Referat temperatura de fierbere si de inghet a apei

Clorura de vinil

Clorura de vinil.Produsul poate fi transportat si depozitat in containere de otel. In caz de depozitare indelungata pe timp calduros,clorura de vinil se inhibaimpotriva autopolimerizarii.

Exista numeroase reactii chimice prin care se poate obtine clorura de vinil.In industrie se aplica numai doua si anume:-reactia acetilenei cu acidul clorhidric;-dehidroclorurarea dicloretanului obtinut din etena.

Obtinerea clorurii de vinil din acetilena:La baza procesului sta reactia exoterma dintre acetilena si acid clorhidric:
CH=CH+HCl->CH=CHCl+44Kcal

Reactia are loc la 100-200 grade C,in prezenta unor derivati cu mercur,depusi pe carbine active,drept catalizator.In tara noastra,acest procedeeu se aplica la Combinatul Petrochimic Borzesti,unde acetilena se obtine prin cracarea metanului in arc electric.

Obtinerea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 247kb
Downloads: 4325
Materia: Chimie

Chimie-fizica - experimente

Principiul lucrarii:Căldura latentă specifică de vaporizare a unui lichid este cantitatea de căldură necesară pentru a trece unitatea de masă din substanţa respectivă din stare lichidă în stare gazoasă la temperatură şi presiune constantă.

Alte referate despre: experimentul philadelphia, experimentul philadelphia einstein, experimente fizica

Evolutia chimiei ca stiinta

In sec XV un alt calugar alchimist de origine germana Basil Valentin(1392-1450)care cunostea metoda de preparare a acidului sulfuric din sulfat feros a reusit sa obtina prin sublimare sulf aproape pur si stabileste si proprietatea acestuia. Oamenii ajunsesera sa cunoasca o multime de compusi chimici.Ei invatasera sa fabrice sticla , utilizau praful de pusca , bateau monezi , turnau zei din bronz si obtineau coloranti care si-au pastrat prospetimea in ciuda timpului care distruge totul.

Alte referate despre: evolutia chimiei ca stiinta, momente in evolutia chimiei ca stiinta, momente din evolutia chimiei ca stiinta

Acizii Carboxilici - test la chimie

Acizii Carboxilici - test la chimie
2 C3 H6 O2 se numeşte:
A) acid metanoic B) acid propanoic C) acid butanoic D) acid etanoic.
3 Care este formula acidului formic?
A) HCOOH B) C4 H9COOH C) H-COONa D) CH3COOH

Alte referate despre: acizi carboxilici test, test acizi carboxilici, teste acizi carboxilici

Intrebuintarea clorurilor

Intrebuintarea clorurilor
Acetona reactioneaza la fel, dand mai intai triclorcetona, Cl3CCOCH3, care se scindeaza in cloroform si acid acetic . Cloroformul serveste ca dizolvant pentru grasimi, rasini, sulf, etc. Este prima combinatie organica intrebuintata ca narcotic, facand posibila dezvoltarea moderna a chirurgiei.

Alte referate despre: intrebuintarea clorurii de sodiu, la ce este intrebuintata clorura de sodiu sarea, clorura de sodiu

Polimeri

Numarul de molecule ale monomerului, care se impreuneaza pentru a forma polimerul, se numeste grad de polimerizare(n). Reactia care sta la baza formarii polimerului se numeste polimerizare iar alchena folosita ca materie prima se numeste monomer. Se disting doua tipuri de reactii de polimerizare. Unele duc la polimeri cu grade de polimerizare mici : dimeri,trimeri tetrameri; în altele iau nastere polimeri inalti sau macromoleculari ( n= câteva sute sau mii).

Alte referate despre: importanta polimerilor si impactul lor asupra mediului, polimeri, importanta polimerilor

Utilizarea acidului clorhidric

Utilizarea acidului clorhidric
În industriile coloranţilor, medicamentelor, pielăriei şi textilelor, acidul clorhidric este un reactiv de neînlocuit. Acidul clorhidric se gaseste in comert diluat 12,2% si concentrat numit acid clorhidric fumans (38%) .

Alte referate despre: utilizarea acidului clorhidric, utilizare acid clorhidric, utilizare acidului clorhidric

Controlul si monotorizarea calitatii apei

Monitorizarea calitatii apei implica monitorizarea tuturor elementelor incluse in subsistemele: ape de suprafata (rauri, lacuri) ape subterane si ape uzate.Desi are 71% din suprafata acoperita cu ape, "planeta albastra", dispune de resurse limitate de apa dulce: doar 2,53% din volumul total de apa. Din acest procent doar o mica parte (1,2%) contribuie activ la mentinerea si prosperitatea vietii si civilizatiei umane (restul de 68,7% din aceste ape sunt "depozitate" sub forma solida la cei doi poli si in muntii inalti, iar 30,1% "stau ascunse" sub pamant fiind exploatate in mica masura). Partial regenerabila, miraculoasa substanta, fara de care viata pe Terra nu ar fi posibila, trebuie insa gospodarita cu mare atentie.

Alte referate despre: controlul si monotorizarea calitatii apei, controlul si monitorizarea calitatii apei, controlul si monitorizarea calitatii apei potabile

Poluarea cu hidrocarburi a apelor de suprafata. Senzori de detectie

Apa este un lichid polar, ceea ce inseamna ca atomii de oxigen din molecula de apa atrag electronii atomului de hidrogen, astfel incat acestia dezvolta sarcini partial pozitive. Atomul de oxigen dobandeste o sarcina partial negativa prin care poate atrage alti atomi ai altor molecule de apa pentru a forma legaturi de hidrogen.In compusii non-polari, cum sunt hidrocarburile, nu exista separare de sarcini deci nu se dizolva in apa.

Alte referate despre: poluarea cu hidrocarburi a apelor, poluarea cu hidrocarburi a apelor si oceanelor, poluarea apelor de suprafata

Temperatura

In 1715 Gabriel D. Fahrenheit a introdus scara cei poarta numele
(Fahrenheit) care contine 180 de diviziuni intre punctul de topire a ghetii(32 ºF) si punctul de fierbere a apei (212 ºF).Acelasi interval - intre punctul de topire a ghetii si punctul de fierbere a apei, in 1742 a fost divizat de Anders Celsiul in 100 de diviziuni (0ºC A 100 ºC). Aceasta scara, cunoscuta ca scara cu 100 de diviz iuni, din 1948 se numeste scara Celsius - in cinstea autorului.

Alte referate despre: temperatura, scari de temperatura, masurarea temperaturii

Importanta apei minerale

Referat despre Importanta apei minerale
Zacaminte
Unul dintre cel mai bogat zacamant de apa minerala din europa este Govora. Apele de acolo contin pana la 3,8 mg la mie de brom,dar si calciul si magneziul sunt in cantitate destul de mare: 15,3 mg la mie si intre 0,77-1,05 mg la mie magneziu. Un alt zacamant inportant este Borsa ce contine ape carbogasoase. Alte zacaminte:Borsec,Maret.Dintre
care Borsec a fost premiat in 1873 cu medalia de aur.

Alte referate despre: importanta apelor minerale, importanta apei minerale, importanta apelor minerale pentru dezvoltarea turismului

Poluarea aerului, apei si a solului

Poluarea consta in impurificarea mediului cu diferite substante-poluanti-datorita activitatilor umane.Ea actioneaza in atmosfera,apa si sol.

Alte referate despre: poluarea aerului apei si a solului, poluarea aerului apei si a solului referat, referat poluarea aerului apei si a solului

Poluarea apei, aerului si a solului

De la aparitia sa,omul a influentat mediul si a implicat ecosistemele, in scopul indeplinirii necesitatilor sale. O data cu cresterea populatiei, multe ecosisteme naturale s-au transformat in ecosisteme ale asezarilor umane, cu urmatoarele consecinte:-distrugerea sau afectartea biocenozelor naturale;-modificarea calitatii aerului,apei,solului prin diferite deseuri de origine menajera,industriala si agricola (gunoaie, detergenti, pesticide, deseuri radioactive, reziduuri industriale etc.);
-introducerea de specii noi de plante si animale etc

Alte referate despre: poluarea apei aerului si a solului, poluarea apei aerului si a solului referat, referat poluarea apei aerului si a solului

Monitorizarea calitatii apei potabile

Fiecare tip de sursa prezinta caracteristici propi fizico-chimice si biologice, variind de la o regiune la alta in functie de compozitia mineralogica a zonelor strabatute, de timpul de contact, de temperatura si de conditii climaterice, etc. ,cu efect direct asupra alegerii tehnologiei de tratare adecvate.Apa de rau este caracteristica in general, printr-o mineralizare mai scazuta, suma sarurilor minerale dizolvate fiind sub 400 mg/l, si sub formata din bicarbonati, cloruri si sulfati de sodiu, potasiu si magneziu.

Alte referate despre: monitorizarea calitatii apei potabile, monitorizarea calitati apei potabile, referat monitorizarea calitatii apei potabile

Protectia apei in dreptul intern si international

de orice fel, folosirea ingrasamintelor chimice sau pesticidelor la distante mai mici de 300 de metri fata de cursurile de apa sI lacuri (art. 12, Legea nr. 5/20 iunie 1989 privind gospodarirea nationala, protectia sI asigurarea calitatii apelor).Normele de calitate a apelor se aproba de Ministerul Apelor, Padurilor sI Protectiei Mediului. Cele privind calitatea apei potabile de Ministerul Sanatatii.

Alte referate despre: protectia apei in dreptul intern, protectia apelor in dreptul intern, protectia apei in dreptul international

Tratarea apelor industriale

Poluantii apei sunt produsele de orice natura care contin substante in stare solida , lichida sau gazoasa , in conditii si in concentratii ce pot schimba caracteristicile apei , facand-o daunatoare sanatatii.

Alte referate despre: tratarea apelor industriale, tratare ape industriale, tratarea apelor industriale si reziduale

Surse de poluare a apei

Poluarea apei poate fi împărţită după mai multe criterii [ 16 Robescu, D., Robescu, Diana, Tehnologii şi echipamente pentru epurarea apei, UPB, Bucureşti, 1995.]:

Alte referate despre: surse de poluare a apei, surse de poluare a apelor, sursele de poluare a apei
Referate afisate : 17
Medie note: 8.44 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK