Regatul unit al marii britanii si irlandei de nord referat

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

In tot acest timp lowland-ul britanic a devenit pincipalul centru al arhipelagului. In acelasi timp este adevarat ca crestinismul - ajuns in arhipeleag in perioada romana - s-a dovedit mai durabil in izolata Iralnda decit in Anglia, mult mai expusa si marcata de disensiunii si conflicte.Destinul Insulelor Britanice a fost insa hotarit in Anglia, unde invadatorii s-au luptat pentru putere si, unde, dupa secolul al XI-lea ia nastere natiunea britanica si imperiul demai tirziu.

In dezvoltarea sa politica, arhipeleagul a beneficiat de pe urma pozitiei sale insulare, de separarea fata de Europa continentala, Anglia devenind centrul regional de putere politica si de integrare si organizare economica. Centrata pe capitala, Londra, Anglia a evoluat la stadiul de regiune primordiala a acestui spatiu. Nu in ultimul rind, britanicii au dobindit un sistem de guvernare parlamentar, unic in Europa Occidentala, Anglia transformindu-se dintr-o putere regionala in centrul unui imperiu global.

Nivel: Facultate
Dimensiune: 9599kb
Downloads: 758
Materia: Geografie

Castele din Marea Britanie

Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este un stat independent în Europa de Vest. Este compus din patru ţări tradiţionale: Anglia, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord, precum şi din mai multe teritorii dependente.Regatul Unit este numit în mod obişnuit în româneşte Marea Britanie, chiar dacă acest nume nu este perfect corect; Marea Britanie desemnează doar Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor. Regatul Unit nu trebuie însă confundat cu Anglia - una din ţările constituente.
Cea mai mare parte a sa este situată lângă coasta continentală de nord-vest a Europei continentale, regatul fiind înconjurat de Marea Nordului, Canalul Mânecii şi de Oceanul Atlantic.

Alte referate despre: castele din marea britanie, castele in marea britanie, proiect engleza castele din marea britanie

Marea Britanie

TRANSPORTURILE
Anglia dispune de o reţea de drumuri cu înveliş rigid de 362.357 km, din care 3147 sunt numai autostrăzi. Pe drumurile publice se desfăşoară 90% din transportul de persoane şi 82% din cel de mărfuri. Reţeaua de căi ferate se întinde pe o lungime de 37440 km. Centre ale transporturilor fluviale şi maritime sunt porturi ca : Londra, Cardiff, Liverpool, New Castle, Glasgow, Belfast, Plymouth, Portsmouth, Aberdeen etc. Tunelul de sub Canalul Mânecii leagă Folkestone de portul francez Calais. El are o lungime de 49,94 km.

Alte referate despre: marea britanie, marea britanie referat, referat marea britanie

Economia Marii Britanii

In secolul al XX-lea, britanicii au realizat un produs intern brut aproape triplu, o reusita foarte remarcabila, luand in considerare marimea si resursele naturale limitate ale Marii Britanii. Indemanarea si ingenuitatea muncitorilor britanici foarte bine pregatiti, a managerilor si a intreprinzatorilor a dat posibilitatea economiei britanice sa functioneze foarte bine si sa multumeasca populatia. Desi economia Marii Britanii a fost foarte puternica in secolul al XX-lea, a trebuit sa faca fata unui numar de probleme persistente. Balanta schimburilor a fost una.

Alte referate despre: economia marii britanii, economia marea britanie, referat economia marii britanii

America de nord, America centrala si America de sud

Mlastinile
Acoperin 7.112 km², zona mlastinoasa Everglades (Florida, SUA) este printre cele mai vaste din lume. Intre Georgia si Florida, Mlastina Okefenokee acopera 1.555 km².

Alte referate despre: america de nord partea centrala, america de nord si centrala, vegetatia fauna si solurile americi de nord si centrale

America de Nord

Clima Americii de Nord variaza in functie de latitudine, de longitudine si de distanta fata de coasta estica sau vestica. Groenlanda este permanenta de un strat de gheata, iar tundra si taigaua rece se intind peste Nordul Indepartat. Campiile manoase din zona Marilor Campii se bucura de o clima calda, semiarida. In sud-vest, clima trece de la muntii inzapeziti la desert.

Alte referate despre: america de nord, america de nord referat, referat america de nord

America de nord - resurse

Padurea constituie patria multor animale cu blanuri scumpe, ca: vulpea, zibelina, castorul, hermelina, si altele. Versantii padurilor de pe tarmul Pacificului sunt acoperiti cu sequoia. Acestui arbore i se mai spune si uriasul padurilor. Partea vestica a Marii Campii Americane este cunoscuta sub numele de Platoul Preriilor. Aici ierburile dese au dat nastere, prin descompunere, unui sol foarte fertil numit cernoziom. Preria se termina spre vest, in preajma Muntilor Stancosi, cu o stepa saracacioasa, acoperita cu ierburi marunte, sprea granita cu Mexicul fiind presarata cu arbusti si cactusi. Animalul caracteristic a fost bizonul, astazi pe cale de disparitie.

Alte referate despre: america de nord resursele naturale, america de nord resurse, america de nord resurse naturale

Dubai - Emiratele Arabe Unite

Tipuri de turism
- turism comercial – expoziţional, legat de marile targuri şi expoziţii
- turismul sportiv, legat mai ales de de manifestările spotive de anvergură (olimpiadele, atât vara cât şi iarna, campionatele mondiale sau continentale din diferite sporturi)
- turismul de afaceri
- turismul de reuniuni şi congrese, legat de marile manifestări ştiinţifice, culturale, artistice

Alte referate despre: burj dubai emiratele arabe unite, dubai emiratele arabe unite, dubai-emiratele arabiei unite

Revolutia industriala in Marea Britanie

Schimbări revoluţionare
Această perioadă din istoria Angliei este cunoscută ca „revoluţie industrială”, cu toate că procesul de transformare a implicat progrese în domenii diferite; multe dintre ele nu aveau nimic în comun cu procesele industriale, dar acţionau convergent asupra economiei, pro-ducând efecte atât de spectaculoase încât puteau fi considerate revoluţionare. O serie de invenţii şi descoperiri au transformat producerea textilelor şi prelucrarea metalelor în industrii recunos-cute pe plan mondial. Noi surse de energie - mai ales motorul cu aburi - au fost valorificate. Exploatarea cărbunilor a fost „combustibilul” acestei revoluţii, iar creşterea numărului populaţiei a asigurat forţa de muncă necesară şi o piaţă pentru bunurile produse de industrie.

O revoluţie rapidă a mijloacelor de transport a dus la scăderea costurilor de tran-sport a materiilor prime şi produselor finite; ...

Alte referate despre: revolutia industriala in marea britanie, revolutia industriala din marea britanie, revolutia industrial in marea britanie sec 18 inceputul sec 19

Regimul Politic al Regatului Marii Britanii si Irlanda

O privire introspectiva în istoria politica a Angliei arata ca, în secolul al XlV-lea, institutiile constitutionale britanice erau deja conturate în linii esentiale,iar spre sfârsitul secolului al XVI-lea, ele capatasera o fizionomie definitiva - rod si al unei foarte dezvoltate gândiri politice pentru acea vreme, ca si al unui pragmatism judiciar ale carui solutii au ramas neclintite multe secole .

Alte referate despre: regimul politic al regatului unit al mari britanii, regimul politic al regatului unit al marii britanice, regimul politic democratic in marea britanie

Regimul Parlamentar al Marii Britanii

Camera Lorzilor
Camera Lorzilor nu are caracter reprezentativ deoarece baza ei este una ereditară şi nu electivă. Iniţial, Camera Lorzilor a deţinut o evidentă superioritate faţă de Camera Comunelor datorită poziţiei privilegiate în raporturile cu Coroana, puterea politică a Camerei Lorzilor provenind din compoziţia sa socială: marea aristocraţie engleză şi înalţii prelaţi ai Regatului, legaţi prin interese comune de instituţia regalităţii.

Alte referate despre: regimul parlamentar al marii britanii, regimul parlamentar europen marea britanie, regimul parlamentar marea britanie

Regatul lui Burebista parte componenta a lumii antice

Dar inainte de aajunge oastea la locul bataliei Pompei este invins de Cezar , dupa putin timp Cezar este asasinat de Senat, peste citeva saptamini urmeaza aceeasi soarta regele Daciei burebista destramindusi marele regat in patru apoi cinci state.Reiesind din cele relatate Statul lui Burebista a fost unul din cele mai puternice state a antichitatii ocupind un rol important in soarta Europei .

Alte referate despre: civilizatia daca partea componenta a lumii antice, civilizatia tracica-parte componenta a lumii antice, civilizatia geto-daca-parte componenta a lumii antice

Analiza bugetului Marii Britanii, ca procent din PIB

Capitala: Londra (7.517.700 locuitori)Principalele orase: Londra (capitala Angliei), Edinburgh (capitala Scotiei), Cardiff (capitala Tarii Galilor), Belfast (capitala Irlandei de Nord)Populatia: 60,2 milioane locuitori (a 20-a populatie ca marime din lume)
PIB: total - 2.29 trilioane USD in 2010 (locul 6 in lume); pe cap de locuitor - 32.798 USD (2009).

Alte referate despre: analiza bugetului local, analiza bugetului de venituri si cheltuieli, studiu de caz analiza bugetului primariei municipiului ploiesti

Marea Britanie vs Uniunea Europeana

I. Britanic vs. European:Pentru a intelege intarzierea aderarii Marii Britanii la cele doua comunitati europene din anii 50' trebuie sa vedem ce motive i-au determinat pe britanici sa duca o astfel de politica si daca expresia folosita la un protest impotriva implementarii sistemului metric in Marea Britanie in anul 2001 este impartasita de majoritatea locuitorilor: " I am British. I am not European. "

Alte referate despre: statutul marii britanii in uniunea europeana, marea britanie si uniunea europeana, anul integrarii marei britanii in uniunea europeana

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est

Alături de pitorescul regiunii, binecunoscuta ospitalitate, tradiţiile populare, obiceiurile, specificul gastronomiei moldoveneşti, tradiţionalele degustări de vinuri din podgoriile Cotnari si Huşi dau culoare locală pentru atragerea turiştilor. Principalele tipuri de turism care pot fi practicate în regiunea Nord-Est sunt: turismul cultural (muzeistic, etnografic, artistic), religios, balneo-terapeutic, de agrement, de tranzit, agroturism. În ceea ce priveşte turismul cultural principalul nucleu este dat de oraşul Torino, o capodoperă urbanistică de-a lungul râului Po. Aici se pot găsi cel mai important muzeu egiptean din afara Egiptului unde se găseşte Sfântul Giulgiu ce este expus publicului. Alte oraşe din Piemonte sunt Alessandria, Astri, Bardonechia, Biella, Cunco, Langhe, Novara, Verbania, Vercelli.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Regimul politic al Statelor Unite

Intr-adevăr, se pcate spune să sistemul constituTional american a reflectat cele mai progresiste curente filozofice promovate îndeosebi în Anglia si în FranTa la sfârsitul secolului al XVIII-lea, privind mecanismul de funcTionare a structurilor de putere si raporturile între guvernanTi si guvernaTi. Dar poate, si mai curios, este faptul că sistemul constituTional al Statelor Unite ale Americii a receptat si
adaptat cutume si tradiTii constituTionale ale unui stat inamic, de care fostele colonii s-au despărTit printr-un război sângeros de independenTă.

Alte referate despre: regimul politic al statelor unite, regimul politic al statelor unite ale americi referat, regimul politic al statelor unite ale americii

Organizatia tratatului Atlanticului de Nord

Misiunile fundamentale de securitate ale organizatiei sunt: asigurarea unui mediu de securitate euroatlantic stabil, bazat pe institutii democratice si solutionarea pasnica a diferendelor , sa serveasca ca forum de consultari intre aliati privind orice problema care afecta interesele lor vitale , sa descurajeze sis a apere impotriva oricarei amenintari de agresiune la adresa oricarui stat membru.

Alte referate despre: organizatia tratatului atlanticului de nord, organizatia tratatului atlanticului de nord referat, referat organizatia tratatului atlanticului de nord
Referate afisate : 17
Medie note: 8.29 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles