Referat violenta domestica

Cercetare practica violenta domestica

Violenta domestica a fost considerata multa vreme un fenomen normal si ascuns in societatea traditionala, pentru ca barbatii aveau dreptul de exercitare a puterii asupra membrilor familiei. Constientizarea acestei probleme sociale este in patru decenii, principalul motiv fiind perceput ,,tabu" de comunitate nefiind admisa nici o interventie din afara in cadrul familiei. Acest fenomen este deseori alimentat de miturile superioritatii masculine si legitimate astfel din punct de vedere cultural. Tiparul barbatului care-si dovedeste masculinitatea prin acte violente asupra celor din mediul lui apropiat este prezent in mare masura in societatea romaneasca.

1.UNIVERSUL CERCETARII
Populatia tinta a cercetarii in domeniul violentei domestice este reprezentata de femeile ce au fost victime ale violentei in familie.
3. OBIECTIVELE CERCETARII
Prin aceasta cercetare mi-am propus sa studiez:
A: Cauzele care stau la baza violentei dintre soti si care au determinat cresterea semnificativa a cazurilor ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 39kb
Downloads: 6
Materia: Sociologie

Rolul retelei de relatii sociale in cazurile de violenta asupra copilului

Reteaua de relatii sociale este importanta pentru rezolvarea adecvata a problemelor in situatii de criza. Apartenenta la un sistem de relatii este decisiva pentru iesirea din situatiile de criza. Oamenii aflati in criza isi rezolva problemele in moduri neadecvate atunci cand resursele de care dispun, inclusiv cele ale retelei de relatii sociale, au fost depasite de dificultatea problemei.

Alte referate despre: cazuri de violenta asupra femeilor, relatii sociale, evolutia relatiilor sociale in basarabia

Agresivitatea si violenta

Prin violenta întelegem utilizarea fortei si a constrângerii de catre un individ în scopul impunerii vointei asupra altora. Privarea de libertate favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor comportamente agresive.

Alte referate despre: teoriile care explica agresivitatea si violenta in sport, agresivitate si violenta, agresivitatea si violenta

Indiferenta sustine violenta

Indiferenta sustine violenta
Din cărţi şi din moşi-strămoşi ştim că violenţa e aceea ce "alungă" pacea, făcîndu-i pe oameni să se urască între ei sau,în cel mai rău caz,să se omoare unul pe altul.De multe ori ne aflăm în cazul cînd vedem pe vreun individ ce-l tachinează sau de multe ori bate pe alt copil mai mic ori de vărsta sa.
Indiferenta sustine violenta

Alte referate despre: indiferenta sustine violenta, eseu indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violenta eseu

Violenta domestica

Daca intr-o zi ajungi la scoala cu o vanataie zdravana po fata provocat de tata vanataie dobandita pentru ca ai intarziat 10 minute de la un coleg, ce vei face cand toti te vor intreba ce s-a intamplat? Ce vei spune? Ca te-a lovit la usa? la geam?la pat? cu periuta de dinti?Atunci banuielile lor se vor adeveri si vor stii exact ca ai probleme acasa.

Alte referate despre: violenta domestica, violenta domestica referat, referat violenta domestica

Indiferenta sustine violenta

Insa, pentru a avea parte de un viitor fericit, trebuie sa cistigam lupta impotriva raului. In principiu, aceasta lupta poate sa dureze o vesnicie, dar putem scadea procentul influentei sale asupra omenirii. Ma bucura faptul, ca incetul cu incetul, raul dispare.

Alte referate despre: cauta referat indiferenta sustine violenta, eseu pe tema indiferenta sustine violenta, indiferenta sustine violent

Yoga si nonviolenta

Ahimsa este deci nu numai o abtinere (de la a face rau cuiva) ci implica si anumite calitati ca puterea de a iubi, empatia si compasiunea, puterea de a ierta. In fiecare zi comitem diverse acte de violenta. Nu trebuie neaparat sa ucidem sau sa batem pe cineva ca sa consideram ca am facut o fapta violenta. Violenta, asa cum este ea inteleasa in traditia yoghina, se manifesta in cele mai diverse forme, indrepatata catre oameni, copii, animale, plante: certuri, injuraturi, replici acide si jignitoare, acuzatii, gesturi rautacioase, neglijenta, maltratare, indiferenta.

Alte referate despre: poezie despre pacea si nonviolenta pentru copii lumii, poezii despre pacea si nonviolenta, compunere despre pace si nonviolenta la clasa iii

Violenta asupra animalelor

Macel pascal ,viata mieilor insangerati crampei de primavara" (Valeriu Butulescu).Sacrificiu sau necesitate ? Jertfa , dorinta sau neputinta ?Toate popoarele antice aduceau sacrificii zeilor inca din cele mai vechi timpuri.Insa la azteci aceste ritualuri au luat proportii extraordinare. Cronicarii spanioli care au scris despre azteci,relateaza bazandu-se pe spusele conquistadorilor ca poporul acesta sacrifica in fiecare an in medie 20.000 de vieti omenesti.

Alte referate despre: violenta asupra copiilor, efectele poluarii asupra animalelor, influenta omului asupra animalelor

Copilul si violenta

Sentimentele violente, pe de alta parte, sunt diferite, deoarece pe acestea le putem controla. Am incercat pe tot parcursul acestei lucrari sa arat ceea ce ne vine in mod spontan in minte: bucurie si fericire, depresie si tristete, dragoste, furie si ostilitate. Din acest punct de vedere sentimentele violente nu sunt diferite de celelalte.

Alte referate despre: copilul si violenta infantila, copilul si violenta infantila prescolari, referat copilul si violenta infantila

Productiile animalelor domestice

Daca productia pe cap de animal este mare, exploatarea este rentabila (pretul de cost al productiei este mic). În acest caz, productia globala mare se va realiza cu numar mic de animale si, de aici, rezulta cheltuieli mai mici cu hranirea, îngrijirea, adapostirea, exploatarea, salarizarea. Însusirile biologice care duc la un randament economic mare sunt expuse mai jos.

Alte referate despre: productiile animalelor domestice, referat productia animalelor domestice, referat productiile animalelor domestice

Reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa

În al patrulea capitol – care reprezintă şi baza practică a acestei lucrări – am realizat analize pe „orizontală” şi pe „verticală” ale diferitelor articole selecţionate din cotidienele alese, respectiv, Ziua, Evenimentul Zilei şi Naţional. Capitolul al cincilea prezintă controlul şi prevenirea violenţei şi evident opinii proprii despre tratamentul şi combaterea fenomenului.

Alte referate despre: reflectarea fenomenului de violenta in presa scrisa, reflectarea fenomenului de violenta in presa, fenomenul violenta in presa scrisa

Violenta si societatea

Violenta si societatea
Evoluţia societăţilor contemporane evidenţiază faptul că deşi s-au intensificat măsurile şi intervenţiile instituţiilor specializate de control social împotriva faptelor de delicvenţă şi criminalitate, în multe ţări se constată o recrudescenţă şi o multiplicare a delictelor comise cu violenţă şi agresivitate precum şi a celor din domeniul economic şi financiar-bancar, fraudă, şantaj, mită şi corupţie.
Violenta si societatea

Alte referate despre: violenta in societate, violenta si societatea, violenta in societate referat

Violenta stradala

La violenta duce si proasta, gresita si rau inteleasa democratie castigate prin asa zisa Revolutie de la ’89, ineficienta si incalificabila activitate a organelor de ordine politienesti precum si de lipsa de educatie a tinerilor.

Alte referate despre: violenta stradala, referate violenta stradala, violenta stradala referat

Violenta in familie

Violenta in familie
Se numeste "violenta in familie" orice act vatamator, fizic sau emotional care are loc intre membrii unei familii. Abuzul in interiorul unei familii poate lua multe forme: abuzul verbal, refuzul accesului la resurse financiare, izolarea de prieteni si familie, amenintari si atacuri care in unele cazuri pot duce la moartea unuia dintre parteneri. Desi pana de curand s-a presupus ca femeia este cel mai adesea victima violentei in familiei, in urma unor cercetari s-a descoperit ca de fapt numarul barbatilor agresati este destul de mare. Expertii care cerceteaza aceasta problema sunt de acord ca violenta este un fenomen larg raspandit, mult mai raspandit decat arata sondajele, pentru simplu fapt ca unele fapte nu sunt raportate politiei sau spitalelor. Desi s-au cautat factori specifici care sa explice comportamentul violent in familie nu s-au gasit altii decat cei de natura sociala: atunci cand sotii sunt foarte tineri, cand veniturile familiei sunt foarte ...

Alte referate despre: violenta in familie, referat violenta in familie, violenta in familie referat

Violenta in familie

Functiile parentale nu mai pot fi împlinite. O mama victima a
violentei sotului este mai putin capabila sa asigure îngrijirile de
baza necesare copilului (hrana, casa, igiena, haine, sanatate fizica)
sau sa-l protejeze pe acesta de raniri, accidente, pericole fizice sau
sociale. Coplesita de rusine pentru ceea ce i se întâmpla, de
sentimentul esecului în cea mai importanta relatie interpersonala, de
teroare, de autoacuzatii (Polman,1994) femeia nu mai este capabila de
a juca nici unul din rolurile impuse de viata familiei.

Alte referate despre: referate violenta in familie, referat despre violenta in familie, violente in familie referat

Despre violenta - violenta in familie si rolul familiei

« Fiţi înţelepţi ca şerpii şi blânzi ca porumbeii» poate constitui un îndemn peste timpuri adresat de Divinitate umanităţii violent(at)e. Întoarcerea spre şi către Dumnezeu şi totodată recunoaşterea Sa constituie antidotul, tot cum un balsam se aplică peste o rană curăţind- o şi având forţa unei vindecări. Primul pas îl constituie apropierea şi mărturisirea că Dumnezeu există şi astfel are loc minunea reîntâlnirea omului cu Cel ce l-a creat.
Totodată am certitudinea că eliminarea violenţei se poate ameliora şi cu promovarea unei atitudini nobile, filantropice, de ajutorare a semenilor aflaţi în impas. Pot motiva aceasta deoarece acest dar a fost înmagazinat în fiecare dintre noi. A realiza şi a dori Binele dezinteresat este o virtute ce calmează, linişteşte şi apropie sufletele indiferent de cultură, vârstă sau rasă. Desigur fără a exagera tradiţia ortodoxă admite ...

Alte referate despre: despre violenta - violenta in familie si rolul familiei, despre violenta violenta in familie si rolul familiei, familia moderna vs familia traditionala

Violenta simbolica in sfera politicului din cadrul regimului totalitar

Capitolul al VI-lea îşi propune identificarea gradului de libertate lăsat alegătorilor în condiţiile manipulării exercitate de actorii politici asupra întregii societăţi. Totodata am vrut să realizez o delimitare a felului în care este manipulată o societate democratică şi una supusă unui regim totalitar. Ultimul capitol îşi propune analiza campaniei a lui Petre Roman, ca exemplu de violenţă simbolică aplicată spaţiului românesc. Am ales ca exemplificare o campanie electorală deoarece aceasta reprezintă punctul culminant al confruntării societăţii cu violenţa simbolică.

Alte referate despre: represiunea in cadrul regimului totalitar din romania, regimul politic democratic si regimul totalitar, evolutia economica in cadrul regimului totalitar comunist 1945-1991

Bolile respiratorii ale pasarilor domestice

In embrionul de gaina produce pe alantocorion leziuni caracteristice de marimea uni bob de mei.
In celulele epiteliale din mucusul traheal si laringian de la pasarile bolnave ca si in epiteliile ectodermice ale embrionului de gaina pe care s-a cultivat virusul, se constata prezenta de incluzii intranucleare colorabile cu solutia Giemsa (incluziile Seifried).

Alte referate despre: referat boli respiratorii la pasari domestice, tratamentu bolilor respiratorii la pasarile domestice, bolile respiratorii la pasarile domestice
Referate afisate : 18
Medie note: 8.07 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles