Referate in romana despre pierre et marie curie

Marie Curie si Pierre Curie

La 16 ani îsi ia Bacalaureatul si la 18 ani licenta. Este luat de la 19 ani ca preparator la Sorbona. Având traiul asigurat el poate sa se dedice cercetarii stiintifice. Împreuna cu profesorul Desains studiaza lungimile de unda ale radiatilor calorice iar împreuna cu fratele sau efectueaza lucrari asupra cristalelor descoperind piezoelectricitatea.

În 1882, el paraseste Sorbona pentru a deveni sef de lucrari la Scoala de fizica si chimie din Paris. Aici lucra aproape 22 ani. Îsi da teza de doctorat din cercetarile asupra magnetismului, care au ramas celebre.
La 25 iulie 1895 se casatoresc Manya Sklodowska si Pierre Curie.

Maria îsi începe studiul substantelor care emit radiatii. Studiaza saruri si minerale de uraniu observând ca acestea au o puternica activitate radioactiva. Acest studiu al radioactivitatii îl face pe Pierre sa renunte la proiectele sale si sa se alature sotiei. În iulie 1898 anunta descoperirea poloniului iar în luna decembrie a aceluiasi an existenta ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 3kb
Downloads: 2800
Materia: Fizica

Radiatiile nucleare si efectele lor

Scurt Istoric
Henri Antoine Becqurel, savant fizician francez, s-a nascut in anul 1852, intr-o familie de fizicieni cunoscuti. Preocupat foarte mult de probleme de fizica, in special de problema fluorescentei, Becquerel a acordat un deosebit interes descoperirii de catre Roentgen a radiatiilor X, fapt care l-a condus in cele din urma la descoperirea fenomenului radioactivitatii. Importanta acestei descoperiri este relevata de cuvintele marelui savant Albert Einstein : “Fenomenul radioactivitatii este forta cea mai revolutionara a progresului tehnic, de la descoperirea focului de catre omul preistoric si pana astazi”.

Alte referate despre: radiatii nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele lor, radiatiile nucleare si efectele sale asupra omului si mediului

Sotii Curie

Manya Sklodowska s-a nascut la 7 noiembrie 1867 într-un cartier din Varşovia. Ea mai avea trei surori şi un frate. De la vârsta de cinci ani dă dovadă de o memorie excepţională. În luna ianuarie 1876, când Manya avea noua ani, moare sora ei Sofia. La 9 mai 1878, când Manya avea 11 ani moare mama sa. La 16 ani Manya îşi termină cursurile secundare cu medalie de aur.

Alte referate despre: sotii curie, soti curie, referat sotii curie

Radiatiile

In 1990 existau 435 de centrale nucleare operationale acoperind 1% din necesarul energetic mondial.
Intr-un reactor nuclear se obtine caldura prin dezintegrarea atomilor radioactivi de uraniu-235. Aceasta este folosita pentru a produce abur care pune in miscare rotorul turbinelor, generand electricitate.U-235 este un izotop relativ rar al uraniului, reprezentand doar 7% din cantitatea totala de uraniu disponibil.
Restul este izotopul U-238. Un izotop este o forma a unui element identica chimic cu alti izotopi, dar cu masa atomica diferita. La fel ca si combustibilii fosili, U-235 nu va dura o vesnicie. Exista un anumit tip de reactor, numit reactor de “crestere”, care transforma U-238 intr-un alt element radioactiv, plutoniu-239. Pu-239 poate fi utilizat pentru a genera caldura. Pana acum doar sase tari au construit astfel de centrale experimentale. Dintre acestea, reactorul nuclear ...

Alte referate despre: radiatii nucleare, radiatii x, radiatiile x

Marie Curie

Marie Curie
In 1883, Marie îşi termina studiile secundare, obţinând medalie de aur, dar nu are posibilitatea sa se înscrie la   universitate. Din 1884 până în 1891 va lucra ca guvernanta şi învăţătoare în diverse familii de boieraşi din provincie. În 1886, aflată în  localitatea Szczuki, Manie are ocazia de a aplica ideile sale progresiste, creând în secret un curs de limba poloneză  pentru copiii  analfabeţi ai ţăranilor.La 19 ani va fi cuprinsă în mrejele iubirii, dorind a se căsători cu tânărul Casimir, fiul cel mare al familiei unde lucra ca  guvernanta. Părinţii lui Casimir plini de prejudecăţi se opun, dorind pentru fiul lor “o partida bogata”.

Alte referate despre: transmisii prin curele, transmisii mecanice prin curele si roti dintate, transmisii prin curele referat

Savanta Marie Curie

Scopul imediat este de a obtine poloniu si radiu în stare pura. Guvernul austriac le ofera sotilor  Curie o tona de pehblendă. În 1902, Marie reuseste sa prepare un decigram de radiu pur si face o prima determinare a  greutatii  atomice: 255. Radiul exista oficial.

Alte referate despre: savanta marie curie, savantii francezi pierre si marie curie, savanti

L`homme est une machine

Quand un home travaille physiquement, il fait des efforts. Ses forces lui viennent de ses muscles. L`énergie continue dans les muscles provident de la nourriture. En effet, nous alimentons non seulement pour faire marcher nos organes, mais égalment pour réaprovisionner nos muscles en énergie. Donc, on peut dire que, comme les moteurs, nous avons besoin de “faire le plein” régulièrment pour fonctionner en jouer notre rôle de transformateur d`énergie. Dans cette function particulière, l`home peut être considére come une sorte de moteur vivant.

Alte referate despre: l homme est une machine, l home est une machine, l ame de l homme est transparente comme l eau de joutaire -

Uraniul, radioactivitatea si mediul inconjurator

Astfel, 1 kg Uraniu-235 conţine un număr de 6,0•1023 / 0,235 nuclee şi degajată prin fisionare 5•1026 MeV 1016 J. Energia de 1016 J echivalează cu căldura eliberată prin arderea a circa 300.000 tone cărbune. Folosirea uraniului in energetica nucleara reprezinta, incontestabil, principala utlizare a acestui element. Uraniu, în latină uranium, este un element chimic, un metal, din seria actinidelor a sistemului periodic al elementelor care are simbolul chimicU şi numarul de ordine 92.Uraniul are cea mai mare masa atomica dintre toate elementele naturale. Uraniul este aproximativ cu 70 % mai dens decât plumbul şi este uşor radioactiv. Distribuţia sa naturală este de circa câteva părţi per milion în sol, roci şi apă.

Alte referate despre: uraniul radioactivitatea si mediul inconjurator, uraniul radioactivitatea si mediul inconjurator referat, poluarea radioactiva a mediului inconjurator

Robes Pierre

Robespierre institue une religion civique, qui combat l’athéisme, reconnaît l’immortalité de l’âme et enseigne aux Français la haine de la tyrannie et l’amour de la justice. Il est le héros de la fête de l’Être Suprême qui se déroule partout en France le 8 juin 1794.

Alte referate despre: robes pierre, robes pierre referat, robes pierre referat in romana

Pierre de Ronsard

Il passa ensuite 12 ans de son enfance dans le manoir de la Possonnière (lieu où il est né). Louis de Ronsard (le père de Pierre), revenu des guerres d'Italie, avait orné le manoir de sculptures et de devises (comme " CVIDES.VIDETO ", "vois à qui tu donnes, choisis tes amis "), premières manifestations de la Renaissance en France. Dans ce manoir, on est étonné de la majestueuse cheminée sur laquelle étaient sculptées les armoiries des Ronsard. Pour expliquer quelles étaient les armoiries des Ronsard, il faut faire une petite pause dans le fil de sa vie et faire un peu d'étymologie.

Alte referate despre: pierre de ronsard, pierre de ronsard maladie, pierre de ronsard s-a nascut

Burse de valori si marfuri-curs

Burse de valori si marfuri-curs
Activitatea bursieră în România la începutul sec.XX – în 1904 a apărut legea asupra burselor de valori şi un regulament prin care se înfiinţau 6 burse la Bucureşti, Brăila, Galaţi, Constanţa, Iaşi şi Craiova. Mai funcţionau până la Marea Unire şi bursele de la Arad, Timişoara, Cernăuţi.

Alte referate despre: burse de valori si marfuri curs, burse de valori si marfuri, burse si valori de marfuri

Contencios administrativ - curs

"Contencios administrativ - curs"
a) Nota obţinută pentru referat va constitui 20%;
b) Nota obţinută în cadrul activităţilor tutoriale (asistate) va reprezenta 10%;
c) Nota obţinută la examen va reprezenta 70%

Alte referate despre: contencios administrativ curs, contenciosul administrativ curs, contencios administrativ curs ivanoff

Securitate sociala - curs

Astfel:
a) Serviciile sociale pot fi primare şi specializate.
- Serviciile sociale primare sunt măsuri şi acţiuni de proximitate şi prevenţie acordate în comunitate, în scopul identificării şi limitării situaţiilor de risc în care se poate afla la un moment dat persoana, familia sau grupul.
- Serviciile sociale specializate sunt măsurile de suport şi asistenţă care au ca scop menţinerea, refacerea sau dezvoltarea capacităţilor persoanei ori familiei, aflată în situaţii specifice de vulnerabilitate sau de risc de excludere socială şi sunt acordate de personal calificat şi specializat.

Alte referate despre: dreptul securitatii sociale curs, dreptul muncii si securitatii sociale curs, referate securitate sociala curs

Lucrare de curs in C++Builder

Lucrare de curs in C++Builder si C este un limbaj de programare elaborat de Dennis M. Ritchie la Bell Laboratories în 1972. A primit acest nume deoarece a urmat unui limbaj de programare numit B. Deşi mulţi îl consideră mai mult un limbaj de asamblare independent de maşină decât un limbaj de nivel înalt, legătura sa strânsă cu sistemul de operare UNIX, răspândirea de care se bucură şi standardizarea sa de către ANSI (American National Standards Institute) au făcut ca el să se apropie cel mai mult, probabil, de obiectivul unui limbaj de programare standard pe piaţa microcalculatoarelor şi a staţiilor de lucru. Lucrare de curs in C++Builder

Alte referate despre: lucrare de curs, lucrare de curs la contabilitate, lucrare de curs la istorie

Analiza-curs-part1

D´efinition 1. Lorsque F est une fonction de [a,+1[ (resp. ] − 1, a]) dans R on dit que F tend vers une limite finie quand x tend vers +1 (resp. −1) s’il existe un r´eel L qui poss`ede la propri´et´e suivante :

Alte referate despre: analiza cursului valutar, analiza curs valutar, analizatorii curs

Drept comercial - curs

În legătură cu formarea contractelor s-au emis mai multe teorii, şi anume:
a. Teoria declaraţiunii acceptării. Conform acestei teorii, con-tractul se consideră încheiat în momentul în care destinatarul ofertei îşi manifestă voinţa sa de acceptare. În acest sens, pentru existenţa consimţământului este suficient ca cele două voinţe identice să existe fără a fi necesară şi o informare reciprocă a celor două părţi.

Alte referate despre: drept comercial curs, dreptul comercial curs, drept comercial curs-carpenaru

Curs de calculatoare

4.2 Hard disk
Hard disk-ul considerat ca memorie externa este constituit din discuri de memorie metalice (asemanatoare discurilor de pick-up) si sint citite in acelasi sistem. Un cap de citire scriere se pozitioneaza pe disc si citeste informatia.

Alte referate despre: curs de calculatoare, curs de calculator, curs arhitectura calculatoarelor

Curs euromarketing

-1952- Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, incluzand Franta, Germania si tarile Benelux(comunitate pilot)- sub presedentia francezului Jean Monet;
-1957- Tratatul de la Roma - bazele CEE, viitoarea Piata Comuna, la care a aderat si Italia;

Alte referate despre: contabilitate financiara curs, drept roman curs, curs contabilitate financiara
Referate afisate : 18
Medie note: 8.16 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK