Referat sticla

Sticla spumanta

Sticla spumanta reprezintă un material uşor cu pori din sticlă, unde porii sînt amplasaţi uniform cu diametrul 0,1 – 5 mm dispărţiţi de pereţii subţiri. Porii în sticlă spumantă se pot primi: a)a introduce în componenţă materialului de fierbere o substanţă care ajută la formarea spumei în procesul de fierbere a sticlei;b)topirea sticlei cu ajutorul gazelor şi aerului; c)formarea spumei de sticlă înmuiată sub vamm;

Nivel: Facultate
Dimensiune: 10kb
Downloads: 1095
Materia: Diverse

Blocuri de sticla

Blocurile de sticla sunt pe larg folosite la construcţia clădirilor, avînd atît funcţie decorativă cît şi cea de termoizolare. Din blocurile de sticlă în formă de paralelepiped, cilindru, prismă sau alte forme se zidesc construcţii îngrăditoare translucide, se zidesc pereţi, pereţi intermediari, acoperiri.O răspîndire mai largă au obţinut blocuri din sticlă cu goluri sudate. Construcţia raţională a blocurilor de sticlă cu goluri, prezenţa camerei de aer vacumate, tehnologia modernă de producere mecanizată în flux asigură eficacitatea tehnico-economică de producere a lor.

Alte referate despre: blocuri de sticla, blocuri din sticla, scurt istoric blocuri de sticla

Cuptorul de topit sticla

Cuptoare vană cu funcţionare continuă reprezintă tipul princepal de cuptor folosit în indrustria sticlei pentru topirea unor cantităţi mari de sticlă. Dezvoltarea continuă a cuptoarelor vană a condus la construcţii care la scara mondială realizează productivităţi de 250 t/d. Se întrevede în viitorul apropiat realizarea unor cuptoare vană penrtu topirea sticlei de construcţii cu productivitatea de peste 500 t/d.

Alte referate despre: cuptor de topit sticla, cuptor pt topit sticla, cuptorul de topit sticla

Placi de sticla emaliate

În cuptorul conveier de sticlă tehnică de la uzina din saratova plăcile se aranjează pe nişte poliţi speciale a conveierului atîrnator care se deplasează cu o viteză de 0,6 m/min.

Alte referate despre: placi de sticla emaliate, placi de sticla, placi din sticla

Sticla cu multe straturi

Pregătirea peliculei. Pelicula primită la uzină – se curăţă de bicarbonat şi diferite murdării, se spală, se usucă, şi se taie pe formate.Pentru curăţire, spălare şi uscarea peliculei se foloseşte conveerul care prelucrează amîndouă suprafeţi cu un tambur cu perii, tambure cu perii care spală şi în cameră se usucă cu aer cald.
Pelicula se taie cu foarfecele cu aparat electromagnet pe şabolane şi pe foi, pe formate care sînt puse în lăzi şi se trimit la împachetare.

Alte referate despre: sticla cu multe straturi, referat sticla cel mult 2 pagini, referat autocad desenarea pe mai multe straturi

Sticla termica

Masa de sticlă se topeşte în băi periodice cu bazinul căptuşit din grinzi de cuarţ, în cuptoare cu creuzele şi în cuptoare cu băi cu acţiune continuă de dimensiuni mici. Sticlele pirex se topesc la 1580 – 1630 grade C, sticlele cu conţinut înalt de zirconiu la 1500 grade C, sticlele borosilicatice şi cu conţinut înalt de zirconiu se prelucrează prin presare manuală la 1400 – 1420 grade C.

Alte referate despre: sticla termica, se taie sticla termica, cum se taie sticla termica

Covoarele din placi de sticla mozaica

Din 1m de madă de sticlă se primeşte 100 m2 de covoare din plăci de sticlă. O secţie produce 0,5 mil m2 de plăci în un an. Coloranţii se pot pune în şahtă (în cazul acesta se vopseşte toată masa de sticlă în cuptor bazin) sau în canal luat departe de cuptor. În cazul acesta răspîndirea vopsirii în masa de sticlă se colorează din cauza aerului produs.

Alte referate despre: placi de sticla mozaic, placa din sticla, sticla mozaicata

Sticla de cuart

La începutul topirii în cuptoare se află vid de 10 la a 13 – 10 la a 14 mm.pm.cm. pentru a extrage gazele din topituri, iar la sfîrşitul topiturii presiunea se majorează pînă la cea atmosferică pentru topirea bulelor mărunte. Aşa cuptoare, numite vid-atmosferice sînt folosite la fabricarea ţevilor de cuarţ. Tehnologia de producere a altor articole cere ca presiunea în cuptoare la sfîrşitul topirii să se majoreze pînă la 15-25 amm – aşa cuptoare se numesc vid-compresionale, presiunea apare datorită gazelor inerte (azot).

Alte referate despre: sticla de cuart, sticla geam cuart, sticla de cuart-referat

Sticla armata si cu relief

Marginile sticlei armate nu se taie. Banda se întretaie pe foaia formatului dat. Sticla armată spre topire nu merge, ea poate fi întrebuinţată în timpul fierberii sticlei întunecoase, de exemplu, sticla verde a garoafelor.

Alte referate despre: sticla armata, sticla armata referat, sticla de geam cu relief

Procedeul Wood de fabricare a tuburilor de sticla

-Nivelul III: dispozitivul de ghidar, ormat di roşe de azbest, şi altul de frânare alcătuit de asemenea din role, care însă presează tubul şi nu îi permit decât mişcarea în sus.

Alte referate despre: fabricarea tuburilor de sticla, tuburi de sticla, procedeul bayer de fabricare a aluminei

Fibrele de sticla

Mai puţin se întrebuinţează se întrebuinţează cu componenţa alcolină: Si O2 – 71%%, Al2O3 – 3%, CaO – 8%, MgO – 3%, Na2O – 15%. Steclofibrele puţin alcaline sunt mi rezistente, mai stabile la acţiunea temperaturii, decît cele cu conţinut alcalin. Fibrele de sticlă neîntrerupte pentru ţesături de sticlă se fabrică după schema arătată mai sus. În cuptorul electric, făcut din olioj de platină, automat se încarcă bile din sticlă cu conţinutul corespunzător şi masa calculată de 10 g şi deametrul 19 mm, pregătite la utilagul ACШ.

Alte referate despre: fibra de sticla, fibre de sticla, fibra de sticla referat

Consum de energie la producerea sticlei

S-a luat în considerare energia totală cheltuită pentru a pune materialul pe piaţă, respectiv pentru pregătirea, fabricarea şi transportul produsului dar şi a materiilor prime. Ca urmare, pentru sticlă se indică circa 30 MJ/kg fată de numai 9 - 15 MJ/kg cît se consuma în acea perioadă, în Anglia, pentru topirea propriu-zisă a sticlei . Se remarcă poziţia avantajoasă a sticlei, din acest punct de vedere, faţă de oţelurile aliate şi faţă de materialele plastice (care consumă circa 60 MJ kg-1) fără a mai aminti cuprul şi mai ales aluminiul care consumă respectiv 153 si 256 MJ/kg.

Alte referate despre: consum de energie la producerea sticlei, consumul de energie la producerea sticlei, cata energie se consuma pentru producerea sticlei

Materiale plastice

conductibilitatea termica redusa; coeficient mare de dilatatie termica (daca in timpul folosirii lor sunt expuse la variatii bruste de temperatura, apar tensiuni interne care pot produce fisuri);"imbatranirea" ( care se manifesta prin procese lente de oxidare, de absortie a umiditatii, de reducere a duritatii, de inchidere a culorii, etc );

7. Procedee de prelucrare
extrudere ( se obtin sine, tuburi si forme profilate);suflare ( se obtin mingi, flacoane ,baloanele, popicele,etc);injectare (se obtin jucarii, capace pt sticle, nasturi,etc);

Alte referate despre: materiale plastice, biodegradarea materialelor plastice, materii prime si materiale plastice

Sticla - Proiect

Din sticla se poate confectiona si vesela
Sunt construite cani, farfurii, pahare, si multe alte chestii interesante.
Unele pot fi impodobite cu desene facute fie cu sticla de alta culoare ori inscriptionate cu raza laser un proces de altfel mai scump
Un ceainic asemanator unei veioze din sticla cu model asemanator portelanurilor chinezesti
Un platou pentru servirea midii lor cu un model foarte folosit in Sicilia tip mozaic

Alte referate despre: sticla, sticla referat, referat sticla

Sticla

Foarte utilizat este amestecul CdS + CdSe care da o culoare rosie-rubinie a carei nuanta depinde de raportul dintre cei doi componenti. Colorantii coloidali sunt de fapt metalele care, prin tratamente termice adecvate, sunt dispersate sub forma de solutie coloidala imprimand sticlei culori ce depind de dimensiunile particulelor coloidale. Astfel, aurul fin dispersat in sticla da o culoare rosie-rubinie foarte frumoasa. Argintul da nuante de la galben la cafeniu.

Alte referate despre: referat despre sticla, materii prime si materiale din sticla, despre sticla

Sticla

Se estimeaza ca producerea unor vase in intregime din sticla a inceput cu 700 de ani i.e.n. Atunci modelul era confectionat din argila nisipoasa care era inmuiat in topitura de sticla. Sticla ce adera la model era incalzita in flacara pentru a se distribui uniform si a se netezi. Dupa racire miezul era indepartat treptat. Pe la inceputul erei noastre a fost descoperit procedeul de fasonare a obiectelor din sticla goale in interior, prin suflare.

Alte referate despre: sticla referat cu imagini, materiale din sticla, sticla referat chimie

Sticla

Materiile prime secundare: sunt substante care se adauga in anumite proportii pentru a conferii sticlei anumite proprietati:
a. Afinantii au rolul de a limpezii masa sticloasa topita; ca afinanti se intrebuinteaza: trioxidul de arseniu, sulfatul de sodiu, sulfatul de calciu.

Alte referate despre: sticla optica, orice carte este o sticla aruncata in mare, referate despre sticla

Sticla

Este rigida si nu se poate indoi; Nu conduce curentul electric; Nu este buna conducatoare de caldura; Este fragila si nu rezista la socuri mecanice; Este rezistenta la actiunea substantelor chimice; Nu are punct de topire fix, ci un interval, deoarece nu este o substanta pura

Alte referate despre: sticla referat la tehnologie, reciclarea deseurilor din sticla, referat sticla tehnologie

Istoria milenara a sticlei

Istoria milenara a sticlei
Pe la inceputul erei noastre a fost descoperit procedeul de fasonare a obiectelor din sticla goale in interior, prin suflare. Se pare ca faptul a avut loc in Siria, dar mestesugul s-a raspandit repede in tot Imperiul roman. Unele surse atribuite romanilor aceasta descoperire. Prin anul 200 Alexandria (Egipt) era un important centru de productie a obiectelor din sticla. Mestesugul a fost preluat de Roma, unde un sfert din locuitori traiau de pe urma lui.

Alte referate despre: istoria milenara a sticlei, istoria si evolutia sticlei, istoria sticlei

Arhiectura din a treia generatie (romantica)

Dezvoltare constructiilor metalice

Revolutia industriala de la sfarsitul sec. XVIII ai inceputul secolului XIX a stimulat si fabricarea otelului pudlat, malt mai indicat pentru executarea constructiilor decat fonta, folosita pana atunci in diverse constructii dintre care mentionam podul cu arce din fonta peste raul Severn in Anglia (1779) si cupola catedralei Sf. Isaac din St. Petersburg in Imperiul Tarist. Podurile suspendate construite incepand din 1796 in S.U.A. si din 1824 din Franta, Anglia si Germania (podul de la Freiburg cu 256 m deschidere, 1834), podurile lui G. Eiffel peste Duero in Spania (1877), viaductul de la Garabit din Franta (1880-1884), cum si uriasa Galeria a Masinilor de la Expozitia Universala din Paris au demonstrate posibilitatile aproape nelimitate ale utilizarii otelului in constructii.
Intre anii 1869-1883 s-a construit podul suspendat Broklyn din New York cu o deschidere de 486 m, iar in 1890 s-a inaugurat celebrul ...

Alte referate despre: generatia romantica, roboti generatia a treia, motive romantice scrisoarea a treia
Referate afisate : 20
Medie note: 8.28 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles