Referat serviciile pt populatie factor al cresterii calitatii vietii

Serviciile pentru populatie - factor al cresterii calitatii vietii si diversificarii productiei de bunuri

O privire de ansamblu asupra serviciilor destinate populatiei evidentiaza o dezvoltare importanta a acestora; pentru tarile industrializate, cu economie de piata, nivelul serviciilor este sustinut printr-o pondere de 35-55% din consumul final privat (restul revine bunurilor), cu tendinta de crestere, relativ lenta,manifestata pe parcursul unei perioade de 25 de ani (1965-1990).

Comparativ, in tarile slab dezvoltate si, in special, in tarile est-europene proportia este mult mai modesta, de numai 20-25%, rezultat nemijlocit al unui nivel redus de dezvoltare economica, al dificultatilor inerente perioadei de tranzitie, dar si unei conceptii diferite cu privire la acoperirea nevoilor de servicii (de exemplu, in majoritatea tarilor est-europene participarea statului.

Prin cheltuielile social-culturale - la finantarea unor servicii de consum este inca mult mai mare fata de tarile occidentale, ca urmare a absentei unor sisteme adecvate de distribuire a resurselor); desigur, intr-o asemenea ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 971
Materia: Economie

Economia serviciilor - Thunder light courier

Thunder light este prima si actualmente singura companie de nisa pe piata romaneasca de curierat rapid, fiind axata pe livrarea la destinatar a expedierilor in ziua preluarii acestora, indiferent ca este vorba de transport la nivel local, national sau international.

Alte referate despre: thunder light courier, proiect thunder light courier, referat thunder light courier

Serviciile si calitatea vietii

Evidentele statistice arata in mod indiscutabil ca serviciile se afla in centrul transformarilor economice, tehnologice si institutionale care se petrec in societatea contemporana, ele putand fi considerate atat cauza (premisa) cat si efect (rezultat) al acestor schimbari.
Din punct de vedere pragmatic, serviciile sunt avute in vedere ca o noua maniera de producere, de a consuma si de a trai in societate.

Alte referate despre: serviciile si calitatea vietii, serviciile si calitatea vietii referat, serviciile si calitatea vietii in romania

Ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie

Filtrul adaptiv îşi modifică coeficienţii calculaţi după un anumit algoritm având ca scop minimizarea semnalului de eroare. Coeficienţii filtrului sunt reînnoiţi odată la patru eşantioane sau jumătate din coeficienţi la fiecare eşantion. Sistemul de detectare al activităţii vocale (Double Talk Detector) intervine în momentul când semnalele vocale de la ambele capete coexistă şi “îngheaţă” procesul de adaptare pentru a împiedica pierderea totală a adaptării. S-au definitivat câteva metode de a realiza acest lucru: prin urmărirea parametrului ERL (definit mai jos) a cărui valoare trebuie să fie stabilă cu mici variaţii sau a parametrului ERLE (definit mai jos).

Alte referate despre: ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie, ecoul, ochiul uman si proprietatile optice ale acestuia

Piata serviciilor de telecomunicatie

Oferta de servicii în telecomunicaţii este formată în principal de servicii de telefonie vocală şi servicii de telex la care se adaugă şi servicii de televiziune prin cablu , servicii de conectare prin INTERNET , transmisii de date,voice-mail ,paging şi servicii de telefonie mobilă.Prin structura serviciilor se poate spune că are un caracter omogen şi bine individualizat.
Deşi această ofertă este oferită global,indiferent de abonaţi ,ea este totuşi consumată individual şi diferit de către aceştia .

Alte referate despre: piata serviciilor de telecomunicatie, piata serviciilor de telecomunicatie i mileniul 3, piata serviciilor turistice

Telefonul

Când granulele sunt strâns lipite, ele permit unei cantitati mai mare
de curent electric sa treaca decât daca sunt mai rasfirate. Când un
val de unde sonore preseaza pe diafragma, ea comprima carbonul si
foarte mult curent îsi face loc. Apoi, când folia metalica revine în
pozitia initiala, curentul revine si el la normal. Astfel,
intensitatea lui depinde de undele provocate de voce, variatiile
reprezentând replica electrica a vorbirii.

Alte referate despre: telefonul, telefonul mobil, telefonul mobil referat

Calitatea si evolutia sistemului asigurarii calitatii serviciilor

Exigenţele unui serviciu trebuie definite în mod clar, în termenii unor caracteristici observabile şi susceptibile a fi evaluate de către client.
Acelaşi lucru se aplică şi pentru procesele de prestare de servicii, care trebuie, de asemenea definite în termenii unor caracteristici ce influenţează direct executarea serviciului cu toate că asemenea caracteristici nu sunt totdeauna observabile şi susceptibile.
O caracteristică a serviciului sau a prestării acestuia poate fi cantitativă (măsurabilă) sau calitativă (susceptibilă de comparaţie) în funcţie de felul în care ea e evaluată şi de cel care efectuează evaluarea (furnizorul clientului sau clientul).
În cea mai mare parte din cazuri controlul caracteristicilor serviciului şi păstrării serviciilor nu pot fi obţinute decât stăpânind procedeul care furnizează serviciul.
Măsura şi controlul rezultatelor procedeului sunt esenţiale pentru obţinerea şi menţinerea calităţii cerute a serviciului. ...

Alte referate despre: calitatea si evolutia sistemului asigurarii calitatii serviciilor, calitatea si evolutia sistemului asigurari calitati serviciilor, calitatea si evolutia sistemului calitatii serviciilor

Proiect individual de imbunatatire a calitatii serviciilor oferite de SC Schwarz SRL

Prezentul proiect are rolul de a imbunatati calitatea serviciilor oferite de SC SCHWARZ SRL. Realizarea acestui proiect a pornit de la constatarea unei anumite probleme repetitive, respectiv realizarea si predarea documentelor din cadrul contractelor in ultimul moment posibil. In cadrul acestui proiect, se va analiza daca sunt costuri suplimentare generate de aceasta identificata si daca da se va face recomandari privind rezolvarea problemei. Problema identificata a fost semnalata de catre Clientii anteriori, care la finalizarea contractului au raspuns la un chestionar despre calitatea serviciilor oferite de SC SCHWARZ SRL.

Alte referate despre: imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de pensiuni, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de o firma de tricotaje, imbunatatirea calitatii serviciilor oferite de

Aplicarea irigatiei - factor principal al cresterii randamentului fondului funciar

In agricultura, seceta constituie un factor natural deosebit de daunator. In regiunile de campie si coline se manifesta la majoritatea culturilor agricole printr-un deficit de umiditatea sau o repartizare nefavorabila a precipitatiilor in raport cu cerintele culturilor. Totodata temperaturile ridicate din cursul verii si vanturile sporesc transpiratia. Inlaturarea consecintelor daunatoare ale secetei in zona secetoasa este posibila prin aplicarea irigatiilor.

Alte referate despre: influenta factorilor interni asupra cresterii plantei, aplicatii an natura si tehnica a randamentului mechanic, aplicatii in natura si tehnica a randamentului mecanic

Managementul calitatii S.C Dafora S.A

In sens general, calitatea este o insusire a lucrurilor , produse sau servicii buna sau rea; in sens restrictiv, prin calitate se intelege o caracteristica pozitiva a unui produs sau serviciu prin care acesta se deosebeste de celelalte prin clasa din care face parte.
Definirea calitatii are o importanta deosebita, calitatea influienteaza productivitatea muncii, nivelul preturilor si, in general, performantele economice ale firmelor.
In general, calitatea se caracterizeaza prin intermediul celor trei functii ale sale, si anume: functia tehnica, functia economica si functia sociala.

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, referat managementul calitatii

Serviciul juridic

Posta Romana detine in prezent o retea de peste 5.500 de subunitati postale la nivel national, distribuind saptamanal peste 11 milioane de trimiteri postale. Peste 750 de oficii postale din totalul de 950 subunitati postale informatizate sunt incluse in VPN (Virtual Private Netwok). Reteaua informatizata permite efectuarea de operatiuni in conditii optime de siguranta, fiind utilizate sisteme informatice securizate si retele private de comunicatii.

Alte referate despre: servicii juridice, serviciul juridic, servicii juridice referat

Managementul calitatii in serviciile postale

Pentru a se adopta varianta cea mai optima s-a aplicat un chestionar pe un esantion de 25 de persoane in urma caruia 92% dintre subiecti au considerat ca solutie de implementare angajarea de personal tanar.
CHESTIONAR 1. Considerati ca sunt necesare imbunatatiri in ceea ce priveste reducerea timpului de asteptare pana ce clientii sunt serviti?
Da Nu 2. Care dintre cele doua solutii mentionate mai jos o considerati ca fiind mai eficienta?

Alte referate despre: managementul calitatii in serviciile de sanatate, managementul calitatii in servicii, managementul calitatii in serviciile sanitare

Controlul si monotorizarea calitatii apei

Compozitia naturala a apei, avand in vedere diversitatea si continutul acestor substante in apa, evidentiaza prezenta urmatoarelor grupe de elemente componente : gaze dizolvate ( O2, CO2, H2, H2S), substante minerale si organice dizolvate, coloidale sau aflate in suspensie cat si saprofita propriei apei.Apa pura se obtine din apa naturala prin distilare repetata in conditii in care sa nu poata dizolva gaze din aer sau substante solide din recipientele in care este conservata.

Alte referate despre: controlul si monotorizarea calitatii apei, controlul si monitorizarea calitatii apei, controlul si monitorizarea calitatii apei potabile

Calitatea motrica forta

Ca si calitate motrica , forta este determinata genetic (in functie de raportul dintre tipurile de fibre musculare) doar partial, putand fi imbunatatita considerabil prin antrenament.
Se intalnesc urmatoarele tipuri de forta:

Alte referate despre: calitatea motrica forta, dezvoltarea calitatii motrice forta, calitati motrice forta

Managementul calitatii

1.2 Definitii ale calitatii
Calitatea reprezinta o latura esentiala a produselor si serviciilor. In conformitate cu STAS ISO 8402 - 1995, calitatea reprezinta ansamblul de proprietati si caracteristici ale unui produs sau serviciu care ii confera acestuia aptitudinea de a satisface necesitatile exprimate sau implicite ale clientului.

Alte referate despre: referate managementul calitatii, managementul calitatii totale, managementul calitatii mediului

Definirea calitatii. Conceptul de calitate si evolutia acestuia

2.Clientul si furnizorul.
Clientul este utilizatorul produsului/serviciului si poate fi persoana fizica/jurica, sectie de productie, etc.
Notiunea de client acopera 2 aspecte:
1.Client extern = beneficiarul produsului realizat de o intreprindere.
2.Clientul intern= orice persoana, grup, etc ce se afla in relatia predare- primire in cadrul procesului de productie.
Satisfacerea clientului este atinsa atunci cand sunt indeplinite cerintele fundamentale, componentele triunghiului calitatii.

Alte referate despre: managementul calitatii conceptul de calitate, asigurarea calitatii concepte asociate calitatii produselor alimentare, evolutia conceptului de calitate
Referate afisate : 16
Medie note: 8.30 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles