Refractia prin lama cu fete plan-paralele 4d691

Interferenta luminii

Interferenta este fenomenul de suprapunere a doua sau mai multe unde coerente intr-o anumita zona din spatiu ducand la obtinerea unui tablou stationar de maxime si minime de interferenta.Deosebiri intre interferenta undelor mecanice si cea a luminii.Interferenta undelor electromagnetice din domeniul vizibil, ca si in cazul undelor mecanice, consta in suprapunerea a doua sau mai multe unde intr-o zona spatiala.
Insa in cazul undelor mecanice, rezultatul interferentei se apreciaza in functie de amplitudinea undei rezultante in acel punct, iar in cazul luminii, rezultatul interferentei se apreciaza dupa intensitatea luminoasa in punctul respectiv.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 3196
Materia: Fizica

Interferenta undelor mecanice.Unde stationare

Orice camp de interferenta este caracterizat prin existenta unor puncte care oscileaza cu amplitudini diferite.
Undele produse pe suprafata unui lichid aflat in reapus doua corpuri care ating periodic acea suprafata interfereaza constructive in puctele de amplitudine maxima si interfereaza distructiv in punctele de amplitudine minima.

Alte referate despre: interferenta undelor mecanice unde stationare, referat interferenta undelor mecanice unde stationare, fizica interferenta undelor mecanice unde stationare

Lumina

“Să se facă lumină” spunea un vechi citat biblic definind importanţa vitală a luminii. Din această cauză lumina a fost mereu asociată cu divinitatea, în antichitate, unele popoare rugându-se chiar la fiecare apus de soare ca astrul suprem să răsară din nou în zori.

Alte referate despre: dispersia luminii, viteza luminii, reflexia luminii

Lumina si culoare - eseu

Ca entitate ce nu poate fi definită logic (complet şi precis) fiecare grup de meseriaşi sau artişti ar putea să o definească potrivit cu preocupări şi simţăminte.
Fizicienii s-au exprimat: Lumina este o radiaţie electromagnetică însoţită de particule materiale numite fotoni.
Un biolog ar spune: Lumina este sursa de OXIGEN creat de plante în folosul celorlalte vieţuitoare.
Un preot ar predica: Uitaţi-vă în jur ca să vedeţi minunatele picturi realizate de Dumnezeu prin lumina făcută în prima zi a creaţiei sale.
Eu, fără a fi poet sau pictor aş defini-o: Lumina este cel mai mare dar făcut de natură pentru a-i putea admira frumuseţile.

Alte referate despre: lumina si culoare - eseu, lumina si culoarea eseu, lumina si culoare eseu

Lumina artificiala

In 1798 scoţianul WILLIAM MURDOR a luminat o peştera in apropiere casei lui din Cornwall, prin arderea unui gaz iluminator.
După 12 ani a folosit acelaşi gaz pentru iluminarea unei case.
După aceasta a încercat iluminarea unei fabrici din oraşul sau, care ia reuşit. Prima strada iluminata cu gaz a fost strada PALL MALL din LONDRA.
Lumina emisa de primele lămpi cu gaz era destul de slaba, astfel încât gazul părea a fi nepotrivit pentru iluminare.

Alte referate despre: lumina artificiala, surse de lumina artificiale, lumina artificiala pentru plante

Lumina -notiuni generale

Efectul fotoelectric
Reprezinta fenomenul prin care un atom absoarbe un foton care are atat de multa energie incat elibereaza un electron al tomului. Mare parte din energia fotonului realizeaza un electron pentru atom. Aceasta energie este numita energie activanta pentru electron. Restul energiei fotonului ajuta la miscarea electronului. Dearece energia energia fotonului este proportionala cu frecventa electronului realizat, fotoelectronul se va misca mai repede atunci cand absoarbe lumina de frecventa mai inalta.
Metalele cu activare joasa a energiei sunt folosite la fabricarea fotodetectoarelor si a celulelor fotoelectrice ale caror proprietati sunt de a se schimba in prezenta luminii. Celulele solare folosesc efectul fotoelectric pentru a converti lumina solara in energie electrica. Acestea sunt folosite in loc de baterii in aplicatii mobile ca satelitii spatiali dar si la telefoanele de urgenta de pe marginea autostrazilor (in tarile dezvoltate). Calculatoarele de mana si ceasurile ...

Alte referate despre: lumina lina, evolutia metodelor de determinare a vitezei luminii, motivul luminii

Refractia si lentilele

a) –convergente: transforma fascicolele in fascicole convergente(mai groase la mijloc si subtiri la capete)
–divergente: transforma fascicolele in fascicole divergente(subtiri la mijloc si groase la capete)
b) – groase: au grosimea aproximatic egala cu lungimea
- subtiri: au grosimea mult mai mica ca lungimea

Alte referate despre: refractia si lentilele, indicele de refractie al lentilelor, referate fizica - reflectia si refractia luminii - lentila

Fenomene optice - Reflexie-refractie-lentile

Sursele de lumina sunt de doua feluri:
-naturale: stelele , soarele , licuricii , etc.
-artificiale: becul , lampa , lumanarea , lanterna , etc.
Viteza luminii este de 300.000 km/s.Distanta dintre Pamant si Soare este de 150.000.000 km.Facand un calcul pentru a afla in cat timp lumina de la soare ajunge la pamant , ne va da 8 minute si 20 secunde.

Reflexia luminii este fenomenul de intoarcere al luminii in mediul din care a venit cand intalneste suprafata de separarea dinter doua medii.Legile reflexiei:Inghiul de incidenta este congruent cu unghiul de reflexie.Raza incidenta , Raza reflectata si normala sunt in acelasi plan.Daca lumina se reflecta printr-o suprafata neregulata ea se reflecta in mai multe directii , acest fenomen este numit difuzia luminii.

Refractia este fenomenul de schimbaare a directiei de propagare a luminii la suprafata de separare dintr-o doua medii.Legile refractiei sunt:
-Unghiul de incidenta nu este congruent cu unghiul de refractie.
-Raza ...

Alte referate despre: fenomene optice-reflexia refractia difractia refectia totala, referat fenomene optice reflexie refractie dispersie, fenomene optice reflexia si refract

Reflexia si refractia luminii

La interfata dintre doua medii, viteza de faza si lungimea de unda se modifica, unda isi schimba directia, însa frecventa ramâne aceeasi. În optica, pentru studiul refractiei se foloseste notiunea de indice de refractie, care este direct legata de viteza de propagare. Lentilele şi prismele optice se bazeaza pe fenomenul de refractie pentru a modifica directia razelor de lumina.

Alte referate despre: reflexia si refractia luminii, reflexia si refractia luminii referat, referat reflexia si refractia luminii

Dispersia luminii ppt

Dispersia mediului este marimea care arata cat de repede se modifica indicele de refractie n cu lungimea de unda.Fenomenul de dispersie normala apare la mediile transparente cum sunt sticla sau cuartul, indicele de refractie creste rapid cu scaderea lungimii de unda in regiunea lungimilor de unda mici.Exista si cazuri cand, in unele materiale (cianina sau fuxina) se produce dispersia anomala la care indicele de refractie scade odata cu scaderea lungimii de unda.Vidul este un mediu nedispersiv (toate undele se propaga in vid cu aceeasi viteza indiferent de lungimea de unda); celelalte medii sunt dispersive.

Alte referate despre: dispersia luminii referat, dispersia lumini, referat dispersia luminii

Morometii volumul 2

La toti li se parea ca daca zic ucebe, in loc de maturator de strada, pot sa ascunda in acest fel adevarul nenorocirii lor... Nu se stie daca Niculae avusese sau nu in primul moment gandul sa fuga de-acasa, dar soarta fratilor lui vitregi o sperie si pe Catarina, care incerca sa-l tina pe baiat de rau... Nu era nimic,' zise ea, bine ca invatase si aia trei ani, sa stea si el sa mai astepte pana ce se face mare si atunci sa plece si el in lume... Si pana atunci sa faca ce zice tat-sau...
II
intr-o zi se intampla insa ceva care dezvalui familiei ca intr-adevar fusese vorba de o uneltire, dar nu din partea cuiva, ci se copsese singura si indelung in mintea tatalui.Iata ce se petrecu... Primeau din partea celor trei cate-o scrisoare o data sau de doua ori pe an, in care unul din ei mazgalea ca vai de lume ca o duc bine... Anii care treceau micsorasera parca totul, ura lor ca fusesera batuti atat de tare inainte de a fugi, rusinea familiei ca fugisera ca niste hoti...

Alte referate despre: morometii volumul 1, rezumat morometii volumul 1, caracterizare ilie moromete volumul 1

Povestea lui Harap-Alb de Ion Creanga

Fiul craiului si calul pleaca in calatorie ''si merg ei o zi, si merg doua,si merg patruzeci si noua'',pana cand intalnesc in codru ''un om span'' care se ofera drept ''sluga la drum''.Voinicul il refuza, dar ''la o stramtoare de drum iaca ca spanul iar ii iese inainte,prefacut in alte straie'' si cu glas mieros ii cere sa-l ia sluga.A treia oara spanul iese in cale ''imbracat altfel si calare oe un cal frumos'' tocmai cand fiul craiului se ratacise prin codrii intunecosi,acceptand in final sa-l angajeze drept calauza.

Alte referate despre: rezumat harap alb de ion creanga, povestea lui harap alb de ion creanga, harap alb de ion creanga

Momentele subiectului Ion de Liviu Rebreanu

Intriga
Venirea lui Vasile Baciu , tatal Anei , de la carciuma la hora si confruntarea verbala cu Ion pe care-l numeste hot si talhar pentru ca sarantocul umbla sa-i ia fata promisa unui bogat George Bucluc constitiue intriga romanului.
Rusinea pe care i-o face Vasile Baciu lui Ion la hora in fata satului starneste dorinta de razbunare a lui Ion care la randul lui il face de rusine pe Baciu lasand-o insarcinata pe Anapentru al determina sa accepte nunta.

Alte referate despre: momentele subiectului ion de liviu rebreanu, rezumat pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu, povestire pe momentele subiectului ion de liviu rebreanu

Descrierea si analiza activitatii unei firme

Forma juridica de constituire: Forma juridica sub care a fost constituita societate este de Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L). Societatea este persoana juridica romana din ziua inmatricularii in Registrul Comertului si isi desfasoara activitatea conform legislatiei romane si prevederilor contractului si statutului societatii.

Alte referate despre: analiza activitatii unei firme, analiza activitatii unei firme de servicii, referat analiza activitatii unei firme din lemn

Copiii saraci din SUA

"Apa Gits sare in bucati si au dureri", a spus un baiat. Eastport, Maine. dreapta - Hiram Pulk, varsta de 9 ani, care lucreaza intr-o companie de conserve. "Eu nu este foarte rapid doar aproximativ 5 cutii pe zi. Ei platesc circa 5 centi o cutie", a spus el. Eastport, Maine.

Alte referate despre: despre copiii saraci, copiii saraci, compunere despre copiii saraci

Chirita in provintie de Vasile Alecsandri

Apreciata drept o pretioasa ridicola (dupa comedia lui Molire, Pretioasele ridicole), Chirita, mica boieroaica de provincie, ahtiata de parvenire, doreste sa fie asemeni femeilor din marea boierime, de aceea va imita obiceiurile protipendadei. De aici rezulta ridicolul personajului, consecinta a discrepantei intre ceea ce este in realitate si ceea ce vrea sa para personajul: vrand sa fie moderna, invata frantuzeste, dupa posibilitatile ei, calareste ca o armazoana, fumeaza, cocheteaza, angajeaza un profesor de franceza pentru fiul ei, isi insuseste obiceiurile unei case mari, spre uimirea celor obisnuiti ai casei.

Alte referate despre: chirita in provintie de vasile alecsandri, rezumat chirita in provintie de vasile alecsandri, chirita in provintie de vasile alecsandri rezumat
Referate afisate : 16
Medie note: 7.96 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK