Referate leonardo da vinci

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci:Known for Initiating the Italian High Renaissance with paintings that set a new standard for composition and expression of complex emotion . Possessing a sprawling intellect that touched astoundingly diverse areas of knowledge, but suffering from a tendency to assume too many projects in various fields, and failing to complete most .Milestones 1466 Began his career as an apprentice to Florentine artist Andrea del Verrochio .Leonardo da Vinci

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1033kb
Downloads: 18
Materia: Engleza

Michelangelo Buonarroti

Michelangelo got very furious. His patience was too hard tried. He left Rome without any word. The pope felt sorry for offending such an artist and looked for him. The reconciliation took place in Bologna, 1506. Michelangelo made a statue of Iuliu II, there, in Bologna, but it would be destroyed in 1511. Finally Michelangelo returned to Rome, where, his friend Giuliano Sagnallo convinced all that Michelangelo is the man. Only Michelangelo could paint the ‘Valut of the Sixtine Chapel’. The envious artists also believed that Michelangelo should paint the Valut. The thought that Michelangelo would not accept (he was a sculptor) and offence the pope. If Michelangelo would accept, they were sure that he would never be capable of such great work. They were all wrong. Although against his will, Michelangelo accepted. He started in May, 1508. He worked without any help, far away from the outside world.

Alte referate despre: michelangelo buonarroti, michelangelo buonarroti referat, referat michelangelo buonarroti

Leonardo da Vinci - viata si activitatea

În 1472 a intrat în cercul pictorilor din Florenţa, iar în 1476 era încă considerat asistentul lui Verrocchio. În 1478 Leonardo da Vinci a devenit un maestru independent. Primul său angajament a fost să picteze piesele din altar, din capela Palazzio Vecchio. Prima sa mare operă a fost “Adoraţia Magilor” (începută în 1481, dar neterminată). Alte lucrări din tinereţea sa sunt: “Benoise Madonna” (1478), portretul “Ginerva de Benci” (1474) şi “Sfântul Jarome” (neterminat).

Alte referate despre: leonardo da vinci viata si activitatea, leonardo da vinci-viata si activitatea, leonardo da vinci viata si opera

Leonardo Da Vinci - biografie

Astazi el este admirat nu doar pentru picturile sale, ci si pentru realizarile in domeniul stiintei, matematicii, anatomiei, constructiilor militare si inventiilor.Notitele sale sunt printre cele mai extraordinare manuscrise, pline de adnotari si desene minunate. Ele sunt scrise invers- devenind lizibile doar cand sunt privite in oglinda- fie pentruca Leonardo era secretos din fire, fie din cauza ca , la fel ca multor alti stangaci, acest mod de lucru ii mai confortabil.

Alte referate despre: leonardo da vinci biografie, leonardo da vinci biografia, leonardo da vinci-biografie

Leonardo DaVinci

Principele Lodovico Il Moro descoperă posibilităţile extraordinare ale acestui artist ,pe care ar fi putut să le intuiască ceva mai devreme. Înainte ca Leonardo DaVinci să sosească la Milano, principele primise o scrisoare din partea artistului , în care acesta îşi oferea serviciile ,enumerându-şi talentele. Pictorul scria despre talentul pe care îl are la arhitectură ,pictură, sculptură, hidromecanică, şi multe alte domenii. El menţiona totodată posibilităţile uriaşe din sfera construcţiei de maşini de război.

Alte referate despre: leonardo davinci, referat leonardo davinci, leonardo davincii

Viata lui Leonardo da Vinci

În 1506, Leonardo s-a dus din nou la Milan, la chemarea guvernatorului francez, Charles d’Amboise. Anii următori a fost pictorul curţii lui Louis al XII-lea al Franţei, care se odihnea atunci în Milan. Următorii şase ani, Leonardo şi-a împărţit timpul între Milan şi Florenţa, unde îşi vizita fraţii şi surorile vitrege şi avea grijă de moştenirea sa. În Milan a continuat proiectele sale inginereşti şi a lucrat la o statuie ecvestră pentru Gian Giacomo Trivulzio, comandantul fotţelor franceze din oraş. Chiar dacă statuia nu a fost terminată, schiţele sale s-au păstrat. Din 1514 în 1516 Leonardo a trăit în Roma sub patronajul papei Leo al X-lea. A fost găzduit în palatul Belvedere şi se pare că s-a ocupat în principal cu experimentele ştiinţifice. În 1516 a călătorit în Franţa pentru a lucra pentru Francis I. Şi-a petrecut ultimii ani ai vieţii în castelul de Cloux, lângă Amboise, unde a murit pe 2 mai, 1519.

Alte referate despre: viata lui leonardo da vinci, referat despre viata lui leonardo da vinci, referat viata lui leonardo da vinci

Codul lui Da Vinci de Dan Brown

― N-ar fi trebuit să fugi, spuse acesta cu un accent greu de iden¬tificat. Acum, spune-mi unde e!
― Ţi-am spus deja, bâigui bătrânul şi îngenunche umil pe podea. Habar n-am despre ce vorbeşti!
― Minţi!
Omul îl privea fără să i se clintească un muşchi măcar; singura licărire de viaţă părea a fi sclipirea din ochii lui roşii.
― Tu şi confraţii tăi aveţi ceva ce nu vă aparţine, adăugă.
Custodele simţi cum un val de adrenalină i se revarsă în vene.
"Cum e posibil să ştie asta?"

Alte referate despre: eseu codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown, codul lui da vinci de dan brown rezumat

Leonardo da Vinci

Aproximativ in 1503,Leonardo a pictat Mona Lisa,exemplu supreme al talentului sau de a transmite misterele personalitatii si al abilitatii de a reda subtil schimbarile printr-un amestec de tonalitati.Mona Lisa era sotia unui negustor care comandase portretul de la Leonardo insa se pare ca pictorul s-a indragostit de propria lucrare,de care nu s-a mai despartit niciodata.

Alte referate despre: leonardo da vinci referat, referat leonardo da vinci, leonardo da vinci

Leonardo DaVinci

În 1466 a devenit ucenicul lui Andrea del Verrocchio, cel mai bun pictor şi sculptor al acelor timpuri. În atelierul lui, Leonardo a învăţat multe lucruri, de la pictura altarelor la crearea uriaşelor proiecte sculpturale în marmură şi bronz. În 1472 a fost admis în ghilda pictorilor din Florenţa, şi în 1476 era considerat tot ucenicul lui Verrocchio.

Alte referate despre: leonardo davinci referat, referat despre leonardo davinci, despre leonardo davinci

Leonardo da Vinci

In Italia, la treizeci si cinci kilometri nord-vest de Florenta, capital artei in regiunea Toscana, se afla orasul Vinci.In ciuda pierderii Caterinei, o tarancuta care i-a conceput copilul , Ser Piero , un cuceritor a inceput sa-i faca curte, in vederea casatoriei, Albierei Amadori.

Alte referate despre: referat despre leonardo da vinci, leonardo da vinci picturi, leonardo da vinci picturi monalisa

Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardi da Vinci

"Frumosul divin si Iubirea pura din picturile lui Leonardo da Vinci "
Pe de altă parte, din planul sensibilului, pictura e cea care deschide porţi spre transcendental: „Pictura e o subtilă speculaţie filosofică”, e „cosa mentale”, „cea mai mare lucrare a minţii şi artificiu, care constrînge spiritul pictorului să se transpună în propriul spirit al naturii şi să se facă interpret între această natură şi artă, studiind împreună cu ea din ce cauză ne apar obiectele şi după ce legi” .

Alte referate despre: iubirea pura din picturile lui nicolae grigorescu, iubirea pura, iubirea pura adolescentina

Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci (1452-1519) a trait la sfarsitul uneia dintre cele mai importante epoci din istoria artelor : Renasterea italiana. Desi Italia produsese deja un geniu dupa altul vreme de aproape trei secole,Leonardo a fost reconoscut chiar si in timpul vietii ca o fiinta exceptionala un geniu printre genii.Doar doi dintre contemporanii sai,Michelangelo si Rafael rivalizau cu reputatia artistului si perioada scurta cuprinsa intre 1500-1527,in care toti trei au lucrat,este cunoscuta ca Renasterea tarzie.

Alte referate despre: referate leonardo da vinci, leonardo da vinci salonul inventiilor trasnite, leonardo da vinci referat istorie

Leonardo da Vinci

Prima lui insarcinare, de a picta o icoana pentru capela din Pallazzo Vecchio, primaria Florentei, nu a fost executata niciodata. Prima lui pictura mare, “The Adoration of the Magi”(Adoratia Magilor), a inceput in 1481 si lasata neterminata a fost comandata de manastirea San Donato a Scopeto. Alte lucrari: “Benois Madonna” (1478, Hermitage, St. Petersburg), portretul “Ginevro del Benci” (1474, Galeria Nationala, Washington) si neterminata “St. Jerone” (1481, Pinacoteca, Vatican)

Alte referate despre: leonardo da vinci bibliografie, descrierea unui tablou de leonardo da vinci, despre leonardo da vinci

Leonardo Da Vinci

6. Idem. Dispun de mijloace de a ajunge pe cai si prin galerii secrete si intortocheate, fara a face vreun zgomot, la un loc fixat, chiar de ar trebui sa se treaca pe sub vreo transee sau vreun rau.7. Idem. Voi construi care de lupta acoperite, sigure si inatacabile, care, patrunzand in randurile inamicului cu artileria lor ar zdrobi orice multime de oameni, indiferent de numarul lor.

Alte referate despre: biografia lui leonardo da vinci, referat istorie leonardo da vinci, biografie leonardo da vinci

Numerele lui Fibonacci

E firesc sa presupunem ca, de exemplu, a este multiplu de 5 , adica a=5k, unde k=1,2,3,4...n . Atunci = si b= 4k, find singura valoare posibila a lui b care transforma aceasta fractie intr-un numar intreg – patrat.Totodata, in urma calculelor, constatam ca n=6k.

Alte referate despre: numerele lui fibonacci, numerele lui fibonacci in biblie, referat numerele lui fibonacci

Cina cea de taina

Ultima restaurare, începută în 1948 şi terminată la 28 mai 1999, a reînoit pigmentul colorant milimetru cu milimetru, restituind şi consolidând astfel ceea ce mai rămăsese din pictură şi readucând la vedere aspecte dotate de o luminozitate şi prospeţime neaşteptate. În august 1943, în urma unui bombardament aerian, tavanul încăperii se prăbuşeşte dar pictura rămâne ca prin minune intactă, protejată doar de câţiva saci cu nisip.

Alte referate despre: cina cea de taina referat, cina cea de taina, referat cina cea de taina

Elicoptere

Dirijarea
Pentru mişcarea de deplasare rotorul se înclină un pic în faţă, menţinând astfel aparatul în aer şi imprimându-i o mişcare de înaintare. Pentru înclinarea rotorului se măreşte unghiul de poziţie a paletelor aflate în spatele elicopterului şi se micşorează unghiul celor din faţă. Forţa de ascensiune în spate este mai mare decât în faţă şi astfel rotorul se înclină.
Rotorul se poate înclina şi în alte direcţii, şi astfel elicopterul se poate mişca în faţă, în spate şi în cele două direcţii laterale. Astfel pentru a se deplasa spre dreapta trebuie mărită forţa de scensiune în partea stângă, adică rotorul trebuie înclinat spre dreapta, cu ajutorul manetei regulatorului ciclic al unghiului de poziţie.
Dacă elicopterul porneşte înainte din poziţie de plutire are tendinţa de ase înclina lateral, datorită faptului ...

Alte referate despre: despre elicoptere, elicoptere, elicoptere militare
Referate afisate : 17
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles