Regiunile frantei

Formarea Frantei

Sub conducerea regelui Ludovic al VII-lea (1108-37), baronii de pe domeniu au fost "imblanziti" iar oamenilor de conditie umila, loiali regelui le-au fost oferite functii politice importante in stat. Conducatorul acestora era Suger, staret de la St. Denis, celebru si pentru manastirea sa, prima construita in stil gotic.

Intre timp, situatia politica din Franta fusese complicata de William, duce de Normandia, care cucerise Anglia in 1066. Ducii Normandiei au continuat sa aduca omagii regilor Frantei in schimbul regiunilor franceze, insa faptul ca detineau un regat separat ii facea posibili adversari. Ducii au devenit si mai puternici cand aliantele matrimoniale au creat un "imperiu Angevin", in care Henric al II-lea a devenit rege al Angliei, si stapan peste Normandia, Anjou, Aquitania si regiunile care insumau mai mult de jumatate din teritoriul Frantei.

Realistul ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 1091
Materia: Istorie

Politica externa a Frantei de la intemeiere pana in zilele noastre

Pe parcursul acestei revoluţii puterea a trecut în miinile Iacobinilor, apoi a Thermidorianilor şi în rezultat după lovitura de stat de la 18 brumar la putere vine Napoleon Bonapart. Stabilind dictatura militară Napoleon a proclamat Franţa Imperiu şi a dus foarte multe războaie, formând împrejurul Franţei un şir de state cârmuite de rudele imperatorului şi dependente de Franţa. Dar după înfrângerea de la Borodino in Rusia, Napoleon a format o armata noua fără experienţă, care nu a putut rezista la atacurile ţărilor coalite împotriva lui Napoleon. Înfrânt el era dus pe insula Elba.

Alte referate despre: politica externa a frantei de la intemeiere pana in zilele noastre, politica externa a frantei, politica externa a frantei in perioada postbelica

Razboiul de 100 ani

A doua parte a razboiului de 100 de ani
Richard al II – lea (1377 – 1399)
Regele-copil , al carui curaj dovedit in piata targului din
Smithield l-au admirat nobilii , orasenii , taranii,devenise
un adolescent care manifesta dorinta , pretentii ,ambitii
nejustificate si sfarsi prin moartea in inchisao,dispretuit
si uitat de papor .

Alte referate despre: razboiul de 100 ani, razboiul de 100 ani referat, razboiul de 100 ani-paralela franta si imp romano-german

Invadarea Frantei in al doilea razboi mondial

La 7 martie 1936, Germania, violand nu numai Tratatul de la Versailles, ci si acordurile de la Locarno, reocupa zona renana demilitarizata. In fata actiunii unilaterale a Germaniei ar fi trebuit sa se decreteze mobilizarea, sa se lanseze un ultimatum si, la nevoie, sa se recurga la forta. Atat Franta, cat si Marea Britanie trec prin dificultati, insa raman democratii. In Franta, in 1934, dupa diverse rebeliuni provocate de extrema dreapta, partidele de stanga se unesc intr-un Front Popular, care castiga alegerile din 1936.

Alte referate despre: caracteristica generala a frantei dupa al doilea razboi mondial, participarea frantei la al doilea razboi mondial, situatia frantei dupa al doilea razboi mondial

Napoleon Bonaparte, imparatul Frantei

Născut în anul 1769 pe insula Corsica, o regiue renumită pentru sărăcia şi condiţiile de existenţă precare, Napoleon Bonaparte, al doilea fiu al unei proeminente familii, avea să devină împăratul Franţei şi cel mai mare soldat al erei modene. La vârsta de 10 ani este trimis în Franţa la Brienne, pentru a urma şcoala militară de aici. În anul 1784 devine cadet al şcolii militare din Paris. Un an mai târziu, devine ofiţer de artilerie, în serviciul regelui. Imediat după aceea pleacă şi în următorii patru ani, la fel ca şi majoritatea ofiţerilor, pe timp de pace, petrece mai mult timp departe de barăci, decât în apropierea lor.

Alte referate despre: napoleon bonaparte imparatul frantei, napoleon bonaparte imparatul frantei in franceza, napoleon bonaparte imparat al frantei

Industria Frantei

Agricultura antreneaza 7% din populatia activa desi are o contributie redusa in PNB (3,3%), Franta situandu-se pe locul intai in Europa si cinci in lume la productia de cereale.Ca valoare a exporturilor agricole, Franta ocupa locurile doi-trei pe glob. Viticultura este si ea larg reprezentata (locul al doilea pe glob la productia de struguri si de vinuri). Cea mai mare cantitate de vin se produce in zona Languedoc, dar majoritatea vinurilor de calitate sunt originare din zona Bordeaux, din Cote d’Or de langa Dijon si din Champagne. Cresterea animalelor asigura 53% din valoarea porductiei agricole. Se cresc bovine, porcine si ovine.

Alte referate despre: industria frantei, referat industria frantei, industria frantei referat

Franta

Situata in Europa Occidentala, Franta are o suprafata de 547.026 km, respectiv 551.602 km inluzand si insula Corsica si o populatie de58.400.000 de locuitori.

Alte referate despre: franta, despre franta, franta referat

Henric IV al Frantei

Neliniştit de creşterea popularităţii liderului Ligii Catolice, Henric de Guise, el organizează asinarea acestuia (1588). Pentru a face faţă Ligii, Henric III l-a recunoscut pe Henric de Navarra ca moştenitor prezumitiv al coroanei Franţei care i-a urmat la tron dupa asasinarea sa de către un călugăr dominican (1572).

Alte referate despre: henric iv al frantei, henric al iii-lea al frantei, henric al iv al frantei

Regiunile economice si importanta lor

• Regiunile care suportă “presiunea” unei creşteri rapide sunt cele în care resursele cunosc o exploatare foarte intensă, în aceeaşi manieră ca şi infrastructurile (reţele de transport, locuinţe), in acelaşi timp cererea de forţa de muncă este excesivă. Cu toate că situaţia ocupării, veniturilor sau impozitelor este favorabilă apare o disfuncţionalitate socială, care se traduce prin lungimea excesivă a traseului locuinţa - loc de munca, poluare sonoră etc. În aceste regiuni creşterea economică antrenează randamente descrescătoare şi, in final, costurile marginale devin superioare avantajelor marginale.

Alte referate despre: regiunile economice si importanta lor, regiunile economice si importanta lor in europa, referat la regiunile economice si importanta lor

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est

Referat despre Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Piemont si regiunea de Nord Est
Am ales aceste 2 regiuni cu potenţial turistic diferit, dorind să scot în evidenţă trăsăturile prin care se diferenţiază potenţial turistic şi activităţile turistice legate de acesta, fluxul turistic, infrastructura turistică cât mai ales oportunităţile şi constrângerile de dezvoltare dintre cele 2 regiuni prin care turismul poate fi şi pe viitor o ramură economică prin care economia regională se poate baza. De asemenea, faţă de alte ramuri dominate din economie, turismul se poate dezvolta şi prin exploatarea resurselor de mici dimensiuni, dispersate, fiind din acest punct de vedere, o componenţă importantă a economiilor locale.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea centru, analiza comparativa a activitatilor turistice din retezat, analiza comparativa a activitatilor turistice

Regiunea de dezvoltare Sud Muntenia

Clima luata in ansamblu, este temperat continentala moderata.Temperatura medie anuala scade usor de la sud spre nord, in functie de altitudine. In partea de sud a regiunii, regimul climateric este omogen, ca urmare a uniformitatii reliefului de campie, caracterizat prin veri foarte calde si ierni relativ reci.

Precipitatiile atmosferice cresc cu altitudinea, de la 500-600 mm in zona de campie, la 600-800 mm in tinuturile deluroase, ajungand in muntii inalti la peste 1000 mm precipitatii pe an.Reteaua hidrografica este dominata de fluviul Dunarea in care se varsa si celelalte pricipale cursuri de apa ce strabat teritoriul regiunii (Olt, Ialomita, Arges, Dambovita, Prahova). Ea este completata de a serie de lacuri naturale (Iezerul Mostistei - in judetul Calarasi, Amara - in judetul Ialomita, Suhaia -in judetul Teleorman) si antropice cu folosinta complexa (Vidraru- in judetul Arges, Vacaresti si Pecineagu - in judetul Dambovita).

Alte referate despre: regiunea de dezvoltare sud muntenia, regiunea de dezvoltare sud est, regiunea de dezvoltare sud vest oltenia

Regiuni agricole

Regiunea agricola subpolara ocupa cele mai mici suprafete. Predomina vanatoarea si pescuitul de subzistenta, cresterea animalelor (renii) in regim nomad, pe baza pasunilor naturale, si cultura restransa a unor plante rezistente la frig: orz, ovaz, secara si cartofi.

Alte referate despre: regiuni agricole, regiuni agricole pe glob, regiunea agricola mediteraneana

Starea mediului in Romania - Raport privind starea factorilor de mediu la nivelul Regiunii Vest in anul 2006

Este considerată o regiune „câştigătoare”, cu rezultate economice superioare mediei naţionale, situându-se adesea pe locul doi după capitală;- a beneficiat, de-a lungul timpului, de posibilitatea existenţei şi dezvoltării unei diversităţi culturale, ce a generat apariţia unui puternic sentiment de identitate;a beneficiat de „efectul frontieră”, susţinut de o cooperare transfrontalieră foarte dinamică.

Alte referate despre: raport privind starea mediului in romania in anul 2009, raport privind starea mediului in romania, raportul privind starea factorilor de mediu

Algeria

Algeria are patru mari regiuni, ce se extind de le est la vest in zone paralele. In nord, de-a lungul coastei mediterane si cam 80 pana la 190 km in interiorul tarii este Tell. Aceasta regiune are câmpii coastale mici si înguste având in spate o porţiune din munţii Atlas. Văile numeroase din aceasta regiune constituie cea mai mare parte din pamantul arabil al Algeriei.

Alte referate despre: algeria referat, algeria, referat algeria

Profilul industrial al regiunii vestice - lucrare de master

Regiunea de Dezvoltare Vest, numita si Regiunea Vest pe scurt, este una din cele opt regiuni de dezvoltare din Romania. Ea a fost constituita la data de 28 octombrie 1998 prin asocierea judetelor Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis. Istoric vorbind, regiunea cuprinde provincia Banatului (respectiv judetele Arad - teritoriul de la sud de Mures -, Timis si Caras-Severin), provincie istorica romaneasca cu o dezvoltare economica timpurie si mai puternica in comparatie cu alte provincii din tara.

Alte referate despre: lucrare practica master contabilitate conform directivelor europene, profilul industrial al orasului los angeles, zona industriala sua regiunea cetral-atlantica

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Sud Romania si regiunea Midi Pirinei Franta

Aceasta apropiere de capitală conferă o dezvoltare economică mai importantă faţă de celelate regiuni ale ţării, în ceea ce priveşte PIB pe cap de locuitor, numărul locurilor de muncă, activitatea economică mult mai intensă. Aceste elemente nu sunt singurii factori care determină o concentrare a populaţiei în această Regiune de Sud a României, ci şi datorită faptului ca reprezintă principala zonă turistică a ţării, determinată de axa turistică Valea Prahovei, printre principalele zone turistice din ţară după zonele turistică a litoralului-Delta Dunării şi Bucovina-Maramureş.

Alte referate despre: analiza comparativa a activitatilor turistice din, analiza de piata activitati turistice, analiza comparativa si potentialul turistic al maramuresului

Dezvoltarea turismului religios in regiunea dintre Valea Sucevei si Valea Trotusului

Capitolul II
Analiza potentialului turistic a regiunii dintre valea Sucevei şi valea Trotusului
Potenţialul turistic este o componentă şi un concept de bază al pieţei turistice, exprimat de ansamblul atracţiilor naturale sau antropice, care pot determina vizitarea anumitor zone de către turişti, precum şi capacitatea bazei tehnico – materiale şi infrastructurii de a satisface, în anumite condiţii, cererea acestora.

Alte referate despre: dezvoltarea turismului religios in romania power point, power point dezvoltarea turismului religios in romania, dezvoltarea turismului religios

Analiza comparativa a activitatilor turistice din regiunea Centru - Franta si regiunea Centru - Romania

Castele sunt în toata Franţa, dar nicăieri nu sunt mai multe decât pe Valea Loirei. Acesta se datorează faptului că în Evul Mediu, aici existau deja cele mai prospere oraşe, graţie comerţului pe râul Loire, oraşe protejate de fortăreţe solide. Mai mult, fertilitatea regiunii i-a atras denumirea de „grădina Franţei“, denumire care s-a schimbat mai târziu în „grădina regilor“, datorită preferinţei regilor Franţei din perioada Renaşterii pentru această regiune.

Alte referate despre: analiza comparativa websiteuri agentii turistic, analiza comparativa a ofertelor turistice dintre romania si bulgaria, naliza comparativa a activitatilor turistice din
Referate afisate : 18
Medie note: 8.09 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles