Referat yellowstone

Parcul National Yellowstone

Grand Canion of the Yellowstone - Marele Canion al raului Yellowstone - are o lungime de 32 de km, o adancime de 240-360 m, latime 450-1200m, o varsta de aproximativ 10 000 de ani (la sfarsitul ultimei ere glaciare). Este sapat in roci vulcanice - riolite. In drumul sau, prin partea central-estica a parcului, pe o directie generala de curgerea SE-NV, raul strabate regiunea la o altitudine de circa 2 400 m, sapand doua cascade, numite: Upper Falls cu o cadere a apei de 33 metri, si Lower Falls, avand o cadere a apei de 93m. In fata cascadei Lower Falls, Nathaniel Langford isi nota in 1870: " abia acum realizez cat sunt de neinsemnat si lipsit de aparare in fata puternicei naturi".

LACUL YELLOWSTONE, situat intr-o caldera vulcanica si aflat la o altitudine de 2.315 m fata de nivelul marii, are o lungime a tarmului de 176 km. Malurile si imprejurimile sale reprezinta mediul de viata al unor specii rare de pasari: soimi, vulturi plesuvi, pelicani albi, cormorani. De altfel, pe mal se intalnesc ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 870kb
Downloads: 709
Materia: Geografie

Parcul national Muntii Rodnei

Oraşul Sângeorz – Băi (435 m alt.) aşezat în extremitatea sudică a Munţilor Rodnei, în zona de vărsare a pâraielor Borcut şi Cormaia în Someşul Mare, într-o frumoasă depresiune încătuşată între două defilee. Este străjuită în est de Vf. Bucnitori (1032 m alt.); Cornul Arşiţei (1232 m alt.), Vf. Porcului (1026 m) în nord-est; Vf. Măgura Sângeorz (1368 m) nord-vest; Vf. Frăsiniş (932 m alt.) în sud-vest. De-a lungul Văii Cormaia urcă un traseu turistic, ce trece pe la Cabana Farmecul Pădurii şi ajunge până în Vf. Cormaia, unde se face racord cu traseul principal de creastă.

Alte referate despre: parcul national muntii rodnei, parcul national muntii rodnei referat, referat parcul national muntii rodnei

Parcul natural Muntii Maramuresului ppt

Ihtiofauna in cursurile superioare ale raurilor si paraielor este saraca in specii dar datorita conditiilor ecologice sunt specifice, foarte valoroase calitativ, specii reofile pretentioase la cantitatea de oxigen si foarte sensibile la gradul de poluare: pastrav indigen (Salmo trntta fario), lipan (Thymallus thymallus), boistean (PhoxiriLis phoxinus), babete (zglavoc) (Cottus gobio), babete(Cottus poecilopus).
In partea inferioara a raurilor de munte: Ruscova, Frumusaua, Bistra, numarul speciilor de pesti este mai mare datorita speciilor care intra din raul principal pentru depunerea icrelor ca: moioaga (Barbus peloponnensius petenyi), scobar (Chondrostoma nasus) si chiar specia monument al naturii- lostrita (Hucho hucho) sau cleanul dungat (Leuciscus souffia agassizi) specie endemica pentrn Maramures.

Alte referate despre: parcul natural muntii maramuresului valorificare turistica, valorificarea turistica a parcului natural muntii maramuresului, parcul natural muntii maramuresului

Parcuri nationale

Fauna Parcului National Cozia este bine reprezentata de aproape toate grupele mari de animale. Dintre vertebrate importanta deosebita o prezinta speciile de carnivore mari: ursul brun - Ursus arctos, lupul - Canis lupus, rasul - Lynx lynx, pisica salbatica - Felix silvestris, dar si ierbivorele: capriorul - Capreolus capreolus, cerbul - Cervus elaphus, capra neagra - Rupicapra rupicapra etc.

Alte referate despre: parcuri nationale, parcuri nationale din europa, parcuri nationale referat

Parcul National Retezat

Cea mai mare amenintare pentru flora Parcului National Retezat o reprezinta pasunatul cu ovine, peste capacitatea de suport a pasunilor. Speciile caracteristice pajistilor naturale sunt inlocuite treptat, in special ca urmare a suprapasunatului, cu specii adventive, respectiv de specii mai putin sensibile (ex. Nardus stricta).

Alte referate despre: parcul national retezat, informatii despre parcul national retezat, referat parcul national retezat

Yellowstone

Datorita dimensiuni sale reduse noi oameni care incercam sa-i administram nevoile de baza,de supravietuire nu trbuie sa avem grija de speciile celebre(grizzli lupi bizoni),ci si de micanismele secrete prin care animalele supravietuiesc capriciilor noastre.Trebuie sa incerva sa ne punm pe noi insine in postura animalelor alaturi de care sa traim.

Alte referate despre: parcul national yellowstone, parcul yellowstone, yellowstone

Yellowstone

Un tărâm al căldurii şi al vaporilor, unde apa fierbinte a gheizelor tâşneşte mai sus decât în poveştile vânătoreşti.


Cu mult timp în urmă, în copilăria Statelor Unite, puteai întâlni pădurari şi vânători ce povesteau despre un tărâm fantastic din vest, în care artezienele de apă clocotindă se înalţă până deasupra vârfurilor copacilor, în vreme ce pământul tremură de vuietul lor.

Alte referate despre: yellowstone referat, parcul yellowstone referat, parcul national yellowstone referat

Natura un iscusit creator

Cele mai cunoscute gheizere sunt Old Faithful care ţâşneşte cu regularitate la fiecare 66 minute, aruncând la 36-43 m înălţime o coloană de aproape 46.000 litri de apă şi Giant care aruncă apă la cea mai mare înălţime de 70 m erupţia sa este neregulată între 3 zile şi 3 luni. Alte gheizere ţâşnesc neîntrerupt aruncând apa sub formă de rozete, evantai, focuri de artificii.

Alte referate despre: natura este cel mai iscusit arhitect, natura esye cel mai iscusit arhitector, film natura un mester iscusit

Studiul si evolutia poluarii

În anii 80 se conturează primele propuneri legate de dezvoltarea durabilă ca urmare a apariţiei unor accidente de mediu extrem de grave. Devine tot mai clar că trebuie stabilite bariere în calea potenţialului destructiv al unor descoperiri ştiinţifice. În 1984 are loc un tragic accident în Bhopal (oraş din India Centrală), unde o fabrică de pesticide a companiei americane Union Carbid a explodat. Au fost înregistraţi mii de morţi iar impactul asupra mediului a putut fi simţit si 15 ani mai târziu. În 1986 a explodat un reactor nuclear al centralei nuclearo-electrice de la Cernobîl, Ucraina, fosta Uniune Sovietică. S-au înregistrat peste 100000 morţi şi imense degradări ale mediului. În 1987 a fost confirmată pentru prima data existenţa unei găuri în stratul de ozon.

Alte referate despre: studiul si evolutia poluarii, evolutia poluarii, studii privind evolutia tva

Statele Unite ale Americii

O putere mondiala
In 1867, SUA a cumparat Alaska de la Rusia.In 1898 a preluat Insulele Hawaii si s-a razboit cu Spania .Aceasta a dus la castigarea independentei Cubei si la stapanire Americana asupra Filipinelor.SUA a dezvoltat o marima puternica.In 1917,tara s-a alaturat Marii Britanii si Frantei in I Razboi Mondial in infrangerea Germaniei.

Alte referate despre: statele unite ale americii, constituirea statelor unite ale americii, declaratia de independenta a statelor unite ale americii

Poluarea

Din punct de vedere istoric conceptul de protectie a naturii a apărut prima oară la mijlocul secolului XIX la biologi (Humbold, Darwin, Wallace) şi la romantici (Wordsworth, Emerson, Thoreau).
Prima societate de protectie a naturii atestata a fost fondată în Anglia în 1865 sub numele Commons, Open Spaces and Footpath Preservation Society iar prima lege antipoluare – Alkali Law a fost dată de parlamentul britanic în 1863. In 1864 Congresul Statelor Unite hotărăste că Valea Yosemite să devină o zonă recreatională iar în 1872 se stabileste primul parc national la Yellowstone.

Alte referate despre: poluarea aerului, poluarea solului, poluarea

Colorado

Marele Canion este, de fapt, o succesiune de asemenea forme. Sectorul
cel mai spectaculos al defileului (90 km) este protejat si declarat
parc national (Grand Canyon National Park) fiind deschis turistilor si
amenajat corespunzator cu puncte de belvedere si podisuri suspendate
pentru a putea fi cuprinsa întreaga bogatie a formelor de relief. Dupa
iesirea din canion valea mai face câteva cotiri, iar de la primirea pe
dreapta a afluentului Virgin River, fluviul ia o directie nord-sud,
mai strabate câteva sute de kilometri si intra în Valea Imperiala
(Imperial Valley, care este de fapt o câmpie-golf. La circa 200 km de
varsare, la Yuma, Colorado primeste pe stânga afluentul Gila (905 km),
care izvoraste din Black Range; acesta are o directie est-vest, cu
scurgere permanenta în cursul superior, dar intermitenta, datorita
conditiilor climatice aride, în partea mijlocie si inferioara. Pe
cursul sau mijlociu este situat orasul Phoenix.

Alte referate despre: podisul colorado, canionul colorado, despre marele canion colorado

Parcuri industriale

Parcuri industriale
Parcul stiintific si tehnologic reprezinta o zona in cadrul careia se desfasoara activitati de invatamint, cercetare, transfer tehnologic al rezultatelor cercetarii si valorificarea acestora prin activitati economice . Parcul industiral se bazeaza pe asocierea in participatiune dintre autoritatile administratiei publice centrale si locale, agentii economici, institutele de cercetare-dezvolatare si/sau partenerii intresati.

Parcuri industriale
Incepand cu iunie 2004, Ministerul Administratie si Internelor este organul de specialitate al administratiei ...

Alte referate despre: parcuri industriale, parcuri industriale romania, parcuri industriale bucuresti

Hotel Parc

Hotelul are abonamente la cateva astfel de reviste cum ar fi:Bucuresti(Ce,Unde,Cand),Bucharest in your pocket,Info Bucuresti.De asemenea,in fiecare camera exista cate un ghid Pagini Aurii,iar la receptie clientii au la dispozitie carte de telefon,mersul trenurilor,orarul avioanelor Tarom si alte materiale informative.

Serviciile telefonice-convorbri locale,interurbane,internationale-se pot efectua direct de catre client din camera,fiind taxate automat cu ajutorul sistemului computerizat si postate direct pe folia camerei clientului.Serviciile de transmitere s faxurilor si de efectuare a copiilor xerox sunt disponibile in cadrul receptiei hotelului.

Alte referate despre: referat hotel parc, hotel parc, restaurant hotel parc bucuresti

Parcul Yellowstone - USA

Din ziua in care a fost infiintat si pana astazi,acest spatiu protejat prin lege a sufe rit multe schimbari datorate omului. Intai, in 1883 calea ferata ajunge in Yellowstone si cu ea, tot mai multi turisti, majoritatea destul de avuti, avand in vedere faptul ca un bilet de tren costa atunci in jur de 120 de dolari.Odata cu cresterea continua a numarului mare de visitatori, a fost necesara construirea unor hoteluri ca de exemplu hotelurile Marshall in 1880 sau Mammoth in 1885.In1874 a fost permisa navigarea barcilor pe lacul Yellowstone, iar in 1916 s-a infintat Serviciul Parcului National.Astazi, vizitarea parcului nu mai este asa de scumpa mai ales pentru cei carora le place sa stea in corturi, in mijlocul salbaticiei, iar diligentele cu care soseau turistii au fost inlocuite cu vehicolele proprii si cu transportul ferovial.

Alte referate despre: parcul yellowstone usa, despre parcul yellowstone usa, referat parcul yellowstone

Deficitul bugetului guvernamental

Deficitul bugetului guvernamental
Pentru ca cifrelele oficiale de deficit sunt prezentate in termeni nominali, prezenta inflatiei face intotdeauna ca deficitul sa para mai mare decat este. In 1980, presedintele Jimmy Carter candida pentru realegeri. Adversarul sau, Ronald Reagan, a fost cat se poate de critic in ceea ce priveste cele 49 mld. $ deficit de buget care fusesera reportate pe anul 1979. Dar aceste critici erau nejustificate. Cu corectarea adecvata pentru inflatie, guvernul nu avusese deloc deficit in acel an, ci, din contra, a avut 3 mld $ surplus.

Alte referate despre: deficit buget guvernamental, cauzele aparitiei deficitelor bugetare in romania, finantarea partiala a deficitelor bugetare

The Catcher In The Rye - J. D. Salinger

   The Egyptians were an ancient race of Caucasians residing in one of the northern sections of Africa. The latter as we all know is the largest continent in the Eastern Hemisphere.

Alte referate despre: the catcher in the rye jd salinger, salinger the catcher in the rye stylistic devices, salinger the catcher in the rye summary
Referate afisate : 17
Medie note: 7.98 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles