Reguli de comportament la magazin

Reguli de comportament

In astfel de conditii , mai merita sa ne preocupam de bunele maniere ? N-ar fi mai bine sa ne intrebam daca ele nu au devenit cumva inutile ? Raspunsul e unul singur : buna crestere nu este si nu va deveni niciodata inutila , pentru ca il va face pe om sa se respecte in primul rind pe sine.

Am incetat oare sa avem idealuri , sa gindim , sa ne cultivam , sa ne temem , sa ne rugam ? Avem oare dreptul sa consideram traditiile perimate sau depasite ? Fara indoiala ca nu. Caci nimic nou nu e sub soare. Iata un vechi adevar ce nu poate fi negat.

In toate timpurile a existat tendinta oamenilor de a se opune legilor impuse de politete , deoarece la prima vedere par restrictive si si inutile. Ele sunt parca inventate sa ingradeasca libertatea individului. Dar dupa o scurta experienta
de viata fiecare om este nevoit sa accepte ca bunele maniere nu sunt deloc inutile ci ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 35kb
Downloads: 6074
Materia: Psihologie

Pshiologie sociala - comportament electoral

Dacă considerăm ca integrarea religioasă însemnă in primul rând participarea in mod regulat la slujbele religioase lucrurile nu s-au modificat in ultimul secol. Conform studiile efectuat 75% din cei declaraţi practicanţi regulaţi (cei care asistă la majoritatea slujbelor religioase) votează pentru partidele de dreapta, iar dintre cei consideraţi practicanţi iregulari (care asistă la mai puţin de jumătate din slujbelor religioase) se îndreaptă in proporţie de 54% spre aceleaşi partide.

Considerând că acest criteriu nu este destul de semnificativ pentru a arăta gradul de integrare religioasă, ţinând cont schimbările care au loc in ultimii ani, specialiştii au căutat alte modalităţi de stabilire a măsurii in care un individ poate considerat religios sau nu. In cadrul unei cercetări desfăşurate cu ocazia alegerilor prezidenţiale din 1988, s-a încercat stabilirea poziţiei subiecţilor faţă de patru chestiuni fundamentale ale religiei.

Intr-o ...

Alte referate despre: comportament electoral, comportamentul electoral, comportamente electorale

Motivatie si invatare

Organizarea si functionarea motivatiei umane poate fi caracterizata de
urmatoarele trasaturi diversitatea motivationala, conflictualitatea
motivationala, ierarhizarea motivatiei si variabilitatea
motivationala.

Alte referate despre: motivatie si invatare, motivatia de invatare, tipuri de motivatie pentru invatare la diferite varste

Finalitatile educatiei

In Legea invatamanului se prevede ca “invatamantul urmareste realizarea idealului educational, intemeiat pe traditii umaniste, pe valorile democratice sip e aspiratiile societatii romanesti si contribuie la pastrarea identitatii natinale.
Idealul educational este categoria de generalitate maximal ace surprinde tipul de personalitate, proiectul devenirii umane la un moment dat, inre-o societate data.

Alte referate despre: finalitatile educatiei, finalitatile educatiei timpurii, finalitatile educatiei referat

Sociologie - Anthony Giddens

Sociologia ne arata ca tot ceea ce se considera a fi natura,
inevitabil, bun sau adevarat, poate sa nu fie asa si ca "datele"
vietii noastre sunt puternic influentate de forte istorice si sociale.

Alte referate despre: sociologie anthony giddens, anthony giddens sociologie, anthony giddens sociologia

Tipuri de personalitate

Funcţia reflexivă (R) şi cea afectivă (A) – legate de procesul prin care luăm decizii.

Funcţia juducativă (J) şi cea perceptivă (P) – legate de preferinţa noastră pentru un stil de viaţă mai organizat, respectiv mai flexibil.

Alte referate despre: tipuri de personalitate, tipuri de personalitati, tipuri de personalitati manageriale

Specificul educatiei adultilor

Definirea educatiei azi se face in mai multe: "transformare a
constiintei psihologice a individului" (J. Piaget); "a finaliza si
promova schimbari in organizarea comportamentala a omului" (P. A.
Osterrieth); "a schimba sensul sensul experientei umane" (A. Quellet);
"modificarea valorii pozitive in comportarea rationala umana" (I.
Cerghit); "proces de asimilare si practicare a informatiilor,
valorilor si actiunilor specifice omului" (N. Vintanu) etc. In fapt,
educatia este constructia si reconstructia continua a unui model
interior de cunoastere, apreciere si actiune in raport cu lumea in
care traim. Ea este totodata un proces de umanizare prin care
indivizii dobindesc noi calitati umane cu ajutorul carora pot stabili
un echilibru relativ stabil cu mediul social, cultural, profesional,
natural etc.

Alte referate despre: specificul educatiei adultilor, strategii didactice specifice educatiei adultilor, specificul educatiei adultilor referat

Reguli de adresare in mediu universitar

Codul etic al universitatilor in general nu ingaduie comportamente insultatoare, respectiv actele de exprimare injurioasa,intimidanta, sau umilitoare,indreptate impotriva participantilor la activitatile din universitate,indiferent cine sunt acestia. Comportamentul insultator contravine eticii academice atat atunci cand intervine intre persoanele aflate in aceeasi pozitie cat si in pozitie ierarhica. Astfel de acte indreptate importiva studentilor constituie o forma de abuz de putere, repetarea unui astfel de comportament fata de aceeasi persoana sau grup putand fi interpretat ca o forma de hartuire. Fermitatea si severitatea nu sunt comportamente insultatoare decat daca ele devin deosebit de excesive si sunt dirijate sistematic si nedrept catre aceiasi oameni ,pana devin acte de persecutie.

Alte referate despre: reguli de adresare in mediu universitar, reguli de adresare in mediu, reguli de adresare

Comportament - Psihism - Comunicare

În acest sens se acceptã de cãtre diverşi specialişti ideea dupã care, capacitatea de a-şi formula şi transmite gândurile în termeni verbali, este definitorie pentru om. Mai mult decât orice deprindere ori abilitate, posibilitatea comunicãrii prin limbaj articulat reprezintã o trãsãturã universal şi specific umanã.

Alte referate despre: comportament psihism comunicare, comportamentul psihism comunicare, comportamentul si comunicarea asistentei medicale

Tulburarile de comportament alimentar

Indivizii cu bulimie nervoasa sunt de regula incomodati de problemele lor cu mancatul si incearca sa-si ascunde simptomele. Mancatul compulsiv survine de regula in secret sau cat mai inobservabil posibil. Un episod poate fi sau nu planificat dinainte, si este de regula (dar nu totdeauna) caracterizat prin consumare rapida. Mancatul compuisiv continua pana ce individul este inconfortabil sau dureros de satul.

Alte referate despre: tulburari de comportament alimentar, tulburari de comportament alimentar anorexie, tulburarile de comportament alimentar

Temporalitate si educatie

Timpul educativ este perioada în care subiecţii parcurg un program de formare (direct sau indirect, explicit sau implicit) la nivelul unor instanţe precum familia, şcoala, instituţiile culturale, biserica, armata etc. Chestionarea timpului, ca problematică, incumbă de la început o poziţionare pedagogică pentru că timpul este un analizator social, o perspectivă de racordare la existenţă, un factor de eficacitate pragmatică a propriilor acţiuni. Schimbările şi accelerările de ordin social vor reverbera într-un mod specific şi la nivelul temporalităţii şcolare.

Alte referate despre: timp si temporalitate in educatie, educatia, educatie civica

Regulator de turatie

Regulator de turatie:Trecerea motorului dintr-un mecanism, de la regimul de mers in gol la regimul de mers in sarcina, face ca turatia motorului sa scada si este necesara mentinerea constanta a vitezei acestuia.Regulator de turatie

Alte referate despre: regulator de turatie, regulatoare de turatie, regulator de turatie motor in 2 timpi

Functionarea magazinului

Problema amplasarii unui magazin nu se pune pentru un comerciant deja instalat intr-un loc care poate fi excelent sau mediocru, ci se pune comerciantului care vrea sa creeze o noua afacere fie prin cumpararea unui spatiu deja existent, fie prin constructia altuia.

Alte referate despre: functionarea magazinului, functionarea magazinelor, conditii functionare magazin alimentar

Reguli pentru parinti

21. Nu va deziceti nici o secunda de viitorul copil, nici macar la nivelul subconstientului. O astfel de atitudine va avea repercusiuni extrem de negative asupra acestuia atat in perioda sarcinii cat si dupa nastere.

Alte referate despre: reguli pentru parinti, reguli ale parintilor, 10 reguli pentru parinti

Sepii si caracatite - comportament

Miscarile bratelor sunt foarte complexe si se pot compara cu miscarile degetelor omului. Fiecare brat are de indeplinit sarcini generale si sarcini speciale: unele prind pietre si le duc la constructia adapostului, altele inhata prada ce a trecut prin apropiere, altele au rol de acuplare sau de introducere a elementelor sexuale in cavitatea branhiala a partenerului( brate heterocotile). Lobii prefrontali se pare ca sunt sediul principal al memoriei si a legaturilor reflex conditionate care se realizeaza la aceste animale foarte repede. Se si considera ca cefalopodele sunt nevertebratele cu cea mai superioara activitate nervoasa.

Alte referate despre: sepii si caracatite, referat despre sepie si caracatita, imagini sepii si caracatite

Magazinele Tesco si Kenvelo

Cu o oferta bogata de produse, de la pantaloni, fuste, bluze sau geci la incaltaminte si accesorii, Kenvelo se adreseaza in primul rand tinerilor, fete si baieti, cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, cat si copiilor, pentru care a creat linii speciale.

Alte referate despre: amenajarea interioara a unui magazin, amenajarea unui magazin, crearea unui magazin

Reguli de angajare - ROE conform DIU in actiunile militare

Regulile de angajare sunt menite (destinate) Forţelor armate şi privesc, în ultimă instanţă, reglementarea conduitei combatantului. Mai întâi, ele prevăd scopul şi limitele folosirii Forţei armate într-o misiune autorizată şi, în al doilea rând, ele sunt ghidul combatantului individual pe drumul misiunii să nu se rătăcească de funcţia şi rolul dat lui în cadrul misiunii.

Alte referate despre: mandate si reguli de angajare roe, mandate si reguli de angajare diu, roe reguli de angajare

Regulatoare de turatie

Oprirea motorului.Motoarele echipate cu regulatoare RSV pot fi oprite prin una din doua metode, in functie daca au sau nu parghie de comanda a opririi sau un mecanism de oprire. In figura 19-54 se ilustreaza un regulator RSV echipat cu sistem de oprire prin parghie de control.Pentru oprirea motorului acest levier modifica toate caile din diagrama in dreapta, care intervine asupra parghiei rotitoare care vine in cotact cu levierul ghid.

Alte referate despre: regulatorul de turatie, regulator de turatie centrifugal, regulator de turatii
Referate afisate : 18
Medie note: 8.31 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK