Referat sistemul muscular

Sistemul muscular

Totalitatea muşchilor organului vertebrelor reprezintă sistemul muscular.Muşchii sunt formaţi din ţesuturi musculare:1.Ţesuturi musculare netezi;2.Ţesuturi muscularestriaţi;3.Ţesuturi musculare cardiace.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 3421
Materia: Biologie

Sistemul muscular

Sistemul muscular - După formă, dispunere, mod de contracţie, muşchii sunt categorisiţi în două clase:
1. Muşchi viscerali, netezi, care se găsesc dispuşi în pereţii organelor interne (stomac, intestine, artere etc.). Întreaga masă se contractă lent, involuntar, primind impulsuri vegetative.
2. Muşchi striaţi, care se subîmpart în două tipuri: cardiaci, cu contracţii involuntare, şi scheletici, cu contracţii mixte, de obicei voluntare.

Muşchii scheletici se inseră pe oase, pe care le pun în acţiune. Un muşchi are două sau mai multe puncte de inserţie, dintre care unul este de origine, iar celălalt (celelalte) sunt de inserţie, reprezentat, de cele mai multe ori printr-un tendon. Între ele se găseşte masa (corpul) muşchiului. După dispoziţia fibrelor masei musculare în raport cu tendonul, muşchii scheletici se împart în:

- Muşchi fusiformi, cu fibre lungi, paralele pe lungime, permiţând mişcări diverse, dar cu forţă scăzută ...

Alte referate despre: sistemul muscular, tesutul muscular, tesut muscular

Tesuturi,organe, respiratie, digestie, vitamine, metabolism

Respiraţia.
Importanţa respiraţiei. Omul respiră, captând din mediul extern oxigenul şi eliminând în el bioxidul de carbon. Fiecare celulă din ţesutul oricărui organ are nevoie de energie. Sursa acesteia în organism o constituie descompunerea şi oxidarea necontenită a compuşilor organici. Dat fiind faptul că procesele de oxidare necesită oxigen, celulele trebuie să-l obţină în flux necontenit. De pe urma oxidării oricăror substanţe organice se formează bioxid de carbon şi apă, care sunt evacuate din organism.

Alte referate despre: compusii organici in alimentatie vitaminele, tesuturi organice, organele sistemului digestiv

Inima

In rare cazuri, inima se situeaza de partea dreapta a sternului, fie datorita unei inversiuni in asezarea organelor interne de la nastere, fie datorita unei afectiuni pleurale sau pulmonare care impinge inima spre dreapta. Situarea in dreapta a inimii se numeste dextrocardie. De marimea unui pumn la omul adult, inima e formata din pereti musculosi acoperiti cu un invelis dublu (pericard) si captusita cu un endoteliu numit endocard.

Alte referate despre: inima, inima referat, anatomia inimii

Aparatul circulator si circulatia sangelui

Fata anterioara sau sternocostala este convexa si vine in raport cu peretele anterior al toracelui si cu plamanii.Pe aceasta fata se observa un sant longitudinal,care se intinde de la varful inimii pana la artera pulmonara,numit santul longitudinal anterior sau santul interventricular anterior.Acest sant marcheaza,la exterior,limita dintre ventriculul drept si cel stang.Tot pe fata anterioara se mai observa un sant transversal care trece pe sub originea arterei pulmonare,numit santul atrioventricularsau santul coronar,care marcheaza limita dintre atrii si ventricule.

Alte referate despre: aparatul circulator si circulatia sangelui, aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui, desen cu aparatul circulator si circulatia sangelui a pestelui

Molustele

Cum isi construiesc molustele cochilia?
Mantaua molustei produce lichidele necesare formarii cochiliei.Gasteropodele si nautilul isi construiesc cochilia pornind de le marginea ei.La bivalve, materialele pentru cochilie sunt depuse in marginea cea mai departata de locul de prindere a valvelor.

Alte referate despre: moluste, molustele, referat moluste

Studiul carnii -SCPS

Compozitia chimica a carnii,in ansamblu,este determinata in pri-mul rand de compozitia chimica a tesutului muscular:
Apa=75%
Substanta uscata=25%
Substante azotate:
a)proteice=18,5%(miogen,actina,miozina,actomiozina,globulina x si mioalbulina)
b)neproteice(carnozina,metilcarnozina,carnitina,creatina,creatinina,a-
cid creatin-fosforic,sarcozina)
Substante extractive neazotate=0,9%(glicogen,glucoza,acid lactic)
Lipide=3%(steride:colestol=0,1-0,2%,fosfatide:lecitina,cefalina si
plasmogen)
Compusi fosforici:0,7%(saruri minerale=1%,Na,Ca,Mg,Fe,P)
Diferiti produsi metabolici,fermenti si vitamine=0,2%.
Substantele proteice:
1)Proteinele din sarcoplasma
a)proteinele din miofibrile:miozina,actina,actomiozina,tropomiozina,
paramiozina,contractina,metamiozina,fractiunea Tsao,nucleotropo-
miozina
b)proteinele din plasma interfibrilara:miogenul,mioalbumina,mio-
globina,globulinax,miostromina
2)Proteinele nucleului:nucleoproteidele
3)Proteinele stromei:colagenul,elastina,reticulina
...

Alte referate despre: studiul carnii, studiul carnii normale, studiul carni

Atrofia musculara a bratului

Debilitatea generala sau pozitiile gresite (in banca, la locul de munca) si miopia pot favoriza atitudinii cifotice. Cifozele adevarate, functionale au la baza un traumatism cu turtirea unei vertebre in unghi ascutit spre inainte (in pana) ceea ce determina asezarea coloanei in unghi deasupra si sub vertebra lezata. O) alta cauza a cifozei se aplica prin legea lui Delpeon : Cand corpul este mentinut mult timp aplecat inainte, se producde o turtire a corpurilor vertebrale in partea anterioara, din cauza greutatii corporale care afecteaza si actioneaza asupra acestei parti a vertebrei.

Morbul Pott (I.B.C. la coloana) produce o cifoza prin distrugerea unei vertebre si inclinarea trunchiului inainte. Cifoza juvenila sau epifizata Schaurmann apare la varsta pubertatii, cu localizare mai mult la vertebrele dorsale. Cifroza senila sau a batranilor are localizarea cervico-dorsala la barbati si dorsala medie sau dorsolombara la femei.
C . Lordoza : Lordozele sunt deviatii ale coloanei ...

Alte referate despre: atrofie musculara, atrofia musculara, atrofia musculara progresiva

Inima - motorul organismului

Camerele inimii sunt aranjate în perechi,fiecare având un atriu cu perete subţire,ce primeşte sângele de la vene. Fiecare atriu pompează sângele printr-o valvă în ventricol, ce are pereţii mai groşi, care, la rândul lui, îl pompează într-o arteră principală.Cele două artrii se găsesc în spatele şi deasupra celor două ventricule.Amândouă artriile şi amândouă ventricule sunt alăturate.Porţiunile din perete care le separă sunt denumite septuri: interatrial şi interventricular.

Mecanismul de funcţionare
Sângele revine la inima de la plămîni prin venele pulmonoare aducând o noua cantitate de oxigen. Pătrunde în atriul stâng, care se contractă şi împinge sângele,printr-o valvă denumită valva mitrală, în ventriculul stâng.După aceea,ventriculul stâng se contractă şi, înacest timp, valva mitrală se închide,astfel încât sângele poate trece numai către aortă prin valvele aortice deschise.Sângele ajunge la ţeseturi,unde ...

Alte referate despre: inima motorul organismului, inima - motorul organismului, rolul inimii in organism

Calitatea motrica forta

-forta in regim de viteza sau de rezistenta;
Metode de dezvoltare a fortei:
-aceasta poate fi dezvoltata ca si forta generala (miscari multiarticulare, exercitii in circuit, miscari de baza) sau specfifica, analitic (urmarind o anumita zona sau grupa musculara) prin exercitii specifice unei ramuri sportive.

Alte referate despre: calitatea motrica forta, dezvoltarea calitatii motrice forta, calitati motrice forta

Miopatiile congenitale

Miopatiile congenitale sunt maladii musculare date de anomalii in dezvoltarea fibrei musculare. Aceasta dezvoltare anormala culmineaza cu o dezorganizare a arhitecturii interne a fibrei musculare. Nu trebuie confundate cu distrofiile musculare congenitale (in care fibra musculara s-a dezvoltat normal inainte de a degenera).Miopatiile congenitale debuteaza precoce (de la nastere la 6 luni/1 an). Ele sunt mai mult sau mai putin grave, lent sau deloc evolutive. Sunt maladii genetice in care modul de transmitere este variabil.

Alte referate despre: malformatii congenitale, malformatiile congenitale, malformatie congenitala

Insulina si metabolismul glucidic in diabetul zaharat

In organism exista tesuturi insulinodependente(muscular,adipos,hepatic) si insulinoindependente (SNC).Insulina este singurul hormon hipoglicemiant.La concentratii normale are ca efecte :1)stimularea patrunderii glucozei in celule ca glucozo-6-fosfat(deoarece activeaza hexokinaze din tesut adipos,muscular si glucokinaza din ficat) 2)stimuleaza consumul intracelular de glucoza[deoarece activeaza glicoliza anaeroba+ciclul Krebs.

Alte referate despre: metabolismul lipidic in diabetul zaharat, metabolismul lipidico din diabete zahar, diabet zaharat rolul glucidelor

TEORIA SENSORIOMOTORIE SI PROBLEMA LUI CHALME

Totusi, trecutul individului nu este reductibil la trecutul sau pasiv,
ci deasemenea poate include si actiunile lui. In acest sens larg,
experienta tinde sa fie toate schimbarile prin care o fiinta
individuala a trecut (indiferent daca ele au fost pasive sau active).

Dar, idea mea fundamentala este ca, poate fi vaz fara actiuni motorii
(musculare), dar nu poate fi vaz fara intregul sistem vizual pasiv.
Inutil am incerca sa ideplinim toate tacticile si strategiile motorii,
cand am face dragoste cu o femeie, daca sistemul nostru senzorial
tactil (o parte din sistemul nostru neuronal) ar fi nonactiv sau prea
putin activ (datorita unei receptii periferale slabe sau a unei
amplificari neuronale slabe).

Alte referate despre: teorie pentru rezolvarea problemelor la chimie, teoria haosului probabilitate probleme, teoria relativitatii restranse probleme rezolvate

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale
Stomacul este un organ cavitar, glandular şi musculos, în care alimentele, reţinute un timp mai îndelungat, sunt înmuiate şi transformate chimic prin secreţia glandelor gastrice şi sfărâmate prin contracţia peretelui muscular.
Celulele epiteliale de la nivelul mucoasei gastrice si intestinale

Alte referate despre: aspectul cromatinei x in celulele epiteliale ale mucoasei bucale, celule epiteliale, celulele epiteliale
Referate afisate : 14
Medie note: 7.97 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles