Referat turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel (din franceza: La tour Eiffel, care se pronunta la tur e-'fel) este o constructie faimoasa pe schelet de otel dinParis ce masoara 324 m inaltime. Turnul a devenit simbolul Frantei cel mai raspandit la nivel mondial. A fost conceput de catre Emile Nouguier, Maurice Koechlin si Stephen Sauvestre, angajati la Eiffel si Co. Gustave Eiffel, initial reticent cu privire la proiect, a devenit ulterior un mare sustinator al sau si a cumparat brevetul. Turnul, care poarta numele sau, este una dintre principalele destinatii turistice ale Parisului si lumii, cu mai mult de 5,5 milioane de vizitatori anual. Turnul si-a primit cel de-al 200.000.000 vizitator la 28 noiembrie 2002.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 109kb
Downloads: 1284
Materia: Geografie

Orasul Paris

- Montmartre - 130 metri peste nivelul mării
- Belleville - 115 metri peste nivelul mării
- Ménilmontant
- Buttes-Chaumont
- Passy
- Chaillot
- Montagne Ste-Genevieve
- Butte-aux-Cailles
- Montparnasse (dealul a fost nivelat în secolul al XVIII-lea)

Alte referate despre: orasul paris, referat despre orasul paris, orasul paris referat

Paris - obiective turistice

Turnul are 300 m înălţime, excluzând antena din vârf, ce mai adaugă 20 de metri, şi o greutate de peste 10.000 de tone. Când a fost construit, era cea mai mare clădire din lume. Întreţinerea turnului include 50 de tone de vopsea maro închis, la fiecare 7 ani. Depinzând de temperatura aerului, Turnul Eiffel îşi schimbă înălţimea cu câţiva centimetri datorită contracţiei şi dilatării aliajului de metale.

Alte referate despre: paris obiective turistice, paris obiective turistice referat, referate paris obiective turistice

Paris

Coordonate economice ale Parisului:Metropola pariziana este cel mai important centru economic al Frantei ,concentreaza o patrime din activitatile industriale si peste 50% din activitatile comrciale si finanaciare ale tarii. Astfel in domeniul industrial orasul Paris este cunoscut prin firmele care produc autoturisme, avioane ,electronica ,petrochimie, cosmetice, medicmente ,industria textila si alimentara .

Alte referate despre: paris referat in limba franceza, paris, referat paris

Micul paris

Bucureşti este capitala şi cel mai mare oraş din România, localizat în sud-estul ţării. Oraşul este situat la aproximativ 65 de kilometrii de fluviul Dunărea pe malurile Dâmboviţei, un afluent al Dunării. El este situat într-o zonă de câmpie şi incluzând zonele suburbane acoperă o suprafaţă de 300 kilometrii pătraţi.

Alte referate despre: micul paris, bucuresti micul paris, bucuresti micul paris referat

Turnul Eiffel

Proiectat de eminentul arhitect Gustave Eiffel, Turnul Eiffel a fost semnalul de începere a unei epoci noi de tehologie. Cu aspectul său industrial, dar şi elegant, turnul simboliza perioada cunoscută sub numele de Belle Epoque, în care frumuseţea şi invocaţia în arhitactură au fost extreme de preţuite, în ultima parte a secolului XIX.

Alte referate despre: turnul eiffel, turnul eiffel referat, turnul eiffel in franceza

Turnul din Pisa

Este posibil ca acest lucru sa se fi intamplat din cauza unor conflicte economice si politice, sau din cauza ca inginerii au observat ca inca de atunci ca turnul incepea sa se “scufunde” in sol, pe o parte.

Alte referate despre: turnul din pisa, referat turnul din pisa, turnul din pisa referat

Sighisoara

Sub raport topografic, Sighisoara este asezat într-un punct al Vaii Tarnavei Mari unde aceasta prezinta o îngustare cu aspect de defileu taiat într-un sistem de terase, de diferite nivele, modelate în substraturi dure de gresii pontiene. Aceasta micro-morfologie îi confera orasului Sighisoara un rol de pozitie cheie în culoarul raului Tarnava Mare, rol manifestat si în trecutul istoric al localitatii. Municipiul coboara din Dealul Cetatii (425 m), deal încoronat de cetatea medievala si întins dinspre NV spre SE, în mijlocul unei imens amfiteatru natural, marginit la N de Dealul Stejaris (524 m) si Hula Danesului, la S de Lunca Postei care urca spre Dealul de Mijloc (511 - 603 m), iar spre E de Dealul Bradet (524 m). Diferenta de înaltime este de 110 m, astfel ca Dealul Cetatii domina întreaga vale din amonte a Tarnavei Mari, altitudinea maxima fiind de 430 de m la S, iar cea minima de 350 m în V. Încadrata ...

Alte referate despre: referat sighisoara, sighisoara, sighisoara referat

Parcs et Jardins de Paris

Parcs et Jardins de Paris - Un siècle plus tard, Le Nôtre en reprit le tracé pour composer un exemple parfait du jardin à la française. Lieu de la promenade publique mondaine au XVIIIe siècle, le jardin des Tuileries resta ouvert à tous au XIXème, tandis que la partie la plus proche du palais, bientôt nommée jardin du Carrousel, était liée à la demeure du souverain.

Alte referate despre: parcs et jardins de paris, le parcs les jardins de paris, parcs et jardins du paris

Turnul Eiffel

Toate elementele au fost fabricate in fabrica din Levallois-Perret la periferia Parisului, unde isi avea sediul compania lui Eiffel. Fiecare din cele 18000 de piese folosite la constructia turnului a fost conceputa si executata cu o precizie milimetrica, fiind apoi asamblate in bucati de aproximativ 5 metri lungime. Intre 150 si 300 de muncitori, sub indrumarea unei echipe de veterani in constructia de viaducte, erau responsabili pentru asamblarea acestui gigantic puzzle metalic.
Intr-o faza preliminara constructiei piesele au fost imbinate cu bolturi, urmand ca ulterior sa fie inlocuite cu nituri turnate. Acestea se contractau in timp ce se raceau, tinand piesele foarte strans.
O echipa de patru muncitori era necesara pentru fixarea unui nit: unul asigura incalzirea acestuia, altul il fixa, al treilea dadea forma capului, iar al patrulea il batea cu barosul. Numai o treime din cele 2.500.000 de nituri folosite au fost montate pe santier.
Fiecare piesa de colt se sprijinea pe propriul ...

Alte referate despre: turnul eiffel referat in franceza, referat franceza turnul eiffel, referat in franceza despre turnul eiffel

Turnul Eiffel

Turnul Eiffel este inalt de 984 de picioare si consta dintr-o structura de otel sustinuta de patru stalpi de piatra, din care se ridica patru coloane care se unesc, formand un singur turn vertical. Platformele, fiecare cu cate o punte de observatie, sunt situate la trei nivele. Ascensoarele urca in curba de-a lungul stalpilor. Eiffel a contractat cu Compania de ascensoare Otis din Statele Unite, care au proiectat faimoasele lifturi transparente ale turnului.

Alte referate despre: referat turnul eiffel, referat turnul eiffel in franceza, referat in limba franceza despre turnul eiffel

Le Tour Eiffel - franceza

Tout au sommet de la tour, les techniciens de TDF (Télédiffusion de France) ont, eux, d’autres soucis : quand le vent souffle trop ford, ils doivent faire face au mal de mer. Jean-Pierre Gerrand raconte : “Le sommet peut se déplacer de quinze centimétres. Dans ces cas-lŕ, il faut attacher les fauteuils ŕ roulettes, fermer les tiroirs ŕ clé. Et continuer ŕ assurer les retransmissions télé. ”
Entre autres. Car aujourd’hui, cinquante antennes sont fixées au sommet de la tour, et certaines n’osent pas dire leur nom. L’une d’elles serair męme reliée ŕ un bunker souterrain enterré au pied de la tour. Il ne figure sur aucun plan. Secret Défense : c’est le studio de télévision de crise du président. Silence, if faut partie des mystéres de la tour. Personne n;en parlera. Les visiteurs n’en sauront jamais rien. Et d’ailleurs, ils s’en moquent. Ils viennent lŕ pour se donner le vertige, pour faire estampilles leurs cartes postales au bureau de poste du ...

Alte referate despre: le tour eiffel franceza referat, referate le tour eiffel franceza, le tour eiffel franceza

La Tour Eiffel

Le 1er mai 1886, le ministre du Commerce et de l'Industrie Édouard Lockroy, fervent défenseur du projet, signe un arręté qui déclare ouvert « un concours en vue de L’Exposition universelle de 1889 ». Gustave Eiffel gagne ce concours et une convention du 8 janvier 1887 fixe les modalités d'exploitation de l'édifice.

Alte referate despre: le tour eiffel, la tour eiffel, tour eiffel

Tour Eiffel

Elle devait par ailleurs etre detruite a l'expiration de la concession (1909) et fut sauvee grace a sa reconversion dans le domaine militaire, puis par l'installation d'un radio emetteur civil.

Au moment de sa construction de violentes protestations emanerent de plusieurs personnalites, parmi lesquelles Dumas fils, Huysmans, Maupassant, Coppee, Sully Prudhomme, Charles Garnier, Gounod, etc.

Certains d'entre eux firent plus tard amende honorable. Coppee sera lyrique au sujet de la tour. Des 1889, Sully Prudhomme dit tout le bien qu'il en pense. Elle inspire a Gounod lui-meme un petit A© concerto dans les nuages A>>.

Depuis, la tour Eiffel s'est incorporee a la physionomie de Paris. Par un juste retour des choses, les poetes (Apollinaire, Fargue, Cocteau, etc.) et les peintres du XXeme siecle, ces derniers surtout, ont su voir ce que cette construction unique apportait de nouveau: non pas tant Pissarro ou Utrillo, ni meme Van ...

Alte referate despre: la tour eiffel referat, la tour eiffel in franceza, tour eiffel referat

Caracteristicile tehnologice de turnare

cpf -- caldura masica specifica , in J/Kg.grd ;
df – densitatea amestecului de formare indesat , in Kg/m3 .

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice de turnare, tehnologii de turnare, noi tehnologi de turnare

Tour Eiffel

La tour d'Eiffel a été construite pour l'exposition internationale de Paris de 1889 commémorant le centenaire de la révolution française. Le prince du Pays de Gales, le plus défunt Roi Edward VII de l'Angleterre, a ouvert la tour. Des 700 propositions a soumis en concurrence de conception, Gustave Eiffel a été unanimement choisi.

Alte referate despre: le tour eiffel referat, referat tour eiffel, tour eiffel referat in franceza

Caracteristicile tehnologice de turnare

Fluiditatea topiturilor metalice turnate in forme este caracteristica prin capacitatea acestora de a curge si de a lua forma cavitatii respective . Curgerea se realizeaza in forma , prin canalele retelei de turnare . Are loc deci umplerea amprentei din forma si simultan redarea , copierea . dupa solidificare a tuturor detaliilor de forma si rugozitate din suprafetele active ale miezurilor ( formand interiorul piesei turnate ) si formelor ( realizand astfel exteriorul reperului respectiv , obtinut prin turnare ) .

Alte referate despre: caracteristicile tehnologice ale sfeclei de zahar, care sunt caracteristicile tehnologice ale unui produs vestimentar, caracteristici tehnologice pensiuni

Turnul Babel

Iar prin faptul cã aveau sã fie în stare sã se înalte pânã la nori, ei sperau cã vor putea descoperi cauzele potopului. Întreaga lucrarea avea ca scop sã înalte si mai sus mândria celor ce l-au proiectat, sã depãrteze de la Dumnezeu mintile generatiilor viitoare si sã le ducã la idolatrie. Când a fost partial terminat, o parte din turn a fost ocupat si folosit ca locuintã pentru ziditori; alte încãperi, splendid mobilate si împodobite, au fost închinate idolilor lor.

Alte referate despre: turnul babel, turnul babel referat, legenda turnului babel

Le Tour Eiffel

A l'Exposition Universelle de 1889, la Tour Eiffel annonce le XX ème siècle. Ayant le droit de propriété sur sa Tour pendant 20 ans, son constructeur fonde dès 1888 la Société de la Tour Eiffel. En 1909, elle faillit etre détruite, fait fut sauvée par la TSF (Télégraphe Sans Fil). En 1912, elle donne l'heure au monde entier, participe à la défence nationale pendant la guerre, indique la force du vent, la pression atmosphérique, puis, recoit les antennes TV. Elle aujourd'hui 6 chaines
Francaises.

Dans l'axe des quatre points cardinaux, quatre massifs de maconnerie de 26 m², sur 9 à 14 mètres de profondeur servent d'appui aux quatre pieds de la Tour de 320 m. Poids total: 10 000 t, dont 60 t de peinture. Elle est repeinte tous les 7 ans (le chantier dure 3 ans), grace à 3 couleurs dégradées du plus clair (en haut) au plus foncé, afin d'accentuer l'impression de vertige du sol.
1 er étage: 57 m de haut: restaurant, bar, salon. ...

Alte referate despre: le tour eiffel referat in franceza, le tour eiffel en francais, referat la tour eiffel
Referate afisate : 19
Medie note: 7.85 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles