Referat sistemul de operare windows

Windows 7

Windows 7 este cea mai recenta versiune de Microsoft Windows, un sistem de operare produs de compania Microsoft pentru utilizarea pe calculatoarele personale de tip PC, inclusiv cele utilizate in domeniul afacerilor, pe desktop-uri, laptop-uri, Tablet PC-uri, netbook-uri si PC-uri de tip Media Center Edition (MCE). Windows 7 a intrat in faza "liber pentru productie" (Release To Manufacturing, RTM) la 22 iulie 2009. Data pe punere pe piata a fost 22 octombrie 2009, la mai putin de trei ani de la lansarea sistemului anterior Windows Vista. La aceasi data a fost lansat si Windows Server 2008 R2 (pentru servere).Windows 7 se prescurteaza deseori cu Win 7, Win7 sau chiar si numai cu W7.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 302
Materia: Informatica

Windows - generalitati

Incepind din 1988, odata cu lansarea versiunii Windows/386 s-a putut vorbi in sfirsit de posibilitatea utilizatorului de a folosi aplicatii in regim "multitasking". Acest mod de lucru al aplicatiilor nu se poate desfasura in plenitudinea generozitatii conceptului, mutitasking-ul fiind cooperativ (programele lucrau impreuna). Nu exista insa nici o instanta care sa acorde timp de calcul programului "X", pentu ca apoi, dupa citeva momente, sa intervina sa-l retraga (afectindu-l programului "Y"), iar ulterior sa-l comute pe X sau Z.

Alte referate despre: windows xp, windows, sistemul de operare windows

Windows - initiere

a)avem cipuri “goale” – de tip RAM (Random Acces Memory)
-asteapta ca utilizatorul sa le “umple”, fiind memoria disponibila utilizatorului sau memoria de lucru a calculatorului
-este volatila;

Alte referate despre: windows initiere, windows-initiere, initiere in windows xp

Bazele informaticii - Aplicatii Windows 95

3. Aplicatia WordPad
Aplicatia WordPad este un procesor de texte care poate aplica formatari caracterelor si paginii. Aceasta aplicatie salveaza fisierele intr-un format care poate fi inteles de editorul de texte Word pentru Windows.

Alte referate despre: bazele informaticii aplicate, bazele informaticii aplicative, bazele informatici aplicate

Introducere in Windows

Compatibilitate cu programele Windows 3.1 şi DOS
Deoarece în anul 1995 mai mult de 60 de milioane de oameni foloseau Windows 3.1, firma Microsoft a trebuit să asigure un înalt grad de compatibilitate a sistemului Windows 95, astfel încât aplicaţiile şi datele din versiunile Windows precedente să poată fi utilizate în continuare. Windows 95 manipulează de asemenea programele DOS în condiţii mai bune decât Windows 3.1. Programele DOS pot fi executate acum într-o fereastră care include o bară cu instrumente de lucru pentru caracteristicile cele mai des întâlnite.
O companie cu mii sau zeci de utilizatori Windows s-ar putea să nu vrea sau să nu poată să-i înveţe pe toţi să folosească Windows 95, de aceea s-a mers pe folosirea în continuare a atât de familiarelor aplicaţii File Manager şi Program Manager. Acestea permit utilizatorilor să lucreze cu ceva familiar lor, permiţând în acelaşi timp „exploatarea” trăsăturilor sistemului Windows 95: este ...

Alte referate despre: introducere in windows, introducerea in windows xp, introducere in windows xp

Sistemul de operare Windows

Butoanele barei de taskuri sunt redimansionate in mod automat in functie de numarul de aplicatii active. Esista o serie de actiuni care permit personalizarea barei de taskuri in diverse moduri:
Repozitionare;
Ridimensionare;
Ascundere automata;
Bara cu instrumente.

Alte referate despre: interfata windows, sistemul de operare windows xp, sistemul de operare windows referat

Windows

Istoria mediului Windows este presarata cu un numar de succese si cu un numar egal de esecuri.Windows a aparut ca ceva putin mai mult decat un mediu cu comutare si pro-
cese. Lansarea initiala, din anul 1985, a versiunii 1.0 a lasat mult de dorit si, in general, receptarea ei de catre industria de specialitate a fost, sincer vorbind , mai degraba descurajanta.Au existat multe probleme cu editia initiala a mediului.
Multe din aceste probleme erau provocate de hardware-ul disponibil la acea data.Un procesor Intel de putere redusa, adaptoare grafice cu rezolutie scazuta, lipsa de memorie si lipsa mouse-ului faceau din calculatorul personal un calculator ostil graficii.Totusi, unul din cele mai mari obstacole a fost chiar utilizatorul.Utilizatorii primelor calculatoare erau persoane cu studii tehnice care intelegeau proiectarea de software si hardware.Aces-
tia ...

Alte referate despre: windows xp vs windows vista, referat windows, windows 7

Windows Media Player

Conţinut audio/video de foarte bună calitate. Windows Media Audio and Video 9 Series oferă cea mai bună calitate audio sau video, la orice bit-rate. Compresia este îmbunătăţită cu 20% pentru conţinut audio şi până la 50% pentru conţinut video comparativ cu versiunea precedentă. O nouă gamă de codecuri audio şi video profesionale oferă reproduceri de sunete fără pierderi, video de înaltă definiţie cu rezoluţie de până la 4 ori mai mare decât a actualelor DVD-uri. Este prezent şi primul codec audio digital surround 5.1 pentru Web, ce va permite experienţe similare home-theatre cu livrare prin Internet.

Alte referate despre: windows media player, despre windows media player, windows media player referat

Windows Millenium

Windows Millenium este un sistem de operare nişă între Windows 98 S.E. şi Windows 2000. Windows Millenium preia numeroase caracteristici de la Windows 2000. „Instalarea” pe curat a Windows-ului Millenium durează aproximativ cât a Windows 98 S.E., între 30-60 minute. Windows Millenium detectează automat componentele hardware şi instaleză driverile specifice fiecărei componente. Icon-urile de sistem au preluat înfăţişarea celor din Windows 2000, restul interfeţei este neschimbat faţă de Windows 98 S.E. Un amănunt interesant este că după un click cu butonul drept al mouse- ului pe Taskbar puteţi alege din meniul care apare, ce poţiuni din meniul Start să fie expandabile.
Singurul domeniu în care se remarcă o schimbare radicală în ceea ce priveşte Windows Media Player-rul upgradat la versiunea a şaptea şi mult îmbunătăţit, care acum are suport pentru skin-uri. Suportul pentru skin-uri nu este singurul atu al Media Player-ului. Acestuia ia fost îmbunătăţit ...

Alte referate despre: windows millenium, download windows millenium, instalare windows millenium

Interfata Windows

De aceea Windows este cel mai cautat si des folosit sistem de operare la ora actuala. Acesta permite lucrul cu mai multe programe simultan, fara a mai fi nevoit sa iesi dintr-un program pentru a deschide altul.
Windows are un Manager de Programe, si lucreaza pe desktop cu icon-uri care contin link-uri la diferite programe pentru a usura efortul de cautare al programului respectiv de catre utilizator dand duble-click pe icon-ul programului.

Alte referate despre: interfata windows xp, download interfata windows xp, elemente de interfata windows

Aplicatii Windows

Color box: Cutia cu culori este reprezentata de un dreptunghi ce contine, pe 2 linii, 28 de culori – cele mai utilizate in desenele realizate in Paint. Insa, pentru o mai mare varietate, putem schimba nuanta in functie de preferinte cu un dublu-click pe culoarea respectiva. In urma acestei actiuni va aprea, pe ecran, o caseta de editare a culorilor (“Edit Colors”). Schimbarea se face cu ajutorul scarii gradate de culoare (alb→negru). Dupa stabilirea nuantei dorite, tot ce trebuie sa mai facem pentru a o putea utiliza este un simplu click pe “OK”.

Alte referate despre: aplicatii windows, aplicatii windows 95, referat aplicatii windows

Windows - Administrarea sistemului

1. Executaţi dublu clic pe pictograma My Computer. Se deschide fereastra My Computer.
2. Executaţi dublu clic pe pictograma discului C (hard discul). Se va afişa conţinutul directorului rădăcină al discului C.
3. Pentru a aranja dosarele în ordine alfabetică deschideţi meniul de comenzi rapide (indicaţi un punct liber pe suprafaţa de lucru a ferestrei şi executaţi clic cu butonul din partea dreaptă). Din meniu alegeţi opţiunea Arrange Icons by Name.

Alte referate despre: sistemul de operare windows administrarea fisierelor, administrator windows xp, configurare useri cu drepturi de administrator in windows xp

Windows 95

Suprafta de lucru are urmatoarea forma Aplicatia My Computer Windows’95 include aplictia My computer care afera facilitati pt destionarea tuturor resurselor calculatorului.La lansarea in executie a aplicatiei My computer pe ecran va Apare o fereastra ce contine:

Alte referate despre: instalare windows 98, windows vista, windows 98

Caracteristicile sistemului de operare Windows XP Profesional

Remote desktop. Acest serviciu al sistemului de operare permite accesul, in timp real, la un calculator cu Windows XP Professional, ruland in sesiune deschisa, de pe o alta platforma, putand realiza o conexiune ce permite lucrul pe sistemul initial, oferind acces la toate documentele si setarile locale de pe acesta, inclusiv la dispozitive si desktop. De asemenea, serviciul permite conectarea la acelasi calculator a mai multor utilizatori, fiecare putandu-si folosi contul de user pe aceeasi sesiune cu ceilalti.

Alte referate despre: caracteristicile sistemului de operare windows xp profesional, caracteristicile sistemului de operare windows profesional, windows xp profesional

Windows NT

Caracteristicile noilor sisteme Windows NT Server 5.0 si respectiv Windows NT Workstation 5.0 . Performantele Windows NT cresc , dar cresc si resursele necesare . Windows NT Serverare nevoie la instalare de 64 MB de memorie (se recomanda 128 MB), de 500 MB liberi pe un hard disc de cel putin 2 GB si de un procesor Pentium la 166 de MHz sau mai mult ; Windows NT Workstation 5.0 cere la instalare Concepte innoite si performante imbunatatite – acestea sunt 32 MB de memorie si aproape 500 MB liberi pe hard disc.

Alte referate despre: windows 95, sisteme de operare windows, referat windows vista

Windows 98

Procesul de instalare din Windows 98 cuprinde patru faze logice:
-Copierea fisierelor componente pt. Windows
-Detectarea componentelor hardware
-Intrebari in legatura cu configuratia
-Configurarea sistemului final

Alte referate despre: windows vista referat, windows xp referat, cum se instaleaza windows 98

Windows NT

Acesta a fost proiectat sa actioneze ca un server dedicat in mediul client/server oferind putere, scalabilitate, rezistenta mare la erori si interoperabilitate. Ca server de aplicatie Windows NT Advanced Server este o platforma puternica pentru servere de date (ex. Microsoft SQL Server), servere de comunicatie (ex. Microsoft SNA Server) si servere de posta electronica (ex. Microsoft Mail).

Alte referate despre: windows referat, referat windows xp, windows 7 referat

Microsoft Windows

Pentru a suplini aceste dezavantaje, Microsoft a inceput sa lucreze la un inlocuitor pentru MS-DOS. Acesta avea numele de “Interface Manager”, dar mai tarziu, fiindca programatorii tot vorbeau despre ferestre (windows), iar manager-ul PR i-a sugerat lui Bill Gates denumirea “Windows”, denumirea produsului a fost schimbata astfel.

Alte referate despre: microsoft windows wikipedia, microsoft windows, microsoft windows media 9 series player

Fortran - tema1

Cu un sistem de operare asa de scump ,companiile trebuie sa se asigure ca angajeaza persoana potrivita pentru acest post.MCSE este proiectat astfel incat sa dovedeasca acest lucru.

Alte referate despre: fortran, istoria fortran, romania inte orient occident tema1
Referate afisate : 19
Medie note: 8.57 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles