Referat tuberculoza renala

Tuberculoza

Rezista o perioada lunga de timp în aer si în praful din încaperi, mai
ales în conditii de uscaciune;

Actiunea directa a soarelui îi omoara în 24-30 h; prin fierberea
laptelui sunt distrusi în 5 minute, la 1000C; fenolul 2%
omoara bacilii din sputa în 24h.

3. MANIFESTARILE PROCESULUI EPIDEMIOLOGIC

Boala are raspândire universala, cu evolutie endemica, morbiditatea
fiind în crestere,în ultimii ani; incidenta la 100.000 locuitori a
ajuns de la valori de 50-60, în anii 80, la valori de peste 100 de
cazuri, în 1995-1998. Morbiditatea predomina în mediul urban si la
sexul masculin.

4. DIAGNOSTIC POZITIV

4.1. DIAGNOSTIC CLINIC

Tuberculoza pulmonara

Tuberculoza pulmonara apare mai ales prin reactivarea focarelor
nodulare din apexul pulmonar, de unde se raspândeste pe cale bronsica
si mai rar prin receptarea unei noi infectii. Simptomatologia este
...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 8787
Materia: Medicina

Tuberculoza mamiferelor

b) semne locale în funcţie de diseminare, stadiu şi organul afectat:
- pulmonar: posibil dispnee, tuse jetaj;
- pleural: sensibilitate toracică, pleurezie;
- pericardic: zgomot de frecătură, mărirea ariei de ascultaţie;
- bronşică: tuse gravă, raluri umede;
- limfonoduli: măriţi, duri, boselaţi, mobili, nedureroşi, fistule;
- digestiv: inapetenţă, constipaţie-diaree, meteorism, colici;
- hepatic: hepatomegalie, tulburări funcţionale;
- splenic: palpabilă transrectal;
- gonade: modificări testiculare, tulburări ciclu estral, avort;
- mamita tuberculoasă;
-
Tablou lezional:

- la adulte în pulmon, lnn. mediastinali, lnn. traheobronşici noduli pe faţa anteroinferioară, mari sau miliari, cazeoşi, cenuşii;
- afect primar: noduli subpleural 1-2 cm, cazeocalcaros pe secţiune, încapsulat;
- ulcer în peretele intestinal;
- pe seroase tuberculi miliari pediculaţi, fungoşi;
- în lnn granuloame exudativ cazeoase sau proliferativ hiprplazice;
- lez ...

Alte referate despre: tuberculoza mamiferelor, tuberculoza la mamifere, mamifere

Tuberculoza la animale domestice

La noi in tara tuberculoza bovina a existat de multe vreme , insa intr-o proportie mult mai redusa comparativ cu alte tari europene. Inainte de 1950 , proportia medie a infectiei era apreciata la 5% din efectivul total de taurine. Astazi , gratie imbuinatatiri acestor masuri , tuberculoza bovina este intr-o continua scadere , in toate sectoarele de crestere fiind create premisele pentru eradicarea bolii.

Alte referate despre: tuberculoza la animale domestice, tuberculoza la animalele domestice, animale domestice

Boli ale sistemului endocrin

Candva, cauza bolii era indeosebi tuberculoza. Astazi, cauza cea mai fregventa este retractia corticala (involutia corticosuprarenalelor). Aceasta, care atinge ambele suprarenale, poate surveni izolat, in cadrul unui sindrom poliendocrin autoimun (anticorpii produsi de catre sistemul imunitar atacand glandele suprarenale), asociind tiroidita limfocitara cronica, insuficienta ovariana, diabetul insulinodependent, sau poate fi legata de un deficit enzimatic al metabolismului acizilor grasi cu lant lung.

Alte referate despre: boli ale sistemului endocrin, boli ale glandelor endocrine, boli ale sistemului endocrin referat

Tuberculoza

3.localiz mamara –frecvent sferturile posterioare. Are 3 forme –miliara (mamaita (TBc adevarata) edematierea sfertului+ tuberculi miliari chiar si in profunzime, Forma lobular infiltrative cea mai frecventa-zone indurate in masa mamarase hipertrofiaza si se indureaza mamala. Si mamita cazeoasa hipertrofie, indurare , hipertrofia limfonodurilor mamare, laptele devine seros cu flocoane de fibrina.

Alte referate despre: tuberculoza, tuberculoza referat, tuberculoza osoasa

Igiena sistemului digestiv

Igiena sistemului digestiv - Imbolnavirile organismului au loc si datorita igienii sanitare necorespunzatoare a alimentelor. Astfel, prin alimente se pot transmite o serie de boli, provocate de microbi si virusi, hepetita epidemica, toxiinfectiile alimentare etc. si boli provocate de paraziti.

Alte referate despre: igiena sistemului digestiv, igiena aparatului digestiv, igiena sistemului digestiv la om

Aparatul renal

Complexul Golgi este situat supranuclear, participand la elaborarea unei secretii mucoase, cu rol de lubrifiere si protectie fata de urina foarte concentrata.Conductele colectoare inacep la periferia cortexului lobular unde tubii colectori ai nefronului se deschid intr-un canal colector secundar situat in varful fiecarui con medular.

Alte referate despre: aparatul renal, aparatul renal referat, fiziologia aparatului renal

Radiografia si bolile aparatului renal

RADIOGRAFIA RENALA SIMPLA efectuata in conditii standard, este utila pentru aprecierea marimii, formei si pozitiei rinichilor, a prezentei calculilor reno-ureterali radioopaci, a calcificarilor lombare, a unor semne indirecte de tumori renale (stergerea umbrei muschiului psoas homolateral, boseluri localizate pe conturul renal). Rinichii normali au forma de boabe de fasole, cu concavitatea mediala. Ei se privesc reciproc prin concavitati. Sunt situati de-o parte si de alta a coloanei vertebrale lombare, la nivel T12 - L2. Rinichiul stang este mai sus situat, cu 2-3cm. Rinichii au axul longitudinal oblic de sus in jos si dinauntru in afara.

Alte referate despre: bolile aparatului renal, bolile aparatului renal referat, download referat bolile aparatului renal

Colica renala

Manifestari cinice:
-durere intensa de tip colicativ localizatan regiunea lombara unilateral cu iradiere dea lungul ureterului spre organele genitale externe si radacina coapsei;durerea e intensificata de miscare, tuse, stranut, atingerea regiunii lombare pentru ca musculatura caliceala bazinetala si ureterala se contracta pentru a evacua calculul

Alte referate despre: colica renala, colica renala referat, referat colica renala

Pregatirea,asistarea, efectuarea explorarilor specifice bolnavilor cu afectiuni ale aparatului renal

3.4. Cu un tampon imbibat in oxicianura de mercur 1/5.000. se sterge orificiul uretral de sus in jos, in directia anusului si nu invers; tamponul se utilizeaza pentru o singura stergere!
3.5. Operatia se repeta de 2-3 ori.
3.6. Cu o pensa se scoate sonda, se prinde intre degete mediu si inelar ale mainii drepte si se lubrifiaza in intregime cu ulei steril.
3.7. Sonda se orienteaza cu ciocul inainte si in sus, tinand-o ca pe un creion in timpul scrisului.
3.8. Se introduce sonda in uretra la o adancime de 4-5 cm cu varful cudurii spre simfiza pubiana.

Alte referate despre: ingrijirile specifice bolnavilor cu afectiuni reumatismale, cultura fizica la bolnavii cu afectiuni la aparatul respirator, nursingul bolnavului cu afectiuni ale aparatului locomotor

Excretia renala

-Segmentul intermediar (ansa Henle), subtire, este format din doua
brate, unite între ele printr-o bucla; are epiteliul turti, fara
microvii. Nefronii care au glomerulii în zona externa a corticalei au
ansa Henle scurta, în timp ce nefronii cu glomerulii în zona interna a
corticalei au ansa lunga, care coboara profund în medulara.

Alte referate despre: excretia renala, excretie renala, aparatul excretor excretia renala

Dietoterapia in afectiunile renale

Fiecare rinichi este format din aproximativ 1 milion de unitati functionale numite nefroni. Acestia, la randul lor, sunt alcatuiti din glomeruli in constitutia carora se gaseste un ghem de capilare modificate care realizeaza o suprafata mare, de cca 2 m2, favorabila pentru filtrarea plasmei si formarea urinii si din tubi, care reprezinta continuarea glomerulilor si care, unindu-se in conducte din ce in ce mai mari, vor forma caile urinare (uretere, vezica, uretra), prin care se va elimina urina formata [7].

Alte referate despre: afectiuni renale, ingrijirea pacientilor cu afectiuni renale, dietoterapia in afectiunile hepato-biliare

Miere, lamiie si floare de tei

Cunoastem cu totii virtutile ceaiului de tei - infuzia preparata din floare de tei este un remediu impotriva racelii, a gripei si un bun calmant al sistemului nervos, de aceea este recomandat ceaiul de tei in tratamentul racelii, gripei si in insomnii. Dar virtutile florilor de tei si ale ceaiului preparat din ele nu au fost epuizate inca, de fapt nici nu au fost studiate pina la capat. Spre exemplu, teiul este pur si simplu de neinlocuit in numeroase afectiuni renale!

Alte referate despre: floare de tei, floarea de tei referat, floarea de tei

Aparatul respirator si respiratia

Nasul si cavitatile nazale.
Acestea alcatuiesc un organ complex,cu functie respiratorie si senzoriala.Desi in mod curent sub numele de nas se intelege si cavitatile nazale,anatomic exista doua organe strans legate intre ele atat structural cat si functional si anume nasul propriu-zis si cavitatile nazale,numite fose nazale.

Nasul
Nasul se reprezinta ca o proeminenta situata in mijlocul fetei ce serveste ca organ de protectie pentru fosele nazale. Radacina nasului este despartita de frunte prin santul nazofrontal.Baza nasului priveste in jos si prezinta doua orificii numite narine,separate prin septul nazal mobil.Fetele laterale prezinta o portiune superioara fixa si o portiune inferioara mobila,numita aripa nasului.

Alte referate despre: aparatul respirator si respiratia, respiratia si aparatul respirator, respiratia si aparatul respirator la iepure

John Keats

Anii 1818 si 1819 au fost ani ai agoniei pentru John Keats, „luceafarul” genului liric britanic, deoarece dupa decesul lui Tom Keats, saracia l-a acaparat complet, iar sanatatea i s-a subrezit în mod accentuat. Unica alinare a reprezentat-o Fanny Brawne, de care s-a îndragostit nebuneste, sfârsind prin a se logodi cu ea, dar nu si prin a se casatori, de vina fiind tot limita subzistentei la care se afla poetul.

Alte referate despre: john keats, john keats endymion, john keats poems

Pregatirea fizica si de lupta

Metoda de antrenament fracţionat cu refacere incompletă constă din alternarea sistematică a efortului cu pauze de refacere scurte şi incomplete, în scopul de a dezvolta rezistenţa generală, prin lucru de tip aerob. Ca principiu fundamental al metodei se reţine faptul că durata pauzelor nu trebuie să fie modificată iar tempoul de alergare trebuie ales în funcţie de durata pauzelor. Distanţele de lucru vor fi de 50 până la 200 m, durata pauzelor 15-60 secunde, iar numărul de repetări 8-10 până la 12-15. Ca obiectiv principal se urmăreşte ca, prin pauze scurte, să se obţină o capacitate mai rapidă de refacere, bază absolută a unei bune

Alte referate despre: pregatirea fizica si de lupta, pregatirea de lupta, exercitii pentru pregatirea fizica la lupta sportiva

Excretia renala

-Segmentul distal este format dintr-o porţine dreaptă, ascendentă, care ajunge în corticală în vecinătatea glomerulului propriu, în imediat contact cu arteriola aferentă.

Alte referate despre: rolul excretiei renale, excretia renala la om, secretie si excretie renale

Leacuri naturale contra afectiunilor renale

Fitoterapia mentioneaza ca, in caz de pielonefrita cronica, rinichii se curata cu fasole. Un pahar de fasole inmuiata se fierbe intr-un litru de apa, timp de doua ore, pe foc slab. Oala se acopera pentru ca apa sa nu se evapore. Apa se strecoara, fasolea se toaca si se maninca fara sare si ulei, doar cu apa in care s-a fiert. Nu se maninca altceva. Se pot bea ceaiuri medicinale. Dieta de curatare a rinichilor dureaza sapte zile.

Alte referate despre: afectiuni renale referat, afectiunile renale, regimul igieno dietetic in afectiuni renale

Antibioticele

Mult timp, unii si in prezent, au parerea ca antibioticele sunt un remediu contra tuturor bolilor si se intrebuinteaza la cel mai mic semn al unei infectii. Astazi este demonstrat ca antibioticele au efect nociv asupra organismului uman. De la puternice reactii alergice provocate de aceasta clasa de medicamente la efecte toxice ce pun in pericol viata pacientilor care le folosesc, cum ar fi:

Alte referate despre: antibiotice, antibiotice referat, antibiotice clasificare
Referate afisate : 19
Medie note: 8.10 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK