Renasterea in afara italiei

Reanasterea in afara Italiei

Daca in Italia era evidenta unitatea stilistica a arhitecturii,
datorita rigorilor matematice si folosirii "cectiunii de aur",
arhitectii fiind preocupati de realizarea armoniei ansamblului si de
frumusetea proportiilor, fie in volumele masive, geometrizate, fie in
gratia arcadelor si loggii -lor, in restul Europei arhitectura a
evoluat lent catre o sinteza a concordantelor morfologice.

In Germania, ca si in Tarile de Jos, arhitectura pastreaza spiritual
formelor excesiv ascutite ale goticului, concretizate prin preferinta
pentru acoperisurile foarte inalte si pentru abudenta turnurilor si
pinaclelor. Sporotul gotic este present nu numai in proportii, ci si
in structura cladirilor bazate pe arcele ogivale. Placajul care
acopera cladirea indica prezenta unor semen ala ornamentatiei
Renasterii.

Primariile oraselor, ca si cea din Gorlitz, vor ocupa ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 20kb
Downloads: 19
Materia: Istorie

Renasterea in pictura

Arhitectura religioasa are ca simboluri catedralele Santa Maria del Fiore din Florenta si Sf. Petru de la Roma . Cupolele proiectate si realizate de Filippo , Brunelleschi si Michelangelo impresioneaza prin inovatiile tehnice si artistice . Alteconstructii , precum Tempietto din Roma , proiectata de Bramante , se remarca prin dimensiunea mica si eleganta proportiilor.

Alte referate despre: renasterea in pictura, renasterea artistica pictura, renasterea in pictura si sculptura

Renasterea in Italia

Capodopera lui Ghiberti o reprezinta cele doua seturi de portii ale
baptserului din Florenta.Un numar mare de artisti renumiti au invatat
arta sculpturii in atelierul artistului,printere care si Donatello
(1386-1466) care si-a intrecut maiestrul.Opera lui,plina de viata,cu
multe trasaturi clasice,include si celebra sculptura din bronz
David.Ea a fost creata in anul 1430 si a constituit inceputul unei noi
perioade a Renasterii.David apare ca un razboinic gol,cu piciorul pe
capul lui Goliat.Statuia a fost prima luclare de dimensiuni
mari,reprezentandun nud,in picioare,in arta europeana dupa
antichitate.

Alte referate despre: renasterea in italia, renasterea in italia referat, referat renasterea in italia

Renasterea

El a definit Renaşterea (în italiană: Rinascimento), epoca cuprinsă între pictorii Giotto şi Michelangelo. În acest timp omul recapătă conştiinţa de sine ca individ, după o lungă perioadă de anihilare a personalităţii.

Alte referate despre: renasterea, renasterea artistica, umanismul si renasterea

Renasterea artistica

Arta din timpul renasterii rupe cu traditia medievala manifestand predilectie pentru realizarea de nuduri (« Venus adormita » -Giorgione , « Adam si Eva » -Albrech Durer ) si madone (« Madona Sixtina » -Rafael). Portretele masculine cele mai cunoscute sunt « Omul cu tichie albastra » de Jan van Eyck si « Francisc I » de Jean Clouet. Artistii Renasterii au lasat si autoportrete (Da Vinci, Tiziano, Durer).

Alte referate despre: renasterea artistica referat, renasterea artistica in italia, referat renasterea artistica

Renasterea in arta

* Tempietto, opera a arhitectului italian Bramante închinata
martiriului Sfântului Petru. Donato Bramante a fost unul dintre
cei mai mari arhitecti ai Renasterii târzii, construind în stilul
simetriri clasice.

Alte referate despre: renasterea in arta, renasterea in arta plastica, renastere in arta

Mari romani in afara tarii

În anul 1911 construieşte un al doilea avion, Vlaicu II, cu care în 1912 a câştigat două premii memorabile la mitingul aerian de la Aspern, Austria. A murit în 1913, în timpul unei încercări de a traversa Munţii Carpaţi cu avionul său Vlaicu II.

Alte referate despre: romanii din afara tarii, referat romanii din afara tarii, referat rauri din afara tarii

Longobarzii si cucerirea Italiei

Partea de nord a Italiei si zona muntoasa au fost rapid cucerite, dar Pavia, viitoarea capitala a regatului longobard a rezistat unui asediu de 3 ani. Ea cade abia in anul 572, cu cateva saptamani inainte de asasinarea regelui Alboin, pusa la cale de sotia sa de origine gepida. Si urmatorul rege longobard moare asasinat, iar tronul ramane vacant mai mult de un deceniu, ceea ce face ca Italia sa fie cucerita in continuare, mai mult prin actiuni individuale ale unor principi longobarzi. Acest proces nu a putut fi oprit nici dupa anul 584, cand este ales un nou rege in persoana lui Autharis.

Alte referate despre: cucerirea italiei, cucerirea italiei de catre romani, cucerirea italiei de catre roma

Epoca Renasterii

Epoca Renasterii:Fenomenul artistic petrecut in epoca renasterii este anticipat de o perioada pregatitoare care in unele lucrari de specialitate este denumita Prerenastere si care cuprinde miscarile religioase numite Reforma si Contrareforma, care au avut loc in secolele XII-XIV, fiind etape prerenascentiste.Epoca Renasterii

Alte referate despre: epoca renasterii, arta in epoca renasterii, filosofia epocii renasterii

Actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei

Daca actiunea se poate intenta impotriva mostenitorilor pretinsului tata, cu atat mai mult ea se poate continua impotriva lor, atunci cand pretinsul tata a decedat in timpul procesului.

Alte referate despre: actiunea in stabilirea paternitatii din afara casatoriei, stabilirea paternitatii din afara casatoriei, referat stabilirea paternitatii din afara casatoriei

Managementul in Italia

Managementul in Italia Din perspectiva rezultatelor, conducerea firmelor se caracterizează prin eficienţă, în sensul că se acordă întotdeauna importanţă profitului, iar în cazul apariţiei unor pierderi se iau imediat măsuri de redresare pe termen scurt. Tipuri de companii în contextul italian Managementul in Italia În contextul italian funcţionează trei mari categorii de firme: grupul marilor companii private, între care Fiat, Pirelli şi Olivetti, companiile holding proprietate de stat, cum sunt Alitalia, STET în telecomunicaţii, sau IIva în oţel şi un mare număr de întreprinderi mici. Managementul in Italia Cu toate că în Italia sectorul companiilor private acoperă o mare parte a sectorului economic, statul rămâne principalul utilizator al forţei de muncă prin faptul că există un mare număr de persoane care lucrează în domeniul administratiei publice ...

Alte referate despre: managementul in italia, managementul din italia, management in italia

Renasterea si Martin Luther

Renasterea si Martin Luther - O noua orientare in cultura si arta a fost determinata de rolul tot mai important pe care-l ocupa burghezia, odata cu dezvoltarea mestesugurilor si a comertului. Caracterul laic patrunde in intreaga activitate spirituala a vremii.Renasterea si Martin Luther

Alte referate despre: martin luther renasterea, martin luther renasterea biserici referat in engleza, martin luther renasterea si reforma religioasa

Italia

Milano este situat in regiunea Lombardy in partea de nord a Italiei. Are un numar de 1,369,231 locuitori si este al doile oras, dupa Roma, ca marime si importanta in Italia.
Este considerat drept capitala artei moderne si contemporane. Principalele obiective turistice: Scala, Domul, Castelul Sforzesco, Galeria Vittorio Emanuele II, Palatul San Giorgio, Coloanele lui S. Lorenzo, etc.

Alte referate despre: italia, referat italia, unificarea italiei

Italia

Alpii aflaţi în Nord, se prezintă sub forma unui zid masiv, desfăşurat pe circa 1 200 km pe direcţia Vest-Est, incluzând Alpii Piemontezi (vârful Gran Paradiso 4 061 m. altitudine), Alpii Lombarzi şi Alpii Veneţieni. Apeninii, care ocupă cea mai mare parte a peninsulei se continuă şi în insula Sicilia, sunt fragmentaţi, prezintă altitudini mai scăzute decât Alpii (altitudinea maximă în vârful Gran Sasso d’Italia 2 914 m) şi sunt cunoscuţi prin caracteristicile lor vulcanice (inclusiv vulcani activi: Vezuvio, Etna).

Alte referate despre: pozitia economico-geografica a italiei, economia italiei, clima italiei

Comertul Italiei

Relieful
Italia cuprinde o parte continentala, formata din versantul intern al arcului Alpilor si din Campia Padului, si o alta peninsulara ocupata de lantul muntos al Apeninilor, de dealuri si de campii litorale inguste; se adauga o serie de insule, intre care Sardinia, Sicilia, Elba.

Alpii aflati in nord, se prezinta sub forma unui zid masiv, desfasurat pe aproximativ 1200 km pe directia vest-est, incluzand Alpii Piemontezi (Vf. Gran Paraiso 4061 m.), Alpii Lombarzi si Alpii Venetieni.

Apeninii, care ocupa cea mai mare parte a peninsulei se continua si in insula Sicilia, sunt fragmentati, prezinta altitudini mai scazute decat Alpii (altitudinea maxima-Vf. Gran Sasso d`Italia 2914 m.) si sunt cunoscuti prin caracteristicile lor vulcanice (inclusiv vulcani activi: Vezuviu, Etna).

Coastele Italiei masoara peste 9000 Km, sunt joase si nisipoase spre marea Adriatica si inalte si abrupte spre marea Tireniana. Numeroasele bai si golfuri au favorizat dezvoltarea po ...

Alte referate despre: comertul italiei, comertul italia, comert italia

Italia [roma,napoli]

Azi, câmpia este ferită de inundaţii, prin digurile construite de o parte şi de alta a Padului, iar delta este greu de a fi recunoscută: doar câteva grinduri, pe coama cărora se păstrează pâlcuri din pădurea originară, declarate rezervaţii naturale în cadrul marelui Parc Naţional Delta del Po. Împrejurul câmpiei, se desfăşoară un brâu de dealuri piemontale dispuse ca un lung amfiteatru deschis spre Adriatica. Pe majoritatea colinelor s-au ridicat aşezări fortificate, ce se păstrează până în zilele noastre. Dintre ele, unele s-au dezvoltat ulterior ca cetăţi medievale: Ravenna, Bologna, Parma, Brescia, Verona, Treviso etc.

Dacă Torino şi Genova au caracterele unor mari capitale regionale, Milano joacă rolul unei metropole industriale şi financiare europene, iar porturile Genova, Trieste şi Veneţia (Mestre) aprovizionează cu materii prime ...

Alte referate despre: italia roma napoli, roma napoli km, distanta roma napoli

Operatiuni in afara bilantului

Conturile 931, 933, 934, 935, se creditează si debitează în corespondentă cu conturile 9361 "Pozitia de schimb" si 9362 "Contravaloarea pozitiei de schimb". Aceste două conturi sunt bifunctionale si functionează după un mecanism asemănător celui întâlnit la conturile 3722 "Pozitia de schimb" si 3723
"Contravaloarea pozitiei de schimb".

Alte referate despre: operatiuni in afara bilantului, contabilitatea operatiunilor in afara bilantului, plan de conturi in afara bilantului
Referate afisate : 17
Medie note: 8.43 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2019 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2019 Evaluare Nationala 2019 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles