Regimul autoritar al lui carol al 2-lea

Regimul autoritar al lui Carol al II-lea

Regimul autoritar al lui Carol al II-lea
Mutaţiile din vara anului 1940 n-au fost rezultatul unor evoluţii fireşti, ci al contextului internaţional, al creşterii agesivitătii Germaniei. În plan cultural s-au înregistrat progrese remarcabile, atât în privinţa creşterii nivelului de cultură al maselor, cat şi în afirmarea unei reale elite intelectuale. Politica externă a României s-a caracterizat prin dinamism, prin efortul depus la nivel continental pentru salvgradarea păcii; pana la urmă, decisivă a fost poziţia Marilor Puteri, care a condus spre cea de-a doua conflagraţie mondială, ţara noastră fiind victima politicii de forţă si de dictat a Uniunii Sovietice, Germaniei si Italiei.

Regimul autoritar al lui Carol al II-lea
Suveranul Carol la II-lea, de la începuturile sale şi până la sfarşit, nu a fost altceva decât un ins care a incercat sa-şi impuna ideile si personalitatea, nu cea mai fara cusur, într-o lume dominată de o clasă politică departe ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 50kb
Downloads: 17
Materia: Drept

Regim juridic - arme si metode de razboi

Regim juridic - arme si metode de razboi
Din cele mai vechi timpuri,s-a urmarit ca prin norme juridice sa se limiteze dreptul statelor de a recurge discretionar la mijloace si metode de razboi,acest lucru realizandu-se, pe parcursul timpului in raport de trei factori:
de efectele lor distructive;
de persoanele impotriva carora sunt indreptate;
de locurile si bunurile vizate .

Alte referate despre: regimul juridic al armelor, regimul juridic al armei nucleare, regimul juridic al prizonierilor de razboi

Regimuri totalitare

Regimurile totalitare au avut un mare impact asupra istoriei mondiale, impact care inca se mai simte in tarile cum sunt China sau Rusia . Ele se bazau pe forta, violenta si dictatura. Totalitarismul a avut perioada de glorie in perioada interbelica atunci când toate tarile erau derutate de primul război mondial, iar economia statelor învinse nu intrase in normal. Regimuri totalitare

Alte referate despre: regimuri totalitare, regimurile totalitare, regimuri totalitare in perioada interbelica

Totalitarism

In perioada interbelica, sistemul democratic de organizare politica a cunoscut o criza de mari proportii,ilustrata de renasterea unor vechi forme de autoritarism precum si de aparitia totalitarismului. Forma traditionala de guvernare antidemocratica in istoria europeana era autoritarismul conservator.

Alte referate despre: totalitarism, totalitarismul, secolul 20 intre democratie si totalitarism

Studiul regimului tranzitoriu intr-un circuit

Pulsaţia proprie rezultă din relaţia:
Notă:
- pentru creşterea exactităţii determinării perioadei T se va măsura distanţa între mai multe maxime şi apoi se va face media aritmetică.

Alte referate despre: studiul regimului tranzitoriu intrun circuit rlc serie, studiul regimului tranzitoriu, circuite electrice simple in regim tranzitoriu

Regimul fanariot

DIPLOMA LEOPOLDINA- 4 dec. 1691 data de imaratul Imp. Hasb. LEOPOLD I.
Are 18 articole data de Imp. Habs.ptr. Transilv.
- a fost constitutia Transilv. pana la 1849.
- Transilv. a devenit provincie imperiala din 1765 devine Mare Principat .
- recunosc autonomia si statutul separat al Transilv. in cadrul Imp. Habs.
- supusa direct Imparatului de la Viena.
- recunoscute legile anterioare care stabileau drepturile si privilegiile nobilimii maghiare, ale patriciatului sasesc , fruntasilor secui.

Alte referate despre: regimul fanariot, regimul fanariot in tarile romane, regimul fanariot progres si limite

Regimul nationalist - Nicolae Ceausescu

Ultima etapă şi anume sfârşitul regimului Ceauşist a avut loc între anii 1987-1989. În aceşti doi ani dictatorul pierduse total sprijinul populaţiei. Dornic de a modifica fizionomia oraşelor, regimul a început o serie de demolări ale construcţiilor vechi. Aşadar la 21 septembrie 1988, Ceauşescu a organizat un miting pentru a explica populaţiei de ce politica sa este cea mai bună. Însă, întâlnirea nu a mers aşa cum s-a aşteptat. Mulţimea a început să-l huiduie pe dictator, după care mulţimea a pătruns în Comitetul Central, Televiziunea şi Radioul, anunţând poporul că Ceauşescu a fugit. În cele din urmă Ceauşescu a fost prins la Târgovişte pe data de 25 decembrie. După ce au fost judecaţi, Elena şi Nicolae Ceauşescu au fost executaţi.

Alte referate despre: regimul lui nicolae ceausescu, regimul comunist nicolae ceausescu, romania sub regimul lui nicolae ceausescu

Basarabia sub regim tarist

Tot mai frecvent sunt demişi din posturile de ispravnjci boierii autohtoni, iar în locul acestora l sunt numiţi ofiţeri ruşi, trecuţi în rezervă, în rezultatul numirii încă a doi membri permanenţi în Consiliul Suprem din partea guvernului rus, boierii moldoveni pierd votul preponderent în luarea deciziilor.

In ciuda oricaror silinte a poporului roman spre asi pastra ntionalitatea este intocmit "Aşezământul de la 1818 şi promulgat unul nou, elaborat fără concursul boierilor români şi c^6 desfiinţează autonomia Basarabiei .

Alte referate despre: basarabia sub regim tarist, basarabia sub regimul tarist, basarabia sub regim tarist de la autonomie la gubernie ruseasca

Regele soare

Ludovic si Maria Tereza
Daca Ludovic al XIV-lea a facut sa sufere pe cineva apropiat, aceasta a fost regina, care nu s-a impacat niciodata cu infidelitatea sotului ei. Ludovic a fost obligat sa se casatoreasca cu o sotie de care nu era atras. Maria Tereza a Spaniei, fiica lui Filip al IV-lea al Spaniei, cu care Ludovic s-a casatorit in 1660 era proasta, urata si stangace. Reactia lui a fost aceea de a-si gasi compensatii in alta parte.

Familia lui Ludovic al XIV-lea
Asemenea bunicului sau, Henric al IV-lea, Ludovic avea un mare apetit sexual si s-a bucurat de favorurile mai multor amante, avand numerosi bastarzi. Trei femei au fost recunoscute in mod deschis, succesiv, in calitate de amante principale: blajina si nestiutoarea Louise de la Valliere, inteligenta si intriganta Francoise-Athenais de Montespan si autoritara, dar rezervata Francoise de Maintenon.

Alte referate despre: regele soare, ludovic al xiv-lea regele soare, ludovic al 14-lea regele soare

Proiect regie - Melodia varsoviana

Până acum, răspunsul găsit mă îndreptă spre regie: simt o puternică nevoie de a comunica, care nu se îndreptă numai spre asumarea unui singur rol, ca actor, ci spre empatizarea cu fiecare personaj al unei piese. Cunoscându-mi pasiunea de a construi situaţii-cheie (in special in lucru cu studentii) şi de a jongla cu elementele de regie pentru a da noi conotaţii cuvintelor, cred că aspiraţia spre regizorat este uşor de înţeles. Caut libertatea şi jocul în scenă şi spectacol.

Alte referate despre: melodie varsoviana, melodia varsoviana, o melodie despre regi in franceza

Religia lui Israel in epoca regilor si profetilor

(De altfel, asteptarea regelui ideal, Mesia, este solidara cu ideologia regala.) Regalitatea a fost interpretata ca o noua alianta intre Iahve si dinastia lui David, prelungire a legamantului de pe Sinai. in aceasta valorizare a unei institutii straine, ca un nou act al istoriei sfinte, trebuie vazuta originalitatea ideologiei regale israeliene4.

Alte referate despre: religia si arta in epoca contemporana, turismul si obiectivele religioase din israel, turismul religios in israel

Regimul politic al Finlandei

Dubla ocupatie, suedeza si slava, va avea ca rezultat crestinarea populatiei autohtone. Teritoriile ocupate de regatul suedez vor fi convertite la religia catolica, în timp ce cnezii rusi vor introduce în teritoriile cucerite cultul ortodox . Cucerirea suedeza a avut consecinte benefice asupra populatiei de origine finica, nu numai sub
aspectul convertirii acesteia la catolicism, ci si din punct de vedere social si politic.

Alte referate despre: regimul politic al finlandei, regim politic, regimul politic democratic

Literatura religioasa in prima jumatate a secolului al XVII-lea

Cazania cuprinde 75 de predici pentru toate duminicile din an si pentru sarbatorile mai insemnate ale bisericii, insa cuprind si sfaturi de infranarea viţiilor si a patimilor, de infratire si ajutorarea aproapelui. Continutul este asadar in primul rand omiletic(partea intai si,mai putin,partea a doua cuprind predici),dar si liturgic(predicile sunt insotite,de obicei,de evangheliile respective) si hagiografic(cateva vieti de sfinti ,numai in partea a doua)

Alte referate despre: literatura religioasa in prima jumatate a secolului al xvii-lea, literatura religioasa in prima jumatate a sec al xvii, s u a in prima jumatate a secolului al xix-lea

Carol al II - lea

In 1921, Carol a cunoscut-o pe Elena, fiica Regelui Constantin al Greciei. Cei doi aveau sa se casatoreasca in acelasi an. Pe 25 octombrie 1921, se nastea Mihai, viitorul Rege al Romaniei. Nasterea copilului a marcat starea de sanatate a principesei Elena, ceea ce a dus la o racire a relatiilor dintre cei doi. Intre timp, Carol avea sa o cunoasca pe Elena (Magda) Wolf Lupescu.

Alte referate despre: carol al 2 lea, carol al ii-lea, carol al 2-lea

Izvoare narative privind organizarea administrativ-teritoriala in secolul al XVIII-lea in Moldova

Spre sfârşitul secolului al XVII lea, evenimentele politico-militare desfăşurate în Europa au dus la importante modificări ale raportului de forţe între Marile Puteri. Înfrângerea turcilor la Viena în 1683, a marcat începutul decăderii Imperiului Otoman şi deschiderea ‘crizei orientale‘: Prin pacea de la Karlowitz (1699) Imperiul Otoman a pierdut numeroase teritorii cheie pentru poziţiile sale strategice şi politice în Europa .
Politica hegemonică a Rusiei şi Austriei, intenţia clara a Angliei şi Franţei de a menţine integritatea Imperiului Otomnan au transformat criza orientală într-o chestiune politică şi strategică a echilibrului european, în cadrul căruia Principatele Române ocupau un loc important.
Slăbirea puterii otomane a determinat pe domnii Moldovei şi Ţării Româneşti să promoveze o politica abilă, vizând emanciparea de sub suzeranitatea Porţii. Şerban Cantacuzino, Constantin Brâncoveanu şi Dimitrie Cantemir s-au angajat ...

Alte referate despre: despre organizarea statelor moderne i secolul al xviii-lea, organizarea administrativ-teritoriala a romaniei in secolul 18, organizarea administrativ teritoriala a romaniei

Dezvoltarea feudalismului timpuri pana la mijlocul secolului al XIII-lea

in mestesugul olariei se vadesc de asemenea progrese, in special in domeniul ceramicii smaltuite, care se raspindeste pe o arie tot mai mare. Dobrogei, unde s-au descoperit numeroase asemenea produse. Se explica, astfel, dezvoltarea unor asezari, ca Garvanul, Pereiaslavetul si Vicina, in partile nordice ale Dobrogei, precum si orientarea acestora spre regiunile din stinga Dunarii, fapt adeverit si de cronicile bizantine din aceasta vreme, precum si de geograful arab Edrisi, de pe la mijlocul secolului al XH-lea l.

Alte referate despre: japonia- societate traditionala pana la mijlocul secolului xix, forme hibride ale civilizatiei romane la mijlocul secolului al xix-lea, revolutia engleza de mijlocul secolului al xvii-lea
Referate afisate : 16
Medie note: 7.94 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles