Referat teoria haosului

Teoria haosului

Numele de “Teoria haosului” provine de la faptul ca sistemele pe care teoria le descrie sunt aparent dezordonate, dar teoria haosului cauta de fapt ordinea interioara in aceste aparent intamplatoare date.

Teoria haosului porneste de la ideea ca trebuie sa cautam în natura termeni contrarii, tensiunea generata de contradictii, de cumulare si relaxare, de invatare si uitare etc. Natura "lucreaza neliniar" si implicit haotic. De exemplu, o mica întârziere a autobuzului de dimineata poate sa strice întreg programul din aceeasi zi ( o adevarata catastrofa).
Cea mai des intalnita conceptie gresita in legatura cu teoria haosului este aceea ca aceasta teorie se refera la dezordine.Nimic nu e mai departe de adevar ca aceasta afirmatie. “Haosul” din teoria haosului inseamna ordine in cel mai simplu sens al acestuia.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 171kb
Downloads: 6770
Materia: Fizica

Teoria Haosului

De fapt, aproape orice sistem haotic poate fi imitat cu usurinta — piata de specialitate ofera tehnologii usor de utilizat. Arta computerizata a devenit mult mai realistica folosind haosul si fractalii. Acum,cu o simpla formula, un computer poate crea un copac realist. Fractalii au rasarit peste tot, dar cel mai evident este in aplicatiile grafice cum ar fi renumitele serii de productie Fractal Design Painter. Industia efectelor speciale folosite in filme ar fi fost mult mai putin realistica fara tehnologia “fractal graphic”.

Alte referate despre: teoria haosului, teoria haosului fizica, elemente de teoria haosului

Albert Einstein

Cele doua miscari sociale care au fost ppe deplin sustinute au post pacifismul si Zionismul. In timpuul primului razboi a fost unul din numerosii academicieni germani care au condamnat public implicarea Germaniei in razboi.

Alte referate despre: albert einstein, albert einstein referat, referat albert einstein

Fizicienii lumii

Fizicienii lumii - Mihail Vasilievici Lomonosov , mare fizician rus , a trait intre anii 1711 si 1765 fiind fondatorul teoriei molecularo-cinetice a materiei. El a demonstrat pentru prima data legea constantei masei substantelor.

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Fizicieni laureati ai Premiului Nobel

Felix Bloch s-a născut pe 23 octombrie 1905 la Zurich in Elveţia. Inre1912 şi 1918 a urmat cursurile şcolii primare şi ulterior “Gymnasium” din Zurich pe care l-a terminat in 1924 promovând examenul final “Matura” permiţându-i astfel să urmeze cursurile unui institut.
Plănuind să devină un inginer, a intrat direct la Institutul Federal de Tehnologie in Zurich. După primul an de studiu in inginerie s-a decis să studieze fizica in cadrul aceluiaşi institut. In timpul următorilor doi ani el a asistat şi la cursurile lui Weyl, Scherrer,Schrödinger care preda in acelaşi timp şi la universitatea din Zurich. Interesele lui Bloch l-au determinat să se axeze pe fizica teoretică. Dupa ce in 1927 Schrödinger a părăsit Zurich, Felix a continuat să studieze impreună cu Heisenberg la universitatea din Leipzig, unde a primit titlul de Doctor in Fizică in vara anului 1928 cu teza despre mecanica cuantică a electronilor din cristale si despre teoria conductibilitaţii ...

Alte referate despre: fizicieni laureati ai premiului nobel, fizicienii laureati ai premiului nobel, fizicieni laureati ai premiului nobel 1926-1930

Predictibilitate, determinism si teoria Haosului

Este o presupunere filizofica conform caruia orice actiune este determinata de un lant neintrerupt de actiuni precedente.
Filozofii care au studiat determinismul au fost: William James, Pierre-Simon Laplace, Arthur Schopenhauer, Omar Khayyám, David Hume, Thomas Hobbes, Benedict de Spinoza, Gottfried Leibniz, Immanuel Kant, Paul Henri Thiry, Baron d'Holbach si mai recent, Daniel Dennett, John Searle, Michelle Kozenieki si Ted Honderich.

Alte referate despre: predictibilitate determinism si teoria haosului - powerpoint, ipostaze ale determinismului in teoria haosului, determinism in teoria haosului

Henri Poincare

Îmbolnăvindu-se de difterite Henri a stat la pat câteva luni, dar drept urmare a acesteia a fost paralizarea picoarelor şi a muşchilor laringiali. Henri a fost ţintit la pat cu amprenta tăcerii pe buze. Puterile foarte greu se întorceau la organismul slăbit. Paralizia picioarelor s-a tratat mai repede, dar treceau lunile, iar micul Henri nu spunea nici un cuvânt.

Alte referate despre: henri poincare, jules henri poincare, henri poincare teoria haosului

Implicatiile razboiului bazat pe retea in domeniul managementului

1. The concept "network centric warfare" corresponds of the begining of a new phase in human society development.This technological vanguard "network centric warfare" is available just for country that have access at high technologies, informational and communication technologies and hardware and software structures necessary for them using.
IMPLICATIILE RAZBOIULUI BAZAT PE RETEA IN DOMENIUL MANAGEMENTULUI RESURSELOR DE APARARE

Alte referate despre: domeniile managementului, domeniul managementului public, retea de activitati management

Cercetarea pedagogica - aspecte generale

"Ca fenomen antropologic complex, educatia este un proces asemanator cu alte procese, cum ar fi munca, jocul, schimbul economic, sacrul, cotidianul, personalitatea etc. Aceasta complexitate evidenta si indiscutabila a fenomenului educatie determina o pluralitate a modalitatilor de abordare. In fapt, este cercetata de o diversitate de discipline teoretice sau aplicative, fiecare precedand din punctulul sau de vedere, utilizand propriile teorii, propriul aparat conceptual, urmarind propriile obiective si punand in opera, pe langa universaliile logico-metodologice, propriile metodologii" (Antonesei , p. 15).

Alte referate despre: proiect de cercetare pedagogica, cercetare pedagogica, proiecte de cercetare pedagogica

Teoria si metodologia curriculum-ului

a) Curriculum-ul semnifică întreaga activitate de învăţare care este planificată şi îndrumată de şcoală, indiferent dacă se realizează în grup sau individual, în interiorul sau în afara şcolii (J.F. Kerr (Ed.), Changing the Curriculum, University of London Press, Londra, 1968)

Alte referate despre: teoria si metodologia curriculum-ului, teoria si metodologia curriculum-ului descentralizat, teoria si metodologia curriculum-ului g

Aplicatiile teoriei alegerii consumatorului

1.2. Cum influenţează salariile asupra ofertei de muncă?
Până acum, teoria alegerii consumatorului ne-a învăţat maniera în care un individ îşi repartizează venitul între două bunuri. Dar această teorie poate clarifica şi maniera în care acest individ îşi repartizează timpul între muncă şi loisir.

Alte referate despre: aplicatiile teoriei alegerii consumatorului, teoria alegerii consumatorului individual, teoria alegerii consumatorului

Dalton si teoria atomica

Dalton si teoria atomica
Lucrarea lui Lucretiu s-a numarat printre primele care au fost tiparite dupa inventarea tiparului la sfarsitul secolului al xv-lea, si ea a afectat gandirea multora, inclusiv a filosofului francez Pierre Gassendi (1592-1655) care, la randul sau , l-a influentat pe englezul Robert Boyle (1627-91). Experimentele lui Boyle asupra proprietatilor gazelor au sugerat ca acetea sunt formate din particule mici avand mult spatiu intre ele; mai tarziu, matematicianul elvetian Daniel Bernoulli (11700-82) a facut calcule care il sustineau pe Boyle.

Alte referate despre: dalton si teoria atomica, john dalton-teorii atomice, teoria atomica dalton

Teoria si metodologia evaluarii

Cu alte cuvinte, optica asupra raţiunii, statutului şi scopului evaluării didactice în procesele instructiv-educative s-a modificat profund în didactica modernă faţă de modelul şi accepţiunile din didactica tradiţională, ceea ce a determinat noi dezvoltări în teoria şi practica evaluării didactice:
- orice proces, acţiune sau secvenţă instructiv-educativă presupune îngemănarea dintre cele trei funcţii fundamentale ale procesului de învăţământ: predarea, învăţarea şi evaluarea, astfel încât acţiunea educaţională este considerată unitară şi sistemică, o autentică activitate integrată de predare-învăţare-evaluare;

Alte referate despre: teoria si metodologia evaluarii, teoria si metodologia evaluarii referat, teoria si metodologia evaluarii didactice

Teoria educatiei fizice si a sportului

Izvoarele TEFS: practica instructive- educative si mostenirea teoretica si practica a trecutului. Metodele de cercetare: metode de documentare, informare – instorie si hermeneutica, matematica, modelarea, sistematizarea, euristica, analiza, operationala, studiul de caz, studiul bibliografiei; metode de investigatie si culegere de date – observatia, ancheta, chestionarul, interviul, testul sociometric, monografia, convorbirea; metode de verificare a ipotezelor – experimental; metode de analiza, prelucare si interpretare a datelor: metode statistico-matematice, tabelarea, reprez grafica.

Alte referate despre: teoria educatiei fizice si a sportului, teoria educatiei fizice si a sportului referate, referate teoria educatiei fizice si a sportului

Teorii moderne in comertul international

Teorii moderne in comertul international
Schimbările spectaculoase care au intervenit în lume în perioada postbelică au oferit economiştilor lumii numeroase probleme noi de reflecţii în legătură cu natura, mecanismul, rezultatele şi perspectivele comerţului intemaţional comparativ cu trecutul.

Alte referate despre: teorii moderne in comertul international, teori moderne in comert international, teoriile moderne ale comertului international

Teoria plusvalorii si a capitalului

Teoria plusvalorii si a capitalului
Studiind sub toate aspectele viata economica si politica a societati burgheze, Marx a dezvaluit procesul aparitiei Capitalismului, legile, tendintele dezvoltarii lui, inevitalitatea pieirii lui. Marx a demonstrat caracterul trecator din punct de vedere istoric a oranduirii capitaliste si inevitabilitatea victoriei a noii oranduirii - oranduirea socialista si in final comunista. Marx a creat comunismul stiintific in opozitie cu diverse teorii ale socialismului utopic, care au existat pana la el. Toate laturile invataturii lui Marx sunt legate intre ele in mod organic si indisolubil.

Alte referate despre: teoria plusvalorii, teoria plusvalori, teoria plusvalorii si exploatarea in opera lui karl marks

Teoria Big-Bang

Din cauza ca polarizarea a fostafectata de primele stele, cercetatorii au putut sa deduca faptul ca acestea s-au format la aproximativ 400 de milioane de ani dupa Big Bang. Aceasta este o veste buna, ca sa spun asa, pentru ca estimarile anterioare erau cam de 200 milioane de ani, ceea ce nu parea suficient pentru ca stelele sa fi avut timp sa se formeze. Insa 400 milioane de ani par sa constituie o "epoca intunecata" suficient de lunga.

Alte referate despre: teoria big bang, teoria big bang-ului, teoria big bangului

Teoria probabilitatilor - probleme rezolvate

EXEMPLE
1. Extragerea unei bile albe dintr-o urna care contine numai bile albe, este un eveniment sigur.
2. La aruncarea unui zar, evenimentul care consta in aparitia oricarei fete de la 1 la 6 constituie evenimentul sigur.
3. Aparitia unui numar de 7 puncte la o proba a aruncarii unui zar este un eveniment imposibil.
4. Extragerea unei bile negre dintr-o urna care contine numai bile albe, este un eveniment imposibil.
5. Aparitia fetei 1 la aruncarea unui zar este un eveniment intamplator.

Alte referate despre: teoria probabilitatilor probleme rezolvate, teoria probabilitatii probleme rezolvate, biologie teoria probabilitati probleme rezolvate
Referate afisate : 19
Medie note: 8.25 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles