Resursele litosferei wikipedia

Resursele litosferei

Litosfera ofera o mare varietate de resurse naturale, care prezinta
valoare economica deosebita. Litosfera se reprezinta la suprafata,
printr-un relief foarte variat, apreciat ca suport al activitatii
umane. Calitatile reliefului ca resursa naturala se refera la
varietatea formelor minore si minore de relief , care au grade
diferite de favorabilitate, pentru amplasarea de asezari si cai de
comunicatie, pentru folosinta în agricultura. De asemenea altitudinea
reliefului aduce diferentieri în gradul de propicitate a mediului,
resimtite în peisaje si în prezenta sau absenta activitatilor umane.

Resursele de soluri, cu grade variate de fertilitate sunt reprezentate
pe circa 51% din suprafata uscatului, ceea ce înseamna ca unui
locuitor al Terrei îi revine numai 0,126 ha. Calitatea ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 7607
Materia: Geografie

Atmosfera

aerul pe care il respiram este un amestec relativ stabil de cateva
sute de gaze de diferite origini. Stratul gazos invaluie planeta si se
misca odata cu ea. Masa ei este de aproape 5.15 x 10E15 tone atrase de
pamant datorita atractiei gravitationale. Proportiile de gaze,
excluzand vaporii de apa sunt aproape egale pana la aproximativ 80 de
km deasupra pamantului.

Alte referate despre: atmosfera, presiunea atmosferica, fenomene electrice in atmosfera

Resursele litosferei

-resurse energetice; -resurse metalurgice;
-resurse chimice; -resurse materiale de constructie;

Resursele energetice Toate domeniile de activitate folosesc energie. Acest fapt explica importanta combustibililor fosili si a altor resurse, care au o distributie neuniforma in scoarta terestra.Resursele energetice cuprind combustibili fosili (carbunele, petrolul, gazele naturale, sisturile bituminoase),substantele bituminoase radioactive (uraniu, thoriu,plutoniu) si alte resurse neconventionale.

Alte referate despre: resursele litosferei, resursele litosferei referat, lupta pentru resursele litosferei in irak

Pamantul

Structura si conditii fizice: Terra are o constitutie particulara in sistemul solar. Este formata din trei invelisuri specifice : atmosfera, hidrosfera si litosfera, fiecare avand o structura si o constitutie complexa.

Atmosfera imbraca globul terestru cu un invelis gazos continuu de peste 3000 km, fiind formata din trei paturi. Stratul inferior - troposfera - se intinde pana la 11 km in medie si este constituit din azot (78,1 %), oxigen (20,9 %) si gaze rare, dioxid de carbon si vapori de apa (1 %). Aici se produc toate fenomenele meteorologice obisnuite. Al doilea strat - stratosfera (11-100 km) - este format din azot, hidrogen si oxigen, in proportii variate, in raport cu inaltimea, dar de la 80 km hidrogenul devine preponderent. In sfarsit, cel de-al treilea strat - ionosfera (100-3200 km) - este constituit din gaze foarte rarefiate si puternic electrizate. ...

Alte referate despre: ziua pamantului, importanta zapezii pentru pamant si plante, ocolul pamantului in 80 de zile

Poluarea aerului atmosferic

Terra, “Planeta Albastra”, atat de interesanta si de misterioasa, unicul suport al vietii, se gaseste intr-un moment critic al existentei sale.Activitatile umane, din ce in ce mai intense si mai complexe, exercita o presiune accentuata, fara precedent in trecutul planetei noastre, asupra tuturor invelisurilor terestre: atmosfera(invelisul gazos), hidrosfera(invelisul lichid), litosfera(rocile si invelisul terestru), biosfera(plantele, animalele si omul).

Alte referate despre: poluarea aerului atmosferic in mun chisinau, poluarea aerului atmosferic, poluarea aerului atmosferic cu pacura carbune metan si butan

Resurse naturale si protectia mediului

Principalul act normativ specific este Hotărârea Guvernului nr. 188 din 28 februarie 2002 pentru aprobarea unor norme privind condiţiile de descărcare în mediul acvatic a apelor uzate, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 187 din 20 martie 2002.

Alte referate despre: resurse naturale si protectia mediului, resurse naturale si protectia mediului prezentari power point, resurse naturale si protectia mediului referat

Resursele naturale

Resursele naturale.În general, cu cât înlantuirea de procese transmise de la elementul natural la produsul de consumatie este mai mare, mai dinamica, cu atât gradul de perceptie se estompeaza.Resursele naturale sunt definite în Dictionarul Robert ca „un ansamblu de mijloace naturale de care dispune sau poate dispune o colectivitate“, acestea fiind aerul,apa-sub toate formele, radiatia solara, biomasa vegetala si animala, solul, substantele minerale din sol si subsol, rocile naturale,combustibilii fosili, minereurile feroase si neferoase.

Alte referate despre: resurse naturale, resursele naturale ale romaniei, resursele naturale

Resursele naturale

Resursele hidrosferei:Apele curgatoare sunt valorificate prin intermediul hidrocentralelor. Cea mai mare hidrocentrala din lume este Itaipu de pe Fluviul Parana. O alta hidrocentrala cu o capacitate ridicata se afla pe Fluviul Colorado (SUA), numita Sistemul Grand Coolle.
In Europa: Portile de Fier 1, 2 , deasemene hidrocentrale sau construit pe (Volga, Enise, Elba).

Alte referate despre: resursele naturale ale terrei, exploatarea resurselor naturale, japonia resurse naturale

Resurse naturale

Resurse naturale - Scoarta terestra este alcatuita din pitre, unele vechi de 3.9 miliarde de ani, altele de sute sau zeci de milioane de ani, ori mai noi. Multe dintre ele sunt iesite din adancurile pamantului sub forma de lave si apoi incremenite.

Alte referate despre: resurse naturale referat, resurse naturale si agricole, conditiile si resursele naturale norvegia si italia

Resursele acvatice

Este, în acelaşi timp, o resursă regenerabilă, fiind supusă unui proces de reîmprospătare, ca urmare a unui ciclu natural. Să nu uităm, însă, că apa este o resursă limitată cantitativ, lucru extrem de important în zonele sărace în apă. De aceea, ea poate fi şi este considerată ca o resursă strategică al cărei management este transferat organelor de sigurannta ale ţării.

Alte referate despre: resursele acvatice, resurse acvatice, resursele acvatice ale republicii moldova

Carbonul

Structura diamantului este deci aceea a unui cristal atomic sau a unei molecule uriase.Din cauza energiilor de legatura C—C deosebit de mari,diamantul este atat de dur, are punctul de topire ridicat si este insolubil in dizolvanti.Energia de vaporizare a diamantului este foarte mare.Diamantul are densitatea3,51g*cm¬³.

Alte referate despre: carbonul, carbon, dioxid de carbon

Evaluarea resurselor umane

Evaluarea resurselor umane
În ceea ce priveşte numărul de salariaţi se poate spune că el se menţine în anul 2004, faţă de 2003, în anul 2005 faţă de 2004 numărul salariaţilor scăzând cu 34. Ponderea salariaţilor se menţine în anul 2004 faţă de 2003 cu 100%, iar în anul 2005 faţă de anul 2004 ponderea numărului de salariaţi scade cu 3%.

Alte referate despre: evaluarea resurselor umane, evaluarea resurselor umane referat, evaluare resurse umane

Resurse si limite de supravietuire a organismului uman

"Resurse si limite de supravietuire a organismului uman"
Adaptarea la mediu este mecanismul complex de aparare a organismului la solicitarile determinate de schimbarile mediului. O buna adaptare are loc in limite fiziologice cu oscilatii de mica amplitudine si cu revenirea la normal sau cu schimbarea temporara a constantelor mediului intern al organismului. Organele implicate in mecanismele de adaptare cuprind toata sfera organismului - sistemele nervos, endocrin, locomotor etc.

Alte referate despre: resurse si limite de supravietuire a organismului uman referat, resurse si limite de supravietuire a organismului uman, resurse si limite de supravietiure a organismului uman

Managementul resurselor umane

* interviuri - acestea pot fi structurate cu întrebari prestabilite;
* chestionarele - cea mai populara metoda de colectare a datelor.
Chestionarele reprezinta o lista de întrebari prestabilite care se
refera la o gama de raspunsuri de la cele mai simple pâna la
anumite comentarii. Se folosesc înainte si dupa curs pentru
stabilirea cunostintelor acumulate.
* observatia - pentru evaluarea trainingului, majoritatea
observatiilor sunt facute de observatorii din afara: traineri sau
supervizori. Trainerii observa comportamentul celor implicati în
procesul de training "off-the-job", în timp ce supervizorii
observa comportamentul individual la revenirea la locul de munca.
* teste - acestea sunt examinari practice, a cunostintelor si
abilitatilor asa încât rezultatele individuale sa poata fi
comparate fie cu performantele unor persoane similare, supuse
aceluiasi test în aceleasi conditii, fie cu ...

Alte referate despre: managementul resurselor umane, managementul resurselor umane referat, referat managementul resurselor umane

Resurse financiare publice

Dreapta restrictiei bugetare evidentiaza efectele alocarii resurselor asupra ponderii bunurilor publice si private in productia nationala. Punctul A1 corespunde alocarii integrale a resurselor pentru producerea bunurilor publice. In acest punct bunuri private nu se produc. In punctul A2 situatia este inversa, adica se produc in exclusivitate bunuri private. Restrictia bugetara este linia dreapta care uneste punctele A1 si A2. Toate celelalte puncte (A4*, A7*, A8*) situate dincolo de A1A2 nu pot fi atinse cu ajutorul resurselor disponibile existente la un moment dat. Sa presupunem ca punctul A3 reprezinta alocarea resurselor care satisface preferintele consumatorilor la un moment dat, si prin urmare il consideram punctul optim al alocarii intersectoriale a resurselor. In acest caz, punctele A5 si A6 sunt puncte ale alocarii sub optimale, iar productia de bunuri private si publice corespunzatoare acestora nu asigura indiferenta in consum a populatiei.

Alte referate despre: resursele financiare publice, resurse financiare publice, sistemul resurselor financiare publice

Managementul resurselor umane

Analiza postului este tehnica folosita in mod obisnuit pentru a cunoaste care sunt sarcinile impuse de post si tipul de persoana care trebuie angajata pentru a indeplini aceste sarcini. Fisa postului este o lista de activitati specifice care trebuie executate pentru a indeplini sarcinile proprii unui post. Specificatiile postului reprezinta o lista de caracteristici ale persoanei care trebuie angajata pentru a indeplini sarcinile specifice unui post.

Alte referate despre: referate managementul resurselor umane, managementul resurselor umane studiu de caz pe firma, referate management resurse umane
Referate afisate : 16
Medie note: 8.11 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK