Referate celsius anders

Celsius Anders

Reintors la Uppsala, el s-a ocupat de construirea si dotarea noului observator astronomic, primul de acest fel din Suedia, care a fost gata in1742. Celsius a murit in aprilie pe 25 (1744) la Uppsala atunci cand avea numai 42 de ani(si 5 luni). Cu toate ca a murit relativ tanar, el a adus contributii importante in stiinta :
- a fost primul care a reusit sa masoare magnitudinea stelelor din constelatia Aries, utilizand o metoda fotometrica – filtrarea luminii prin placi de sticla (1740) ;

- a facut studii bazate pe masuratori privind scaderea nivelului apei Marii Baltice ; a scris o lucrare in care a determinat cu acuratete configuratia si dimensiunile Pamantului ;
- a observat variatiile diurne ale declinatiei magnetice (1740)si perturbatiile produse de aurorele boreale. Dar cea mai cunoscuta realizare a sa estecrearea scarii termometrice de 100 de grade, bazata pe alegerea a doua puncte naturale fixe de temperatura (la presiune atmosferica normala)punctul de topire al ghetii ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 5kb
Downloads: 8266
Materia: Fizica

Fizicienii lumii

Mihail Vasilievici Lomonosov , mare fizician rus , a trait intre anii 1711 si 1765 fiind fondatorul teoriei molecularo-cinetice a materiei. El a demonstrat pentru prima data legea constantei masei substantelor. Galileo Galilei ( 1564 - 1642 ) fizician si astronom italian , a introdus pentru prima data notiunea de inertie , a stabilit relativitatea miscarii , a studiat legile caderii corpurilor si a miscarii corpurilor pe un plan inclinat. A fost primul care a cercetat cu un telescop cerul instelat, descoperind o multime de stele noi . A sustinut activ sistemul heliocentric .

Alte referate despre: fizicienii lumii, fizicieni lumii, fizicieni lumi

Fizicienii lumii - cateva notiuni

Newton a mai determinat perturbatiile reciproce ale planetelor, a explicat anomaliile miscarii Lunii si legatura lor cu fluxul si refluxul.

Alte referate despre: fizicienii lumii kizice, fizicienii lumii wikipedia, despre fizicieni lumi

Fizicieni laureati ai Premiului Nobel

-11-
determinarea precisa a magnitudinii au facut parte din programul postbelic de cercetari a razelor atomice si moleculare. Mai tarziu el a devenit interesat de problemele de fizica chimica al caror studiu experimental l-a aplicat tehnicii razelor moleculare.
Profesorul Kusch a primit titlul de Doctor in stiinta acordat de Institutul de tehnologie Case, Universitatea din Ohio, Universitatea din Illinois si Colegiul Colby. A fost ales membru al Academiei nationale de Stiinta (S.U.A.) in 1956. In urmatorii ani se concentreaza foarte mult asupra problemelor de educatie, in special a tinerilor facandu-i sa intelaga aceasta civilizatie ciudata afectata de cunoasterea stiintei si rezultatele acesteia.
Polykarp Kusch s-a casatorit cu Edith Starr McRoberts; au avut trei fete. Sotia lui a decedat in 1959 si el s-a casatorit cu Betty Pezzoni in 1960.
Profesorul Kusch a murit in 1993.

Alte referate despre: fizicieni laureati ai premiului nobel, fizicienii laureati ai premiului nobel, fizicieni laureati ai premiului nobel 1926-1930

Fizica

Suma a doi vectori este dată de diagonala paralelogramului construit de cei doi vectori componenţi ca laturi având originea comună cu acesta. b) Metoda analitica – pp. scrierea analitica a unui vector.
- pp. sa cunoaştem descompunerea unui vector după două direcţii date

Alte referate despre:

Fizica nucleara

De la bun început trebuie precizat faptul ca aceasta lucrare nu este
si nu cuprinde o initiere în calculatoare. Dintr-un punct de vedere,
cel care parcurge aceste rânduri ar putea sa considere ca este în fata
unui manual de utilizare a unui "aparat casnic" nou, cu multiple
facilitati cum ar fi un televizor cu telecomanda si teletext si cu
facilitati de a comunica folosind ceva asemanator telefonului.

Alte referate despre: energia nucleara, accidente nucleare, centrale nucleare

Elektrische Energie

Elektrischer Strom:

Dann, wenn elektrische Ladungen in Bewegung gesetzt werden, bildet sich ein elektrischer Strom.
Der Blitzableiter von einem Blitz berührt, wird von einem elektrischen Strom von sehr großen Intensität überquert. Weil es plötzlich erscheint, kann es nicht benutzt werden. Für die Erhaltung und die Kontrolierung eines elektrischen Stromes, muss man es erst, durch ein Generator, erzeugen, in ein Sromkreis eingeführt und am Ende von einem Empfänger verbraucht.

Die Herstellung des Elektrischen Stromes:
Ein Generator erzeugt elektrische Energie durch die Umwandlung einer anderen Energieform (chemisch, zum Beispiel). Die Baterie ist ein solches Beispiel. Die einfache Baterie ist aus zwei verschiedene Metalltypen gebildet, wie Kupfer und Zink, in ein leitender Mittel gesunken (Salzwasser). Dann, wenn wir die zwei Metalle durch einen äußeren Stromkreis, gebildet von einem leitenden Faden, vereinen, findet in der Baterie eine complexe ...

Alte referate despre: elektrische energie, elektrische energie beispiele, elektrische energie referat

Die Rolle der Frau

Frauen zeigen mehr Interesse für die leichteren, psychischen Dinge als für die körperlichen Dinge. Auch die Medienwelt der Frau ist anders als die des Mannes. Viele Zeitschriften schreiben mehr über Mode, Haushalt, Kochrezepte, Kochrezepte, u.s.w.

Alte referate despre: die rolle der frau, die rolle der frau in der gesellschaft, referat rolle der frau

Ein Land, Das Sie Begeistern Wird

Kreative kulturelle Diversitätplina de creativitate
So eine Vergangenheit konnte nur eine Vielfalt künstlerischer und kultureller Erfüllung als Folge haben. Im Allgemeinen, können drei Regionen mit verschiedenen volkstümlichen Traditionen abgegrenzt werden, und wer durch Rumänien reisen tut, kann viele Beispiele davon bewundern.
Volkstümliches Handwerk und Kochkunst
Rumänische volkstümliche Architektur, Handwerk und Kochkunst stellen eine lebendige Kultur mit einzigartigem Wert dar. Bewundern Sie die fein geschnitzten Holztore aus Transilvanien, die wunderbaren hölzernen Kleinkirchen, die Vielfalt der Volkstrachten, von Region zu Region verschieden, und die Schlichtheit der Kunstwerke. Zu der Keramik, den von Hand gewebten Teppichen, den Ikonen und den Holzschnitzereien kommen kulinarische Spezialitäten und Weine hinzu. Gastronomie ist auch eine Kunst, und die Rumänen wissen wie sie Pilze und Gemüse, Schweine-, Rind- und Geflügelfleisch benützen können, um würzige ...

Alte referate despre: das leben in einem grossstadt, abedr sie wird nie bose, das verb

Fluorul

Fluorul
Fluorita si alte minerale cu Fluor
Din clasa fluoritelor fac parte fluorita- CaF2, care contine 48,8% F si 51,2% Ca si criolitul – Na3AlF6 . Varietatile galbene contin si Cl, sub forma unui amestec izomorf. Ca impuritati mai poate contine Fe2O3, pamanturi rare, uneori U si He. Proprietatea de a fi fluorescenta (numire care vine de la Fluorita) prin incalzire (termoluminiscenta) sau sub actiunea razelor ultraviolete se datoreste impuritatilor sau unor cauze structurale.

Alte referate despre: fluorul, fluor, intoxicatia cu fluor

Institutii de drept public si privat

Importanta stiintei juridice este determinata de rolul pe care il au normele de drept in disciplinarea realitatii sociale a statului, in general, si a vietii individului, in particular. Definit in dreptul roman ca fiind "arta binelui si a echitatii" (jus este ars boni et aequi), dreptul depaseste dimensiunea morala la care facea trimitere jurisconsultul roman Celsius, reprezentand un fenomen social complex caracterizat printr-o serie de trasaturi esentiale ce rezulta din factorii care-i configureaza existenta, si anume: esenta economica, datorita determinarii sale de catre conditiile vietii materiale; esenta social-politica, datorita faptului ca este expresia intereselor fundamentale ale societatii; esenta normativa pentru ca el reprezinta o manifestare a vointei generale ridicate la rangul de lege .

Alte referate despre: drept public si privat, dreptul public si privat, elemente de drept public si privat

Vita de vie

Cele azotoase se dau in prima parte a perioadei de vegetatie, in scopul stimularii cresterii vitei de vie, cele fosfatice si potasice se dau in faza a doua a perioadei de vegetatie, pentru a stimula coacerea lemnului. Ingrasaminte chimice cu azot

Alte referate despre: vita de vie, referat vita de vie, vita de vie referat

Delfini

Viata delfinilor a fost si este amenintata, in primul rand de oameni, care ii vaneaza sau ii captureaza. Statisticile spun ca aproape 3000 de delfini au fost capturati in ultimii ani, mai mult de jumatate din acestia traind doar o luna si jumatate in captivitate. De aceea, prinderea si tinerea in bazine a fost stopata sau redusa in tarile dezvoltate. Exista (totusi!) tari din lumea a treia in care se pot vedea spectacole ingrozitoare: bazine cu delfini plimbate din oras in oras, ca un circ ambulant, sau asa-zisele delfinarii care - in timpul noptii - se transforma in baruri sau discoteci! Exista, insa, si multe aspecte pozitive ale vietii delfinilor in captivitate, in cazul in care locurile in care traiesc acestia ofera spatiu suficient de miscare, apa are proprietati identice cu cea in care vietuiesc in libertate, hrana este adecvata, iar lumina soarelui din belsug.

Alte referate despre: delfinul, delfinii, ce credem noi delfinii despre oameni

Polietena

Polietena de presiune inalta.In prezent, in tara noastra functioneaza doua instalatii de polietena de presiune inalta, tip ICI, la combinatele petrochimice de la Brazi si de la Pitesti.Procedeul ICI consta in polimerizarea continua a etenei in masa, in reactoare de tip autoclava, la temperatura de 170-250 grade Celsius si presiunea de 1200-2500 at., in prezenta oxigenului sau a unor peroxizi organici drept initiatori (peroxide de lauroil, peroxide de di-tertiar-butil, perbenzoat de ter-tiarbutil etc.).Polietena

Alte referate despre: polietena, polietena referat, referat polietena

Pinguinul imperial

Cu toate ca pinguinul imperial este un animal marin si isi procura hrana exclusiv din apa, cuibul si-l face la adapostul unui zid de gheata, la multi kilometrii de mare. Deoarece pasarile clocesc iarna, trebuie sa aleaga un loc unde gheata nu se topeste de la venirea verii pana cand puii devin independenti. Tocmai din acest motiv unele pasari se deplaseaza si pana la 100 de km in adancimea.

Alte referate despre: pinguinii imperiali, pinguini imperiali, pinguinul imperial

Explicatii referitoare la modul de determinare a consumului de carburant

Fabricantul nu testeaza fiecare vehicul in parte ci numai un exemplar. Este posibil ca in urma testarii altor exemplare de serie testate sa fie obtinute rezultate mai bune sau mai slabe.Din cauza unei infinitati de situatii posibile de drum, conditii atmosferice, stiluri de condus, consumul obtinut in urma unui test de drum poate sa nu coincida cu cel prezentat official.

Alte referate despre: explicarea modului de inffluientare a consumatorului, cauzele ce determina un consum mare de apa, cauzele care determina un consum mare de apa in localitatea natala
Referate afisate : 16
Medie note: 8.17 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK