Regulament de ordine interioara a instantelor judecatoresti

Regulament de ordine interioara al instantelor judecatoresti

(5) Departamentul economico-financiar si administrativ din cadrul curtilor de apel si al tribunalelor asigura activitatea economica, financiara si administrativa a instantelor la care functioneaza. Pentru tribunalele specializate si judecatorii aceasta activitate este asigurata de departamentul economico-financiar si administrativ de la tribunalul in a carui circumscriptie functioneaza.
(6) Curtile de apel au si un compartiment de documentare si un compartiment de informatica juridica, structuri ce pot fi infiintate si la nivelul tribunalelor, tribunalelor specializate si al judecatoriilor.
(7) Instantele militare au in structura si un compartiment de documente clasificate.

Art. 38 - (1) Grefa, registratura si arhiva efectueaza operatiuni privind primirea, inregistrarea si expedierea corespondentei, indosarierea actelor, pastrarea registrelor, precum si alte lucrari cu caracter auxiliar, necesare bunei desfasurari a activitatii instantelor.
(2) Personalul este repartizat pe sectii ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 45kb
Downloads: 104
Materia: Administratie

Instanta de judecata

Curtile de apel sunt instante cu personalitate juridica, ce functioneaza într-o circumscriptie, cuprinzând mai multe tribunale si tribunale specializate. În prezent functioneaza 15 curti de apel, ce includ în circumscriptia lor între doua si sase tribunale. Curtile de apel sunt si ele subdivizate în sectii specializate, precum: civila, penala, comerciala, minori si familie, contencios administrativ si fiscal, conflicte de munca si asigurari sociale, maritine, fluviale, si alte materii. Înalta Curte de Casatie si Justitie este singura instanta suprema din România, cu personalitate juridica, ce functioneaza potrivit regulilor din Legea de organizare judiciara, care prevede faptul ca aceasta este organizata în urmatoarele sectii: sectia civila si de proprietate intelectuala, sectia penala, sectia comerciala, sectia de contencios administrativ si fiscal. Înalta Curte se condusa administrativ de catre un presedinte, un vicepresedinte, patru presedinti de sectii si judecatori.

Alte referate despre: instanta de judecata, circuitul dosarelor in instantele de judecata, instantele de judecata

Judecata in prima instanta

Procurorul este liber sa prezinte concluziile pe care le considera intemeiate, potrivit legii, tinand seama de probele administrate.
Cererile si concluziile procurorului trebuie sa fie motivate.

Alte referate despre: judecata in prima instanta, judecata in prima instanta in procesul penal, desfasurarea judecatii in prima instanta

Cererea de chemare in judecata

1. Arătarea instanţei căreia cererea i-a fost adresată. Această menţiune prezintă interes sub două aspecte: a) potrivit art. 109 C. proc. civ., cererea celui care pretinde un drept trebuie făcută “înaintea instanţei competente”. Or, numai prin indicarea instanţei poate fi verificată competenţa acesteia. Pe de altă parte, numai o instanţă competentă se poate considera valabil învestită prin sesizarea ei; b) în toate cazurile de competenţă terotorială alternativă sau facultativă, reclamantul numai poate reveni asupra alegerii instantei, iar alegerea instanţei se face tocmai prin indicarea acesteia.

Alte referate despre: cerere de chemare in judecata, cererea de chemare in judecata, cererea de chemare in judecata referat

Judecatoria - caiet de practica

Obiectivele didactice sunt legate de :
- cunoaşterea realităţilor din cadrul instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor;
- dezvoltarea unor abilităti practice necesare profesiilor din sfera magistraturii;
- fixarea cunoştinţelor de specialitate(drept civil,drept penal şi a procedurilor civilă şi penală).

Alte referate despre: judecatorie caiet de practica, judecatoria caiet de practica, judecatoria-caiet de practica

Competenta materiala a instantelor judecatoresti

Totuşi, codurile moderne , deşi acordă aceeaşi importanţă majoră problemelor de competenţă, încep printr-o prezentare generală a principiilor de bază ale procedurii judiciare. Este tendinţa tuturor codurilor moderne, tendinţă care a început odată cu adoptarea Codului civil german de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Alte referate despre: competenta materiala a instantelor judecatoresti, competenta materiala a instantelor judecatoresti 5x puncte, competenta materiala a instantelor judecatoresti tabel

Puterea unei matrici patrate de ordin 2

Cel care obţine în mod fraudulos criptotextul An+1, trebuie să-l ghicească pe A (ştiindu-l doar pe An+1) , ca să ajungă la textul iniţial . Aceasta este extrem de improbabil fiindcă nu deţine cheia (Xn+1, XnD).Pentru cel care deţine cheia este foarte simplu să-l obţină pe A din (R III.4) :A=(Xn+1)-1(An+1+XnD I)

Alte referate despre: ridicarea la putere a matricelor patratice de ordinul 2, determinantul unei matrice patratice de ordinul 2, matrici patrate de ordin 2

Ordinul Chiroptera - liliecii

Ordinul Chiroptera - liliecii - Cuprinde mamifere anteriene cunoscute sub numele de lilieci. Sunt excelente zburatoare datorita patagiului bine dezvoltet, sustinut de carpiene si de falangele degetelor de la membrele anterioare si care se intend pana la coada. Degetul I este liber si este prevazut cu o ghiara. Tot ca o adaptare la viata de zbor au oasele usoare si subtiri, iar cutia craniana este compacta, cusca toracica este rigida, iar sternul prezinta carena care sustine muschii pectorali.

Liliecii au auzul foarte bine dezvoltat, ceea ce ii ajuta foarte mult la orientare si evitarea obstacolelor in timpul zborului de noapte. Sunt animale crepusculare si nocturne si cu vederea redusa. Au o hrana variata, formata din insecte; unele sunt hematofage, frugivore, carnivore care vaneaza pasari si lilieci mai mici, iar altele ihtiofage.

Alte referate despre: ordinul chiroptera, dictionarul este un univers in ordine alfabetica, ordin de plata

Legile organice si legile ordinare

In R.M se adopta cu votul majoritatii deputatilor prezenti si aceasta categorie de lege nu trebuie sa contravina dispozitiilor constitutionale si organice iar modificarea,completarea si abrogarea legilor ordinare sau ale unor dispozitii ale acestora se fac de regula prin legea ordinara conf procedurii stabilite in acest sens.

Alte referate despre: legi organice si legi ordinare, legi organice si legi ordinare-referat, legile organice si legile ordinare

Ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale

Dupa cum putem afla inca din prefata cartii, Huntington doreste ca lucrarea sa sa fie perceputa nu ca o opera de stiinta sociala, ci ca o interpretare a evolutiei politice globale, de dupa sfarsitul Razboiului Rece, o paradigma pentru o viziune a politicii globale, accesibila si folositoare atat savantilor, cat si politologilor.

Alte referate despre: ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale, ciocnirea civilizatiilor si refacerea ordinii mondiale referat, ciocnirea civilizatiilor si reformarea ordinii mondiale

Puterea unei matrici de ordin 2

Folosind relaţia (R I.3) putem calcula An+1 ; din ea rezultă:


An+1=xnA+ynI= n≥1 (R I.5)
unde p,q sunt rădăcinile distincte ale ecuaţiei .

Alte referate despre: puterea unei matrici de ordin 3, matricea de ordin 3 la puterea -1, matrici de ordin 3 ridicarea la putere

Competenta penala a instantelor judecatoresti

Competenta materiala a instantelor de judecata este modalitatea cu ajutorul careia se determina competenta instantelor in functie de obiectul cauzelor penale ce urmeaza a fi solutionate.
Se face o delimitare, pe linie verticala,a competentei prin repartizarea cauzelor penale intre instante de grade diferite.
Incalcarea dispozitiilor legale privind competenta materiala se sanctioneaza cu nulitate absoluta.
Competenta teritoriala a instantelor de judecata este criteriul in baza caruia se distribuie cauzele penale intre instante de acelasi grad,impartirea cauzelor facindu-se pe linie orizontala.
In fiecare judet functioneaza cite un tribunal cu sediul in localitatea de resedinta a judetului. In Bucuresti functioneaza un tribunal. In circumscriptia fiecarui tribunal sunt cuprinse toate judecatoriile din judet sau din Municipiul Bucuresti.
Curtile de Apel isi exercita competenta intr-o ...

Alte referate despre: competenta penala a instantelor judecatoresti, competenta generala a instantelor judecatoresti, competenta teritoriala a instantelor judecatoresti

Instantele comunicarii narative - Ion

In prima parte a romanului, personajul actioneaza ca un erou
stendhalian, concepand un plan al seductiei pe care il urmareste cu
perseverenta si cu incrancenare. Concepe asadar o strategie prin care
urmareste sa o seduca pe Ana, fiica unui taran instarit Vasile Baciu.
Isi inabuse pentru o vreme, sentimentele pentru Florica si joaca in
fata Anei rolul cuceritului, dorind cu ardoare pamanturile lui Vasile
Baciu. Tatal sau, Alexandru Glanetasu, fusese un om instarit, dar
nepriceperea si lenea l-au facut sa isi piarda averea. Flacaul nu vrea
sa urmeze calea tatalui sau si de aceea sufera din pricina
pamanturilor instrainate: "Locul nostru sacru!". Visul sau era sa aiba
"cat mai mult pamant".

Alte referate despre: instantele comunicarii narative ion, www referat ro referate instantele comunicarii narative ion ab2b1 htlm, instantele comunicarii narative ion creanga amintiri din copilarie

Raspunsul unui sistem de ordin

Programul MATLAB:
zeta1=input('zeta1=');
zeta2=input('zeta2=');
omega=1;
omg=omega*omega;
n1=[omg];
d1=[1 2*zeta1*omega omg];
n2=[omg];

Alte referate despre: raspunsul unui sistem de ordin 2, raspunsul sistemelor de ordinul 2, biletul la ordin

Apele Interioare

d) apele porturilor si ale radelor, pina la limita interioara a marii teritoriale;
e) fluviile (estuarele) si locurile care servesc drept cale de acces intr-un port maritim.

Alte referate despre: transporturile pe ape interioare si maritime, apele interioare ale romaniei, biomuul apelor interioare

Sistemul de calitate pentru instante

Se ofera in continuare o descriere a motivelor implementarii, punctele de plecare, elementele sistemului RechspraaQ, precum si o scurta prezentare a sprijinului oferit instantelor de Consiliul Magistraturii la punerea in aplicare a acestui sistem.

Alte referate despre: managementul calitatii, managementul calitatii referat, calitati personale
Referate afisate : 16
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles