic- pentru “forma complexă de cunoaştere a individualităţii copilului, organizată de şcoală şi destinată să slujească şi să fundamenteze acţiunea educativă”;
diagnostic psihologic (psihodiagnostic).
...

Alte referate despre: introducere in psihodiagnostic, introducere in psihodiagnostic ursula schiopu, referate introducere in psihodiagnostic
Referate afisate : 16
Medie note: 8.18 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles