Resursele minerale ale oceanului pacific

Resursele minerale din oceane

In substratul platformelor continentale s-au descoperit o serie de minerale cu importanţă economică: săruri de potasiu, în Marea Baltică (Polonia) şi Golful Mexic (SUA); zăcăminte de sulf, descoperite cu prilejul forajelor marine în căutare de petrol, exploatate la Caminada Pass (Golful Mexic) de către SUA; minereu de fier, a fost descoperii şi se află în exploatare prin galerii submarine în Golful Finic, lângă Insula Jussaro aparţinând Finlandei, tot minereu de fier a descoperit şi Canada , în Newfoundland (Terra Nova), minereu aflat pe insulă si care se prelungeşte în zona submarină în mod deosebit (rezerve de câteva miliarde tone), exploatai în galerii.

Cercetările peniru descoperirea de noi zăcăminte de petrol în ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 7503
Materia: Geografie

Oceanul planetar

Altitudinea medie a acestui nivel este instabilă, variind pe lungi durate. De exemplu, acum 30000 de ani, era cu în jur de 90 m mai joasă ca astăzi. Aşadar, continentele erau mai înălţate din mare, erau deci mai vaste, şi malurile se situau în faţa celor pe care le cunoşteam azi. De unde aceste fluctuaţii ale nivelu¬lui zero? Trebuie să căutăm explicaţia în schimbările de climă.
Când este multă vreme rece, gheţarii se întind, reţin multă apă, iar nivelul apei lichide scade.

Alte referate despre: resursele oceanului planetar, oceanul planetar, importanta oceanului planetar

Oceanul Arctic

Marea Barents
Marea Barents este marginita la Sud de coastele Nordice ale Norvegiei si ale Rusiei, la Vest si Nord de de Arhipelagurile Svalbard si Zemlya Frantsa Iosifa si, spre Est, de Novaya Zemlya si Ostrov Vaygach. Partea de Sud Vest a marii este retinuta de

Alte referate despre: oceanul arctic, oceanul arctic referat, referat oceanul arctic

Oceanul Atlantic

Salinitatea apei variaza in functie de latitudine si anotimp: 33-37%. Cele mai mici valori se inregistreaza de-a lungul coastelor, acolo unde raurile mari se varsa in ocean. Cea mai mare salinitate se inregistreaza la 25ş latitudine nordica. Salinitatea este influentata si de rata evaporarii, precipitatii si topirea ghetarilor. Oceanul Atlantic poate fi descris ca o intindere de apa mai rece de 9şC care cuprinde sfera de apa calda cu temperaturi de peste 9şC. Aceasta se intinde intre 50ş latitudine nordica si sudica avand o grosime medie de 600m. Temperatura de la suprafata variaza de la 0şC pe coastele Arctice si Antarctice pana la 27şC in regiunea ecuatorului. La adancimi sub 2000 m, temperaturile sunt in jur de 2şC iar in zonele mai adanci, sub 4000m media temperaturilor este de -1şC.

Alte referate despre: oceanul atlantic, oceanul atlantic referat, referat oceanul atlantic

Apele Terrei

La nivelul planetar, hidrosfera reprezinta un sistem functional, in care patrunde energia solara sausi terestra. Aceasta energie determina o miscare continua a apei, formand anumite circuite,cu caracter regulat sau periodic. S-a incetatenit formularea circuitului apei in natura.La modul cel mai general,aceasta consta in evaporarea apei de la suprafata oceanelor si a continentelor, ridicarea ei in atmosfera, precipitarea sub forma de ploaie sau zapada si reantoarcerea ei in ocean fie in mod direct, fie prin intermediul apelor curgatoare sau prin ghetari. Exista un circuit mare(sau lung) si altele mici. Aceasta se refera la situatia cand ploua direct pe ocean sau cand apa se evapora de pe continent si se intoarce,prin ploaie, tot pe continent.De subliniat este si faptul ca oceanele au si alte circuite, de suprafata sau de adanc, si faptul ca o parte din apa se blocheaza in ghetari.

Alte referate despre: apele terrei, apele terrei referat, presiunea umana asupra apelor terrei referat

Omul si mediul terestru

Se poate afirma ca rata cu care oameni consuma resursele naturale ale planetei este direct proportionala cu standardul lor de viata (cu cat este mai ridicata calitatea vietii cu atat se utilizeaza mai multe materii).Deci, cererea de resurse creste ca urmare a doi factori principali:cresterea numarului populatiei planetei si ridicarea standardelor de viata atat in tarile dezvoltate cat si in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Alte referate despre: influenta omului asupra mediului terestru, omul si mediul terestru, referat influenta omului asupra mediului terestru

Oceanele - generalitati

Masele de apă oceanică se încălzesc şi se răcesc mai încet decât uscatul. Consecinţele sunt foarte importante. Vânturile care vin dinspre ocean sunt răcoroase, atunci când e cald, şi blânde, atun-cicând se face rece. Mediul marin asigură astfel o reglare a temperaturilor locale, dar şi o reglare termică a întregii planete. Curenţi puternici aduc la suprafaţă apele calde de la altitudinile joase (ecuator şi tro¬pice) către regiunile reci de altitudini înalte, în schimb, apele reci se scurg în adâncime către regiunile calde, unde temperatura lor va creşte. Gulf stream-ul, de pildă este un curent de 80 km lărgime şi 500 m adâncime, care deplasează 4 miliarde de tone de apă pe minut! El antrenează ape calde din Golful Mexic spre regiunile reci din nordul Scandinaviei, a cărei climă o îmblânzeşte prin trecerea lui.

Alte referate despre: oceanul indian, oceanul pacific, oceane

Oceane in miscare

Cea mai mare diferenţă între nivelul apelor la flux şi reflux se întâlneşte în Golful Fundy, între noua Scoţie şi coasta nordică a statului Maine, în SUA. În medie, diferenţa dintre flux şi reflux este de aproximativ 10 metri.
Spre deosebire de această zonă, câteva mări interioare, cum ar fi Mare Baltică sau Mare Mediterană nu au maree. Lipsa curenţilor provocaţi de maree fac ca aceste zone să fie foarte vulnerabile la poluarea de coastă. În alte locuri, mareele ajută la deplasarea şalandelor şi curăţirea plajelor.

Alte referate despre: miscarea apelor oceanice, miscarea apei marilor si oceanelor, miscarea apelo oceanice

Oceanul Pacific

Cele mai mari insule din regiunea vestică formează arhipelaguri vulcanice ce s-au ridicat din marginea răsăriteană a plăcii Euroasiatice. Cele mai importante sunt Japonia, Taiwan, Filipinele, Indonezia, Noua Guinee şi Noua Zeelandă. Insulele oceanice, numite şi Oceania, s-au format pe locurile vulcanilor subacvatici.

Alte referate despre: oceanul pacific referat, referat oceanul pacific, protectia lumii organice a oceanului pacific

Ecosisteme oceanice

Ecosisteme oceanice - Cuvantul “oceanografie” se explica prin adaugarea termenlui “graphos” la radacina “okanos”. Radacina provine din mitologia greaca in care “okeanos” era considerat zeul marilor. Termenul “graphos” are sensul de descriere si provine tot din limba greaca veche. Ecosisteme oceanice

Alte referate despre: ecosisteme oceanice, ecosistemele oceanului atlantic, ecosisteme oceanice particularitatile biotopului si bioc

Extinderea platformei oceanice

Denumirea vine de la descoperitorul ei, geologul iugoslav Andrija Mohorovicic (1857-1936). Platforma oceanica este foarte diferita de scoarta continentala. Platforma oceanica este mult mai subtire si s-a format, aproape in intregime, in decursul ultimelor 200 de milioane de ani. Spre deosebire de platforma oceanica, scoarta terestra este mult mai groasa si in anumite locuri atinge o vechime de peste 3000 de milioane de ani.

Alte referate despre: clima temperat-oceanica, exploatarea rationala a resurselor marilor si oceanelor, oceanul indian referat

Resurse naturale si protectia mediului

Resurse naturale si protectia mediului - Calitatea apelor de suprafata este cel mai mult afectata de deversarea de catre om de ape uzate. Prin urmare, principala masura practica de protectie a calitatii apelor de suprafata este epurarea apelor uzate.

Alte referate despre: resurse naturale si protectia mediului, resurse naturale si protectia mediului prezentari power point, resurse naturale si protectia mediului referat

Resursele naturale

Resursele naturale.În general, cu cât înlantuirea de procese transmise de la elementul natural la produsul de consumatie este mai mare, mai dinamica, cu atât gradul de perceptie se estompeaza.Resursele naturale sunt definite în Dictionarul Robert ca „un ansamblu de mijloace naturale de care dispune sau poate dispune o colectivitate“, acestea fiind aerul,apa-sub toate formele, radiatia solara, biomasa vegetala si animala, solul, substantele minerale din sol si subsol, rocile naturale,combustibilii fosili, minereurile feroase si neferoase.

Alte referate despre: resurse naturale, resursele naturale ale romaniei, resursele naturale

Furtuna in Pacific - agresiunea japoneza si tratatele de la Pearl Harbour

"Furtuna in Pacific - agresiunea japoneza si tratatele de la Pearl Harbour"
Trupele germane au inaintat mai intai spre sud la 25 Iulie 1941 cand japonica a anuntat ca isi asuma protectoratul asupra intregului teritoriu ai Indochinei Franceze.Dupa putin timp Roosvelt a luat trei masuri:a inghetat toate activele Japoneze din Statele Unite,a limitat exporturile de petrol catre Japonia si a inglobat fortele armate din Filipine in Armata Statelor Unite si l-au numit comandant pe generalul Douglas MacArthur in fruntea fortelor americane.

Alte referate despre: agresiunea japoneza in pacific, furtuna in pacific, informatii agresiunea japoneza de la pearl harbour

Evaluarea resurselor umane

Evaluarea resurselor umane
S.C. SAMUS MEX S.A. este o societate de dimensiuni mari având la 01.01.2005 un număr de 1.119 de angajaţi şi o structură organizatorică de tip mixt îmbinând structurile ierarhice cu cele funcţionale.
Datorită retehnologizării şi investiţiilor masive efectuate în ultimii 5 ani, se observă o scădere de angajaţi în anul 2005 faţă de 2004 cu 34 de persoane, precum şi o creştere din punct de vedere al pregătirii profesionale.

Alte referate despre: evaluarea resurselor umane, evaluarea resurselor umane referat, evaluare resurse umane

Managementul resurelor - obiectiv si specific

2. M.R.U. este echivalent cu managementul general, deoarece toate elementele constitutive ale acţiunii sociale sunt proiectate şi coordonate de factorul uman.

Alte referate despre: managementul resurselor - obiectiv si specific, managementul resurselor si activitatii specifice economie de piata, managementul resurselor si activitati specifice economiei de piata

Apele Minerale

"Apele Minerale"
Faima apelor minerale dateaza din secolul XVI. Exista atestare documentara ca apa minerala de la Borsec a fost transpostata cu carutele in 1954, in butoaie de stejar, la curtea domneasca de la Alba Iulia unde s-a tratat Sigismund Bathory.

Alte referate despre: ape minerale, apele minerale, ape minerale din romania

Planul de resurse umane

Planul de resurse umane
In managementul resurselor umane se poate pleca de la o diversitate de obiective alternative:Ce nivel de aptitudini se doreste la angajati?
- cel mai ridicat posibil?
- angajati a caror capacitate este certificata?
- cu aptitudini comparabile cu media pe industrie?

Alte referate despre: plan de resurse umane, planul de resurse umane, plan strategic resurse umane
Referate afisate : 18
Medie note: 8.33 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles