Reteaua de telefonie mobila

Telefonia mobila

Pana in aprilie 2002, Orange a operat sub brand-ul Dialog, acesta fiind infiintat in anul 1998. Orange este cel mai mare operator GSM din Romania. In februarie 2006, Orange Romania avea peste 7.000.000 de clienti, ceea ce ii conferea o cota de piata de 56,95%. Succesul Orange in Romania se datoreaza nu doar atractivitatii pe care o reprezinta telefonul mobil, ci si calitatii retelei, a serviciilor oferite si brandului. Avand o acoperire a populatiei de 96,6%, Orange Romania ofera fiecarei persoane din Romania posibilitatea de a alege intre planuri de abonamente flexibile, ce pot fi personalizate si cartele PrePay. Orange se afla in competitie directa cu Vodafone pentru cei 13,7 milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania.
Orange a depasit Vodafone (pe atunci Connex) in privinta numarului de clienti in septembrie 2004. Orange a introdus la inceputul lui 2005 tehnologia EDGE in patru orase romanesti ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 1679kb
Downloads: 2
Materia: Diverse

Ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie

Procesorul neliniar (Non Linear Processor) are rolul de a înlătura semnalul de ecou şi înlocuirea acestuia cu un zgomot de fundal atunci când nu există semnal vocal distant. Procesorul neliniar generează permanet un semnal asemănător cu zgomotul de fundal dar nu face înlocuirea decât în cazul în care este detectat ecoul. Sistemul de detecţie al tonurilor de modem ( Modem Tone Detection) este util la
sesizarea unei comunicaţii de date pe linia telefonică, ceea ce impune oprirea sistemului daptiv de anulare al ecoului. Detecţia se face prin sesizarea semnalului sinusoidal cu frecvenţa de 21000Hz.

Alte referate despre: ecoul si metode de suprimare a acestuia in telefonie, ecoul, ochiul uman si proprietatile optice ale acestuia

Telefonul

Telefonul a fost introdus in Germania la 12 noembrie 1877,servind mai intai serviciilor interioare ale Postei.In timpul,telefonului lui Bell se va raspandi in intereaga lume,apro- piindu-i pe oameni,aflati la o oricat de mare departare unii de ceilalti.

Alte referate despre: telefonul, telefonul mobil, telefonul mobil referat

Telefonul si televiziunea

Inventatorul scotian John Logie Baird a experimentat pentru prima oara, in 1926, o televiziune rudimentara. Lumina de la un obiect trecea prin gaurile unui disc care se rotea.

Alte referate despre: internet televiziune si telefon, inventia telefonului si a televiziunii, televiziune

Cat de periculos este mobilul tau?

Nu e benefic pentru sanatatea noastra sa stam continuu intr-un mediu cu unde electromagnetice.Misterele telecomunicatiei.Industria telecomunicatiilor a cunoscut o crestere rapida la nivel global, ca o consecinta directa a dezvoltarilor tehnologice. In acest domeniu, una dintre cele mai spectaculoase cresteri au avut-o telecomunicatiile mobile. In prezent, exista in jur de 600 milioane de utilizatori ai telefoanelor mobile. Desi a devenit o prezenta obisnuita in peisajul noilor tehnologii, telefonia mobila genereaza inca nesiguranta utilizatorilor.

Alte referate despre: cat de periculoasa este ebergia, cat de periculos este internetul, cat de pretioasa este energia

Impactul tehnologiei informationale si de comunicatii in viata omului

In aceasta perioada apare de asemenea primul programator: Augusta Ada
Byron. Era electromecanica a inceput in 1840 si s-a sfarsit in 1940. Avansul-cheie realizat in aceasta perioada a fost descoperirea metodelor de valorificare a energiei alectrice. Cunostintele si
informatiile puteau fi deja transformate in impulsuri electrice. Tot atunci au fost puse bazele telecomunicatiilor.

Alte referate despre: tehnologii informationale si de comunicare in scoala si gradinita, tehnologii informationale si de comunicare, tehnologii informationale si de comunicare referat

Telefonul

Cel mai modern model de centrala este cea digitala. Semnalele primite
de la un post telefonic sunt întâi transformate în modele digitale de
pulsatii. Acestea sunt trimise în ceea ce e, în esenta, un imens
computer. Pe baza lor, reteaua de circuite gaseste cea mai scurta si
mai putin încarcata ruta pentru a efectua conexiunile.

Alte referate despre: retele de telefonie fixa, despre telefonul fix, vanzarea prin telefon

Retele de calculatoare

Daca nu se folosesc cabluri suplimentare, oprirea unui calculator sau ruperea unui cablu duce la oprirea intregii retele. Performantele unei retele inel sunt ceva mai mari decat ale unei retele magistrala. Topologia stea foloseste un calculator central care va fi conectat cu toate celelalte calculatoare prin cabluri directe. Toate transferurile de date se realizeaza prin intermediul calculatorului central.

Alte referate despre: retele de calculatoare referat, retele de calculatoare, referat retele de calculatoare

Trei modalitati de a vinde eficient prin telefon

Intreaba-ti clientii "Care este cea mai mare provocare cu care va confruntati acum ?" De obicei, raspunsul lor este "Gasirea unei metode mai economice de a-mi distribui produsele", raspuns din care vei afla informatii importante. Totusi, uneori se va intampla sa primesti raspunsuri care sa nu aiba nici o legatura cu afacerile, de exemplu "Un mod de a scapa de durerea de spate."

Alte referate despre: modalitati de crestere a eficientii activitatii, modalitati de a comunica eficient, modalitati de a vinde asigurari

Studiu de caz - Connex 3G

Serviciile de telefonie 3G, atat de mult asteptate, lansate de Connex, sunt operationale de pe 25 aprilie. Ce sanse are 3G de a atrage clienti in Romania? Considerat gadget inutil de unii, evolutie indispensabila de altii, e dificil de pus un diagnostic unitar pentru telefonia mobila de generatia a treia. In Europa, tehnologia UMTS nu a intalnit succesul scontat in tarile unde a fost lansata. Din punct de vedere tehnologic, 3G este incontestabil o evolutie extraordinara.

Alte referate despre: latinitate si dacism studiu de caz, studiu de caz, formarea constiintei istorice studiu de caz

Stabilirea sistemului de indicatori pentru Cosmote Romania

Grupul COSMOTE se bucură de cea mai extinsa prezenţă în tările din sud-estul Europei, unde înregistrează un număr total de peste 15.5 milioane utilizatori. Grupul COSMOTE desfăşoară operaţiuni de succes în cinci tari din Sud Estul Europei – Grecia, România, Bulgaria, Albania şi FYROM – prin companiile locale COSMOTE Grecia, COSMOTE România, GLOBUL, AMC si COSMOFON.

Alte referate despre: stabilitatea apelor naturale indicele stabilitatii, referate stabilirea sistemului de indicatori, analiza indicatorilor stabiliti pe baza bilantului contabil

Reteaua de calculatoare

Dezvoltam, impreuna cu RCS, propria nostra retea nationala de fibra optica, integral functionala in acest moment, in lungime de peste 2500 Km, cu o capacitate totala de transport de 2,5Gbps. De asemenea, am pus la punct retele metropolitane de fibra optica (MAN - Metropolitan Area Network), care faciliteaza schimbul local de informatii si care, in combinatie cu retelele de cablu TV, ne permit sa oferim clientilor nostri servicii de acces de mare viteza in toate judetele tarii.

Alte referate despre: reteaua de calculatoare, reteaua de calculatoare referat, ce este reteaua de calculatoare

Mobilitatea sociala

Mobilitatea verticala poate sa apara sub doua forme speciale: ca schimbare de status in raport cu cel al parintilor, denumita mobilitate intergenerationala si ca schimbare de status in raport cu pozitiile anterioare ocupate de aceeasi persoana, vizand cariera unui individ, denumita mobilitate intragenerationala sau de cariera.

Alte referate despre: mobilitate sociala, mobilitatea sociala, mobilitatea sociala referat

Profiluri de afaceri - Fabrica de mobila de comanda

Pe piaţă funcţionează o serie de companii mari şi foarte mari (“Elvila”, “Silvarom”, Mobexpert Prod”, “Alprom” etc.), care desfăşoară activităţi complexe de producţie, distribuţie prin magazine specializate proprii sau prin dealeri, export. Toate firmele enumerate mai sus au obţinut în cursul anului 2001 un profit brut de peste 1 milion $.

Alte referate despre: plan de afaceri fabrica de mobila, plan afaceri fabrica de mobila, afaceri fabrica mobila comanda

Stratificare si mobilitate sociala

De exemplu, daca clasificam indivizii dupa venitul lor, putem decide in mod arbitrar ca vom distinge o prima categorie de la 0-300.000 lei, o alta de la 300.000-600.000 lei si asa mai departe. Dar putem foarte bine sa decidem stabilirea unor transe mai mari sau, dimpotriva, mai mici.

Alte referate despre: stratificare si mobilitate sociala, stratificarea si mobilitatea sociala, influenta factorilor sociali asupra mobilitatii sociale

PDA si telefoane mobile

Un telefon mediu este dotat cu un ecran color cu rezolutie acceptabila, sunete polifonice si eventual cateva functii in plus. Tehnica permite mult mai mult si ingineri companiei Samsung au pus un telefon mobil intr-un ceas de mana. Wrist Watch Mobile Phone cu ecran color, pentru retelele GSM / GPRS. Telefonul seamana cu cel al faimosului Dick Tracy; este un telefon inedit, fiind singurul model comercial din aceasta categorie de telefoane mobile cere utilizeaza standardul GSM. Micul dispozitiv ofera suport pentru GPRS clasa 10, care va asigura utilizatorilor o viteza de transfer suficienta pentru utilizarea browser-ului WAP 1.2 si a clientului de e-mail.

Alte referate despre: telefoane mobile, referat telefoane mobile, telefoane mobile referat

Analiza comparata a doua firme Cosmote-Orange

In luna noiembrie 2009, Grupul COSMOTE a finalizat achizitia Telemobil SA (Zapp), intarindu-si perspectivele de dezvoltare in Romania si obtinand acces la infrastructura si licenta 3G. Cu ajutorul retelei CDMA Zapp, COSMOTE Romania a introdus primele servicii broadband la inceputul lui 2010.

Alte referate despre: analiza comparativa a doua firme, analizare comparativa intre 2 firme, analiza comparativa imm vs firmele mari

Componentele necesare accesului la internet

Pentru o conexiune pe linie comutata, inainte de a configura conexiunea la Internet, conectati cablul liniei telefonice la modemul din calculator si la priza telefonica de perete. Daca utilizati o conexiune DSL, prin cablu sau prin modem de satelit, luati legatura cu furnizorul de servicii de Internet sau de servicii de telefonie mobila pentru instructiuni de configurare.Pentru a configura o conexiune la Internet cu ajutorul unei pictograme de comanda rapida existente pe desktop, asigurata de furnizorul de servicii de Internet:

Alte referate despre: componente necesare accesului la internet, lectie-componente necesare accesului la internet, enumerarea componentelor necesare accesului la internet

Persuasiune si manipulare

Prin persuasiune înţelegem acţiunea de a convinge intr-un mod sau altul pe cineva sa facă sau sa aleagă un lucru. Persona care ia decizia o face de multe ori pe baza altor tipuri de argumente decât cele logice sau cele logico-corecte,fiind convinsa de necesitatea sau importanta aparenta a acţiuni sau lucrului respectiv. In acest sens putem spune ca reclamele sunt persuasive. Ni se spune zilnic,in fel si chip,ca ne trebuie un telefon mobil,un anume detergent ,un anume medicament, produs cosmetic,o caseta s.a.,dar nu ni se demonstrează cu argumente acest fapt.

Alte referate despre: persuasiune si manipulare, persuasiunea si manipularea, persuasiune si manipulare referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.05 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK