Referat soiuri struguri si epoci de maturare

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Cultura soiurilor de struguri pentru vin are particularitati speciale, aceste fiind diferite de struguri pentru masa. De aceasta particularitate trebuie sa se tina cont incepnat cu alegerea portaloiului in vederea altoirii, continuand apoi cu celelate secvente tehnologice care trebuie aplicate diferentiat in functie de soiul cultivat si zona de cultura.
In structura soiurilor pentru vin din romania ponderea cea mai mare o au soiurile pentru vin albe 76% urmate de cele pentru vin rosi 19,5% si cele pentru vinuri aromate 4,5%. Soiurile de calitate superioara ocupa suprafete mult mai mari comparativ cu soiurile pentru vinurile curente.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 18kb
Downloads: 0
Materia: Diverse

Vinuri franceze

Vinurile produse din acest altoi în regiunea Chablis se bucură de un aşa renume, încât Chalbis a devenit sinonimul vinului alb. A doua extremă burgundă o reprezintă vinurile din Beaujolais. Sunt vinuri roşii necomplicate, de fructe şi uşor de băut produse din soiul gamay.

Din Valea Rhône-ului provine între altele châteauneuf-du-pape. Podgoriile din apropierea orăşelului Châteauneuf-du-pape se caracterizează prin exclusiva prezenţă a pietrelor care acoperă terenul cultivat. Acestea provin din coridorul râului Rhône care odinioară curgea pe aceste terenuri.

Alte referate despre: vinuri franceze, vinurile franceze, referat in lb franceza vinurile franceze

Tehnologia de producere a vinurilor roze din soiurile rosii Merlot si Pinot Noir

Vinul roze este un tip de vin intermediar, între vinul alb şi vinul roşu, între vinul obţinut fără maceraţie peliculară şi vinul de maceraţie. După Institutul Tehnic al Vinului din Franţa, vinul roze este produs de fermentaţie al mustului de struguri cu pieliţa colorată şi pulpa necolorată sau foarte slab colorată, sau al unui amestec de musturi din struguri albi şi a unei cantităţi de struguri negri, cu sau fără maceraţie, cu constituenţi structurali ai mustului, fermentaţia fiind realizată în aşa fel încât culoarea vinului rămâne roz, şi cu un anumit conţinut în pigmenţi antocianici.

Alte referate despre: tehnologia de producere a vinurilor roze, tehnologia de producere a vinurilor albe, tehnologia de producere a vinurilor la uzina din cricova

Prelucrarea strugurilor

Limpezirea cu ajutorul SO2 este metoda folositǎ în mod curent în combinatele vinicole.Mustul tulbure tras in vase de fermentare,se sulfiteaza cu doze de 5-20g/hl SO2,dupǎ gradul de sǎnǎtate şi tulburealǎ,temperaturǎ şi conţinut de zahǎr.Bioxidul de sulf înceteazǎ activitatea drojdiilor timp de 24-48 ore,în care mustul se limpezeşte şi apoi se decanteazǎ partea limpede. Limpezirea cu SO2 si bentonitǎ este indicatǎ numai la mustul provenit din struguri alteraţi.În acest caz mustul se trateazǎ cu 15-20 g/hl SO2 si 50-100 g/hl bentonitǎ coloidalǎ,se omogenizeaza bine şi dupǎ 16-48 de ore se separǎ partea limpede cu grija pentru a nu se tulbura din nou.

Ameliorarea mustului.În unii ani compoziţia chimicǎ a mustului este puţin corespunzǎtoare pentru prepararea anumitor tipuri de vin, necesitând o ameliorare prealabilǎ.Cel mai frecvent,acestǎ lucrare vizeazǎ corectarea conţinutului în zahǎr şi aciditate. Mustul sǎrac în zahǎr se corectezǎ ...

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, prelucrare struguri, prelucrarea strugurilor si separarea mustului

Maturarea strugurilor

Tehnologul vinificator care este interesat sa obtina vinuri de calitate urmareste evolutia procesului de maturare la struguri, in vederea stabilirii momentului optim de recoltare. Pentru cei doi parteneri, viticultori si tehnologi, interesele sunt comune: realizarea productiei de struguri, recoltarea si vinificarea strugurilor in conditii tehnologice superioare pentru obtinerea partizilor mari de vinuri de calitate care sa poata fi valorificate la preturi garantate.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, epoca de maturare a strugurilor, referat soiuri struguri si epoci de maturare

Istoria vinurilor Milestii Mici

Istoria vinurilor Milestii Mici
Intreprinderea de Vinuri de Calitate „Milestii Mici” este amplasata in apropierea satului Milestii Mici, nu departe de capitala republicii, orasul Chisinau. Din cele mai vechi timpuri, locatarii acestui sat isi construiau case din piatra, dobandind zacamintele de calcar din galeriile subterane, situate in apropiere. Clima este moale, temperat-continentala, iernile sint scurte si blande, verile – calde si lungi, iar pantele si vaile satului Milestii Mici sunt scaldate de raul Isnovet. Toate acestea, umiditatea suficienta si zilele pline cu soare sunt factorii ideali care favorizeaza cultivarea soiurilor europene de vita de vie si coacerea reusita a strugurilor.

Alte referate despre: intreprindere producatoare de vinuri milestii mici, istoria intreprinderii milestii mici, fabrica de vinuri milestii mici md referat

Istoria vinurilor Cricova

Acest Muscat de la "Cricova" original îşi va manifesta din plin calităţile delicate, dacă va fi servit la o temperatură de 10 - 12C, fiind însoţit de asorte din fructe, fructe proaspete, îngheţată, jeleu, mus, checuri torturi de biscuite, precum şi diverse deserturi complexe din făinoase, eclere, prăjituri etc.

Alte referate despre: fabrica de vinuri cricova, combinatul de vinuri cricova, istoria vinurilor frantuzesti

Epoca renasterii si literaturii renanscentiste

Înflorirea comerţului duce la marile descoperiri Marco Polo ajunge în China, iar navigatorii spanioli de sub comanda italianului Cristofor Columb, aflaţi în căutarea unui drum mai scurt spre Indii, descoperă un nou continent.Lumea cunoscută-restrînsă în evul mediu-se lărgeşte tot mai mult.

Inventarea tiparului face posibilă o răspîndire fără precedent a cunoştinţelor ştiinţifice şi a valorilor literare.Renaşterea (Renesancie) este epoca guvernată de o atitudine critică faţă de instituţiile şi mentalităţile medievale, pe fondul unui flux de idei reformatoare şi umaniste, ce luptă pentru afirmarea literaturii naţionale şi pentru combaterea uzului excesiv de teme religioase. Tot ce apare pe plan cultural constituie un mijloc de contracarare a acţiunilor clerului sau de politizare a vieţii sociale, ghidată de autorităţile statale.

Un important rol, atît în plan politic, cît şi cultural, îl are burghezia, care, în ţările ...

Alte referate despre: epoca renasterii si literaturii renanscentiste-slide-uri, epoca renasterii si literaturii renanscentriste, epoca renasteri si literaturi

Epoca ratiunii

Newton si Locke au fost precursorii Iluminismului, insa faptul ca Anglia avea o societate relativ deschisa si toleranta, a fost si motivul pentru care conflictul dintre vechile si noile idei nu a fost puternic.

Alte referate despre: epoca ratiunii, epoca ratiunii in arta, omul si ratiunea in epoca moderna

Epoca Renasterii

In replica, coralul reformat prefera o accesibilitatea cantecului monodic, cantat de femeile si barbatii participanti la slujba si acompaniat la armoniu (un instrument cu clape). Melodia avea origini populare, iar cuvintele erau traduse in limba fiecarui popor. Disputa din muzica de tip religios, intre polifonia cu un numar mare de voci si monodia corala se termina cu aparitia unui coral vocal care are doar patru voci, denumite sopran, alto, tenor si bas.

Alte referate despre: epoca renasterii, arta in epoca renasterii, filosofia epocii renasterii

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare - Cultura soiurilor de struguri pt. vin are particularitati speciale, aceste fiind diferite de struguri pentru masa. De aceasta particularitate trebuie sa se tina cont incepnat cu alegerea portaloiului in vederea altoirii, continuand apoi cu celelate secvente tehnologice care trebuie aplicate diferentiat in functie de soiul cultivat si zona de cultura.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Epoca Renasterii. Cervantes. Don Quijote

Nu vor scăpa atenţia (lui Cervantes, de pildă) nici tarele regimului absolutist, începînd cu cele ale politicii de cucerire şi terminînd cu cele ale administraţiei sale. Nici urmările dezastruase în viaţa materială, nici repercusiunile deformante ( pe plan moral) nu vor scăpa prozatorilor satirici picareşti. Iar dacă în această sferă literară vom întîlni tematica religioasă mai amplu tratată ca în orice ţară vest-europeană a Renaşterii ( în drama lui Lope de Vega şi mai ales a lui Calderon), faptul se explică prin poziţia deosebit de importantă, din punct de vedere social şi idiologic, a Bisericii catolice.

Alte referate despre: epoca renasterii cervantes don quijote rezumat, cervantes don quijote, cervantes don quijote rezumat

Epoca Newtoniana

Totusi, în acea perioada a avut loc separarea fizicii de metafizica (sau filozofie).De exemplu, Newton a acceptat ideea ca gravitatia poate fi descrisa pe cale matematica, stiind perfect ca legile formulate de el in acest sens nu spuneau nimic despre natura sau cauza fenomenului. El a refuzat sa emita ipoteze neverificabile, spre deosebire de Rene Descartes care, pentru a explica prezenta fortelor gravitationale, a pornit de la supozitia existentei unor vartejuri de aer.

Alte referate despre: epoca newtoniana, epoca moderna, epoca marilor clasici

Preistoria si epoca bronzului la romani

Popoarele din aceste părţi au realizat foarte multe sculpturi şi modelări sub formă de „Madone” şi „Gânditori”. Un astfel de exemplu este cea de la Bodeşti – Frumuşica (fig. 5). Aceasta este împodobită cu motive geometrice remarcabilă prin acurateţea lor care distinge cultura din aceste parţi de culturile înconjurătoare. Se poate observa apariţia liniilor paralele din nou şi simetria figurii care se apropie de perfecţiune, grija pentru detalii fiind un alt element distinctiv.

O relicvă foarte interesantă a artei din această perioadă este cea găsită la Drăguşeni (fig. 6). Ea a fost numită „Coloanele Cerului”. Este o dovadă că artiştii din zonă nu încercau doar să copieze modelele din natură. Ei încercau să atribuie semnificaţii şi reprezentări lumii care-i înconjura.

O altă madonă foarte preţioasă a tezaurului nostru folcloric este cea de la Goloviţa (fig. 7). Şi aici putem deosebi atenţia deosebită pe care o dă sculptorul ...

Alte referate despre: preistoria daciei epoca bronzului, epoca bronzului, epoca bronzului in romania

Epoca lui Mihai Viteazul in marturiile calatorilor

intilnim, in schimb, lamuriri, care nu prea au nnatate, cu privire la Alexandru cel Rau, un Lapusneanu ratacit din ova si stramutat la munteni, acel care era sa taie pe Mihai Viteazul in Lentul cind i-a banuit intentiile impotriva stapinirii lui; se vorbeste si ainzurarea la Constantinopol a acestui Alexandru, cu alte lucruri aflate rtea lui Mihai. Astfel fiind, nu-1 putem pune intre calatori pentru ca, desi

Epoca lui Mihai Viteazul in marturiile calatorilor
a calatorit la noi, desi s-a legat prin activitatea lui de istoriografia noastra, cu toate acestea nu ni-a dat material de calatorie, ca acela din Sommer, din Graziani etc.Si, pentru ca a fost vorba de cronici privitoare la Mihai Viteazul, este si o alta cronica, netradusa in limbi straine, ci pastrata numai in romaneste, cronica in legatura cu foarte puternica familie a Buzestilor, cari aveau o multime de mosii, dispunind de tinuturi intregi, si au luat parte de cea mai mare insemnatate in campaniile domnului lor.

Alte referate despre: epoca lui mihai viteazul 1600, epoca lui mihai viteazul, mihai viteazul referat

Epoca monastica si feudala

Multi preoti erau casatoriti sau traiau in conditii maritale. in majoritate, ei exercitau cite o meserie: la tara, ei lucrau pamintul care constituia zestrea funciara a bisericii parohiale si traiau la un loc cu taranii, in orase, la Milano de exemplu, la jumatatea secolului al Xl-lea, se dedau la tot felul de activitati profane, cum sint traficul de bani, jocurile de noroc, vinatoarea etc. PrograAZmul de viata comuna impus de reformatorii carolingieni clerului urban nu a fost complet abandonat, dar in multe locuri disciplina comunitara slabeste considerabil.

Alte referate despre: dreptul penal in epoca primitiva sclavagista feudala si moderna, practica medicala din comuna primitiva pana la epoca feudala, practica medicala in epoca feudala

Amintiri din copilarie, opera de maturitate a lui Creanga

Universul crea(iei sale îl formează satul natal Humuleşti. Pentru autorul Amintirilor din copilărie satul natal este locul cel mai important şi mai frumos din lume. Aşa se explică de ce fiecare început şi fiecare sfîrşit de capitol din cele patru ale Amintirilor cuprinde referiri directe la casa părintească, la oamenii, la frumuse(ile şi rezonan(a istorică a locurilor care împrejmuiesc Humuleştii.

Capitolul I. Evocă frumuse(ile satului Humuleşit "stau cîteodată şi-mi aduc aminte ce vremuri şi ce oameni mai erau prin păr(ile noastre, pe cînd începusem şi eu, drăgăli(ă-Doamne, a mă rădica băietaş la casa părin(ilor mei, în satul Humuleşti, din tîrg drept peste apa Neam(ului; sat mare şi (răzăşesc) vesel, împăr(it în trei păr(i care se (în tot de una; Vatra Satului, Delenii şi Bejenii."; şi mîndria ...

Alte referate despre: rezumat amintiri din copilarie pupaza din tei de ion creanga, amintiri din copilarie rezumat pe capitole de ion creanga, amintiri din copilarie caracterizarea lui trasnea de ion creanga
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK