Referate spalarea banilor

Spalarea banilor

Spalarea banilor
Noul mileniu a adus nu doar o accentuata globalizare a pietelor lumii dar si o adancire fara precedent a interdependentelor existente intre economiile nationale. Evident, aceste procese au favorizat dezvoltarea economiei mondiale dar si a crimei organizate transnationale si terorismului. Cresterea neincetata a volumului capitalurilor obtinute in urma activitatilor specifice crimei organizate a determinat o crestere a necesitatii reciclarii acestor fonduri astfel incat s-a ajuns la situatia ingrijoratoare ca liderii lumii interlope si operatorii implicati in spalare de bani sa poata controla si influenta in unele tari ale lumii sectoare importante din economie, finante, politica si administratie.
Spalarea bani
lor

Nivel: Facultate
Dimensiune: 77kb
Downloads: 4593
Materia: Drept

Conventia europena relativa la spalarea, depistarea, sesizarea si confiscarea produselor crimei

Conventia a fost deschisa pentru semnare în 8 noiembrie 1990, obiectivele vizate fiind: facilitatea cooperarii internationale privind investigarea si confiscarea produselor oricarui tip de criminalitate legata de droguri. Conventia privind intrajutorarea juridica nu se aplica depistarii si sesizarii bunurilor în vederea confiscarii lor ulterioare.

Alte referate despre: conventiile europene relative la infractiunile rutiere, conventiile europeane relative la infractiunile rutiere, administratia europena-relatii publice si protocol

Infractiunea de spalare a banilor

- Directiva Parlamentului şi a Consiliului European cu privire la prevenirea utilizării sistemului financiar în scopul spălării banilor şi al finanţării activităţilor teroriste, adoptată la 9 august 2005.

Alte referate despre: infractiunea de spalare a banilor, infractiunea de spalare de bani, infractiuni de spalare a banilor

Spaga si falsificarea banilor

Cand discutam despre acest fenomen, trebuie sa facem diferenta intre spaga oferita bugetarului de rand, cel din spitale, scoli sau din administratia centrala si locala, si spaga oferita la nivel inalt. In primul caz, este vorba despre sume de bani mici sau medii, fie acordate benevol de cetateni drept recunostinta pentru serviciile prestate, fie pretinse de catre cei aflati in slujba cetateanului pentru a-si onora sau incalca obligatiile de serviciu.

Alte referate despre: falsificarea banilor, falsificarea banilor referat, falsificat bani

Bani in miscare sau banii care nu se vad

Piata cardurilor: Daca la sfarsitul anului 2000 in Europa Centrala si de Est, existau aproximativ 26 milioane de carduri purtand sigla Visa sau Europay, deja la sfarsitul lunii septembrie 2001 acestea ajunsesera la peste 30 milioane, cu o crestere prognozata de 22% pentru intregul an 2001.

Cu aproape 5 milioane de carduri emise pana la sfarsitul lunii septembrie anul trecut, Ungaria este prima tara din regiune din punctul de vedere al gradului de penetrare a cardurilor. Pe langa imbunatatirea continua a gradului de penetrarea a cardurilor, asistam si la cresteri semnificative in ceea ce priveste valoarea tranzactiilor pe card, de exemplu, anul trecut, detinatorii de carduri Visa au generat tranzactii pe card de aproximativ 9 miliarde USD.

Alte referate despre: banii in miscare sau banii care nu se vad, bani in miscare sau bani care nu se vad, banii electronici sau banii care nu se vad

Politici monetare

Politici monetare - Recomandãrile specifice politicii economice promovate de cãtre monetarişti vizau atingerea unei rate stabile a creşterii ofertei de bani, astfel încât sã devinã posibil controlul inflaţiei .

Alte referate despre: politici monetare, instrumentele politicii monetare, obiectivele politicii monetare

Cum ne afecteaza leul greu

Ar fi recomandat, ca numerarul să fie eliberat numai în monedă nouă, deoarece va fi foarte complicat pentru ATM-uri să elibereze atât monedă nouă, cât şi veche. Deşi actualele cupiuri îşi vor pierde puterea circulatorie de la 1 ianuarie 2007, acestea vor putea fi preschimbate potrivit calendarului mai sus menţionat, pe o perioadă de trei ani de la acea dată, înţelegându-se că, denominarea nu urmăreşte nici un „impact confiscativ” asupra economiilor populaţiei.

Alte referate despre: leul greu, efecte ale leului greu, efecte ale leului greu asupra sistemului bancar romanesc

Spalarea banilor murdari

Casele de schimb valutar: în alte ţări, ele oferă şi alte servicii financiare (vânzare de mandate de plată şi cecuri de casă, transferuri electronice de fonduri, schimb de devize pentru cecuri etc.), care pot oferi un paravan pentru tranzacţii ilicite; în România, casele de schimb au un singur obiect de activitate, schimbul valutar. Metoda prin care se plasează fonduri ilicite în acest caz este efectuarea schimbului valutar fără întocmire de documente ori violarea memoriei computerului pentru a nu se mai putea reconstitui şirul de tranzacţii încheiate; ambele părţi au câştiguri ilicite: reciclatorul scapă de o sumă mare de lei şi primeşte o cantitate mai mică de bancnote străine, iar casa de schimb comite evaziune fiscală prin nedeclararea veniturilor din operaţiunile efectuate.

Alte referate despre: spalarea banilor murdari, spalarea banilor, spalarea banilor referat

Banii

Barterul era insa un proces costisitor in termenii timpului cheltuit pentru descoperirea unui schimb satisfacator, deoarece acesta presupunea o dubla coincidenta a dorintelor. In diferite epoci, din diferite motive, diferitele popoare si civilizatii au acceptat diferiti mijlocitori ai schimbului, acestea fiind primele forme de bani cunoscute de societatea omeneasca. De exemplu: argila si ceramica, carapacea de broasca testoasa, dintii de delfin, vite, porci, tutun, lana, sare etc. In cele din urma a fost preferat aurul, datorita calitatilor lui ( inalterabil, omogenitate fizica naturala, divizibilitate fara pierdere de valoare, usor prelucrabil, avand o valoare mare intr-un volum mic, fiind relativ usor si ieftin de transportat).

Alte referate despre: banii, punguta cu doi bani, spalare de bani

Spalarea Banilor

Însa o asemenea afirmatie trebuie categoric respinsa, pentru simplul motiv ca nici o infractiune de fals nu poate fi analizata în acest fel, anume ca un mijloc oarecare de savârsire a altei infractiuni. Dupa cum s-a observat înca de multa vreme1, orice fals în înscrisuri constituie prin el însusi un scop si aduce atingere unui interes social determinat (unei valori sociale distincte) – încrederea publica în valoarea probatorie a înscrisurilor.

Alte referate despre: spalare bani, referat spalarea banilor, referate spalarea banilor

Cars should be banned from the city

So, in conclusion I know that cars should have their rights in our lives, but I think that we should fight against pollution and I do not agree that people try to make more space for the cars.

Alte referate despre: cars should be banned from the city center, cars should be banned from the city centre, referat cars should be banned from the city centre

Geneza, evolutia si functiile banilor

Din alte puncte de vedere banii mai sunt consideraţi ca fiind un produs al schimbului de mărfuri, investiţi cu încrederea tuturor posesorilor lor. Numai în aceste condiţii banii sunt acceptaţi în societate. Banii sunt priviţi ca fiind orice activ care este acceptat în tranzacţia şi în reglementarea schimbului şi a datoriilor.

Alte referate despre: banii - geneza evolutia si functiile banilor, geneza evolutia si functiile banilor, geneza economiei de schimb originea evolutia si functiile banilor

Despre bani

Concluzia este ca, mai intii trebuie sa va transformati voi insiva pentru a ajunge sa va serviti de bani, si de tot ceea ce posedati, numai in scopul elevarii voastre si binelui umanitatii. In ziua cind veti reusi, chiar daca sunteti bogat, nu veti mai fi doborit: veti realiza numai operele sublime dupa care sufletul vostru rivnea de multa vreme.

Alte referate despre: alexandru mitru banul muncit, text argumentativ despre valoarea banului, bani

Banii sunt pentru economie ceea ce limbajul este pentru comunicare

Ce ar fi o comunicare fara limbaj? Sau mai bine spus, ar mai exista o comunicare in aceste conditii? Raspunsul meu este desigur nu. Este relativ simplu sa ne imaginam cum am putea sa ne intelegem, fara un mijloc comun de a ne exprima gandurile si opiniile.O data cu dezvoltarea societatii , care se bazeaza pe contributia fiecaruia, apare necesitatea alcatuirii unui mijloc comun de exprimare

Alte referate despre: banii sunt pentru o economie ceea ce limbajul este pentru comunicare, banii sunt sangele care iriga economia, bani sunt sangele care iriga economia

Moara cu noroc

La inceput Ana I-a fost fidela sotului. Dandusi seama de firea ticaloasa si patimasa a lui Lica, pe care o intuieste « din ochi, din ranjet si mai ales cand isi rodea mustata cu dintii », il sfatuieste pe Ghita sa se fereasca de el si de porcari.Orbit tot mai mult de mirajul imbogatirii, Ghita nu numai ca nu se indeparteaza de Lica dar o in deamna pe Ana sa se apropie de el.

Alte referate despre: moara cu noroc, moara cu noroc rezumat, rezumat moara cu noroc

Afaceri cu banii tai si cu experienta altora

McDonald's nu lasa nimic la latitudinea angajatilor; este un stil McDonald's pentru orice si absolut orice este facut in stilul McDonald's. Firma a dezvoltat in timp un program de training pentru francizati, care da siguranta ca acestia nu se vor abate nici o clipa de la modul de functionare stabilit. La aceasta contribuie si contractul de franchising care se incheie si care este, categoric, in favoarea firmei McDonald's: daca beneficiarul nu respecta la sange standardele impuse (care sunt reunite sub formula "Calitate, Serviciu ireprosabil, Curatenie"), McDonald's are dreptul sa-l excluda din sistem. Si firma n-a ezitat niciodata sa ia aceasta masura atunci cand s-a confruntat cu o asemenea situatie.

Alte referate despre: plan de afaceri cu bani nerambursabili, referant asigurarea banilor si a altor valori, in afaceri etica este o problema a banilor

Neghinita

Intr-o buna zi Neghinita vrand sa glumeasca pe seama Imparatului intra in urechea acestuia.Din greseala insa incurca urechile si intra in urechea cu care Imparatul auzea bine.Neghinita crezand ca se afla in urechea cu care imparatul nu auzea incepu sa strige cat il tineau puterile.

Alte referate despre: neghinita rezumat, neghinita, neghinita de barbu stefanescu delavrancea

Inflatia

Inflatia
Cand banii de hartie inlocuiau realmente aurul monetar, miscarea semnelor valorii oglindea legile circulatiei banilor – aur cu valoare deplina. De altfel, acestea puteau fi convertiti liber in aur. Corespunzator, cantitatea banilor de hartie se limitau la aurul pe care acesti bani il reprezentau in circaulatie. In aceasta situatie, inflatia nu putea sa apara, ea nu avea baza de desfasurare. Dar, relativ repede, canalele circulatiei banesti au inceput sa se aglomereze . Intr-o anumita perioada, acestea s-a datorat insuficientei cantitatii de marfuri aflate in circulatie. Daca banii de hartie intreceau propria lor masura (daca ei depaseau cantitatea monedelor de aur cu aceeasi denumire ce ar fi trebui sa circule), acesestia se discreditau in fata agentilor economici . Scaderea puterii de cumparare a banilor aflati in circulatie antrena crestera ...

Alte referate despre: inflatia, inflatia in romania, inflatia referat
Referate afisate : 18
Medie note: 7.91 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles