Referat tapete si ipsoserii

Ipsoserii

Mortare pe baza de ipsos se folosesc numai la interior in mediu uscat sau cu umiditate mica si fara a venii in contact direct cu betonul.
La pregatirea mortarelor se va tine cont de urmatoarele:se prepara mai intai mortarul de var in care se adauga cantitatea de ipsos sub forma unei paste fluide ce se prepara la locul de lucru, fiind imediat folosita.Pasta de ipsos se prepara presarand ipsosul peste apa mestecand continuu.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 0
Materia: Diverse

Clasificarea constructiilor

Transportul mortarelor se face in functie de gradul de mecanizare al santierelor, de locul de amplasare a instalatiei de preparare a mortarului, de distantele si nivelurile la care se transporta.
Transport la distante mici pe orizontala se face cu tomberoane, roabe, dumpere pitice, bene sau pompe.Pe distante mari, de la statia de preparare a mortarului pana la punctul de lucru, se face cu autocamioane, basculante, bene speciale sau autoagitatoare.
Pe verticala se face cu macarale elevatoare, pompe sau trolii instalate pe sol.

Alte referate despre: clasificarea constructiilor, clasificarea constructiilor dupa destinatia caracteristica lor, vinciuri clasificare constructie utilizari

Constructii metalice - proiect

Valoarea coeficientului de forma pentru incarcarea din zapada μi se ia in functie de panta α0 a acoperisului. Acoperisul cladirii este cu doua pante, panta acoperisului se incadreaza 0˚ a€ α˚ 30˚ , rezulta μi= 0,8. S0,k se ia in functie de zona geografica.S0,k = 150 daN / m2.Valoarea normata a incarcarii din zapada: Sk = 0,8 x 1 x 1 x 150 = 120daN / m2.

Alte referate despre: constructii metalice, constructii metalice referat, referat constructii metalice

Autorizarea lucrarilor de constructii

Certificatul de urbanism este actul de informare prin care autoritatile, conform cu prevederile planurilor urbanistice si ale regulamentelor aferente acestora, ori a planurilor de amenajare a teritoriului, dupa caz, avizate si aprobate potrivit legii, fac cunoscute solicitantului elementele privind regimul juridic, economic si tehnic al terenurilor si constructiilor existente la data solicitarii si stabilesc cerintele urbanistice care urmeaza sa fie indeplinite.

Alte referate despre: autorizarea lucrarilor de constructie, autorizarea executarii lucrarilor de constructii, tehnologia lucrarilor de constructii

Asigurarea cladirilor, constructiilor, echipamentelor precum si alte bunuri

Acestea au calităţi superioare, sunt mai fiabile, cu o durată mai mare de viaţa, sunt mai sigure. S-a observat totuşi că în perioada 1990 – 2005 valoarea imobilelor a crescut în continuu, chiar dacă acestea s-au învechit, nu a apărut acea uzură morală şi aceasta s-a datorat cererii mari de locuinţe faţă de oferta slabă datorată faptului ca nu s-au mai construit. În prezent, datorită investiţiilor efectuate în domeniul construcţiilor, se constată că valoarea imobilelor stagnează.

Alte referate despre: asigurarea cladirilor contructiilor echipamentelor si a altor bunuri, asigurarea cladirilor constructiilor, asigurarea cladirilor constructiilor locuinteloreferat

Constructii agroturistice - Pamantul teren de fundare si material

Constructii agroturistice - Aceste condiţii sunt strict determinate de natura şi caracteristicile fizico-mecanice ale materialului de fundare. Astfel de date se obţin în urma unui studiu geotehnic în care se sistematizează toate informaţiile şi datele dobândite din: recunoaşterea terenului, lucrările de prospecţiune, încercările de laborator şi cele efectuate direct pe teren.

Alte referate despre: pamantul teren de fundare, pamantul teren de fundare- adelaida hontus, referat facultate-pamantul teren de fundare

Materialele si elementele de constructii din lemn

Dezavantajele folosirii lemnului:
- prezintă defecte de structură ca: noduri, crăpături, găuri de insecte etc.;
- prin debitarea buştenilor materialul lemons este limitat ca lungime şi secţiune;
- este un material putrescibil şi inflamabil etc.

Alte referate despre: materiale si elemente de constructii din lemn, materialele si elementele de constructii din lemn, materiale si elemente de constructii din lemn referat

Gandim, deci existam

Fara indoiala, suntem un popor argumentativ. Ne place la nebunie sa ne dam cu parerea, sa ne sustinem opiniile cu voce tare, sa le contrazicem pe ale altora si, mai presus de toate, ne place talk-show-ul. Nu prea conteaza postul TV sau ce moderator apare pe sticla, noi cautam spectacolul, cu conditia sa fie puse pe tapet chestiuni „fierbinti“ si sa aiba samanta de scandal. Sa poti sa spui, la sfarsit macar, un „hai, dom’le, ca i-a zis-o Tuca!“. Unii spun ca e deplorabila aceasta pasiune a noastra pentru scandalurile televizate si atatate discret sau nu de cate un personaj considerat charismatic.

Alte referate despre: gandesc deci exist, gandesc deci exist comentariu, rene descartes gandesc deci exist

Vascularizarea si inervatia pielii

Circulatia cutanata este reglata de centrii vasomotori - din maduva spinarii, bulb, hipotalamus si cortex - si de factori hormonali. Sistemul circular cutanat are un rol important in schimburile metabolice si in termoreglare.Inervatia pielii se efectueaza prin nervi cerebrospinali centripeti (senzitivi) si prin filete simpatice, centrifuge, cu actiune mai ales vasomotorie si secretorie, care au terminatiile in muschii netezi cutanati, in peretii vaselor si in glandele sudoripare.

Alte referate despre: de ce piele la broste trebuie sa fie umeda si bogat vascularizata, pielea, materii prime si materiale din piele

Peles

Referat despre Peles
Situat pe valea paraului Peles, in locul numit Pietrele Arse , Castelul Peles, cea mai cunoscuta resedinta regala din Romania. Construit între anii 1873 - 1883 (etajul I) şi între 1896 şi 1914 ( etajul II),de Carol I de Hohenzolleren - primul rege al României (1866 - 1914), în stilul Renaşterii germane, după planurile arhitectului vienez Wilhelm von Doderer şi ale celui german Johann Schultz din Lemberg (Lovov), cu transformări şi adăugiri gotice efectuate de arhitectul ceh Karel Liman în anii 1896 - 1914, este compus din 160 de camere şi are un turn central de 66 de m înălţime.

Alte referate despre: castelul peles referat, referat castelul peles, castelul peles

Meioza - diviziunea meiotica

Pana la meioza, fiintele vii se inmulteau si supravietuiau prin diviziunea directa-amitoza si ulterior prin mitoza. Aparitia sexualitatii a insemnat imbogatirea sanselor de supravietuire prin mostenirea zestrei ereditare de la doi parinti de sexe diferite. Sexualitatea ca mod reproducere presupune fecundatia, unirea a doua celule provenite de la cei doi parinti si formarea celulei ou (zigotul) sau celula initiala a unui nou organism.

Din generatie in generatie daca s-ar fi recurs la acest proces sexual succesiv s-ar fi marit enorm numar cromozomilor si ar fi devenit absolut imposibila mitoza ordonata a celulelor rezultate din zigot. Asadar s-a impus obligatoriu meioza-ca mijloc de reducere la jumatate a numarului de cromozomi care, se dubleaza iarasi prin fecundatie. Fecundatia si meioza sunt contrare prin consecinte si pastreza in sirul generatiilor de fiinte vii numar constant de cromozomi al speciei necesar legii supreme a supravietuirii, a vietii.

Meioza asigura organismelor ...

Alte referate despre: meioza - diviziunea meiotica, referat meioza-diviziunea meiotica, sunt meioza diviziunea meiotica

Aparitia scrisului

Primele scrieri patristice în literatura noastră, sec. IV-XVI (Craiova, 1984) Dacă prezentarea amănunţită şi cu excelentă documentare a răspîndirii scrierilor patristice în literatura română din secolele XIV-XVI nu se mai poate să nu convingă pe „specialişti” de funcţiunea importantă a acestor scrieri în interiorul culturii şi literaturii române vechi, în schimb scrierile patristice în greacă şi latină, datorate unor personalităţi din secolele IV-VI, n-au convins prompt că ele se leagă de poporul român în epoca lui de formaţie, de vreme ce uneori se mai adirmă evaziv că acestea se adresează întregii spiritualităţi orientalei De aceea, acum şi aici, vom insista mai mult în această direcţie.

Alte referate despre: aparitia scrisului, aparitia scrisului in limba romana, aparitia scrisului in romania

Palatul Brukenthal

Informaţiile privind modul de constituire a colecţiilor sunt foarte sumare, păstrându-se însemnări ale soţiei baronului în registrele de socoteli ale casei. Primele înregistrări referitoare la achiziţii de tablouri au apărut târziu, în 1770, la o dată când nucleul pinacotecii trebuie să fi fost format.

Alte referate despre: palatul brukenthal, palatul brukenthal istoric, palatul brukenthal referat

Tabele la biologie

Autocrină
- Celula secretoare posedă receptori pentru hormonii eliminaţi.
Originea glandelor endocrine. În funcţie de tipul epiteliului din care au derivat. Glande derivate din ectoderm

Alte referate despre: tabele, tabele in excel, tabele excel

Caragiale

Cu scrisul nu merge : s-or fi epuizat resursele ? Încearcă să se
distreze . Ascultă fanfare , bate străzile amator de distractie ,
pleacă până la Munchen , să trăiască printre bavarezi . La 1
septembrie 1910 editura Adevărul e gata cu volumul de proză .
Berlinezul e sănătos si vesel ... numai bun ... de însurat . De altfel
se pare că există la Munchen un centru sensibil la freamătul
literaturii autentice .

Alte referate despre: ion luca caragiale, i l caragiale - bubico rezumat, date despre ion luca caragiale

O scrisoare pierduta - subiect

Expozitiunea:
Actul 1
Scena 1 ii reprezinta pe Ghita Pristanda, politaiul orasului si pe Stefan Tipatescu, prefectul judetului, careiteste cu glas tare un articol din ziarul „Racnetul Carpatilor”, in care este acuzat guvernul ca a lasat unul dintre cele mai frumoase judete ale tarii in „ghearele unui vampir ! ...” Servil, Ghita imita indignarea prefectului – „Eu vampir, `ai ?...” – printr-un tic verbal, „curat” pe care-l alatura comentariilor acestuia : „curat caraghioz”, „curat misel”. Politaiul ii relateaza apoi prefectului despre misiunea pe care o avusese in noaptea precedenta si anume aceea de a afla ce discutau inamicii politici, tragand cu urechea la ferestrele casei lui Nae Catavencu. Cu acest prilej, Ghita scoate in evidenta dificila profesie de politai, care „n-are si el ceas de mancare, de bautura, de culcare, de sculare, ca tot crestinul ...”. Cu o familie numeroasa – „noua copii” – si un venit mic – „famelie mare, renumeratie ...

Alte referate despre: o scrisoare pierduta subiectul, o scrisoare pierduta subiectul pe acte, o scrisoare pierduta subiect

Celulita cronica - granulomul

Diagnostic diferential → se face cu alte infectii localizate (abces "in buton de cama-sa", furuncul, etc.) sau cu fistulizari profunde.Evolutie: vindecare (dupa eliminarea spontana sau chirurgicala a corpului strain) sau complicatii (supuratii difuze).

Alte referate despre: celula, celula vegetala, celula fotoelectrica
Referate afisate : 17
Medie note: 8.21 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK