Referat virusul gripal

Virusul gripal

Virusul gripal - Intre 1889 si 1891 a avut loc o pandemie de severitate medie, produsa de virusul de tipul H3N2. Gripa "spaniola", produsa de virusul H1N1, a avut loc in anii 1918-1920. Aceasta a fost cea mai puternica dintre pandemiile cunoscute, inregistrandu-se peste 20 de milioane de decese. Gripa "spaniola" a afectat peste 20% din populatia globului, avand o evolutie foarte rapida.

Virusul gripal - O particularitate neobisnuita a gripei "spaniole" era faptul ca a afectat in special tinerii. Virusul gripal a fost descoperit de Richard Shope in 1931. Virusul gripal A a fost identificat prima oara de virusologii englezi Smith, Andrews si Laidlaw (National Institute for Medical Research, London) in 1933. Trei ani mai tarziu, Francis a izolat virusul gripal B.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 33kb
Downloads: 7018
Materia: Medicina

Boala Parkinson

Leziunile principale sunt situate in Locus Niger, care microscopic apare palida, pigmentul melanic fiind inglobat de macrofage. Microscopic celulele din substanta neagra despar in timp, exista o diminuare mai putin severa a neuronilor din zonele tegumento-corticolimbic, de asemenea a caii dopaminergice, de asemenea in locus ceruleus (punct de plecare a inervatiei noradrenergice cerebrale), nucleul dorsal al vagului si alte formatiuni continind in general monamine sau aceticholina Se asociaza proliferarea gliala si in evolutie apare tesutul cicatricial.

Alte referate despre: boala parkinson, boala parkinson referat, referat boala parkinson

Infectiile pulpare

Infectiile pulpare
Microorganismele pot invada pulpa dentară pe 3 căi principale:
(1) acces direct, (2) calea pulpo-parodontală şi (3) calea sanguină.

Alte referate despre: infectiile pulpare, infectii pulpare referat, boli infectioase

Tratamentul indisciplinar al parodontopatiilor

Releva rezorbtia generalizata a osului alveolar, leziuni periapicale radiotransparente la dintii 35 si36 si carii dentare. Dintele 11 a fost extras din cauza rezorbtiei osoase avansate, desi initial s-a practicat imobilizarea lui provizorie pana la stabilirea planului de tratament. Cand pacientul s-a prezentat ulterior cu un abces parodontal, s-a decis extractia dintelui, dar coroana lui a fost lasata SPLINTED de dintii adiacenti, ca o restaurare

Alte referate despre: tratamentul antiiflamator in parodontopatii, tratamentul general al parodontopatiilor, tratament parodontopatii

Ingirijirea pacientului cu hipertensiune arteriala

Structura arterelor şi venelor
Tunica externă – adventicea este formată din ţesut conjunctiv, cu fibre de colagen şi elastice. În structura adventicei arterelor, ca şi la vene, există vase mici de sânge care hrănesc peretele vascular şi care pătrund în tunica medie. în adventice se găsesc şi fibre nervoase vegetative, cu rol vasomotor.

Alte referate despre: ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala obiective, ingrijirea pacientului cu hipertensiune arteriala, ingrijirea pacientilor cu hipertensiune arteriala

Boli de ochi

Conjunctivita
Una din cele mai frecvente îmbolnăviri ale foiţei care înveleşte ochiul este conjunctivita. Printre cauzele conjunctivitei se numără iritaţia locală a mucoasei conjunctivale prin praf, fum, curenţi de aer, vapori iritanţi, expunere excesivă la soare, sau prin infectare cu diferiţi agenţi microbieni. Afară de acestea guturaiul banal şi guturaiul alergic se pot însoţi de congestie conjunctivală.

Simptome: la prima vedere se constată înroşirea ochiului, secreţie lacrimală crescută; bolnavul acuză mîncărimi sau arsuri locale şi nu suportă lumina. Uneori se găseşte o secreţie purulentă care trebuie dată la analiză pentru a se determina ce fel de microbi se dezvoltă.

Tratamentul: în caz de usturimi şi mîncărimi pronunţate se aplică comprese calde care ameliorează repede simtomele. Pansamentele nu sunt ...

Alte referate despre: boli ale ochiului, boli de ochi, boli ale ochilor

Virusul gripal

Virusul gripal contine un lant unic negativ ARN compus din 8 fragmente care codifica 10 proteine virale (materialul genetic al virusului). Fragmentele de ARN au un invelis proteic comun, care le uneste formand nucleoproteidul. Invelisul exterior este constituit dintr-o membrana lipidica; lipidele sunt raspunzatoare pentru complicatiile grave care afecteaza omul in timpul bolii.

Alte referate despre: virusul gripal, virusul gripal referat, referat virusul gripal

Influenta aviara

Dintre speciile de păsări, de interes economic, cele mai sensibile sunt curcile şi găinile, celelalte specii au sensibilitate redusă, iar cele mai multe sunt receptive (palmipedele).

Cale de patrundere

Alte referate despre: influenta aviara, oie influenta aviara, influenta aviara surse de virus

ADN, molecula ereditatii

S-a postulat si verificat astfel ca sursa de informatie, de care are nevoie celula pentru a-si indeplini functiile si a-si construi structurile necesare intr-o maniera ordonata si previzibila, trebuie sa se gaseasca intr-o forma, oarecum codificata, in succesiunea perechilor de nucleotide din fiecare molecula de ADN, care, in calitate de molecula cruciala a ereditatii, trebuie sa determine, intr-un fel sau altul, specifitatea proteinelor din celula.

De remarcat ca cele mai mule din aceste cunostinte au fost dobandite din studiile pe procariote si ca ele nu pot fi extrapolate in totalitate si in acelasi mod la eucariote, la care ADN este cantonat intr-un spatiu propriu, spatiu nuclear. Pe de alta parte celulele eucariote poseda o serie de organite, separate fizic de alte componente ale celulei prin membrane limitante. Diferentele profunde de complexitate structurala ce separa cele doua tipuri ...

Alte referate despre: adn molecula ereditatii pe scurt, adn molecula a ereditatii, adn molecula cruciala a ereditatii

Virusi programe antivirus

* Virusi care provoaca distrugerea programului in care sunt inclusi
* Virusi care nu provoaca distrugeri,dar incomedeaza lucrul cu
sistemul de calcul; se manifesta prin incetinirea vitezei de
lucru,blocarea tastaturii,reinitializarea aleatorie a sistemului,
afisarea unor mesaje sau imagini nejustificate
* Virusi cu mare putere de distrugere,care provoaca incideante
pentru intreg sistemul, cum ar fi: distrugerea tabelei de alocare
a fisierelor de pe hard disk, modificarea continutului
directorului radacina,alterarea integrala si irecuperabila a
informatiei existente

Alte referate despre: virusi programe antivirusi, virusi programe antivirus referat, virusi programe antivirus

Virusii de calculatoare

Virusii de calculatoare - Se poate aprecia ca un virus informatic este un microprogram cu actiune distructiva localizat in principal in memoria interna,unde astepta un semnal pentru a-si declansa activitatea.Acest program are, de regulă, proprietatea că se autoreproduce, ataşându-se altor programe si executând operaţii nedorite si uneori de distrugere.

Dimensiunile mici ale programului-virus reprezintă o caracteristică importantă, întrucât autorii ţin foarte mult ca produsul lor cu intenţii agresive să nu fie observat cu uşurinţă. Aşa cum am menţionat deja, când un virus infectează un disc, de exemplu, el se autoreproduce, ataşându-se la alte programe, inclusiv la programele vitale ale sistemului. Ca si în cazul unui virus real, efectele unui virus al calculatorului ...

Alte referate despre: virusi de calculatoare, virusi de calculator, virusii de calculator

Virusi si antivirusi

Referat despre Virusi si antivirusi
Un virus este un program capabil de a se inmulti, strecurandu-se printre programele de pe un calculator sau dintr-o retea si provocand diverse efecte, de la unele inofensive, pana la unele distructive.Virusi si antivirus

Alte referate despre: virusi si antivirusi, virusi si antivirusi referat, referat virusi si antivirusi

Virusii

Primii virusi au aparut acum câteva decenii, însa nu au cunoscut o
raspândire la scara mondiala decât dupa aparitia primelor PC-uri. În
1981 firma IBM scotea pe piata, alaturi de gigantele mainframe-uri
care îi adusesera succesul, un calculator "personal" bazat pe noul (pe
atunci) procesor produs de firma Intel, 8088.

Alte referate despre: virusi, virusii, virusul hiv

Virusi si anti-virusi

1983 In teza sa de doctorat, Fred Cohen defineste pentru prima oara formal un virus de calculator ca fiind "un program ce poate afecta alte programe de calculator, modificandu-le intr-un mod care presupune abordarea unor copii evoluate ale lor."

Alte referate despre: virusi si anti virusi, virusi si anti-virusi, referat despre virusi si anti virusi

Clasificarea virusilor

Cei mai mulţi dintre viruşii de fişiere actuali sunt poliformi (se mai numesc mutanţi sau evolutivi). Ei sunt codificaţi, conţinînd doar o mică parte - modulul de decodificare - necodificată. În momentul activării virusului, modulul de decodificare intră în acţiune şi decodifică restul virusului. Corpul virusului mai conţine - evident, veţi zice - şi un modul de codificare. Folosind un generator de numere pseudoaleatoare acest modul îşi schimbă algoritmul de codificare la fiecare infectare a unui fişier, modificînd modulul de decodificare. Ca urmare, nu există o secvenţă comună mai mare de cîţiva octeţi între două contaminări succesive.

Alte referate despre: clasificarea virusilor, clasificarea virusilor informatici, clasificare virusi

Virusii

Virusii se pot raspândi nestingheriti doar atâta timp cât ramân nedetectati. Din acest motiv, majoritatea virusilor nu îsi manifesta prezenta în sistem. Numai programele antivirus pot detecta prezenta unei asemenea infectii. Exista, totusi, mai multi virusi, ce îsi fac simtita prezenta în sistem prin efectele secundare generate. Câteva "simptome" specifice calculatoarelor virusate (lista este orientativă, cazurile reale fiind mult mai numeroase si diverse): * fisierele sistem cresc în lungime (de exemplu în DOS 6.20 fisierul command.com are 54619 octeti, iar pe un calculator virusat el poate avea, sa zicem cu 1200 de octeti mai mult, respectiv 55819); * blocari frecvente - majoritatea virusilor sunt extrem de prost scrisi si blocheaza calculatorul extrem de des.

Alte referate despre: virusi informatici, ce este un virus, virusul ebola

Virusii informatici

- Autoecriptori – inglobeaza in corpul lor metode de criptare sofisticare facand detectita destul de dificila. Din fericire, pot fi descoperiti prin faptul ca incorporeaza o rutina de decriptare ex.: “Cascade”.

Alte referate despre: virusii informatici, virusi informatici referat, referat virusi informatici

Virusii informatici

•Virusi care infecteaza sistemul de boot
•Virusi care infecteaza fisierele
•Virusi Cal Troian

Alte referate despre: tipuri de virusi informatici, virusi informatici si antivirusi, virusii informatici referat

Istoria virusilor

Viruşii informatici nu afectează numai buna funcţionare a calculatoarelor. Printr-o proiectare corespunzătoare a părţii distructive, cu ei pot fi realizate si delicte de spionaj sau fapte ilegale de şantaj si constrângere. Viruşii pot fi clasificaţi după diferite criterii: modul de acţiune, tipul de ameninţare, grade de distrugere, tipul de instalare, modul de declanşare etc. Există unele clasificări mai vechi care, desigur, nu mai corespund astăzi. Totuşi, o enumerare a acestora este benefică, deoarece ea reflectă diversitatea caracteristicilor si tipurilor de viruşi.
Iată o astfel de clasificare, oferind pentru câteva variante mai interesante si unele detalii (în această prezentare a fost preferată ordinea alfabetică, pentru a putea fi consultată ca pe un dicţionar): Bacteria - este programul care se înmulţeşte rapid si se localizează în sistemul gazdă, ocupând procesorul si memoria centrală a calculatorului, provocând paralizia completă ...

Alte referate despre: istoria virusilor, istoric virusi, istoria virusului gripal
Referate afisate : 19
Medie note: 8.13 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles