Referat turismul in clisura dunarii

Clisura Dunarii

Orizontul s-a strâmtat iar. Din nou suflarea îngheţată a munţilor... Am mai făcut un pas spre Cazane. O pasăre se roteşte buimac deasupra catargului, apoi dispare în adâncul de lumină voalată a zării. A plonjat în ape ca o ghiulea.

În locul acela ţâşnesc munţii de calcar şi gresii care ne asediază în câteva clipe. Aerul s-a răcit. Ziua se stinge. O poartă s-a deschis fără veste în urmă-ne, până la cer. Am intrat în Cazane!

Şi de-aici spectacolul luminii... Razele pătrund în rate prin labirintul stâncos. O clipă mai târziu suntem surprinşi în plină furtună. Totul se petrece aici prin şoc, explozie. Furtuna din Cazane a venit cu toată gama de privelişti a unei năprasnice averse de tropice.

Aerul aproape irespirabil, cu niagare de apă întunecând totul în jur, cu orga in crescendo a tunetelor şi-n plus cu bubuitul ca de explozii al stâncilor, ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 2075kb
Downloads: 10
Materia: Geografie

Dunarea

* Sectorul Bazias-Portile de Fier (pana aproape de Dr. Turnu
Severin) denumit si sectorul "defileului" deoarece Dunarea a taiat
M-tii Banatului si muntii din Iugoslavia formand cel lung defileu
din Europa pe 144 km. Acest sector este o asociere de bazinete
depresionare sapate acolo unde roca a fost mai moale, si "clisuri"
unde roca a fost mai dura. Pana la construirea Sistemului
hidroenergetic si de navigatie "Portile de fier I" navigatia prin
defileu greu din cauza existentei pragurilor si stancilor din
albia fluviului, care reprezentau un pericol pentru nave. In
prezent, acestea au disparut prin construirea barajului si lacului
de acumulare. Barajul construit prin colaborarea Romaniei si
Iugoslaviei are 2 ecluze pentru trecerea vaselor, iar pe baraj o
sosea care leaga Romania de Iugoslavia. Prin cresterea nivelului
apei la varsarea Cernei a aparut un mic golf, iar anticul oras
...

Alte referate despre: dunarea, delta dunarii referat, referat delta dunarii

Dunarea-caracterizare geografica

Pana la construirea Sistemului hidroenergetic si de navigatie „Portile de fier I” navigatia prin defileu greu din cauza existentei pragurilor si stancilor din albia fluviului, care reprezentau un pericol pentru nave. In prezent, acestea au disparut prin construirea barajului si lacului de acumulare. Barajul construit prin colaborarea Romaniei si Iugoslaviei are 2 ecluze pentru trecerea vaselor, iar pe baraj o sosea care leaga Romania de Iugoslavia. Prin cresterea nivelului apei la varsarea Cernei a aparut un mic golf, iar anticul oras Orsova a fost mutat pe o vatra noua.

Alte referate despre: delta dunarii, dunarea referat, delta dunari cu imagini cu tot

Dunarea

In aceste orase au inceput sa se construiasca primele mori sistematice, au inceput sa se deschida minele de huila de la Bigar si Cozia din Defileul Dunarii.Incep sa intre in exploatare fabricile de ciment de la Braila si Cernavoda.In primii ani ai sec. XX se adauga fabrica de zahar de la Giurgiu.Pana in 1950, unitatiile industriale se inmultesc si noi ramuri industriale apar pe toata lungimea Dunarii.Dupa trecerea anilor 1950, s-a declansat cu intensitate procesul de industrializare a Vaii Dunarii.

Alte referate despre: fluviul dunarea, referat dunarea, delta dunarii-compunere in limba engleza

Delta Dunarii

CHILIA - cel mai nordic brat si cel mai activ, cu doua ramificatii si o microdeltaproprie. Lungime de 105 km pana la Periprava;latime maxima: 1000m; adancime maxima:39m.Transporta cca 60% din totalul apelor fluviului; coefficient de sinuozitate: 1,56.Navigatie de interes local. Cursul Dunarii dimtre localitatea Isaccea si Ceatalul Chilia prezinta la sud o sumedenie de ostroave marunte, care-l fac sa se imparta in suvite de apa linistita, razletite pe laturi.

Alte referate despre: referat delta dunari, referat despre delta dunarii, delta dunarii referat biologie

Delta Dunarii

Delta Dunarii este un incredibil taram al apelor adaposteste peste trei sute de specii de pasari si nenumarate specii de pesti, de la sturioni la crapi si bibani, în timp ce varietatea de 1 150 de specii de plante cuprinde de la liane împletite pe trunchiurile copacilor în padurile de stejar pana la nuferi. Nu e, deci, de mirare ca UNESCO a desemnat Delta Dunarii ca fiind o "Rezervatie a Biosferei".

Alte referate despre: delta dunari, rezervatia biosferei delta dunarii, delta dunari referat

Dezvoltarea turismului religios in regiunea dintre Valea Sucevei si Valea Trotusului

Subcarpaţii Moldovei prezintă în general structura cea mai simplă, un sinclinoriu alungit limitrof Carpaţilor, ce corespunde unui şir de depresiuni subcarpatice şi un anticlinoriu pe care se află dealuri. Sunt alcătuiţi din conglomerate, gresii, marne şi argile la care local sunt intercalaţii de sare, gips şi săruri de potasiu etc. Prezintă un relief de culmi rotunjite separate de văi şi depresiuni subcarpatice largi cu terase şi lunci.

Alte referate despre: dezvoltarea turismului religios in romania power point, dezvoltarea turismului religios, power point dezvoltarea turismului religios in romania

Defileul Dunarii

Defileul Dunarii, poze

Alte referate despre: defileul dunarii, defileul dunarii referat, defileul dunari

Agentia de turism

Agenţia de turism detalistă
Agentia de turism
- Agentul economic trebuie să aibă prevăzute în obiectul de activitate “servicii turistice”
- Agentul economic trebuie să fie înregistrat la oficiul registrul comerţului
- Starea şi aspectul clădirii în care funcţionează agenţia şă fie bună şi salubră
- Amplasarea agenţiei în clădire să fie la demisol, parter, mezanin, sau la etajul 1, uşor accesibilă
- Suprafaţa comercială a agenţiei să fie peste 10 mp
- Suprafaţa comercială să fie folosită în exclusivitate pentru turism
- Să existe grup sanitar propriu sau cu acces facil la grup sanitar din clădire
- Persoana care conduce activitatea agenţiei de turism trebuie să fie posesoare a brevetului de turism

Alte referate despre: un plan de afaceri agentie de turism, plan de afaceri agentie de turism, relatii publice in agentia de turism

Hera turism - Plan de Afaceri

Hera turism - Plan de Afaceri
Astfel pe langa deschiderea granitelor, care i-a atras pe cei mai instariti dintre romani, cei mai nevoiasi aveau acum o alternativa. Fosta retea nationala de turism ce detinea monopolul a intrat intr-o mare criza, pentru ca acum existau alternative. Cu exceptia hotelurilor de la mare, nimeni nu mai era incantat de a petrece o vacanta intr-o statiune la hotel. In aceste conditii a fost necesara privatizarea sau concesionarea spatiilor de cazare sau a unor statiuni intregi pentru a putea salva situatia, numai ca in cele mai multe cazuri cei care au cumparat aceste “perle ale turismului” au asteptat profitul fara a investi nimic in afara de suma initiala. Abia in ultimii doi ani hotelurile si vilele au fost reconditionate sau imbunatatite astfel incat sa ajunga la standardele Romaniei din 1989, care oricum erau inferioare celor vest europene sau chiar central europene.

Alte referate despre: hera turism plan de afaceri, hera turism-plan de afaceri, agentie de turism plan de afaceri

Turism balnear - statiunea Amara

Turism balnear - statiunea Amara are climat-continental de stepa, cu veri calduroase si ierni reci.Precipitatiile sunt reduse, umiditatea medie anuala ajunge la 63%.Iarna predomina vanturile din nord-est caracteristic fiind crivatul.In luna iulie temperatura medie este de 22 grade Celsius iar in ianuarie este de –3 grade Celsius.

Alte referate despre: referate turism balnear statiunea amara, turismul balnear-statiunea baden, turismul balnear statiunea cheia

Turismul in Romania

Turismul in Romania - Turismul mondial a suferit un mare salt de dezvoltare in cea de a doua jumatate a secolului XX. Acesta se datoreaza preoponderent evolutiei modalitatilor de transport, dar si a cresterii nivelului de trai, precum si sperantei de viata a oamenilor.Turismul in Romania

Alte referate despre: turism, economia turismului, turismul in europa

Turismul

Puncte turistice amenajate (peşteri, defilee, gheţari, mănăstiri, case memoriale, hoteluri alpine etc.) În literatura recentă de specialitate sunt depistate, în funcţie de potenţialul natural (geomorfologic, climatic, hidrologic, floristic-faunistic) şi antropic o serie de unităţi turistice cu vocaţie polarizatoare, în jurul cărora s-au dezvoltat veritabile noduri turistice cu vocaţie locală ce susţin activitatea nucleului central.

Alte referate despre: turismul in romania referat, turismul in romania, turismul in grecia

Raportul de tara al Romaniei in domeniul turismului

Principalele puncte analizate în cercetarea WTTC privind călătoriile şi turismul din România, în 2006

Alte referate despre: raportul de tara al romaniei in domeniul turismului 3x puncte, raportul de tara al romaniei in domeniul turismului, raport de tara

Comertul si turismul in Europa

"Comertul si turismul in Europa"
Oraşele erau pieţe şi puncte de distribuţie ale bunurilor transportate şi comercializate în Europa : astfel oraşele şi comerţul înfloreau împreună. Cel mai profitabil comerţ internaţional se făcea cu Orientul , o sursă de produse de lux , precum mirodeniile ,mătasea, satinul şi zahărul ; Piperul , ghimbirul şi alte condimente erau preţuite deoarece îmbunătăţeau gustul cărnii conservate , importantă în alimentaţia europenilor . Bunurile produse în Europa (grâne , blănuri , peşte , fructe , sare , cositor , fier , aramă şi cherestea ) erau fie comercializate local sau regional , fie exportate spre Orient .

"Comertul si turismul in Europa"
Călătoriile şi transportul
Oamenii călătoreau mult în Evul Mediu , în ciuda dificultăţilor şi pericolelor . Pentru comercianţi , riscurile erau mai mari , dar recompensele ...

Alte referate despre: comertul si turismul in europa, referate comertul si turismul in europa, comertul si turismul in europa in secolul al xxi-lea

Plan de afaceri si proiect - turism

Plan de afaceri si proiect - turism
În următorii câţiva ani în care indicatorii economici au continuat să scadă şi oamenii de rând să o ducă din ce in ce mai greu, a apărut totuşi o clasă de mici întreprinzători care prin desfăşurarea unor activităţi economice au început să înregistreze profit, şi deci să-şi permită un concediu de odihna intr-o staţiune. Cum România ieşise de curând de sub un regim totalitar a existat dorinţa de a “ieşi afară”, prin afara înţelegând ţările din apropiere (Grecia, Turcia, Bulgaria, Ungaria), în afara de acest aspect a mai existat si o tendinţă de continuă scădere a numărului de turişti autohtoni din staţiunile române.

Alte referate despre: plan de afaceri firma de turism, plan de afaceri agentie de turism referat, plan de afaceri - agentie de turism
Referate afisate : 16
Medie note: 8.12 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles