Referate circuitul carbonului si azotului in natura

Circuitul carbonului si azotului in natura

Circuitul carbonului si azotului in natura
De un secol se poate observa cresterea cantitatii de dioxid de carbon. Se considera ca aceasta crestere e provocata de o serie de activitati ale omului, ca defrisarea si arderea lemnului, a petrolului si carbunelui.

Acest fenomen este foarte important deoarece poate fi cauza cresterii temperaturii la nivelul pamantului.Gazele de sera rezultate din procesele industriale si din agricultura deregleaza echilibrul atmosferic. Retin razele infrarosii si le reflecta spre suprafata Pamantului. In consecinta creste temperatura medie globala.

Circuitul carbonului si azotului in natura
Zi de zi ajung in aer cantitati enorme de gaze de esapament, candva fenomenul ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3kb
Downloads: 7598
Materia: Chimie

Azotul

Azotul este foarte raspandit in natura in afara de faptul ca se gaseste in scoarta pamantului in cantitate de 3x10-2%, el este de asemenea, un component principal al aerului, care, dupa cum se stie, consta din 78% (in volume) azot liber. Cea mai mare parte din azotul din scoarta pamantului se gaseste sub forma de combinatii organice, in timp ce combinatiile anorganice ale azotului, (cu exceptia azotatului NaNO3) nu se intalnesc in cantitati mari in natura.

Alte referate despre: circuitul azotului in natura, azotul, circuitul azotului

Surse de poluare - ploaia acida

Surse de poluare - ploaia acida
Uneori acizii poluanţi apar ca particule uscate şi ca gase care pot atinge solul fără ajutorul apei. Când aceşti acizi „uscaţi” sunt spălaţi de ploaie, combinându-se cu aceasta, formează o soluţie cu acţiune mult mai corozivă. Combinaţia dintre ploaie acidă şi acizi uscaţi este cunoscută sub numele de depunere de acid.

Alte referate despre: surse de poluare cu acid clorhidric, poluare ploaie acida, poluarea ploaia acida

Circuitul carbonului in natura

Valorile ridicate ale dioxidului de carbon au ajutat reglarea temperaturii Pământului la valori uşor ridicate faţă de cele care se întâmplă azi. Aceste temperaturi moderate au permis înflorirea vieţii plantelor contrar efectului de radiaţie solară. Mărirea efectului de seră, datorat unei concentraţii mai mari de dioxid de carbon în atmosferă, a suplimentat producţia de energie solară prin niveluri mai ridicate ale radiaţiilor.

Alte referate despre: circuitul carbonului in natura, circuitul carbonului in natura referat, referat circuitul carbonului in natura

Poluarea atmosferei

Acest fenomen de poluare a atmosferei este intr-o continua crestere. In ultimii 200 ani industrializarea globala a dereglat raportul de gaze necesar pentru echilibrul atmosferic.Arderea carbunelui si a gazului metan a dus la formarea unor cantitati enorme de dioxid de carbon si alte gaze ,mai ales dupa sfarsitul secolului trecut cand a aparut automobilul . Dezvoltarea agriculturii a determinat acumularea unor cantitati mari de metan si oxizi de azot in atmosfera. Se estimeaza ca poluarea atmosferica contribuie anual la aproximativ 120.000 de decese in SUA. ...

Alte referate despre: poluarea atmosferei, poluarea atmosferei referat, referat poluarea atmosferei

Atmosfera

Aerul pe care-l inspiram, este parte din atmosfera, amestecul de gaze ce acopera globul pamantesc. Acest amestec de gaze asigura viata pe pamant si ne protejeaza de razele daunatoare ale soarelui.
Atmosfera este mentinuta de gravitatie, astfel incat nu se poate dispersa in spatiul cosmic. Aceasta “manta de gaze”, groasa de circa 500 de km ne protejeaza totodata de “ploaia” de meteoriti care zboara prin spatiu.
In fiecare zi milioane de oameni strabat atmosfera cu diferite aparate de zbor, de la baloane la avioanele supersonice.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera

Arhitectura circuitelor cuantice

Referat despre Arhitectura circuitelor cuantice
Abstract
In lucrarea de fata va prezentam o metoda optima in realizarea arhitecturii circuitelor cuantice. Metoda se bazeaza pe notiunea de creasta cuantica, care defineste placa de circuit cuantic in structura careia pot fi inserate subcircuite variabile. Metoda poate in primul rand arata procesarea informatiei cuantice, precum si stocarea si recuperarea, respectiv multiplicarea (clonarea) canalelor cuantice.

Alte referate despre: circuit cuantic, circuite cuantice, circuit cuantic definitie

Circuite stabilizatoare

Pentru alimentarea echipamentelor de telecomunicatii sunt necesare stabilizatoare de tensiune continua,cat si stabilizatoare de tensiune alternative.Ele pot fi actionate mechanic,electric sau electromagnetic.
Analizand principiul de functionare al stabilizatoarelor,dupa metoda folosita pentru mentinerea constanta a tensiunii se deosebesc urmatoarele tipuri:
-regulatoare electromecanice;
-stabilizatoare parametrice;
-stabilizatoare comandate de un detector de eroare;

Alte referate despre: circuite stabilizatoare, circuite stabilizatoare de tensiune, circuite stabilizatoare de curent continuu

Utilizarea numerelor complexe in circuite electrice de curent alternativ

3. Formele reprezentării complexe a fazorilor. Problema referitoare la alegerea formei de reprezentare a numerelor şi a mărimilor complexe ţine de modul în care se poate determina în mod univoc un fazor.
S-a arătat, mai înainte, cum poate fi folosită proiecţia reală şi imaginară, obţinându-se în acest felforma algebrică a mărimii complexe.
Dacă fiecare din proiecţiile fazorului U este scris prin modulul şi argumentul său:
U = U • cos 60°; U = U • sin 60°, atunci se obţine forma trigonometrică a mărimii complexe U = U • cos 60° + j • U • sin 60° = U • (cos 60° + j • sin 60°).

Alte referate despre: circuite electrice de curent alternativ, circuite electrice de curent alternativ referat, circuite electrice in curentul alternativ

Circuite logice secventiale

"Circuite logice secventiale"
Circuitele logice secvenţiale sunt circuite de comutare la care starea externă(ieşirea), la un moment dat, depinde nu numai de starea intrărilor la momentul de timp considerat, ci şi de stările anterioare ale acestuia. Din acest motiv circuitele logice secvenţiale(CLS) trebuie să aibă memorie în care să se păstreze informaţia referitoare la evoluţia lor anterioară.
"Circuite logice secventiale"

Alte referate despre: circuite logice secventiale, circuite logice secventiale referat, referat circuite logice secventiale

Circuite logice combinationale

Mersul lucrării:
- materiale şi aparatura necesară:
- CI: CDB 400E, 404E, 420E,430E, 442E, 486E;
- stand pentru circuite integrate;
- modul de lucru

Alte referate despre: circuite logice combinationale, circuite logice combinationale referat, circuite logice combinationale demultiplexoare

Circuit ramificat de curent continuu cu o singura sursa de energie - atestat

Rezistoarele din circuitul din fig.2-27 au rezistenţele: R1=2.5Ω, R2=2Ω, R3=9Ω , R4=15Ω , R5=3Ω , R6=10Ω şi R7=3Ω.
Să se determine valoarea câte unei mărimi electrice (curentul I,tensiunea U sau t.e.m E) indicate in variaţile din tabelul 2-1, utilizând valoarea cunoscută arătată în tabelul a unei mărimi electrice , rezistenţele fiind cunoscute.
Tabelul 2-1 se foloseşte ţinând seama că toate tensiunile se dau în volţi iar curenţii în ampere , indicile tensiunilor şi curenţilor corespund indicilor rezistoarelor din fig.2-27, de exemplu , U1 este tensiunea pe rezistorul R1 sau Is este curentul care trece prin rezistorul R5.

Alte referate despre: circuite electrice de curent continuu, circuite electrice in curent continuu, cel mai simplu circuit electric de curent continuu

Circuite logice combinationale

În cazul circuitului minoritar pentru 3 variabile acesta produce un semnal logic “ 1 ” la ieşire dacă una din intrări nu are aceeaşi valoare logică cu celelalte două. Dacă toate intrările au aceeaşi valoare logică, la ieşire apare semnalul logic “ 0 ”.Figura 3.5 prezintă circuitul minoritar pentru 3 variabile, cu porţi SI-NU.

Alte referate despre: referat circuite logice combinationale, circuit logic combinational comparator, referate circuite logice combinationale

Circuit ramificat

Discuţii suplimentare.
1. Cum se aplică principiul superpoziţiei, pentru calcularea circuitelor complexe care conţin mai mult de două surse de energie? Dacă un circuit complex are, de exemplu, trei surse de energie E1, E2 şi E3, amplasate în ramuri diferite, trebuie să se stabilească trei scheme pentru calcularea curenţilor parţiali: o schimă care conţine numai sursa E1, a doua care conţine numai sursa E2 şi a treia cu E3. După determinarea curenţilor parţiali în fiecare din cele trei scheme se efectuează în mod corespunzător adunarea lor algebrică şi se obţin curenţii pentru circuitul dat.

Alte referate despre: circuite ramificate, circuit ramificat, circuitul ramificat

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

Prin închiderea întrerupătorului Q2, se scurcircuitează bobina L şi se pune în evidenţă fenomenul de încărcare şi descărcare a condensatorului în circuitul R,C serie. Se desenează oscilograma corespunzătoare care au alura din figura 4. Se determină constanta de timp τ din oscilograme şi se compară cu valorile calculate. Se studiază, calitativ, variaţia constantei de timp la modificarea valorilor rezistorului şi condensatorului.

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu

Circuit electric de curent continuu neramificat cu o singura sursa de energie

Rezistenta interna a numeroase surse de energie este foarte mica in comparatie cu rezistenta echivalenta a circuitului exterior pe care il alimenteaza , Astfel , avem :r 0.6 RAG R1+R2+R3 14.4 Tinand seama de conditia r RAG se obtine I•RAG , ceea ce inseamna ca u r•I , caderea de tensiune in interiorul sursei este foarte mica in comparatie cu tensiunea la bornele sale U RAG•I si, deci, u poate fi neglijata . Atunci :

Alte referate despre: referat circuite electrice de curent continuu, circuite electrice de curent continuu referat, circuitul electric de curent continuu
Referate afisate : 16
Medie note: 8.15 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles