Regnul mycota

Regnul Monera

Regnul Monera (Procariota) include organismele procariote: bacteriile si cianobacteriile (alge albastre-verzi). Caracteristic pentru aceste organisme este organizarea simpla si primitiva a corpului. Celulele procariotelor sunt lipsite de nucleu bine-definit. Datorita dimensiunilor foarte mici ele nu pot fi vazute cu ochiul liber, motiv pentru care sunt incluse in grupa microorganismelor. Regnul Monera cuprinde 2 grupe principale de organisme: alge albastre-verzi(cianobacterii) si bacteriile (archebacteriile si eubacteriile). Aceste organisme au fost grupate impreuna, deoarece ele sunt organisme procariote. Ele nu au nucleu individualizat, insa in centrul celulei poate fi intalnit un cromozom lung si circular, compus dintr-o fasie lunga de ADN, insa fara proteine.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 280kb
Downloads: 655
Materia: Biologie

Regnul Protista-eurcariotele

Euglena verde traieste in apele dulci statatoare (balti si lacuri). Este formata dintr-o singura celula, cu aspect fusiform, dar poate sa-si schimbe permanent forma. La exterior prezinta o membrana citoplasmatica, iar in interior citoplasma. In partea anterioara prezinta un flagel cu ajutorul caruia se deplaseaza in apa. La baza flagelului se afla o formatiune de culoare rosie, sensibila la lumina, numita stigma, cu rol in captarea luminii.

Alte referate despre: regnul protista eurcariotele, regnul protista-eurcariotele, regnul protista

Ciupercile Regnul Fungi

Oriunde în lume unde viaţa este posibilă, se găsesc ciuperci. Acestea trăiesc pe animale vii sau moarte, pe plante, în aer, pe sol şi în apă, foarte multe dintre acestea fiind însă atât de mici încât nu se pot observa cu ochiul liber. Din această cauză ciupercile se împart în ciuperci superioare (bureţii) şi ciuperci inferioare (mucegaiul, drojdia de bere). Pe lângă această împărţire, ciupercile se grupează în patru clase:

Alte referate despre: ciuperci regnul fungi, ciupercile regnul fungi, licheni si ciuperci regnul fungi

Regnul Spongiaria - spongieri

Ordinul Triaxonia
Cuprinde forme de spongieri silicioşi, cu spiculi formţi din trei axe transparente, legateprin lungi baghete silicioase. Sunt aşa-numiţii "spongieri de sticlă". Calyx nicaensis- Spomgier silicios în formă de cupă, fixat printr-un peduncul scurt. Trăieşte în Oc. Pacific. Hyalonema sieboldi- 30-40 cm. Spongier silicios, în formă de cupă, fixat printr-un mănunchi de fibre silicioase, dispuse în formă de coadă de cal. Se înâlneşte în Oc. Pacific, în apropierea Japoniei.Euplectella aspergillum (coşuleţul Venerei)- 40-50 cm. Spongier silicios în formă de tub, fixat de fundul mării prin fibre scurte de silice. Are schelet silicios, format din fibre lungi şi spiculi foarte fini, împletiţi într-o reţea.

Alte referate despre: curiozitati biologie regnul animal spongieri, regnul spongieri, regnul fungi

Regnul Cnidaria - Celenterate

Tot pe faţa subumbrelară, de pe marginea umbrelei, se observă o resfrângere a ectodermului, de forma unei membrane (velum sau craspedon) care se prelungeşte ca o perdea circulră spre manubriu, închizând un spaţiu, cu rol în deplasare. Prin transparenţa corpului se vede cavitatea gastrică sub forma unui sistem gastrovascular. Meduza acraspedă (fără văl) se aseamănă ca înfăţişare generală cu meduza craspedotă dar prezintă unele deosebiri, ca: umbrela de formă discoidală sau cubicăşi zgârcioasă, manubriul cu patru muchii, iar orificiul buco-anal este pătrat. Nuare velum (acraspedă) iar pe marginea umbrelei prezintă numeroşi lobi şi tentacule, care variază ca număr de la gen la gen. Se cunosc peste 9000 de specii de cnidari. După tipul de ppolip şi de meduză, Phylum Cnidaria se împarte în trei clase.

Alte referate despre: regnul animalia celenterate, regnul animal celenterate, regnul animal-celenterate

Regnul Fungi ciuperci

Hranire
Deoarece ciupercile nu au clorofilă în componenţa lor, ele nu îşi pot produce propria hrană. Din această cauză ele se hrănesc cu ceea ce se numeşte hrană organică, adică hrană ce a fost preparată în prealabil de o plantă sau un animal viu. Ciupercile folosesc enzime pentru a transforma hrana într-un lichid. Nutrienţii lichizi sunt apoi absorbiţi în ciupercă şi folosiţi pentru a furniza energie. Cipercile saprofite sunt cele care trăiesc pe plante şi animale moarte. Ciupercile parazite sunt cele care se hranesc folosind plante sau animale vii, ca Plasmopara viticola, care atacă via.

Alte referate despre: regnul fungi ciuperci, regnul fungi ciupercile, regnul fungi ciuperci referat

Protozoare - regnul Protista

Protozoare - regnul Protista
Protozoarele aparţin regnului Protista, care include şi algele unicelulare. Protozoarele sunt un subregn, constând din şapte încrengături : - încrengătura Sarcomastigophora include amibele şi flagelatele. Există aproximativ 18.500 de specii. Printre specii se numără : Euglena.
- încrengătura Ciliophora constă din ciliate. Există circa 7.200 de specii. Printre specii se numără : Didinium.
- încrengăturile Apicomplexa, Labyrinthomorpha, Microspora, Myxospora şi Ascetospora formează împreună protozoarele parazite. Există aproximativ 5.600 de specii. Printre specii se numără : Plasmodiul.
Protozoarele prosperă în număr imens şi sunt o parte esenţială a reţelelor de hrană şi a ciclurilor de descompunere ale lumii – dar, pentru că sunt atât de mici, abia dacă ne dăm seama de existenţa lor.
Protozoare - regnul Protista

Alte referate despre: regnul protista protozoare, regnul protista protozoarele, regnul protista increngatura protozoare

Sistemul actual de clasificare a lumii vii

REGNUL MONERA ( PROCARIOTE )
Increngatura bacteriiLOR ( BACTERYOPHYTA )
-Arhebacterii Ex: metalogene, halofile
-Eubacterii Ex: fermentative, fixatoare, de putrefactie, chimiosintetizante, fotogene, cromogene, patogene;

Increngatura ALGELOR ALBASTRE-VERZI ( CYANOPHYTA )
-reprezentantul tipic al algelor albastre-verzi este cleiul-pamantului (Nostoc commune);
REGNUL PROTOCTISTA ( PROTISTA)
Increngatura FLAGELATE ( EUGLENOPHYTA )
-reprezentantul tipic al flagelatelor este euglena verde ( Euglena viridis );
Grupul ZOOMASTIGINE ( Zooflagelate) Ex: Tripanosoma, Giardia, Codonosiga, Proterospongia, Tricomonas;

Increngatura ALGELOR VERZI ( CHLOROPHYTA)
-unicelulare Ex: Calamydomonas, Pleurococcus vulgaris(verdeata zidurilor), Volvox;
-pluricelulare Ex: Spyrogyra(matasea broastei), Cladophora(lana broastei), Ulva lactuca(salata de mare);
Increngatura ALGELOR BRUNE ( PHAEOPHYTA )
-alge pluricelulare ...

Alte referate despre: sistemul actual de clasificare a lumii vii, principiile de clasificare a lumii vii, principii moderne de clasificare a lumii vii

Protozoare, amfibieni

În rest, flagelatele nu prezintă nici un caracter care să fie comun întregii clase. La peridinee forma exterioară este caracterizată adesea prin excrescenţe lungi sau printr-un fel de aripi foliare, care servesc pentru plutirea în apă. Aceste formaţii sunt parţial ale carapacei, adesea foarte frumoase, formată, ca şi pereţii celulari ai plantelor superioare, din celuloză.

Alte referate despre: referat despre sol bacterii protozoare amfibieni si degradarea solului, protozoare amfibieni clopotel ro, protozoare

Pinguinul - diferite specii

Unul dintre cele mai mari pericole pentru pinguini este reprezentat de leopardul de mare, care mananca orice rasa de pinguini, dar mai ales Pinguinul Adelie. Leopardul de mare sta in asteptare in apa, ascunzandu-se sub o terasa de gheata, care iese deasupra marii. Cand Pinguinii Adelie se aduna pe terasa, in drumul lor de cautare a hranei si cei din fata incep sa sara in apa, leopardul de mae tasneste imediat de unde se ascunsese si insfaca de partea de jos unul dintre pinguini.

Alte referate despre: diferite specii de pinguini, stres oxidativ la diferite speci de animale, diferite specii de broaste

Circulatia si schimbul de gaze

In cazul inimii tricamerale de la amfibieni, singurul ventricul pompeaza sangele din artera bifurcata in circuitul pulmonar, care ajunge la plamani si piele, si apoi se intoarce in atriul stang si circuitul sistemic, care transporta sange la restul corpului, se intoarce in atriul drept.

Alte referate despre: schimbul de gaze, schimbul de gaze de la nivelul plamanilor, schimbul de gaze la om

Polizaharide

Celuloza - [ C6 H10 O5 ] n
- se prezinta sub forma de macromolecule filiforme
- 6 n CO2 + 5 n H20 → [ C6 H10 O5 ] n + 6 n O2
- in stare pura, celuloza se obtine din fibrele de bumbac
- celuloza este o substanta alba, cu structura macromoleculara fibroasa, fara gust si fara miros, insolubila in apa, in acizi minerali diluati, cat si in dizolvanti organici
- studiul de esterificare a dus la concluzia ca in fiecare grupa C6 H10 O5 sunt continute trei grupe hidroxili, pe aceasta baza, formula moleculara a celulozei se poate scrie astfel:

Alte referate despre: polizaharide, polizaharidele, polizaharide referat

Grasimi

Despre grasimi
Grasimile sunt substante organice produse atat in regnul animal il stocheaza in tesutul subcutan, in epiploon sau in jurul oranelor interne iar plantele il acumuleaza in jurul elementelor  reproducatoare.Din cele mai vechi timpuri grasimile si-au gasit diferite intrebuintari in alimentatie, medicina, industrie.
 
Grasimi. Sinteza naturala a grasimilor
In plante, grasimea ia nastere prin transformarea glucidelor, sub influenta enzimelor. S-a constatat ca prin maturizare, plantele saracesc in amidon si zaharuri, imbogatindu-si continutul in ulei.
Glucidele sunt sintetizate prim asimilatie clorofiliana in frunze, dupa urmatorul mecanism:CO2+H2O ŕ O2+HCHO

Alte referate despre: grasimi, rolul grasimilor in organism, grasimi vegetale

Analiza tendintelor inregistrate pe piata imobiliara a municipiului Cluj Napoca si a preocuparilor legate de constructiile ecologice

Se ajunge la un moment de criza, daca cumparatorii ajung sa nu-si mai permita pretul cerut, astfel valoarea proprietatilor scade dramatic, avand efecte negative atat asupra sistemului bancar, care a sustinut financiar piata imobiliara, cat si asupra debitorilor, care isi vad alterata valoarea reala a proprietatilor.O strategie guvernamentala coerenta este eficienta in domeniul imobiliarelor si necesita eforturi mari, dar ar ar actiona pozitiv asupra ofertei si ar putea da un echilibru pietei imobiliare.

Alte referate despre: analiza pietei serviciilor de entertenmeint din municipiul cluj-napoca, analiza pietei serviciilor de enterteimant din municipiul cluj-napoca, managementul municipiului cluj-napoca

Baze moleculare ale biopotentialului de actiune

Acest tip de canal prezinta 2 porti, una spre exterior(poarta de activare) si una spre interior(de inactivare). In starea de repaus canalul este inchis, poarta de activare impiedicand ionii din exterior sa patrunda in celula. Activarea se realizeaza in etapa de depolarizare, in momentul in care membrana atinge un voltaj cuprins de obicei intre -70mV si -50mV.

Alte referate despre: bazele moleculare ale ereditatii, bazele moleculare ale eriditatii, bazele moleculare ale eriditatii gene si cromozomii

Algele si procesul de eutrofizare

Culorile pe care le etaleaza lumea algelor si care devin schimbatoare, urmand jocul luminilor care poposesc la suprafata lor, se datoreaza unui numeros set de pigmenti, printre care cei mai cunoscuti sunt ficobilinele, clorofilele, xantofilele si carotenoizii. Majoritatea algelor traiesc in apele Terrei si au o importanta imensa pentru intreaga umanitate si, in general, pentru biosfera. Asa se explica interesul care li se acorda din ce in ce mai mullt, odata cu dezvoltarea stiintelor biologice si odata cu cunoasterea potentialului lor de a fabrica in cantitati enorme, substante organice. Datorita mai ales acestor plante, oceanul este o gigantica uzina chimica de produs alimente si oxigen.

Alte referate despre: alge si procesul de eutrofizare, procesul de eutrofizare, procesul de eutrofizare a apei

Siliciul

Siliciul
Siliciul super –pur asa cum este cerut in indusctria semiconducorilorse obtine sin siliciul pur prin metoda topirii zonale.Prin acest procedeu impuritatile se aduna intr-o extremitate a vergelei de siliciu supusa tratamentului , margine care se indeparteaza.

Alte referate despre: siliciul, tabla silicioasa, silicatii
Referate afisate : 17
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles