Refetat profesorul ideal

Profesorul ideal

Termenul "profesor" este definit in DEX ca fiind "o persoana cu o pregatire speciala intr-un anumit domeniu de activitate si care preda o materie de invatamant; persoana care indruma, educa pe cineva."
In conceptia mea, profesorul este responsabilul pentru procesul educativ. Dupa cum se stie, procesul educativ institutionalizat este unul extrem de complex, atat sub aspectul organizarii, cat, mai ales sub acela al fundamentarii stiintifice a raporturilor instituite intre principalii factori implicati in acest proces.Profesorul este responsabil de modelarea personalitatii umane, de ceea ce filosoful Constantin Noica numea "devenirea intru fiinta a omului".

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 458
Materia: Romana

Profesorul ideal

Termenul "profesor" este definit in DEX ca fiind "o persoana cu o pregatire speciala intr-un anumit domeniu de activitate si care preda o materie de invatamant; persoana care indruma, educa pe cineva."
In conceptia mea, profesorul este responsabilul pentru procesul educativ. Dupa cum se stie, procesul educativ institutionalizat este unul extrem de complex, atat sub aspectul organizarii, cat, mai ales sub acela al fundamentarii stiintifice a raporturilor instituite intre principalii factori implicati in acest proces.Profesorul este responsabil de modelarea personalitatii umane, de ceea ce filosoful Constantin Noica numea "devenirea intru fiinta a omului".

Alte referate despre: profesorul ideal, profesorul ideal referat, profesorul ideal compunere

A fi profesor european

Instruirea asistata de calculator este o metoda moderna si inovatoare in invatamantul romanesc ce are la baza dezvoltarea utilizarii tehnologiei, in raport cu realizarea idealului educational,intemeiat pe traditiile umaniste constand in dezvoltarea libera si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si creative.

Alte referate despre: profesor european, profesorul european, ce inseamna sa fi profesor european

Profilul profesorului in scoala romana

In general vorbind,o astfel de ocupatie nu puteau avea decat oameni liberi de rand sau chiar liberti,de vreme ce orice munca pentru care se primea salariu sub o forma sau alta era considerata injositoare pentru mentalitatea membrilor nobilimii romane;in ochii lor invatatorul era un biet muritor,care nu se bucura de nici o trecere in fata oamenilor de pe urma unei ocupatii atat de desconsiderate res indignissima,cum o numeste un autor antic.

Alte referate despre: profilul profesorului in scoala romana, rolul profesorului in scoala, profilul profesorului ideal

Idealul vietii

Frumuseţea întotdeauna a încîntat ochii omului, ea fiind o magie ce opreşte timpul. Ea este eternitatea contemplîndu-se într-o oglindă ce poate fi descoperită în propria ta inimă.

Frumosul e divin prin însăşi esenţa lui. Nu căuta divinul pentru a exprima frumosul, ci caută frumosul pentru a te înalţa către divin. Frumuseţea este fiorul dumnezeirii ce se manifestă în noi prin iubirea pură.

Nuanţele în care este pictată viaţa omului sînt foarte diverse. Nuanţele calde le pictează anume fericirea-culoarea visului. Visul este o dezmărginire prin care sufletul îşi dobîndeşte o stare de fericire. Omul întotdeauna a tins către limanul fericirii, ştiind că doar ea ar aduce raiul pe pămînt. Fericirea adevărată e izvorîtă din echilibrul sufletesc perfect, fiind plăcerea purificată prin inteligenţă. Încearcă să iubeşti şi vei găsi fericirea ta în fericirea altora.

Omenirea e făcută să fie fericită şi putem ...

Alte referate despre: idealul vietii, idealul vieti, dirigentie tema idealul vietii nevoie sau capriciu

Dragostea si natura - Eminescu

Despre intensitatea si statornicia sentimentului de iubire se vorbeste in cadrul legendei Srigoii;la fel in povestea de dragoste a lui Calin, cu magnifica imagine a naturii ori in beatitudinea ce transpare prin umbra amara a asteptarii (Lacul)in balsamul odihnitor al prezentei iubirii (Inger de paza,Noaptea) ca si in unele postume din aceasta epoca:Ea-si urma cararea-n codru, Dormi! Stau in cerdacul tau etc... Poezii ce exprima o tonalitate senina a sentimentului erotic si chiar dragostea fericita exista insa si in faza urmatoare:Freamat de Codru, Somnoroase pasarele, La mijloc de codru des la care se pot adauga nepieritoarele si inegalabile momente inchinate iubirii si naturii din Scrisoarea IV si Luceafarul.

Alte referate despre: dragoste si natura eminescu, dragostea si natura eminescu, despre dragoste si natura eminescu

Relatia profesor-elev

Rezultatele obtinute in urma cercetarilor au scos in evidenta faptul
ca , cu cat formele de penalizare ( ironia , jignirea , ridiculizarea
, notele proaste) sunt mai des folosite , cu atat efectul lor scade.
Profesorul care cunoaste valoarea aprecierii pozitive nu se va feri de
o usoara supraapreciere a performantelor elevului ; va aprecia pe elev
mai mult decat merita , spre a-l face sa merite pe deplin aprecierea ,
sa se ridice la nivelul aprecierii facute . Experienta ne arata ca
profesorul cu rezultate bune in activitatea lui isi imbunatateste
relatiile cu elevii slabi si prin faptul ca le acorda suficienta
apreciere pozitiva . Chiar si pentru unele performante scolare minore
, profesorul care cunoaste valoarea aprecierii pozitive , o foloseste
incercand sa dezvolte in mod permanent increderea elevilor in
propriile lor forte .

Alte referate despre: relatia profesor elev, relatia profesor-elev, relatia profesor elev referat

Rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare

Diferite studii socio-psiho-pedagogice efectuate de specialisti din tara noastra si din alte tari in perioade de timp diferite, arata ca cea mai pregnanta realitate negativa cu care se confrunta invatamantul o constituie ramanerea in urma la invatatura, fenomen ce necesita analize complexe, specializate, sistematice si concrete atat sub aspectul genezei cat si al profunzimii, analiza care apoi sa stea la baza unor masuri concrete de diminuare a efectelor negative pe plan social-general si pe plan individual-personal, ale fenomenului discutat. Dar ce inseamna ramanerea in urma la invatatura?

Alte referate despre: rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantelor scolare, rolul elev profesor in obtinerea performantelor scolare, rolul elevului si al profesorului in obtinerea performantei scolare

An ideal father

An ideal father - A traditional nuclear family with the father having primary responsibility for the well-being of the household. The mother has day-to-day responsibility for the care of the house and details of raising the children.An ideal father

Alte referate despre: ideal father, an ideal father, the ideal father

Profesorul preferat

Whether it be called masters, teachers, mentors or wise teachers have always had a special status in society. Once, in villages and small towns teacher, priest and doctor were the most respected figures in the community, people listen to everyone and shame, and the young novice who was taken by one of them was lucky that will succeed in life.

Alte referate despre: profesorul preferat, profesorul preferat compunere, profesor preferat

My ideal dinner

The scent of the food would be very pleasant, and the taste superb. Let alone the taste, aroma, and origin of the food, the place where I eat my food and the overall mood would also be considered.

First of all, where I would prefer to be situated while I eat the perfect dinner is significant to me. I would be reminiscent of eating my meal in a newly decorated dining room with a very open and fresh feel to it, where I see bronze and gold murals adorning the walls. My ears ought to hear jazz music playing in the distance. The room would have a delicate yet enduring scent. The overall mood and effect would be very comfortable.

I would start off with a very palatable Italian entrée; lightly fried white chicken breasts drizzled with Fontana cheese, feeling the touch of hot smooth melting cheese on my hands. The lingering aroma of pungent Pork Loin Alla Grille, grilled pork loin topped with peppers, onions, eggplant and plum tomatoes would make me contented. Moist and flavourful ...

Alte referate despre: my ideal dinner, ideal dinner, my ideal dinner compunere

Solutii pertinente pentru optimizarea relatiilor elev-profesor-parinti

Mediatizarea:
-analiza periodica a etapelor proiectului
-mediatizarea prin pagina de web a Liceului Pedagogic “Matei Basarab” Slobozia
-aparitii in media locala TV, in revista scolii “NOTA 10”

Alte referate despre: optimizarea relatiei elev-profesor-parinte, optimizarea relatiei elev-profesor-parinte referat, relatia elev-profesor-parinte

Stilul didactic modern in predarea geografiei

Metodele de instruire bazate pe actiune sunt indicate in vederea organizarii lectiei, fiind elemente de legatura intre componentele actului didactic, avand in vedere si utilizarea unor procedee, tehnici si instrumente, care faciliteaza accesul la cunoastere si invatare.
Exercitiul, ca metoda didactica fundamentala poate sta la baza celorlalte metode, putand crea noi strategii moderne avand drept finalitate formarea deprinderilor; exersarea operatiilor obliga elevii, in cele din urma, sa le utilizeze in situatii noi, variate, stimuland inteligenta.

Alte referate despre: stilul didactic modern in predarea geografiei, stilul didactic modern in predarea istoriei, stilul didactic modern in predarea administratiei publice

Gazul ideal

Simbolul “→0” impune o conditie- o legatura cu validitatea rezultatului ce se obtine dupa utilizare. Daca nu concura cu o relatie de egalitate, ci cu o conditie pe care a limitat-o (in general avind legatura cu o imposibilitate practica), a fost inlocuita de egalitatea P = 0 in loc de P 0. In aceasta egalitate rezultatul depinde strict de relatia prezumata; pe de alta parte in situatia →0 rationamentul conform caruia rezultatele experimentale devin mai bune cu apropierea de conditiile impuse, functioneaza.

Alte referate despre: gazul ideal, legile gazului ideal, modelul gazului ideal

An ideal gas equstion

Example:
If we had 1.0 mol of gas at 1.0 atm of pressure at 0°C (273.15 K), what would be the volume?
PV = nRT
V = nRT/P
V = (1.0 mol)(0.0821 L atm/mol K)(273 K)/(1.0 atm)
V = 22.41 L

Alte referate despre: ideal gas, tabel gasul ideal, sacrificiul din dragoste pentru ideal in cuplul manole ana

De ce doresc sa devin profesor

Sunt militar prin educatie, comportament, iar criteriile de baza in spiritul carora am fost format, au fost respectul pentru valorile comune, onestitatea, corectitudinea, grija pentru pregatirea proprie si a subordonatilor. Nu o sa mai am subordonati ... care erau ascultatori, care executau, fara a solicita prea multe detalii, ordinele ce le transmiteam, ci o sa raspund de formarea unor copii, pe care societatea viitoare ii doreste cetateni - valori care sa-i pecetluiasca evolutia.

Fiecare dintre elevii mei vor deveni niste valori, intrucat acestea reprezinta ingredientul de baza al propasirii unei comunitati. Acest aspect ma motiveaza si trebuie sa conduca la realizarea mea profesionala, la capacitarea mea cu calitati de pedagog, transmitator de informatii si formator de personalitati.

Alte referate despre: de ce vreau sa devin profesor, sa devin profesor, compunere-ce doresc sa devin
Referate afisate : 16
Medie note: 8.47 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles