Referat zaharoza chimie

Zaharoza

Referat despre Zaharoza
Analiza realizatã de chimişti a stabilit cã formula brutã de compoziţie a zahãrului este:
Zaharoza este un compus ternal, alcãtuit numai din urmãtoarele trei elemente: carbon, hidrogen şi oxigen.
Oxidarea zahãrului se poate scrie prescurtat astfel:
Zahãr + oxigen = bioxid de carbon + apã + cãldurã

Nivel: Liceu
Dimensiune: 169kb
Downloads: 3211
Materia: Chimie

Edulcoranti cu putere mare de indulcire

Metodele directe se pot aplica in doua variante: metoda perechilor si metoda rangului. Pentru metoda perechilor, fiecare subiect primeste o serie de perechi de probe, fiecare pereche fiind constituita din solutia de referinta si o solutie de edulcolant. Concentratia solutiei de edurcolant pentru care numarul de aprecieri de tipul "proba este mai dulce decat referinta" este egal cu numarul de apreciei de tipul "proba este mai putin dulce decat referinta" se foloseste pentru calcularea puterii de indulcire. La metoda rangului, subiectul primeste o serie de solutii de edulcorant in ordine crescatoare a concentratiei si I se cere sa pozitioneze solutia de zaharoza luata ca referinta in interiorul acestei serii.

Alte referate despre: edulcoranti cu putere mare de indulcire, puteri, puterea electrica

Chimia alimentara

Proprietatile alimentelor se apreciaza prin continutul compusilor chimici care determina valoarea nutritiva, calitatile senzoriale. Produsele alimentare se obtin din materiile prime de origine
vegetala si animala. Compozitia chimica a alimentelor depinde in primul rand de speciile si soiurile ale materiilor prime. Ca regula, alimentele nu sint rafinate. Ele contin nu numai compusi chimici
necesari organismului uman, dar si alte substante cu diferite proprietati fizico-chimice si nutritive.

Alte referate despre: industria alimentara, aditivi alimentari, aditivi alimentari referat

Siropul de clorura feroasa

Se prepara prin dizolvarea a 64g zahar in cantitatea de apa necesara aducerii la mama de 100g, la cald, fara a depasi 70 - 80I C si agitand continuu pentru a evita caramelizarea zaharului. Solutia astfel obtinuta se filtreaza fierbinte. Avantajele utilizarii siropului sunt aportul energetic adus prin continutul crescut de zahar, asigurarea protectiei mucoasei gastrice prin vascozitate, asigurarea unei biodisponibilitati optime dizolvarea componentelor prealabila administrarii. Principalul dezavantaj consta in stabilitatea microbiologica mai scazuta decat a altor forme farmaceutice, in special pentru concentratii in zahar maimici de 64%.

Alte referate despre: clorura feroasa, clorura feroasa utilizari, clorura feroasa utilizare

Compozitia chimica si structura laptelui

Lipidele laptelui
Grasimea este componenta cea mai variabila, situandu-se in limite destul de largi chiar in cadrul aceleiasi specii. Ea se sintetizeaza in glanda mamara si din punct de vedere chimic este formata din: gliceride si substante de asociatie ca: fosfolipide, steroli, pigmenti, vitamine liposolubile (A) si acizi grasi liberi.

Alte referate despre: compozitia chimica si structura laptelui, compozitia chimica si structura vinului, compozitia chimica si structura acizilor nucleici

Tehnologii in industria alimentara

Pastele fainoase sunt produse alimentare ce se prepara din faina de grau si apa, cu sau fara adios de alte materiale cu valoare nutritive ridicata, cum sunt: ouale, unele legume iar pentru umpluturi: branza, carne, fructe si legume.Marea majoritate a sortimentelor de paste fainoase au capacitatea de a se pastra timp indelungat, datorita conservarii prin reducerea continutului in apa. Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-o gama sortimentala ampla si se preteaza a se consuma impreuna cu numeroase alte alimente.

Alte referate despre: procese tehnologice in industria alimentara, planificarea proceselor tehnologice din industria alimentara, procese tehnologice in industria alimentara referat

Recorduri chimice

Recorduri chimice Cel mai otrăvitor compus chimic artificial Compusul 2,3,7,8 tetraclordibenzo p-dioxină, sau TCDD este cel mai otrăvitor dintre cele 75 de dioxine cunoscute – de 150000 de ori mai puternic decât cianura. Recorduri chimice Cel mai puternic gaz toxic Etil S-2-diizopropilaminoetilmetil fosfonotiolatul, cunoscut sub numele de VX, produs pentru prima oară în 1952 la Laboratorul Experimental pentru Apărare Chimică, din Porton Down, Wilts, Marea Britanie, este de 300 de ori mai puternic decât fosgenul (COCl2) folosit în primul război mondial. Doza letală de VX este de 10 mg/m3, în aer, sau 0,3 mg administrat oral.

Alte referate despre: recorduri chimice, recorduri chimic, industria chimica

Aminoacizii, proteinele si monozaharidele

Referat despre Aminoacizi, proteine, monozaharide
Aminoacizii sunt combinatii organice care contin in molecula una sau mai multe grupe amino si una sau mai multe grupe carboxil. Aminoacizii dupa structura se impart in doua mari categorii : aminoacizii alifatici si aminoacizii aromatici. La aminoacizii alifatici, grupele functionale sunt legate de o catena alifatica, chiar daca in molecula exista un nucleu aromatic; la aminoacizii aromatici, grupele functionale sunt legate de un ciclu aromatic.

Alte referate despre: aminoacizii proteinele si monozaharidele, referat aminoacizi proteine monozaharide, aminoacizii proteine monozaharide si viata

Zaharul si produsele zaharoase

In cazul consumului de produse cerealiero fainoase cu grad de extractie ridicat de exemplu faina de extractie mare , care contin mai multa tiamina, proportia zaharului si a dulciurilor concentrate se poate ridica la 12-14% din valoarea energetica a hranei zilnice (100 g zahar la valoare energetica de 3000-3500 kilocalorii).

Alte referate despre: zaharul si produsele zaharoase, zahar si produse zaharoase, zahar si produse zaharoase concluzii

Zaharide

Polizaharide
Polizaharidele sunt raspandite atat in regnul vegetal cat si in cel animal, avand o mare importantã biologicã. Dintre polizaharidele vegetale se mentioneaza amidonul si celuloza. Dintre cele de origine animalã se mentioneazã glicogenul.

Alte referate despre: zaharide, referat zaharide, zaharide referat

Productia de zahar

Prima plantã care a furnizat omului materia primã pentru zahãrul cristalizat a fost trestia de zahãr ,din care , cu mai bine de 1800 de ani in urmã , s-a putut obtine de cãtre populatii de pe teritoriul Indiei o substantã dulce , pe jumãtate întãritã , de culoare brunã . Si astfel apare in scurt timp zahãrul cristalizat . Apoi trestia de zahãr , care se cultiva acolo de veacuri a fost adusã de arabi in Egipt , Siria , Sicilia , insulele Canare , Azore si alte regiuni . In America trestia de zahãr a ajuns o datã cu cea de-a doua cãlãtorie a lui Columb pe insula „ La Espagnola „ ( azi insula Haiti ) , de unde a trecut in America Centralã si America de Sud . Extragerea zahãrului cristalizat s-a perfectionat foarte repede si trestia de zahar a devenit una din cele mai rentabile culturi tehnice .

Alte referate despre: productia de zahar, productie de zahar, procesul de productie al zaharului

Tehnologia de fabricare al zaharului

Gustul si nevoia omului pentru alimente dulci au crescut cu timpul si necesitatea extragerii din plante a zahãrului cristalizat devenea tot mai necesarã. Prima plantã care a furnizat omului materia primã pentru zahãrul cristalizat a fost trestia de zahãr, din care, cu mai bine de 1800 de ani in urmã, s-a putut obtine de cãtre populatii de pe teritoriul Indiei o substantã dulce, pe jumãtate întãritã, de culoare brunã . Si astfel apare in scurt timp zahãrul cristalizat.

Alte referate despre: tehnologia de fabricare a zaharului, procesul tehnologic de fabricare a zaharului, proces tehnologic de fabricare a zaharului si poluare atmosferei

Produse zaharoase

1.Produse de caramelaj
Produsele de caramelaj sunt bomboanele formate integral (bomboanele neumplute) sau numai partial (bomboanele umplute) din masa de caramel. Masa de caramel este un semifabricat care se obtine prin fierberea unei solutii de zahar si sirop de glucoza pana la un continut in substanta uscata de 98-99%. Masa de caramel fierbinte are aspectul sticlei topite, este foarte vascoasa si pe masura ce se raceste se intareste. La temperatura de 70C ea are proprietati plastice si poate fi modelata prin presare in forme variate iar la temperatura de 35-40C devine solida, amorfa si casanta.

Produsele de caramelaj se impart in urmatoarele doua mari grupe:
-bomboanele umplute - care sunt formate numai din masa de caramel aromatizata, colorata, acidulata sau neacidulata, exceptii fac bomboanele cu lapte neumplute care sunt formate din masa de caramel in compozitia careia intra laptele si untul si nu intra coloranti si acizi.
-bomboanele ...

Alte referate despre: produse zaharoase, produse zaharoase referat, produsele zaharoase

Glucide

-Glucidele alimentare menţin nivelul glicogenului în ficat şi asigură o glicemie constantă.
-participă la creşterea rezistenţei organismului faţă de substanţele toxice, asigurând buna funcţionare şi tonifierea ficatului , organul unde are loc neutralizarea toxinelor formate sau pătrunse în organism (sunt numite xenobiotice)

Metabolismul glucidic este strâns legat de metabolismul proteic şi lipidic:
-un aport suficient de glucide în raţie şi o bună asimilare a lor induce o descompunere minimă a P.
-un aport insuficient de G determină descompunerea P corpului.
-un aport scăzut de glucide cuplat cu un efort fizic ridicat, ce nu poate fi acoperit de rezervele de G din organism, produce transformarea L în E.
- Capacitatea limitată a glucide de a se stoca în organism, determină transformarea relativ uşoară a glucidelor în exces în L ţesut adipos.

Alte referate despre: glucide, metabolismul glucidelor, glucide referat

Painea alba la tava

Celuloza, zaharoza si maltoza sunt glucide care se gasesc in faina alaturi de amidon. Acesti compusi preexistenti in faina iau parte directa la procesul de fermentatie alcoolica din aluat, pentru care se numesc zaharuri fermentescibile. Protidele au insusiri coloidale deosebite, absorbind o mare cantitate de apa. In faina se gasesc gliadina si glutenina, ambele asimilabile, care in prezenta apei se umfla, formand o masa elastica, numita gluten.

Alte referate despre: painea alba la tava, paine alba la tava, poze paine alba la tava

Digestia - sistemul digestiv

Pentru aprecierea unei stari de nutritie normala exista doua criterii importante si la indemana oricui:
1. Pastrarea constanta a greutatii corporale normale.
2. Pastrarea deplina a capacitatii de efort fizic si intelectual, fara a interveni procesul de oboseala (in conditii de efort normal).

Toate referirile privind ratia alimentara in finctie de activitatea depusa se fac la greutatea teoretica a individului si nu la greutatea existenta la un moment dat.Din acest motiv nu se poate face nici o apreciere privind ratia alimentara zilnica aunui individ decat cunoscand varsta acestuia, sexul, activitatea zilnica, talia, si greutatea actuala pe baza careia se calculeaza greutatea ideala sau teoretica.

Alte referate despre: sistemul digestiv si digestia, aparatul digestiv si digestia, sistemul digestiv si digestia la iepure

11 alimente sanatoase

) SFECLA ROSIE - este o leguma foarte bagata in acid folic si pigmenti rosii naturali, cunoscuti ca adversari redutabili in lupta cu cancerul. De regula, se consuma in stare cruda (salate) sau fiarta (in amestec cu hreanul). Originara din zona mediteraneana, sfecla rosie ("Beta vulgaris"), are un nivel caloric de 40 kcal/100g. Este usor digerabila si are un continut bogat in vitaminele A, B, C si PP, potasiu, fier, calciu, proteine, hidrati de carbon, zaharuri, glutamina.

Alte referate despre: importanta alimentatiei sanatoase, piramida alimentatiei sanatoase, rolul alimentatiei sanatoase
Referate afisate : 17
Medie note: 8.20 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles