Rezonanta

Rezonanta

Rezonanta.Un oscilator (oscilatorul excitator) isi pierde treptat energia, miscorandu-si amplitudinea pana cand ajunge in repaus, iar celalalt (oscilatorul excitat) preia, tot treptat, energia cedata de primul, amplitudinea sa de oscilatie devenind din ce in ce mai mare si atingand valoarea maxima cand primul ajunge in repaus. Apoi, rolurile se schimba, cel de-al doilea transfera energie primului pendul.

Miscarile ambelor pendule sunt caracterizate de amplitudini care se modifica ciclic si se amortizeaza datorita frecarilor. Acest proces reprezinta o oscilatie fortata pentru oscilatorul excitat, in cazul particular al rezonantei. Cand cuplajul este mai strans, transferul energetic este in avans de faza cu Δφ = π/2 fata de pendulul rezonator, cum este pendulul excitat in conditii de rezonanta.

Cand rezonatorul are elongatia maxima, excitatorul trece cu viteza maxima prin pozitia de echilibru si il accelereaza. La rezonanta, o oscilatie se poate mentine ( A = constanta ) cu transfer ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 12625
Materia: Fizica

Aplicarea campului magnetic

Trenurile maglev plutesc pe o perna de aer, eliminand forta de frecare. Aceasta lipsa de frictiune si designul aerodinamic al trenului, permit acestuia sa atinga viteze de transportare la sol fara precedent, de 500 km/h. Pentru comparatie, un avion comercial Boeing-777 folosit pentru zboruri pe distante lungi poate atinge viteza maxima de 789 km/h. In momentul in care producatorii vor putea dovedi ca trenurile maglev pot transporta pasageri in siguranta la asemenea viteze, aceste trenuri vor deveni o alternativa ideala a avioanelor. Dezvoltatorii acestei idei sustin ca este posibil sa faca legaturi intre orase aflate la 1600 de km distanta. La o viteza de 500km/h, am putea calatori de la Paris la Roma in aproape 2 ore.

Alte referate despre: aplicatiile campului magnetic, aplicarea campului magnetic, aplicatii campul magnetic

Unde Mecanice

Undele mecanice sunt caracterizate prin transportul de energie prin substanta datorita miscarii unei perturbatii in acea substanta fara vreo miscare de ansamblu a substantei insasi.
Este necesara existenta unui mediu material pentru a transmite undele mecanice. Nu avem insa nevoie de un astfel de mediu pentru a transmite undele electromagnetice,lumina de exemplu trece liber prin spatiul vid dintre stele. Proprietatile mediului care determina viteza unei unde prin acel mediu sunt inertia si elasticitatea sa.

Alte referate despre: unde mecanice, interferenta undelor mecanice, oscilatii si unde mecanice

Oscilatia si rezonanta

Mişcarea oscilatorie este mişcarea unui sistem fizic (corp solid sau lichid) în jurul unei poziţii de echilibru, pe aceeaşi traiectorie, prin transformări succesive ale unei forme de energie în alta.
Dacă mişcarea de oscilaţie se repetă la intervale egale de timp, ea este periodică.
Perioada de oscilaţie T reprezintă timpul necesar pentru efectuarea unei oscilaţii. Se măsoară în secunde:
[T]SI= 1 s

Alte referate despre: oscilatia si rezonanta, rezonanta, rezonanta mecanica

Imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara

Evident, nu se pot distinge detalii mai mici decât un voxel. Micşorarea voxelului duce însă, de regulă, la mărirea zgomotului.
Prin înregistrarea unui număr mare de secţiuni adiacente, se poate construi, pe calculator o imagine tridimensională (3D), care apoi poate fi examinată în orice secţiune: planuri diferite şi unghiuri diferite.
Imagistică de rezonanţă magnetică nucleară
Principii

Alte referate despre: imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara imagini, imagistica medicala cu rezonanta magnetica nucleara, rezonanta magnetica nucleara

Masurarea rezistentelor

2.Masurarea rezistentei conductoarelor metalice
2.1.Masurarea rezistentelor,in curent continuu,cu ajutorul voltmetrului si ampermetrului.

Alte referate despre: masurarea rezistentelor, masurarea rezistentelor electrice, masurare rezistente

Laserul

Laser HeCd
5) Lasere cu elemente solide (materiale cristaline sau amorfe, de obicei amorsate cu ajutorul lămpilor cu xenon sau a laserelor semiconductoare). Aceste lasere pot lucra în impulsuri sau continuu, depinzând de construcţia şi scopul lor. Lungimea de undă variază de la infraroşu (1064nm - Nd tratat) până în spectrul vizibil (694.1nm rubin). Puterea acestor lasere ajung în domeniul pentawatţilor (cele care lucrează în impulsuri), dar în medie au în jur de 1000W. Sunt folosite la prelucrarea materialelor (găurit, tăiat, sudură, ajustare), studierea fuziunii nucleare, lasershow-uri, armament, spectroscopie si multe altele.

Alte referate despre: laserul, laser, lasere

Laser-ul cu semiconductori

Semiconductorii sunt o clasa de materiale larg folosita in electronica datorita posibilitatii controlului proprietatilor electrice. Rezistivitatea electrica a unui semiconductor scade odata cu cresterea temperaturii iar valoarea ei poate fi modificata in limite foarte largi (10-2 – 108 cm). Intr-un semiconductor foarte pur, conductibilitatea electrica este data de electronii proprii, numita si conductibilitate intrinseca, iar in cazul materialelor impurificate avem de-a face cu o conductibilitate extrinseca.

Alte referate despre: laser-ul cu semiconductori, laser-ul cu semiconductori gaas, laseri medicinali cu semiconductori

Heinrich Hertz

HEINRICH HERTZ
HERTZ(Hz) unitate de măsură a frecvenţei. A fost denumită astfel în cinstea fizicianului german Heinrich Hertz.DEFINIŢIE: 1 hertz este egal cu frecvenţa unei mişcări periodice a cărei perioada este de o secundă.
VIAŢA ŞI OPERA
Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul ...

Alte referate despre: heinrich hertz, heinrich hertz referat, referat heinrich hertz

Viata si activitatea lui Hertz

Heinrich Hertz s-a încarnat la 22 februarie 1857, la Hamburg, în familia unui avocat şi senator al Hamburgului. Încă din tinereţe a dovedit înclinaţii către diverse meserii: a învăţat tâmplăria şi a lucrat şi la strung. La vârsta de 18 ani a terminat studiile medii şi a avut impresia că este destinat meseriei de inginer.

S-a dus să studieze tehnica la München, dar după doi ani de studii a constatat că îl atrage mai mult activitatea ştiinţifică din domeniul fizicii. Atunci s-a mutat la Universitatea din Berlin, unde a început sa studieze matematica şi fizica. Studentul deosebit de sârguincios a fost remarcat de cunoscutul profesor de fizică Herman von Helmholtz, care l-a luat ca practicant în laboratorul său.

Alte referate despre: viata si activitatea lui hertz, folosirea decantarii si filtrarii in viata si activitatea oamenilor, viata si activitatea lui mihai eminescu

Istoria laserului

0x08 graphic
Insa acest drum pe care un foton il poate face intr-un laser de
laborator este limitat de absorbtie si de golirea nivelului superior,
ce este la randul ei limitata de cantitatea finita de energie pompata
pentru inversia populatiilor.

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Logopatie - scolarii mici

1. Numele si prenumele parintilor:
- tata : Heldiagi Cadri
- mama: Heldiagi Feiza
2. Ocupatia parintilor:
- tata: conducator auto
- mama; casnica
3. Varsta parintilor:
- tata: 41 ani
-mama 38 ani
4. Bugetul familiei: mediu
5. Conditii de locuit; bune, apartament cu trei camere
6. Structura familiei: organizata
7. Componenta familiei; doi frati si o sora
8. Relatiile familiale: relativ bune
9. Atitudinea fata de copil: atent ingrijit
10. Conduita morala a familiei; buna
11. Starea de sanatate a familiei si copilului: buna

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Sugestopedia, metoda holistica de superinvatare

Sugestopedia, metoda holistica de superinvatare
Centrele de sugestopedie din Berlin si Leipzig au constatat o memorie de durată de peste 90%, cifră pe care o susţin rezultatele lui Lozanov: retine rea materialului este în proporţie de 88% după 6 luni şi 57% după 22 luni. Or, după o învăţare obişnuită, lucrurile stau cu totul alt fel: după 6 luni persoana reţine 60% din tezele principale, 36% din unitătile logice şi 21,5% din materialul textual, pentru ca din materialul pregătit pentru examene să se prezinte la apel doar 20% după numai 15 luni!

Alte referate despre: sugestopedia metoda holistica de superinvatare, sugestopedia metoda holistica de superinvatare referat, psihologie holistica

Vioara Viola Violoncelul

Violoncel:
Mica introducere:
Violoncelul are 4 corzi si anume: La Re Sol Do. Violoncelul canta in cheia Fa si are corzile groase. Pe corzi fiecare violonist pune degetele pe coarde pentru a canta.
1. Coardele nu sunt la fel
2. Fiecare canta in alta cheie
3. Viola are mult mai mare cutia de rezontanta prin care suna foarte frumos.

Alte referate despre: referat vioara viola violoncel, vioara viola violoncel, vioara viola

Cazul Radu Vasile

"Faptul ca se bazeaza pe sprijinul lui Sorin Lepsa sau pe clanul
tinerilor din Popesti, pe Dan Iosif si Bebe Ivanovici, pe Dumitru
Dragomir nu poate decat sa ne ajute sa intelegem mai bine anvergura sa
politica si intelectuala".( Cornel Nistorescu- "Anvergura de 2mici si
o bere"- 15 dec. 1999-Evenimentul Zilei)

Alte referate despre: cazul radu vasile, radu vasile, demiterea lui radu vasile

Contabilitatea salariilor

Exista o singura categorie de operatiuni legate de salarii. Majoritatea ciclurilor cuprind cel putin doua categorii de operatiuni. Salariile nu au decat o categorie, deoarece primirea serviciilor de la angajati si achitarea acestor servicii prin plata salariilor se deruleaza intr-o perioada scurta de timp.Operatiunile sunt cu mult mai semnificative decat conturile bilantiere corespunzatoare lor. Conturile legate de salarii, cum ar fi salariile acumulate si impozitele retinute, sunt, de regula, mici in comparatie cu suma totala a operatiunilor derulate in cursul exercitiului contabil.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, monografie contabila salarii, referat contabilitatea salariilor

Suicidul

In ambele cazuri este vorba de sfarsitul voit al vietii. In realitate, insa, deosebirea dintre jertfa de sine si sinucidere este uriasa. Criteriul deosebirii lor il constituie mobilurile care duc la faptul de a pune capat vietii. Cand acestea sunt dezinteresate, avem jertfa de sine,cand sunt interesate si egoiste, avem sinuciderea.

Alte referate despre: suicidul, combaterea suicidului, suicid

Mixul de marketing - hotelul Sofitel

Succesul acestei marci de hoteluri se datoreaza, in primul rand, principiilor dupa care isi desfasoara activitatea: generozitate, ospitalitate, eleganta, responsabilitate si recunoasterea valorilor.
Astfel, Sofitel este unul dintre cele mai bune exemple in ceea ce priveste rezistenta sa pe piata mondiala, bazata pe continua sa dezvoltare si adaptare la cerintele pietei.

Alte referate despre: mixul de marketing hotel, mix de marketing hotel central, mix de marketing hotel

Revedere - M. Eminescu

Ideea timpului este sugerata de sintagma metaforica "multa lume am imblat", cu sensul scurgerii unei perioade lungi de vreme, in care poetul s-a simtit departe de cei dragi.

Alte referate despre: revedere mihai eminescu, revedere mihai eminescu comentariu, revedere-mihai eminescu
Referate afisate : 19
Medie note: 8.49 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles