Religia musulmana referat

Dar-al-islam

2. Trebuie sa aiba frontiere comune cu tari musulmane Augustin Cline in articolul "Dar al-Harb vs. Dar al-Islam. Peace, War and Politics" vorbeste despre urmatorul fapt, si anume: ca sunt acele teritorii unde Islamul domina din punct de vedere religios. El afirma si faptul ca dar al-Harb inseamna teritoriul razboiului sau al haosului, referindu-se strict la teritoriile sau tarile care nu sunt islamice. Tot el continua spunand ca razboiul este o relatie fireasca dintre dar al-Harb si dar al-Islam, in sensul in care musulmanii asteapta sa aduca cuvantul lui Allah si voia lui la toata umanitatea, folosind forta daca este daca este absolut necesar ("by force if absolutely necessary" ).

Guvernele ce controleaza dar al-Harb, adica tarile ne-islamice, nu sunt "autorizate" in mod tehnic sa conduca, pentru faptul ca autoritatea lor nu provine de la Dumnezeu-Allah . In continuare aduce un lucru foarte interesant prin afirmatia sa: "... modern secular governments in the Middle East are not sufficiently ...

Nivel: Facultate
Dimensiune: 14kb
Downloads: 171
Materia: Religie

Mahomed si bazele teologice ale islamului

Aderarea la islamism se reduce la mărturia de credinţă., în arabă denumită shahadah, care spune că: ”Nu există altă divinitate decât Dumnezeul nostru- Allah iar Mahomed este Trimisul lui”. Toţi adepţii islamului vor fi într-adevăr de acord cu faptul că nu mai trebuie îndeplinită nici o altă cerinţă, pentru ca aproapelui lor să-i fie recunoscută apartenenţa la comunitatea musulmană. Cuvântul „ musulman” vine de la „muslimun” care înseamnă” a deveni musulman”, „ a se converti la islam” .

Alte referate despre: mahomed si islamul, rolul lui mahomed in islam, bazele islamului

Islam - credinta si ritual

Coranul este cartea sfântă a islamului, care adună la un loc „revelaţiile transmise lui Muhammad direct din cer” de către îngerul Gabriel. Henri Lammens, precum şi un număr mare de orientalişti occidentali moderni, în contradicţie cu atitudinea teologilor musulmani, pentru care Coranul e o carte revelată, consideră că aceastea „trebuie să fie considerată drept opera autentică şi personală a lui Muhammad” .

Alte referate despre: preview referat islam - credinta si ritual, islam - credinta si ritual, credinta islamica

Islamismul

Islamismul, ca şi creştinismul, este o religie cu caracter universalist; deşi geografia sa include toate continentele, islamul este înainte de toate o realitate asiatică, arabii fiind minoritari printre musulmani. Referitor la caracterul universalist al religiei, Coranul – care moderează forma mentis şi comportamentul tuturor musulmanilor – afirmă unitatea fundamentală a neamului omenesc: toţi oamenii au o natură identică creată de Dumnezeu (VII, 171). În acest sens, o tradiţie, hadit, spune că "toţi oamenii sunt egali, ca dinţii din pieptenele ţesătorului; nici o deosebire nu este între un alb şi un negru, între un arab şi un nearab, decât în măsura în care ei se tem de Dumnezeu ".

Alte referate despre: islamismul, islamismul referat, referat islamismul

Religia

Un vestit general al armatei germane, Erwin Rommel spunea: “un om este un geniu, un milion de oameni sunt o masa de prosti”.
Acum 450 de mii de ani s-a produs o schimbare. Cineva sau ceva a facut posibila aparitia omului. Singura diferenta dintre om si animal este ratiunea. Acest lucru ne face sa fim mai puternici de cat restul vietuiloarelor de pe Terra dar nu suficienti de destepti incat sa cunoastem raspunsurile la toate intrebarile. Aparitia omului este veriga lipsa din lantul stiintei care nimeni nu o poate descoperii.
Cu 450 de mii de ani in urma cand omul primitiv nu stia ce inseamna fenomen al naturii, a pus pe seama divinitatii toate lucrurile pe care nu si le putea explica din nevoia de a crede in ceva superior. Astfel a aparut prima religie Animismul. Oamenii au gasit cate un zeu pentru toate lucrurile care i-i inonjurau, deci prima religie a fost politeisa.
Omul, un animal rational, supus de sentimente de frica, de inferioritate a apelat la zei pentru ...

Alte referate despre: referat religie, referate religie, dimensiunea religioasa a existentei

Relatia omului religios cu Dumnezeu

Dialogul dintre om si Dumnezeu sublinia diferenţa dintre Creatorul a toate si statura insinifiantă a aceluia care a fost conceput ,,mai prejos de îngerii”(Psalmii lui David)

Alte referate despre: relatia omului religios cu dumnezeu, relatia omului religios cu dumnezeu 1x punct, eseu relatia omului religios cu dumnezeu

Trezirile religioase din America

Trezirile religioase din America - Ar fi mai exact însă a limita aplicarea termenului la istoria protestantismului modern, în special cel din Marea Britanie si din Statele Unite, tări în care asemenea miscări au înflorit cu o vigoare neobisnuită. Secta metodistă de exemplu a apărut dintr-o astfel de miscare în prima jumătate a secolului 18. Miscarea respectivă a numită ulterior Miscarea sau Trezirea Wesleyană.

Alte referate despre: religia in america, religii in america, cultele religioase din america de nord

Istoria religiilor

2 Repere axiologice in aparitia si constituirea istoriei religiilor.
Un prim reper valoric in aparitia si constituirea Istoriei religiilor ca stiinta este marcat de aportul lui Herodot-considerat parintele istoriei- care a adunat date importante privind religia egiptenilor, babilonienilor, persilor, geto-dacilor,etc. Patrunderea ostilor lui Alexandru cel mare in Orient, a deschis drumul pentru cunoasterea religiilor din aceasta zona geografica.
Geograful Strabon, apoi Diodor si Plutarh au consemnat amanunte despre propria lor religie si a altor popoare.
Contributii importante in constituirea istorirei religiilor au adus numerosi apologeti si scriitori crestini care au consemnat date importante din perioada lor: Sf. Iustin Martirul si Filozoful, Aristide, Epifanie de Cipru, Sf. Vasile, etc. In al doilea mileniu al erei crestine , lucrarile teologice interesand Istoria ...

Alte referate despre: istoria religiilor, istoria religiilor referat, referat istoria religiilor

Despre islam

Sub puterea cuceritorilor musulmani se găsea aproape întreaga peninsulă Balcanică şi Hindustanul, litoralul African al Oceanului Indian (care a devenit un fel de „lac interior” al lumii musulmane). În aceste regiuni însă misionarismul islamic nu a avut un aşa succes ca în alte părţi ale lumii. Musulmani au devenit numai renegaţii creştinismului din Balcani (bogomilii) şi reprezentanţii castelor discriminate din India („paria” - intangibilii şi „shudra” - slugile).

Alte referate despre: islamul referat, islamul, islamul-istorie si realitate contemporana

Islamul

Unul din obiectivele însemnate ale învăţăturii lui Mahomed a fost unirea triburilor arabe, pentru a cărei realizare, Mahomed şi urmaşii săi au îndemnat la solidaritate între musulmani şi a urmărit să atenueze contradicţiile sociale din societatea arabă şi neînţelegerile dintre triburi. Aceştia au proclamat "războiul sfânt" – djihad –împotriva nemusulmanilor, folosindu-l, ca o diversiune menită să abată masele sărăcite şi exploatate de la lupta socială şi ca un mijloc de a uni toţi arabii prin organizarea unor războaie de pradă şi cucerire de mari proporţii.

Alte referate despre: despre islam, religia islamica, islam

Religia geto-dacilor

Religia geto-dacilor, ca a tuturor popoarelor din antichitate, constituie unul dintre subiectele cele mai pasionante, atat prin fascinatia subiectului in sine, cat mai ales prin aura creata in jurul lui de catre o literatura de tot felul. Desi istoriografia noastra (dar nu numai) a reusit achizitii notabile, ea este totusi destul de departe de a avea si a ne oferi o imagine a religiei geto-dacice cat mai completa si general acceptata. Intre problemele de baza ale religiei geto-dacice se inscrie caracterul acesteia. Dupa o lunga disputa intre specialisti, ipoteza care sustine caracterul politeist al religiei geto-dacilor tinde sa se impuna. Il atentionam pe cititorul mai putin avizat ca superioritatea (mai degraba farmecul, profunzimea si bogatia) unei religii nu este data de caracterul sau, o religie monoteista nu este mai evoluata decat una politeista, si, ca atare, nu trebuie sa manifeste nici un fel de retineri subiective in a accepta caracterul politeist al religiei geto-dacilor. Mult ...

Alte referate despre: religia geto-dacilor, religia geto-daca, religia geto-dacilor referat

Cultele religioase in Roma Antica

Cultele religioase in Roma Antica - Remarca lui Ovidiu ca "Roma este locul cel mai demn de intalnire a tuturor zeilor" reprezinta o realitate religioasa ce se regaseste in orizontul religios roman si care vizeaza capacitatea romana de a accepta, silita sau de buna voie, influente externe; misterele orfice, dionysiace, pythagoreismul etc., venite pe filiera greaca, dar si cultele orientale invadeaza universul religios roman, conferindu-i noi valente: cultul zeitei Isis, cultul zeitei Cibela (Marea Mama), mithraismul, crestinismul s.a. Cultele religioase in Roma Antica

Alte referate despre: cultele religioase in roma antica, religia in roma antica, religiile in roma antica

Literatura religioasa in prima jumatate a secolului al XVII-lea

Putine la numar si periferice in sistemul limbii romane,inconsecventele se datoreaza nu nesigurantei lui Varlaam in folosirea limbii ci faptului ca insasi limba romana literara de atunci nu era pe deplin construita.Fraza se desfasoara in general liber,natural,si e mult deosebita de fraza fortata a traducerilor romanesti in secolul al XVI-lea.

Alte referate despre: literatura religioasa in prima jumatate a secolului al xvii-lea, literatura religioasa in prima jumatate a sec al xvii, s u a in prima jumatate a secolului al xix-lea

Literatura religioasa in secolul XVII

Literatura religioasa in secolul XVII - Bibliografia românească veche ne arată 83 de tipărituri în acest secol, în ţările române. Mai toate sunt de natură religioasă. Cele româneşti ne dau cărţile fundamentale ale bisericii creştine. Din acest timp avem cea dintâi biblie completă: este aşa-numita Biblie a lui Şerban din 1688. Literatura religioasa in secolul XVII

Alte referate despre: literatura religioasa in secolul xvii, literatura religioasa in secolul al xvii, literatura religioasa in secolul al xvii lea

Religia grecilor antici

I. Perioada cretană.
II. Perioada aheeană.
III. Perioada Geometrică (1025-700 î. Hr.).
IV. Perioada arhaică (700-500 î. Hr).
V. Perioadă Clasică (500-323 î. Hr.) - o perioadă de mare înflorire a culturii greceşti.
VI. Perioada elenistică (323-31 î. Hr.) - unde intervine amestecul civilizaţiei greceşti cu civilizaţia orientală.
VII. Perioada romană de la 31.î. Hr.

Alte referate despre: religia greciei antice, religia grecilor antici, religia grecia antica

Religia la romani

Lipsit de sensibilitate metafizică , spirit prin excelenţă pozitiv şi practic , romanul nu era preocupat să cugete asupra natura zeilor , asupra originii lumii , asupra morţii , a lumii de dincolo , sau a destinului după moartea sufletului.Ca urmare , zeii nu trezeau în sufletele romanilor nici sentimente nici emoţii.Practicile lor cultice urmăreau să câştige bunăvoinţa divinităţilor şi a spiritelor – sau să le ţină departe pe cele malefice.

Alte referate despre: religie, religii, reforma religioasa
Referate afisate : 16
Medie note: 8.13 / 10
Referate noi adaugate la Religie
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles