Referat vita de vie

Vita de vie

Pentru completarea necesarului de elemente nutritive din sol, natura si omul au pus la dispozitia agriculturii o serie de produse care se numesc ingrasaminte.Prin ingrasaminte se inteleg acele substante (materiale) de provenienta organica sau minerala care se aplica in sol, la suprafata lui sau pe plante, pentru completarea necesarului de elemente nutritive in scopul mentinerii sau ridicarii productiei din punct de vedere cantitativ si calitativ.
Administrarea ingrasamintelor:

Se impune mai ales acolo unde nu s-a facut tratarea de baza cu ingrasamant si unde nu s-au administrat ingrasamintele nici la plantarea vitei de vie.Se folosesc ingrasaminte naturale (gunoi de grajd bine descompus, compost) sau ingrasaminte minerale pe baza de azot, fosfor si potasiu.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 24kb
Downloads: 883
Materia: Diverse

Studiu comparativ intre carnea refrigrata si cea decongelata de vita

Fibrele musculare sunt alcatuite din: miofibrile, in compozitia carora intra miozina si actina, reprezentand circa 53% din totalul proteinelor; plasma musculara formata din miogen, mioalbumina, globulina si mioglobina reprezentand, in total, circa 37% din totalul proteinelor; membrana (sarcolema) formata din colagen si elastina reprezentand circa 10% din totalitatea proteinelor fibrei; nucleul diformat din nucleoproteide.

Alte referate despre: studiu comparativ intre recrutarea clasica si cea online, civilizatia romana si cea europeana studiu comparativ, analiza comparativa intre didactica traditionala si cea moderna

Soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare

Se amplaseaza pe terenuri cu o fertilitate scazuta, iar taiere se lasa incarcaturi mari de rodire. Struguri ajung la maturitate deplina in prima parte a luni septembrie la 2-3 sapt. dupa cei ai soiului chasselas dori. In struguri la maturitate se poate acumula 240-260g zaharuri/litru, iar aciditatea mustului este de 4-4,7 g/litru H2SO4.

Alte referate despre: soiuri de struguri pentru vinuri rosii superioare, soiuri de struguri pentru vinuri rosii, soiuri de strugurii pentru vinuri rosii

Maturarea strugurilor

Numai in anii secetosi cu veri calduroase, maturarea strugurilor este fortata si toate soiurile intra in maturare deodata. Neexistand o esalonare a soiurilor la recoltare, vinificarea strugurilor nu se poate face in bune conditii si aceasta se va reflecta negativ asupra calitatii vinurilor obtinute.

Alte referate despre: maturarea strugurilor, epoca de maturare a strugurilor, referat soiuri struguri si epoci de maturare

Prelucrarea strugurilor

Referat despre Prelucrarea strugurilor
Prelucrarea se face diferit dupa felul vinurilor care se doreşte a fi obţinute,în esenţǎ aceastǎ lucrare constǎ în extragerea mustului din boabe prin operaţiile de zdrobire-dezbrobonire,rǎvǎcit şi presare. Zdrobitul-dezbrobonitul.
Zdrobitul strugurilor este operaţia de spargere a pieliţei boabelor,cu scopul de a uşura scurgerea mustului.Lucrarea se executa cu ajutorul zdrobitoarelor,fiind obligatorie la prepararea tuturor tipurilor de vin.

Alte referate despre: prelucrarea strugurilor, prelucrare struguri, prelucrarea strugurilor fabricarea vinului

Agricultura - Viticultura

Cum se stie din relatarea lui Strabon, la începutul sec. I î.e.n., viticultura luase o am¬ploare deosebită, încît, odată cu crearea primului stat dac centralizat si independent sub conducerea lui Burebista, s-au întreprins unele actiuni de limitare a viilor (poate, mai curînd, cum apreciază istoricii, adoptarea unor măsuri de cumpătare).

Alte referate despre: agricultura viticultura, agricultura bazata pe viticultura si pomicultura, agricultura hoticultura viticultura si pomicultura

Alcoolul

Unii istorici arata ca grecii au inceput sa cultive vita de vie sub influenta fenicienilor. De la acestia, vita de vie a trecut in Sicilia, extinzandu-se apoi treptat pe toata coasta Marii Mediterane.In Evul Mediu se consumau mult vinurile si in general bauturile alcoolice, in care se introduceau diferite extrase din plante. Berea se fabrica in manastiri pentru consumul populatiei de pe teritoriul acestora. Pe la mijlocul sec. al XVI-lea, manastirile au pierdut monopolul fabricarii berei, productia acestei bauturi capatand un caracter cvasiindustrial, in special in Germania. Consumul vinului si al berei, atata vreme cat nu era exagerat, nu producea insa consecinte prea grave pentru organismul omenesc. Urmari mult mai periculoase asupra organismului se vor ivi odata cu descoperirea si extinderea rachiurilor, a bauturilor distilate.

Alte referate despre: alcooli, alcool, alcoolul

Alcoolul - efecte asupra organismului

Unii istorici arata ca grecii au inceput sa cultive vita de vie sub influenta fenicienilor. De la acestia, vita de vie a trecut in Sicilia, extinzandu-se apoi treptat pe toata coasta Marii Mediterane.

Alte referate despre: alcoolul-efecte asupra organismului uman, alcoolul efecte asupra organismului uman, alcoolul efecte asupra organismului referat

Incipit vita nova - Autobiografie Mircea Eliade

In decembrie paraseste Parisul pentru trei luni si se muta la Monte-Carlo impreuna cu sotia. Dar nici aici nu reuseste sa se concentreze asupra romanului „Noaptea de Sanziene”. La inceputul lui mai 1952 se duc din nou la Roma pentru a tine conferinte despre istoria religiilor.

Alte referate despre: incipit vita nova-mircea eliade, incipit vita nova, romanul adolescentului miop-incipit vita nova

Atomi in celula vie

Atomi in celula vie
La inceput se credea ca in organisme se gasesc in cantitati mari 9-12 elemente chimice si ca au o importanta exceptionala pentru ele, dar mai tarzius-a constatat, de exemplu ca si siliciu are un rol important in viata spongierilor silicosi, a radiolarilor microscopici si a algelor diatomee, ale caror schelete sunt formate din dioxid de siliciu- Si O2. S-a descoperit ca ferobacteriile concentreaza fier si ca unele bacterii concentreaza mangan -Mn sau Sulf, iar in scheletele unor organisme marine in loc de calciu s-a descoperit Bariu - Ba si Strontiu - Sr.

Alte referate despre: atomul in celula vie, atomi in celula vie, celula vie

Pensiunea Bella Vita

2)Prezentarea generala a zonei.
Statiunea Vatra Dornei denumita si Perla Bucovinei este situata la 105 km departare de municipiul Suceava, 40 km de Campulung Moldovenesc, 85 km de municipiul Bistrita. Statiunea Vatra Dornei este o localitate turistica foarte cautata datorita apelor termale, peisajului climei si facilitatilor de practicare al schiului precum si al manastirilor ortodoxe care impresioneaza atat prin vechimea lor cat si prin arhitectura lor.

Resuse turistice naturale
Resursele turistice naturale sunt de o mare varietate iar printre cele mai cunoscute sunt izvoarele cu ape minerale cunoscute in tara cat si peste hotare prin efectele lor terapeutice, namolul de turba caracterizat printr-o cantitate remarcabila de substante balsamice, eterice si rasinoase precum si climatoterapia( puritatea aerului, variatiunile moderate ale temperaturii si presiunii atmosferice) genereaza un climat cu actiuni tonifiante asupra sistemului nervos oferind un excelent mediu de revitalizare ...

Alte referate despre: pensiuni, vita de vie, referat vita de vie

Daunatorii vitei de vie si combaterea lor

Viala şi Ravaz au stabilit o scară în 20 puncte, notând cu zero Vitis vinifera (cea mai sensibilă) şi cu 20 pe Vitis rotundifolia (imună).
Cel mai periculos este atacul de pe rădăcini produs de forma radicicolă care înţeapă şi suge seva din ţesuturi. In locurile atacate, ţesuturile se deformează şi se hipertrofiază apărând umflături denumite „nodozităţi" şi „tuberozităţi". Nodozităţile apar pe rădăcinile subţiri (radicele) şi au o formă caracteristică de cioc, iar tuberozităţile apar pe rădăcinile mai groase, având 4-10 mm lungime şi 1-3 mm grosime.

Alte referate despre: combaterea daunatorilor vitei de vie, combaterea bolilor si daunatorilor vitei de vie atestat, combaterea biologica a daunatorilor vitei de vie

La Vie et L`oeuvre de George sand

Elle partageait aussi son temps entre le Berry et Paris, où elle occupa un nombre assez considérable de domiciles. Après 1870, ses séjours dans la capitale furent moins fréquents et de plus en plus courts.
„J’ai un but, une tâche, disons le mot, une passion. Le métier d’écrire en est une violente et presque indestructible”,disait-elle.

Alte referate despre: la vie et la oeuvre de george sand, l oeuvre de george sand, la vie de george sand

Apa - structura, proprietati si importanta in lumea vie

Apa este lichidul cu cea mai mare raspandire ( ocupand aproximativ A� din suprafata globului terestru ) si, fara exagerare, cel mai important pentru viata.Apa este "matricea vietii".Ea este importanta nu numai pentru faptul ca este, din punct de vedere cantitativ,componentul major al organismelor vii, dar si pentru motivul ca ia parte la organizarea structurala a biosistemelor si la activitatea metabolica celulara.

Alte referate despre: apa importanta in lumea vie, metalele si ionii lor au rol important in lumea vie, importanta in lumea vie a trei elemente cu caracter metalic

Simboluri

In "Povestea lui Harap-Alb" alegerea calului nazdravan devine o proba initiatica, pe care eroul n-ar fi trecut-o, asa cum nici fratii sai n-au reusit, daca n-ar fi beneficiat de sfatul batranei cersetoare.Harap-Alb e sfatuit sa aleaga dintre toti caii pe acela care va veni sa manance jaratic.

Alte referate despre: simbolurile frantei, simboluri chimice, simboluri ale frantei

Importanta padurilor in natura si in societate

Datorita despaduririlor, pe glob, la fiecare 30 minute, dispare o specie vegetala si una animala. Padurea trebuie deci protejata pentru a-si putea manifesta si dezvolta rolurile sale benefice. Zonele defrisate pana in prezent sunt atat de mari incat ar trebui sute de ani de recuperare naturala pentru a reface vegetatia originala.Padurea este prietenul omului.

Alte referate despre: importanta padurilor pentru natura si pentru societate, eseu importanta padurilor pentru natura si societate, importanta apei in natura si pentru societate

Batalia de la Lipnic

Mamac hanul tătarilor, hotărî să se îmbogăţească şi atacă Moldova. Oastea lui de hoţi, după cîteva zile de jaf prin părţile prutului, se întoarce plină de prăzi. Ardeau în urma păgînilor satele. Fumegau lanurile. Tătarii duceau cu ei mii de copii, fete şi bătrîni, pe care şi-i făcuse robi, sute de cirezi de vite, herghelii de cai şi turme de oi.

Alte referate despre: batalia de la lipnic, stefan cel mare batalia de la lipnic, bataliea de la lipnic
Referate afisate : 17
Medie note: 8.42 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK