Referat violenta

Indiferenta sustine violenta

Cu parere de rau, traim intr-o lume plina de ura, de violenta si o multime de vicii. Cu toate acestea, raminem indiferenti si continuam sa "supravietuim" in aceasta lume, de parca totul este minunat si nu avem frica de nimic. Insa sunt astfel de persoane ce ne lumineaza mintile, ne deschid ochii, ne largesc orizonturile si ne readuc din nou la realitate.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 2174
Materia: Romana

Caracterizare - Ion

Personajul Ion este unul de referinta litarara romana, concentrand tragica istorie a taranului ardelean din primele decenii ale acestui secol.
Inca de la inceputul romanului, la hora satului se evidenteaza dintre jucatori, feciorului lui Alexandru Pop Glanetasu, Ion , urmarind-o pe Ana cu o privire stranie, parca nedumerire si un viclesug neprefacut, apoi o vede pe Florica mai frumoasa ca oricand fata vaduvei lui Maxim Oprea. Desi ii era draga Florica, Ion este constient ca Ana avea locuri si case si vite multe. Conflictul interior care marca destinul flacaului este vizibil inca de la inceputul romanului. Iute si harnic ca ma-sa, chipes, voinic dar sarac, Ion simte dureros prapastia dintre el si bocotanii satului ca Vasile Baciu. Cand acesta ii zice fleandura, sarantoc, hot si talhar, Ion se simte biciuit, nu suporta ocara si reactioneaza violent. De la inceput Ion este sfasiat de doua forte, glasul pamantului si glasul iubirii, cazand victima acestor doua patimi.

Alte referate despre: rezumat ion, ion, caracterizarea lui ion

Agresivitatea si violenta

Prin violenta întelegem utilizarea fortei si a constrângerii de catre un individ în scopul impunerii vointei asupra altora. Privarea de libertate favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor comportamente agresive.

Alte referate despre: teoriile care explica agresivitatea si violenta in sport, agresivitate si violenta, agresivitatea si violenta

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

Deplasându- mă cu ajutorul şi puterea imaginaţiei şi alcătuind o buclă în timpul uman măsurabil-cronos- sunt ferm convins că «urmaşii lui Cain» sunt cei ce promovează ideea unei societăţi bazate pe principiul violenţei şi a impunerii în orice modalitate sau mijloace. Sintagma lumii antice « Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte» este revalorizată. În această conjunctură ei apelează la o altă faţetă a fenomenului violenţei ce este promovată din epoci istorice la grad de...artă a ...dialogului, diplomaţiei. Mecanismul este uşor de sesizat: violenţa verbală, gestuală o vor precede pe cea comportamentală. Cu alte cuvinte, arta diplomaţiei se întrebuinţează de anumite stereotipii declanşând ura socială şi poate şi cea mai gravă formă ce alimentează factorii de risc în declanşarea unui conflinct – ura inter-etnică.

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Violenta domestica

Copilul traieste o trauma ingrozitoare cand isi vede parintii certandu-se, lovindu-se.Aceste amintiri isi pun amprenta asupra lui pentru o perioada nedeterminta de timp. Mai tarziu, va aplica aceste tratamenta si familiei lui si va stii de unde le-a invtat.
In momentul in care esti agresat de un strain chiar poti sa te aperi in toate modurile, chiar intorcand loviturile imptriva agresorului dar cand te loveste mama sau tata? Mai poti face asta?

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Reprezentând o problemă socială a cărei modalitate de manifestare şi soluţionare interesează atât factorii de control social (poliţie, justiţie, administraţie) cât şi opinia publică. Asemenea de delicte şi crime comise prin violenţă şi corupţie tind să devină deosebit de intense şi periculoase pentru stabilitatea şi securitatea instituţiilor, grupurilor şi indivizilor; fiind asociată de multe ori cu cele de crimă organizată, terorism şi violenţă instituţionalizată, specifice, ”subculturilor” violenţei şi crimei profesionalizate.

Violenta si societatea
Deşi cauzele recrudescenţei violenţei şi crimei organizate sunt dificil de identificat şi explicat datorită existenţei unor diferenţe sensibile în ceea ce priveşte amploarea şi intensitatea lor de la o ţară la alta; majoritatea specialiştilor şi cercetătorilor consideră că sursele acestor fenomene rezidă în perpetuarea unor structuri ...

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Copilul si violenta

Trebuie facuta diferenta intre actele de violenta si sentimentele violente, care sunt doua lucruri distincte. Remarcati ca definitia violentei se raporteaza actiunilor ostile. Ne dorim cu totii ca micutii nostrii copii sa poata controla aceste acte in timpul copilariei si mai tarziu in viata.

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Despre violenta

Totusi, am fost surprins acum citeva zile nu de unul, ci de doua ginduri concupiscente, ceea ce penAZtru mine e un pic prea mult, tinind seama mai ales de biAZzareria lor. Mi-am dorit din toate puterile mele: 1. sa plec din Bucuresti pentru totdeauna; 2. sa am o arma de foc pentru autoaparare.Asta dupa ce am fost martorul, pe strada, al unor sceAZne de o violenta animalica, asa cum credeam ca se-ntim-pla doar in filme, unde nimic nu te poate atinge si astfel esti scutit de valul otravitor de adrenalina care-ti curge in viscere.

Alte referate despre: violenta, violenta referat, violenta in familie

Violenta

Violenta
Fiecare dintre noi stie foarte bine ce este violenta. Ea ne evoca in minte moarte, tortura, masacre, razboi, oprimare, criminalitate sau terorism, epurare si genocid. Intr-un registru mai putin dramatic, ne gandim la « lipsa de civilizatie », insulte si injurii, nepolitete si atitudini nerespectuoase.
Violenta

Alte referate despre: despre violenta, violenta in scoala, referat violenta

Indiferenta sustine violenta

Indiferenta sustine violenta
Există trei tipuri de violenţă:violenţa fizică,violenţa emoţională şi cea sexuală.La violenţa fizică putem fi supuşi în orice moment,de exemplu cînd eşti bătut de alt copil mai mare sau tras de păr,de urechi,cînd eşti scuturat de un matur sau impus la munci grele ce depăşesc capacităţile tale fizice.

Alte referate despre: indiferenta sustine violenta, eseu indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violenta eseu

Violenta in familie

Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri

Alte referate despre: referat violenta in familie, violenta in familie referat, referate violenta in familie

Violenta in familie

”Violenţa domestică este o ameninţare sau provocare, petrecută în prezent sau în trecut, a unei răniri fizice în cadrul relaţiei dintre partenerii sociali, indiferent de statutul lor legal sau de domiciliu. Atacul fizic sau sexual poate fi însoţit de intimidări sau abuzuri verbale; distrugerea bunurilor care aparţin victimei; izolarea de prieteni, familie sau alte potenţiale surse de sprijin; ameninţări făcute la adresa altor persoane semnificative pentru victimă, inclusiv a copiilor; furturi; controlul asupra banilor, lucrurilor personale ale victimei, alimentelor, deplasărilor, telefonului şi a altor surse de îngrijire şi protecţie”.

Alte referate despre: referat despre violenta in familie, violente in familie referat, despre violenta in familie

Violenta asupra animalelor

Aceste scripturi foarte importante interzic violenta asupra animalelor domestice , cu exceptia cazului sacrificiului ritual, facut de preoti.In Hinduismul modern sacrificiile rituale permise in textele vedice sunt practic inexistente.
Principiul non-violentei aplicat la animale este legat de intentia de a evita influientele nefaste ale Karmei care rezulta din violenta.Se crede ca suferinta tuturor fiintelor naste din dorinta , conditionata de efectele karmice atat ale oamenilor cat si a animalelor.

Alte referate despre: violenta asupra copiilor, efectele poluarii asupra animalelor, influenta omului asupra animalelor

Rolul retelei de relatii sociale in cazurile de violenta asupra copilului

Reteaua de relatii sociale poate proteja indivizii fata de efectele stresului, inclusiv de efectele stresului financiar care este de o importanta deosebita pentru dezvoltarea copilului. Siguranta ca exista oameni care vor ajuta si proteja, creeaza securitate si atasament si va contribui la dezvoltarea identitatii atat la copii cat si la parinti. Un sistem de legaturi foarte bine pus la punct are de asemenea si o functie de sustinere a normelor.

Alte referate despre: cazuri de violenta asupra femeilor, relatii sociale, evolutia relatiilor sociale in basarabia

Unificarea Germaniei

Anul 1848 a fost demn de ţinut minte in Europa, plin de evenimente dramatice, violente, cu speranţe şi eşecuri. A fost anul epidemiei de holeră care a măturat Europa, venind din Asia şi a provocat atat de multe pierderi de vieţi omeneşti deoarece, pentru un timp, societetea a fost complet dezorganizata in multe domenii. A fost anul apariţiei Manifestului Comunist al lui Carl Marx. Acesta nu a avut dramatismul epidemiei de holeră şi a atras foarte puţin atenţia la acea vreme, însa peste douăzeci de ani, mesajul său se răspandise în întraeaga Europă şi dincolo de ea, pentru a deveni, peste un secol, baza unui sistem politic ce va domina jumătate a lumii. A început cu un an al speranţei în revoluţiile care izbucniseră în toată Europa. Dar s-a încheiat cu un an al eşecului.

Alte referate despre: unificarea germaniei, unificarea germaniei referat, unificarea germaniei si italiei

Razboiul celor Doua Roze

Lovitura fatala
Fiul lui Henric al V-lea, era un foarte bun militar, care si-a condus armata, spre satisfactia nobililor, intr-un razboi de cucerire impotriva Frantei. Insa succesul sau pe plan extern nu avea sa aduca o solutie durabila problemelor interne. Cu toate acestea, moartea sa prematura a fost o lovitura pentru monarhia engleza, deoarece fiul sau nu avea decat noua ani. Consiliu care a condus in numele regelui era dominat de nobili; acestia nu au facut decat sa jefuiasca si sa provoace razboaie de interese, care au dus, in cele din urma, la decaderea legii si la distrugerea ordinii publice.
In anul 1437, Henric a urca pe tron, insa lucrurile nu s-au imbunatatit cu nimic, intrucat el era usor de influentat si condus de nobili si mai tarziu de sotia sa, Margareta de Anjou.
La mijlocul secolului al XV-lea, situatia ajunsese deja la un moment de criza. Majoritatea nobilimii se alaturase uneia dintre cele doua tabere, conduse de Richard, Duce de Yorc si de Contele de Somerset, ...

Alte referate despre: razboiul celor doua roze, razboiul celor 2 roze, razboiul celor doua roze referat

Definitia violentei si tipuri de violentei

Violenta afecteaza un numar mare de copii fara aparare prin diferite forme de privare, astfel ne referim la parintii sau persoanele care ingrijesc copilul intr-un asemenea fel incat produc acestuia vatamari fizice sau emotionale intr-un asemenea grad incat starea sanatatii sale fizice si/sau emotionale precum si dezvoltare sa sunt in pericol.

Alte referate despre: tipuri ale violentei, definitie structura si tipuri, definitia nuvelei si tipuri de nuvela
Referate afisate : 17
Medie note: 7.76 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles