Referat taxa pe valoarea adaugata

TVA - Taxa pe valoare adauga

TVA - Taxa pe valoare adauga
T.V.A. este mai întîi un impozit indirect, adică un impozit general de consum, care se stabileşte asupra operaţiunilor privind transferul bunurilor şi prestărilor de servicii cu plata sau asimilat acesteia.
TVA - Taxa pe valoare adauga

Nivel: Facultate
Dimensiune: 21kb
Downloads: 17
Materia: Economie

T.V.A. - locul si rolul in cadrul resurselor

b) prestarile de servicii efectuate in cadrul profesiunii lor de catre
tehnicienii dentari, precum si livrarea de proteze dentare efectuata
de catre stomatologi si de catre tehnicienii dentari, indiferent de
forma de organizare si de titularul dreptului de proprietate;

Alte referate despre: rezultatele cautarii tva locul si rolul in cadrul resurselor finan, importanta si locul lumii antice in cadrul istoriei universale, masuri de protectia a munci la locul de munca in cadrul electrice

Impozitele directe

Impozitele directe, fiind individualizate, reprezinta forma cea mai
veche de impunere. Ele s-au practicat si in oranduirile
precapitaliste,insa, o extindere si o diversificare mai mare au
cunoscut abia in capitalism.

Alte referate despre: impozite directe, impozitele directe, impozite directe si indirecte

Impozite pe profit sau Impozite pe venitul capitalului - Avutia natiunilor de Adam Smith

Exista insa doua imprejurari in care dobanda este mult mai putin ridicata pentru a face obiectul unei impuneri directe, decat renta pamantului. Mai intai, nici intinderea si nici valoarea pamantului posedat de cineva nu pot fi vreodata secrete, ba pot fi contatate chiar cu mare exactitate. Totalul capitalului, insa, este aproape in toate cazurile secret, si cu greu poate fi evaluat, chiar cu o exactitate relativa. El este totodata supus variatiilor aproape continue. Rareori trece un an, adeseori nici o luna, uneori nici chiar o zi, in care capitalul sa nu se modifice intr-o masura mai mare sau mai mica.

Alte referate despre: impozitul pe profit in lucrarea avutia natiunilor de adam smith, impozit pe profit sau impozit pe venit, referat impozitul pe profit si impozitul pe venit

Taxa pe valoarea adaugata

Instituţiile publice nu sunt considerate persoane impozabile pentru activităţile lor administrative, sociale, educative, culturale, sportive, de ordine publică, de apărare şi siguranţa statului, pe care le desfăşoară în calitate de autorităţi publice, chiar dacă pentru desfăşurarea acestor activităţi percep taxe, redevenţe, cotizaţii sau onorarii.Bunurile la care se aplica taxa pe valoare adaugata sunt :

Alte referate despre: taxa pe valoare adaugata, taxa pe valoare adaugata referat, taxa pe valoarea adaugata

Impactul taxei pe valoarea adaugata - atestat

Impactul taxei pe valoarea adaugata asupra economiei a avut loc pentru prima data in Franta la initiativa lui Maurice Laure in anul 1954.Ulterior acest impozit indirect a fost introdus si in alte tari din Europa, Asia, Africa si America Latina.Fundamentul introducerii taxei pe valoarea adaugata si-a gasit motivatia in substituirea diverselor taxe practicate asupra cifrei de afaceri si folosirea ei ca taxa unica perceputa in diferitele stadii ale productiei de catre producatori. Fiecare producator era indreptatit prin lege sa deduca taxa pe valoarea adaugata suportata anterior in procesul de productie propriu.

Alte referate despre: impactul taxei pe valoare adaugata asupra economiei, contabilitatea taxei pe valoare adaugata atestat, contabilitatea taxei pe valoarea adaugata

Taxele si impozitele indirecte din Romania

Impozitele indirecte sînt vărsate la bugetul de stat, de regulă, de către industriaşi, comercianţi etc., însă sînt suportate de către consumatori, deoarece se includ în preţul de vânzare al mărfurilor. Drept urmare, impozitele indirecte nu afectează veniturile nominale, ci numai pe cele reale, micşorând puterea de cumpărare.

Alte referate despre: taxe si impozite indirecte, taxe si impozite indirecte in romania, taxe vamale impozite indirecte

Notiuni generale privind impozitele si taxele - concept tipuri si functii

Impozitele sunt cea mai importantă resursă financiara a statului şi cea mai veche, în ordinea apariţiei veniturilor publice .
În accepţiune generală, impozitele reprezintă o prelevare 88888 la dispoziţia statului a unei părţi din veniturile sau averea persoanelor fizice sau juridice, în vederea acoperirii cheltuielilor publice . Această prelevare se face în mod obligatoriu cu titlu nerambursabil şi fără contraprestaţie din partea statului . Autoritate abslitată cu instituirea de impozite este statul, dreptu acestuia de a introduce impozite exercitându-se, de cele mai multe ori, prin intermediul organelor centrale, Parlamentul, iar uneori şi prin organele administraţiei centrale de stat locale .
Parlamentul se pronunţă în legătură cu introducerea impozitelor de inportanţă generală, iar organele de stat locale pot introduce anumite impozite în favoarea unităţilor administrativ locale .
Oricare ar fi instituţia care percepe ...

Alte referate despre: notiuni privind impozitele si taxele directe, studiu privind impozitele si taxele locale in romania, referat privind impozitele si taxele

impozitul si taxa pe cladiri

8. Pentru depunerea cu intarziere a declaratiei pentru stabilirea impozitului pe cladiri sau pentru nedepunerea acestei declaratii contribuabilii persoane fizice sau persoane juridice sunt sanctionati conform prevederilor legale in vigoare.

Alte referate despre: impozitul si taxa pe cladiri, impozit si taxe pe cladiri, impozitul si taxe pe cladiri

Impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale

d) subiectul plătitor al taxei este precis determinat din momentul când solicită efectuarea serviciului sau activităţii publice, moment în care se naşte şi obligaţia sa de plată a taxei, având, de regulă, caracter anticipativ. Pentru neplata taxei se pot aplica şi sancţiuni în baza legilor speciale, putându-se exemplifica: anularea cererilor în justiţie pentru netimbrare sau insuficientă timbrare. Remarcăm că, în legislaţia fiscală, denumirea de taxă este uneori folosită şi pentru impozite propriu-zise,de exemplu în cazul taxei pe valoare adăugată, a taxei pentru folosirea mijloacelor de transport, taxe vamale.

Alte referate despre: impozitele si taxele locale - venituri proprii ale bugetelor locale, impozitele si taxele locale venituri proprii ale bugetelor locale, venituri proprii ale bugetului local

Impozite si taxe locale

1.1. Cadrul organizatoric al Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureş.
Legea nr. 215/2001, a administraţiei publice locale, reglementează regimul general al autonomiei locale, precum şi organizarea, respectiv funcţionarea autorităţilor administraţiei publice locale.
Administraţia publică în unităţile administrativ-teritoriale se organizează şi funcţionează în temeiul principiilor autonomiei locale şi descentralizării serviciilor publice. Autonomia locală priveşte organizarea, funcţionarea, competenţele şi atribuţiile, precum şi gestionarea resurselor care, potrivit legii, aparţin municipiului.
În scopul asigurării autonomiei locale, autorităţile administraţiei publice locale au dreptul să instituie şi să perceapă impozite şi taxe locale, să elaboreze şi să aprobe bugetele de venituri şi cheltuieli ale comunelor, oraşelor şi judeţelor, în condiţiile legii.

Alte referate despre: impozite si taxe locale, referat impozite si taxe locale, impozite si taxe locale referat cu bibliografie

Impozitele si taxele publice, raportul juridic obligational fiscal

În prezent insituţiile fiscale din ţara nostră pune un accent mai mare pe ultima fază, sancţionare a contribuabilului; pentru perspectivă rolul activ al fiscului trebuie să se manifeste pe primele două etape, care au ca scop latura preventivă a contravenţiilor şi informaţiunilor la regim financiar fiscal.

Alte referate despre: raportul juridic obligational impozite si taxe referat, raportul juridic obligational, continutul raportului juridic procedural fiscal

Taxa pe valoare adaugata mijloacelor de transport noi

1. MIJLOACELE DE TRANSPORT NOI.Potivit art.1251 alin.3 din Codul fiscal sunt cuprinse in aceasta categorie de bunuri:vehiculele terestre, nave, aeronave(pentru transportul de pasageri sau marfuri), astfel:
Vehicul terestru, a carui capacitate depaseste 48 cm3 sau a caror putere depaseste 7,2 KW:livrate cu maximum 6 luni dupa intrarea initiala in exploatare sau care nu au parcurs mai mult de 6000 de km.

Alte referate despre: taxa pe valoarea adaugata referat, referat taxa pe valoarea adaugata, taxa pe valoare adaugata in romania

Taxele vamale si comertul international

Indiferent de motive, hotaratoare este relatia dintre utilitatea unei protectii sporite si costurile suplimentare.Se cuvin a fi luate in seama si masurile alternative pentru protectia productiei interne de concurenta straina, cum ar fi avantaje la impozite sau subventii directe pentru productia nationala, sau stocarea de produse din import pentru situatii de criza.

Alte referate despre: taxele vamale si comertul international, reducerea taxelor vamale in comertul est-european, referat taxele vamale politica a comertului

Valoarea fomativa a basmelor in educarea trasaturilor pozitive de caracter

Evenimentul basmelor se situaza, cum spune o expresie consacrata de stiinta miturilor, „in illo tempore” (in vremea aceea), o vreme nedeterminata. Basmul il traduce prin ritualul „ A fost o data ca niciodata”, echivalent in toate limbile. Eroii principali nu imbatranesc, isi reduc in esenta biografia la varsta peripetiilor lor. Tot ceea ce urmeaza poate dura la nesfarsit, neschimbat. Dupa casatoria cu fata imparatului, acestia pot trai fericiti „pana in ziua de azi”. Mai putem afla despre ei cum s-au nascut, cum cresc intr-o zi cat altii in de-a lungul anilor si sar peste copilarie, pentru a deveni dintr-o data eroi la varsta acenturii.

Alte referate despre: trasaturi pozitive de caracter, trasaturile pozitive de caracter, lumea povestilor in formarea trasaturilor pozitive de caracter

Valoarea instructiv - educativa a jocurilor didactice in cunoasterea mediului inconjurator

Invatamantul actual inclina balanta de la informativ spre formativ, de la cantitate spre calitatea cunostintelor, permite institutiei pregatirea si formarea noilor generatii de tineri potrivite unor nevoi sociale specifice, legate de economia de piata, de noile tipuri de profesionalizare.Accentul se pune deci, nu pe "cat" se invata ci pe "cum" se invata, asa cum remarca Alvin Foffer - "analfabetul de maine nu va fi cel care nu va sti sa citeasca ci va fi cel care nu a invatat cum sa invete", se pune deci accent pe insusirea instrumentelor de lucru, inclusiv a tehnicilor de informare, urmarind cultivarea la copii a stilului de munca independent.

Alte referate despre: valoarea instructiv-educativa a litraturii pt copii, valoarea instructiv-educativa a miturilor, referate ro religie valoarea instructiv-educativa a craciunului
Referate afisate : 16
Medie note: 8.26 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles