Referat wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

(Wolfgang Amadeus Mozart) - Johannes Chrisosthomus Wolfgangus Theophilos Mozart s-a născut în data de 27 ianuarie 1756 în oraşul Salzburg din Austria, într-o familie de muzicieni. Tatăl Leopold a fost un muzician cunoscut ajungând compozitor la curte şi vicecapelmaistru. A realizat sonate, simfonii ( Vânătoarea, O călătorie muzicală cu sania, Nuntă ţărănească ), fiind totodată şi un interpret talentat cu o vastă cultură muzicală.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 36kb
Downloads: 5033
Materia: Muzica

Simfoniile

0x08 graphic
Mozart a calatorit si la Mannheim, unde evolutia structurala a muzicii
era, din multe puncte de vedere mai evidenta decât la Viena.
Mannheimul era o mare curte electorala din sud-vestul Germaniei care
s-a bucurat de un patronat muzical generos, destinat mai ales
compozitiilor pentru orchestra rezidentiala. Maestrul de concerte din
acea perioada, Johann Stamitz(1717-1757), a fondat o orchestra din
virtuosi exceptionali pe care i-a pregatit la nivel neîntâlnit în
Europa. Acesta i-a permis lui Stamitz, dar si altor compozitori din
Mannheim, cum ar fi Christian Cannabich si Ernst Eichner, sa introduca
numeroase inovatii, ca accentuarea contrastului dintre sectiuni si noi
solutii aduse formei ultimei parti, cum ar fi utilizarea
ritonellos-urilor (teme recurente). Multi dintre acesti compozitori au
calatorit la Paris si au fost influentati de evolutii franceze, cum ar
fi utilizarea formelor în trei parti, care a devenit evidenta mai ...

Alte referate despre: poemul simfonic, poem simfonic, simfoniile lui beethoven

Wolfgang Amadeus Mozart

Johannes Chrisosthomus Wolfgangus Theophilos Mozart s-a născut în data de 27 ianuarie 1756 în oraşul Salzburg din Austria, într-o familie de muzicieni. Tatăl Leopold a fost un muzician cunoscut ajungând compozitor la curte şi vicecapelmaistru. A realizat sonate, simfonii ( Vânătoarea, O călătorie muzicală cu sania, Nuntă ţărănească ), fiind totodată şi un interpret talentat cu o vastă cultură muzicală. În acest mediu familial, în care muzica era preocuparea principală, nu se putea ca micul Wolfgang să nu o îndrăgească încă din primii ani ai vieţii. La trei ani se căţăra singur pe scaunul clavecinului şi inventa frânturi de melodii care sunau vesel. La patru ani, a compus un concert pentru clavecin, o piesă naivă, desigur, dar încărcată de melodii uşoare, pe care tatăl său le-a înregistrat pe portative, micul Wolferl (cum îl alintau părinţii) ...

Alte referate despre: wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart referat, referat wolfgang amadeus mozart

Mozart Amadeus Wolfgang

Rămâne un an la Londra, apoi se întoarce în Austria, trecând prin Franţa, Elveţia şi Bavaria. Între decembrie 1769 şi martie 1771 întreprinde un lung turneu în Italia: Verona, Milano, Florenţa, Roma şi Napoli au fost principalele sta-ţiuni de concerte. Peste tot publicul era fascinat de talentul acestui copil precoce, între timp devenit adolescent.

Alte referate despre: mozart amadeus wolfgang, sonatele lui mozart amadeus wolfgang, familia lui mozart amadeus wolfgang

Wolfgang Amadeus Mozart

Nemaiputând suporta umilinţele, Wolfgang îşi dă demisia în 1777 şi pleacă, însoţit de mama sa, la München, unde solicită un angajament la curtea prinţului elector Maximilian III. Acesta însă îl refuză. După o altă tentativă nereuşită la Mannheim, se hotărăşte să-şi încerce soarta la Paris, unde - în timpul turneului din 1763 - avusese mult succes. Publicul parisian nu-şi mai amintea însă de copilul minune de atunci şi Mozart se loveşte de multe greutăţi.

Alte referate despre: referat despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart biografie, despre wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

A sustinut concerte la Viena, Munchen,Koblenz , Franckfurt,
Bruxelles,Paris,Londra,Lyon ,Neapole, Bolognia ,Venetia ,Insbruck s.a.

Alte referate despre: viata lui wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart viata, operele lui wolfgang amadeus mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Urmeaza un lung turneu european: Augsburg, Aachen, Bruxelles, Paris si Versailles. Ramane un an la Londra, apoi se intoarce in Austria, trecand prin Franta, Elvetia si Bavaria. Intre decembrie 1769 si martie 1771 intreprinde un lung turneu in Italia: Verona, Milano, Florenta, Roma si Napoli au fost principalele statiuni de concerte. Peste tot publicul era fascinat de talentul acestui copil precoce, intre timp devenit adolescent.

Alte referate despre: informatii despre wolfgang amadeus mozart, wolfgang amadeus mozart-referat, wolfgang amadeus mozart 1756-1791 video muzica

Mozart

Cariera copilului minune Mozart a inceput intr-adevar devreme la sapte
ani, cand tatal sau l-a dus intr-un turneu european. Astfel I s-a ivit
ocazia sa asculte multe genuri de muzica si sa se intalneasca cu
personalitati inportante ca Johann Christian Bach ( fiul marelui
Johann Sebastian ). Concertele foarte tanarului Mozart nu au mai avut
o asa mare priza la publicul cautator de senzatii, de aceea ultimul
sau turneu in 1776 la Paris nu I-a mai adus succesul asteptat. In
afara de acestea intre muzician si principalul sau sustinator
arhiepiscopul din Salzburg s-a ivit un conflict. Mozart ar fi dorit sa
primeasca un post nou care sa-I permita continuarea carierei de
muzician dar nu I s-a oferit nimic atragator. Cand a murit mama lui
cea care-l insotea in turnee , cariera de copil minune a lui Mozart a
luat sfarsit dar s-a nascut un compozitor matur. Contrar ...

Alte referate despre: mozart, viata lui mozart, mozart referat

Mozart

A mai concertat la Mantua unde a stârnit entuziasmul publicului
meloman, articolulul din ziarul vremii care s-a pastrat este elocvent
în acest sens.

Alte referate despre: despre mozart, referat mozart, biografia lui mozart

Mozart

Timp de cinci luni prin intermediul lui Grimm s-au deschis porţile marilor saloane, ajungând să concerteze şi la Versailles în prezenţa lui Ludovic al XV- lea. A cântat chiar şi în apartamentul doamnei de Pompadour favorita regelui Franţei.

În climatul artistic francez, stimulat de succesele obţinute, copilul Mozart a compus şi publicat primele lui opere definitive :patru sonate pentru clavecin şi vioră (K.V.6,7,8 şi9)

Într-o conversaţie cu J.J.Rousseau pe malurile Senei a spus că la impresionat opera scrisă de Gluck şi Catedrala Notre Dame. Prezenţa lui aici a fost imortalizată de pictorul Ollivier (“Mozart cântând în palatul prinţului de Conti”), gravura lui Carmontelle (“Familia Mozart”), statueta lui Gustav Landgrebe (“Micul Mozart”) şi o alta a lui Barrias (“Mozart copil”).

La 22 aprilie 1764 familia Mozart ajunge la Londra unde va rămâne un an şi jumătate. A concertat în faţa regelui George al III-lea ...

Alte referate despre: operele lui mozart, w a mozart, muzica lui mozart

Mozart - viata si activitatea

La fel putem spune şi despre marele şi genialul compozitor, care a creat pentru a fi auzit şi înţeles. Muzica lui încă multe socole ne va încînta cu expresivitatea, melodicitatea şi originalitatea ei. Un alt compozitor la fel de valoros ca Mozart nu cred că va mai naşte vreo dată acest pămînt!

Alte referate despre: mozart viata si activitatea, amadeus mozart viata si activitatea, wolfgang amadeus mozart-viata si activitatea sa

Mozart

"În muzica lui Mozart, aeriana, usoara, transparenta si imateriala
pâna la iluzie, dispar crisparile, suficienta si moartea [...] Oare
numai de la Mozart am învatat adâncimea seninatatilor? [...] Iubesti
pe Mozart în momentele când suprimi vietii directia, când convertesti
elanul în zbor, când aripile poarta soarta...".

Alte referate despre: referat despre mozart, mozart muzica, amadeus mozart

Beethoven

In prima decada a secolului al XIX-lea, Beethoven renunta la stilul liber de constructie al unor lucrari cum ar fi Septetul pentru coarde si instrumente pentru suflat Opus 20 (1800), adoptand stilul limbajului muzical proaspat si expresiv lasat Mostenire de Haydn si Mozart.

Alte referate despre: ludwig van beethoven, ludwig van beethoven referat, beethoven referat

Mozart

Mozart - s-a nascut in 1756 si este unul dintre cei mai mari compozitori ai lumii.Influentza sa este uriasa si dupa 200 de ani de la moartea sa.De la inceputul carierei, in postura de copil minune, si pana la moartea sa premature, la 35 ani, a compus piese extraordinare in cele mai diverse domenii ale muzicii.

Alte referate despre: viata si opera lui mozart, w a mozart referat, referate mozart

Anul Mozart

Cel mai important lucru: muzica.Salzburg respira si traieste din Mozart. Dar dincolo de kitsch-ul care a înflorit, e important sa ne amintim ce e cu adevarat important la Mozart: muzica lui.

Alte referate despre: anul mozart, mozart anul mortii, anul morti lui mozart

Piotr Ilic Ceaikovski

Piotr Ilic Ceaikovski a fost al doilea fiu născut într-o familie burgheză. Tatăl său, inginer de mine, şi mama sa, de origine franceză, se hotărâseră să- îndrume pe tânărul Piotr să urmeze studii de drept. Cu toate acestea, de la vârsta de 5 ani, el a început să studieze pianul. În anul 1854 a murit mama sa, fapt ce i-a pricinuit o adâncă tristeţe.

Alte referate despre: piotr ilici ceaikovski, piotr ilici ceaikovski referat, referat piotr ilici ceaikovski

Johann Wolfgang von Goethe

- Die Urfassung des Götz von Berlichingen:
Götz von Berlichingen ist ein echtes Werk des Sturm und Drang, unter dem Einfluß Shakespeares geschaffen. Daher sind die Personen blutvolle Menschen, getrieben von Leidenschaft, Liebe und Haß. Es ist wohl das deutscheste Drama unserer Literatur. Götz ist der lautere Charakter, für den Treue, Recht und Gerechtigkeit noch erstrebenswerte Tugenden sind. Er ist hineingestellt in eine sittenlose Zeit, in der er zerbrechen muß. Im Kampf gegen die Doppelzüngigkeit und Untreue wird er selbst schuldig, denn er bricht seinen Eid. In diesem Stück wurde endgültig der Bruch mit dem klassizistischen Drama vollzogen, da es sehr viele Szenenwechsel gibt (59) und weder eine Einheit der Zeit noch des Ortes kennt.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe faust, faust de johann wolfgang von goethe, johann wolfgang von goethe

Mozart

Constanze şi-a întâmpinat sora, povestindu-i că Mozart avusese o noapte agitată, şi a rugat-o să rămână. „Ah, draga mea Sophie, cât mă bucur că ai venit, a spus muzicianul. Trebuie să stai la noapte aici şi să vezi cum mor.” Lângă el se afla un tânăr asistent numit Sussmayr, căruia Mozart îi dădea instrucţiuni pentru a încheia ultima sa compoziţie, un recviem.

Alte referate despre: mozart bibliografie, bibliografie mozart, flautul fermecat mozart

Johann Wolfgang von Goethe

The writing of Faust, however, that best known of Goethe's works,
extended over practically the whole of Goethe's literary life, a
period of 57 years. It was finally finished when Goethe was 81. Faust
is in reality a dramatic poem rather than a piece for the stage. While
based on the same legend as Marlowe's Dr. Faustus, it far transcends
both its legendary source and the English play. The latter is little
more than a Morality illustrating the punishment of sin; Goethe's work
is a drama of redemption.

Alte referate despre: johann wolfgang von goethe referat, johann wolfgang von goethe opere, faust de johann wolfgang von goethe rezumat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.03 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles