Referat serpi veninosi si neveninosi

Despre serpii veninosi

Asa se explica privirea de o stranie fixitate a acestor animale, prin care par ca-si hipnotizeaza victimele. Serpii nu au nici urechi, iar coada, odata rupta, nu se mai reface ca la soparle. Limba le este bifurcata la capat, putand fi impinsa in afara gurii sau retrasa intr-o teaca situata la baza sa. Ea are rolul unui organ tactil, fara a avea vreo legatura cu functia veninoasa.

Cutia craniana este bine dezvoltata si protejeaza creierul, iar coloana vertebrala este alcatuita din numeroase vertebre uniforme (200 pana la 400) si, cu exceptia primei, a atlasului, care asigura articulatia cu craniul, toate poarta coaste. Insa, deoarece sternul lipseste, ele sunt libere in partea anterioara.

Aceasta structura asigura un avantaj important reptilei, care isi poate largi corpul pentru a inghiti prazi voluminoase, aici contribuind si conformatia speciala a falcilor. Cele doua ramuri ale mandibulei nu sunt sudate, unite solid la partea anterioara ca la soparle, ci sunt atasate prin ligamente ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 3492
Materia: Biologie

Reptile si amfibieni

Reptile si amfibieni - În junglă trăiesc sute de specii de reptile şi amfibieni. Ele trăiesc pe pământ , în copaci , în ape şi în apropierealor , chiar şi în interorul plantelor. Reptilele sunt animale cu solzi cum ar fi : crocodilii , şerpii şi şopîrlele , care vieţuiesc mai ales , pe pământ. Amfibienii ca broaştele şi broaştele râioase , pot trăi şi în apă şi pe uscat.

Alte referate despre: reptile si amfibieni, referat reptile si amfibieni, asemanari intre reptile si amfibieni

Serpii - comportamentul animalelor in natura

Aceasta miscare contribuie la serpuire, acea miscare ondulatorie in care fiecare punct al corpului lung urmeaza cu precizie acelasi drum, pe care au alunecat mai inainte capul si gatul. Capul sarpelui prezinta structuri caracteristice. Pleoapa de jos este o capsula stravezie, trasa peste ochiul mobil si concrescuta cu pleoapa superioara. Cand are loc naparlirea, ochiul naparleste de asemenea. Timpanul si urechea mijlocie lipsesc. Functia redusa a aparatului auditiv este compensata de limba – organ extrem de sensibil. Limba bifurcata, de obicei de culoare inchisa, sta ascunsa intr-o teaca in fundul gurii.

Alte referate despre: comportamentul animalelor in natura, comportamentul animalelor, rolul animalelor in natura

Serpii - ophidienii

Când mănâncă unii şerpi îşi împing tubul prin care respiră în partea din faţă a gurii . Falca superioară şi falca inferioară se pot depărta una de alta atât de mult , încât şerpi pot înghiţi o pradă foarte mare (caiman) . Şarpele cap-de-câine are o coadă cu care se poate agăţa.
Se foloseşte de ea pentru a se atârna de ramuri şi a prinde păsările care trec pe dinainte.

Şerpii reperează mirosurile diferitelor animale şi se conduc după ele pentru a găsi hrana sau pentru a se împerechea (exemplu:vipera). Şerpii anaconda trăiesc în apropierea râurilor. Se numără printre cei mai mari şerpi din lume. Ajung până la 12 metri lungime ca şi alţi şerpi mari (boa). Ucid încolăcindu-se în jurul prăzii până o sufocă. Ucid şi mănâncă şi caimani.

Clasificarea şerpilor
Şerpii sau ophidienii , îşi schimbă pielea o singură dată. Ochii lor nu au ploape şi sunt surzi ,pentru ca nu au timpane. Totuşi , reuşesc să capteze ...

Alte referate despre: ce inseamna serpi ophidienii, serpii, serpi din romania

Broaste veninoase

O specie are coloarea albastru metalizat cu pete albe si negre. Alta are un model compliat de alb si negru pe membrele sale si pe flancuri, iar capul sau este de un rosu aprins. Broastele veninoase se gasesc in padurile tropicale, ele traind in principal printer frunzele cazute la solul padurii, adesea aflanduse in apropierea unor paraie .

Alte referate despre: broaste veninoase, amfibieni broaste veninoase, referate broaste veninoase

Iguanele

Altele sunt arboricole, au culori foarte vii şi populează pădurile tropicale umede. Aşa sunt numeroasele specii din genul Anolis, întâlnite în insulele din Marea Caraibilor, în pădurile luxuriante din America Centralǎ şi de sud, în Mexic biologia acestor specii este bine cunoscutǎ, fiindcǎ a fost studiatǎ foarte atent. S-a constatat astfel cǎ existǎ procedee variate de recunoaştere între indivizi din aceeaşi specie, de apǎrare sau de intimidare, care se realizeazǎ prin mişcări sacadate ale capului şi pǎrţi anterioare a corpului. Aceste mişcări sunt caracteristice pentru fiecare specie.

Alte referate despre: iguana verde, iguana, iguanele

Totul sau aproape totul despre dinozauri

Totul sau aproape totul despre dinozauri - Notiunea de dinozaur desemneaza orice membru al unui grup de aproximativ 1300 de reptile care a aparut in perioada Triasicului mijlociu si tarziu, acum aproximativ 200 milioane de ani. Cei mai multi dinozauri pot fi clasificati in doua categorii: dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare pasarilor-ordinul Ornitischia, din care fac parte Iguanodonul si Triceratopsul, si dinozaurii cu o structura a membrelor posterioare asemanatoare reptilelor-ordinul Saurischia, din ai carui reprezentanti putem sa-i amintim pe Apatosaurus si Tiranosaurus.

Alte referate despre: totul sau aproape totul despre dinozauri, dinozauri, despre dinozauri

Broaste veninoase

Comportamentul social interesant al broastei veninoase, considerat cel mai complex dintre comportamentul amfibienlilor este remarcabil mai ales in privinta obiceiurilor sale de reproducere. Majoritatea broastelor si broastelor raioase inteprind un minim de curtare, dar masculii si femelele unor specii de broaste raioase mici au fost observate jucandu-se impreuna, sarind in toate partile si una spre cealalta.

Alte referate despre: broastele au venin in piele, ara-tatimi broaste testoase veninoase, broaste cu venin

Comportamentul animalelor in natura - serpii

Serpii sunt reptile su solzi (Squamata), caer au o forma alungita, fara membre. Din punct de vedere al evolutiei lor filogenetice, serpii trebuie sa fi pierdut mai demult membrele, deoarece le lipseste centura scapulara si sternul, in timp ce din membrele posterioare nu au mai ramas decat cel mul urme ale bazinului si ale membrelor atrofiate. Se admite ca serprii deriva din saurieni care aveau membre.

Alte referate despre: importanta animalelor in natura, comportamentul animalelor referat, rolul plantelor si animalelor in natura si in viata omului

Patologia tarantulelor

Sa nu se foloseasca insecticid !
Pentru a ingriji o specie agresiva, se recomanda incetinirea metabolismului tarentulei inainte, scazand temperatura ambienta.
Anumiti paraziti se transmit prin gandacii morti cu care sunt hranite tarantulele.

Alte referate despre: cariotipul uman normal si patologic, cariotipul uman patologic, patologia sistemului nervos

Sarpele cu clopotei, un vanator singuratic

Sarpele cu clopotei,:Corpul conţine numeroase vertebre, fiecare dintre ele ataşată de o pereche de coaste care, într-un fel, substituie membrele, deoarece se termină cu o formaţiune musculară conectată de partea ventrală, pe care şarpele se deplasează. Corpul lung şi zvelt al unui ofidian nu conţine niciodată mai puţin de 100 vertebre, ajungând uneori să conţintă chiar peste 500. Şerpii urcă şi coboară printre crengi, se caţără, înoată şi se scufundă cu o agilitate extraordinară, tocmai datorită excepţionalei mobilităţi a coastelor şi vertebrelor.

Alte referate despre: sarpele cu clopotei, sarpele cu clopotei referat, sarpe cu clopotei

Insula serpilor

Şi poetul exilat la Tomis, Ovidiu, aminteşte în versurile sale de această insulă, iar Maximus din Tir, în “Discuţii“ arată: “Achile locuieşte într-o insulă drept în faţa Istrului, în Marea Pontică. Acolo se află templul şi altarele lui Achile...“ Ptolomeu, în “Îndreptar geografic“, menţionează: “Insulele situate în vecinătatea Moesiei Inferioare, în acea parte a Pontului pe care am pomenit-o, sunt: Boristene (la gurile Niprului, n.n.):57 grade, 15 minute - 47 grade, 40 minute şi insula lui Achile sau Leuce (“Albă“)“.

Alte referate despre: insula serpilor, insula serpilor referat, referat insula serpilor

Zonele biogeografice ale Pamantului

- se deosebeste de celelalte paduri prin marea densitate de plante si
prin etajarea sa in functie de inaltimea arborilor:

Alte referate despre: zonele biogeografice ale pamantului, zonele biogeografice, zone biogeografice

Egipt

Fauna Egiptului este concentrata aproape in exclusivitate in valea si delta Nilului si in oaze. Cuprinde putine specii de mamifere - gazele, hiene, sacali, manguste egiptene, soparle, serpi veninosi, numeroase pasari.

Alte referate despre: egiptul antic, egiptul antic referat, arta egiptului antic

Hercule - mistretul din Erimant

Povestea lui Heracles (Hercule) e trista si porneste de la infidelitatea tatalui sau, Zeus; acesta, ravnind la Alcmena, (o frumoasa muritoare, sotia lui Amfitrion din orasul Teba), ignora faptul ca el insusi avea o sotie (Hera) si, folosindu-se de puterile sale, Zeus ia infatisarea sotului Amfitrion si o seduce pe Alcmena.

Alte referate despre: hercule mistretul din erimant, mistretul din erimant, hercule si mistretul

Alergiile ppt

Semnele si simptomele cunoscute multor persoane: - stranutul de obicei insotit de nas infundat - tuse sau scurgere nazala posterioara - prurit ocular, nazal sau esofagian - pleoape inflamate (cercuri intunecate sub ochi produse prin cresterea fluxului sanguin de la nivelul sinusurilor) - "salutul alergic" (la un copil, frecarea persistenta in sus a nasului care determina formarea unui sant la nivelul nasului) - lacrimarea ochilor - conjunctivita (inflamatia membranei care acopera pleoapele, producand inrosirea si tumefierea ochilor si descuamarea pleoapelor).

Alte referate despre: alergii ppt, alergiile referat ppt, alergii alimente ppt

Floare albastra - speranta rece

Azi o altă apă umple cupa vieţii. Mi-am consumat sufletul căutând „Raiul” cu atâta ataşament, am acumulat euforia, dar am pierdut-o pe undeva şi îmi petrec viaţa tot căutând ce-am pierdut cândva. Ce viaţă meschină, ce viaţă feroce, că piatră să fi fost ar fi mişcat, sa fi fost trunchi dădea lăstari la toate strădaniile la care am dat încercare. Ce sunt eu? cuvânt fără voce. Ce sunt eu? om fără existenţă. Ce sunt eu? priveşte-mă şi vei vedea că am fost dintotdeauna o simplă nălucire înrudită cu viaţa. Prezentul e trecut, presărat cu amintiri. Raiul are cărări ruginite spre mine.

Alte referate despre: floare albastra lumea rece motie literare, floare albastra comentariu, paralela intre floare albastra si pe langa plopii fara sot

Caracterizarea lui Stefan Gheorghidiu

Camil Petrescu ramane in literatura romana poetul, prozatorul, dramaturgul si teoreticianul literaturii care a valorificat fenomenologia lui Husserl si existentialismul lui Bergson. Preocuparile europene fata de psihologie si filosofie, precum si contributia lui Marcel Proust se intrevad si in literatura camilpetresciana.
"Ultima noapte de dragoste, intaia noapte de razboi" este un roman realist, subiectiv, modern prin perspectiva narativa "impreuna cu", prin naratiunea la persoana I a personajului principal-narator, prin valorificarea memoriei afective voluntare, prin fluxul constiintei, luciditatea si anticalofilismul explicitat in "Patul lui Procust".

Alte referate despre: caracterizarea lui stefan gheorghidiu, caracterizare stefan gheorghidiu, stefan gheorghidiu caracterizare
Referate afisate : 18
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles