Rezonanta referat

Rezonanta

Rezonanta.Transferul de energie intre doi oscilatori cuplati.Sa consideram douna pendule pe aceeasi lungime l si de aceeasi masa m, legate printr-un resort sau printr-un cordon elastic.Miscarile fiind influentate reciproc, spunem ca aceste doua sisteme oscilante sunt cuplate. Daca imprimam unuia dintre pendule o miscare oscilatorie fata de pozitia de echilibru, energia miscarii se transmite integral la celalalt pendul dupa un interval de timp.

Rezonanta.Procesul de transfer optim al energiei intre oscilatoare cuplate, cand frecventa oscilatorului excitator este egala cu frecventa oscilatorului excitat, se numeste rezonanta.

Nivel: Liceu
Dimensiune: 8kb
Downloads: 12625
Materia: Fizica

Aplicarea campului magnetic

Banda in sine este foarte simpla. Este formata dintr-un material foarte subtire pe baza de plastic tratat cu o pudra de oxid feric. Oxidul este in mod normal amestecat cu un adeziv pentru a se atasa la plastic, si contine si un fel de lubrifiant pentru a evita uzura aparatului care inregistreaza. Majoritatea benzilor au culoare rosiatica datorita oxidului de fier (FeO) sau a oxidului feric (Fe2O3). Daca acest material este expus unui camp magnetic, devine magnetizat permanent.

Alte referate despre: aplicatiile campului magnetic, aplicarea campului magnetic, aplicatii campul magnetic

Unde Mecanice

Undele mecanice isi au originea in deplasarea unei anumite portiuni dintr-un mediu elastic de la pozitia sa normala,ducand la oscilatii in jurul pozitiei de echilibru. Datorita proprietatilor elastice ale mediului, perturbatia se transmite de la un strat vecin.Unde Mecanice

Alte referate despre: unde mecanice, interferenta undelor mecanice, oscilatii si unde mecanice

Oscilatia si rezonanta

Mişcarea oscilatorie este mişcarea unui sistem fizic (corp solid sau lichid) în jurul unei poziţii de echilibru, pe aceeaşi traiectorie, prin transformări succesive ale unei forme de energie în alta.
Dacă mişcarea de oscilaţie se repetă la intervale egale de timp, ea este periodică.
Perioada de oscilaţie T reprezintă timpul necesar pentru efectuarea unei oscilaţii. Se măsoară în secunde:
[T]SI= 1 s

Alte referate despre: oscilatia si rezonanta, rezonanta, rezonanta mecanica

Imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara

Cu cât diferenţa între caractericticile ţesuturilor, din punct de vedere al factorului respectiv, va fi mai mare, cu atât va fi mai accentuat contrastul imaginii. Calitatea imaginii e dată de contrast şi de posibilitatea de a distinge mai multe detalii, deci de sensibilitate şi de rezoloţie. Calitatea imaginii e afectată de zgomotul suprapus peste semnalul util şi de eventuale artefacte. Aceşti parametri depind de răspunsul ţesutului dar şi de caracteristicile radiaţiei incidente şi de prelucrarea tehnică a raspunsului.

Alte referate despre: imagistica medicala folosind rezonanta magnetica nucleara imagini, imagistica medicala cu rezonanta magnetica nucleara, rezonanta magnetica nucleara

Masurarea rezistentelor

2.Masurarea rezistentei conductoarelor metalice
2.1.Masurarea rezistentelor,in curent continuu,cu ajutorul voltmetrului si ampermetrului.

Alte referate despre: masurarea rezistentelor, masurarea rezistentelor electrice, masurare rezistente

Aplicatii LASER

Fasciculul lumionos de la Laserul L este trecut prin sistemul de lentile l1, l2 in scopul de a-i reduce divergenta. Fasciculul este divizat cu ajutorul oglinzii semitransparente S. Cele doua fascicule obtinute vor fi reflectate de oglinzile O1 si respectiv O2, se vor suprapune din nou si vor da nastere unui fenomen de interferenta. Rezultatul interferentei intr-un anumit punct al fasciculului emergent este determinat de defazajul, introdus fie datorita parcurgerii bratelor de lungimi diferite, L1 si L2, fie datorita indicilor de refractie diferiti ai mediilor pe care le parcurg cele doua fascicule, n1 si n2. Defazajul va fi dat de relatia:

Alte referate despre: aplicatii laser, aplicatiile laserului, aplicatiile laserilor

Oscilatii mecanice - Fisa 2

Pendulul osciland in jurul axei verticale imprima prin intermediul furcii dispozitivului de cuplaj o miscare de oscilatie in jurul axei. Osciland prin extremitatile sale, ancora va bloca si debloca periodic roata dintata, imprimandui astfel o miscare de rotatie sacadata. De fiecare data cand un dinte al rotii scapa, alunecand pe una din extremitatile ancorei comunica acesteia un mic impuls, transmitandu-i astfel energie din energia potentiala a corpului care cade. Ancora, prin intermediul furcii, transmite aceasta energie pendulului. Sistemul se regleaza astfel incat transferul periodic de energie sa compenseze energia perduta de pendul prin amortizare.

Alte referate despre: oscilatii mecanice, oscilatii mecanice referat, oscilatii mecanice amortizate

Istoria laserului

Lungimile de unda ultrascurte sunt singura metoda practica de a
produce scari de masura nanometrica folosite in domeniul electronicii
cuantice si a fabricarii de roboti de marimi nanometrice. De asemeni
laserele cu raze x sunt singura metoda de a produce holograme ale unor
bio-molecule complexe aflate intr-o celula vie. Iar laserele cu raze x
pentru limitarea inertiala a fuziunii se spera a fi in viitor o sursa
nelimitata de energie pentru omenire.

Alte referate despre: istoria laserului, istoric laser, istoria laserelor

Logopatie - scolarii mici

-Copilul este pus sa imite pestisorul cand este scos din apa aratandu-i-se cum sa execute miscarea de deschidere si inchidere rapida a gurii.Proba se exerseaza de cateva ori pana la executia corecta.
-Copilul este pus sa imite miscarile de masticatie a calului aratandu-i-se, de asemenea , cum sa execute miscarea de framantare a maxilarelor. Proba se exerseaza pana la executia corecta.
-Copilul este pus

Alte referate despre: psihologia scolarului mic, programul zilnic al scolarului mic, dezvoltarea caracterului la prescolar si scolarul mic

Sugestopedia, metoda holistica de superinvatare

În 1969, ziarul Pravda afirma că "este posibilă învăţarea unei limbi străine într-o lună". Un savant japonez anunţa că "Am învăţat engleza în 7 zile; franceza în 15". Însuşi Lozanov raportează că unii subiecţi pot asimila 3 000 de cuvinte pe zi (să nu uităm că fondul activ al vocabularului unei limbi este de 2 500 3 000 cuvinte), eficienţa învăţării crescînd de 5-50 de ori.

Alte referate despre: sugestopedia metoda holistica de superinvatare, sugestopedia metoda holistica de superinvatare referat, psihologie holistica

Vioara Viola Violoncelul

Violoncel:
Mica introducere:
Violoncelul are 4 corzi si anume: La Re Sol Do. Violoncelul canta in cheia Fa si are corzile groase. Pe corzi fiecare violonist pune degetele pe coarde pentru a canta.
1. Coardele nu sunt la fel
2. Fiecare canta in alta cheie
3. Viola are mult mai mare cutia de rezontanta prin care suna foarte frumos.

Alte referate despre: referat vioara viola violoncel, vioara viola violoncel, vioara viola

Cazul Radu Vasile

Remus Opris (vicepresedinte PNTCD): guvernul trebuie sa aiba un "
traseu foarte corect" si nu "impleticit". "Guvernul va trebui sa fie
ferm, sa coordoneze reformele sectoriale si sa aiba claritate in
decizii, astfel incat sa atinga standardele europene intr-un timp
rezonabil."

Alte referate despre: cazul radu vasile, radu vasile, demiterea lui radu vasile

Contabilitatea salariilor

Din cauza acestor trei caracteristici, de regula, in auditul salariilor auditorii pun accent pe testele mecanismelor de control, pe testele substantiale ale operatiunilor si pe procedurile analitice.
Problemele mentionate, deopotriva cu alte situatii nedeterminate sunt solutionate, asigurind comparabilitatea actelor normative si legislative, precum si posibilitatea dezvoltarii contabilitatii si auditului remunerarii muncii. Astfel, actualitatea deosebita a problemelor indicate, complexitatea, studierea insuficienta si semnificatia enorma in procesul activitatii economice a entitatii in conditiile contemporane au determinat alegerea temei.

Alte referate despre: contabilitatea salariilor, monografie contabila salarii, referat contabilitatea salariilor

Economie publica - examen

David Hume: rolul statului este de a reglementa comportamentul individual astfel incat sa se reduca tragedia proprietatii comune; rolul guvernului este de a aloca utilizarea in timp a resurselor astfel incat sa asigure maximizarea interesului tuturor membrilor grupului.
1. Functia alocativa a statului Un element fundamental al sistemului economiei de piata este proprietatea particulara asupra capitalului.
proprietatea individuala: confera unui individ dreptul de proprietate asupra unui bun si implicit dreptul de a exclude alti indivizi de la beneficiile furnizate de acel bun

Alte referate despre: elemente de economie publica, economie publica, economia publica

Mixul de marketing - hotelul Sofitel

Scopul hotelurilor Sofitel este acela de a atrage un numar cat mai mare de clienti profitabili si de a-i servi mai bine decat o face concurenta.

Alte referate despre: mixul de marketing hotel, mix de marketing hotel central, mix de marketing hotel

Revedere - M. Eminescu

Secventa intai. Poezia incepe printr-o intrebare adresata direct de catre eul liric, codrului personificat, in care se simte intimitatea tonului, sentimentul de prietenie pentru acesta, precum si bucuria revederii, concretizata prin diminutivele care sugereaza un ton familiar:
"- Codrule, codrutule,
Ce mai faci dragutule?"

Alte referate despre: revedere mihai eminescu, revedere mihai eminescu comentariu, revedere-mihai eminescu

Garantiile prevazute de art. 6 al CEDO

6.1 din Conventie (dreptul de acces la instanta, dreptul la un proces echitabil, egalitatea armelor, etc) nu ridica probleme in procedura contraventionala, nu la fel stau lucrurile cand vine vorba despre aplicarea garantiilor instituite de 6.3 in favoarea oricarui "acuzat in materie penala".

Alte referate despre: garantiile prevazute de art 6 cedo, garantiile prevazute de art 6 al cedo 3x puncte, garantiile prevazute de articolul 8 cedo

Drept fiscal european

● Problema influenţei regulilor internaţionale
Prin ea însăşi, edictarea regulilor internaţionale nu este incompatibilă cu prezervarea suveranităţii fiscale.Dar două condiţii se impun pentru ca această compatibilitate de principiu să reziste în practică. Pe de o parte, trebuie ca aplicarea acestor reguli într-un stat să rezulte din decizia sa proprie şi, pe de altă parte, ca aceste reguli să limiteze până la un anumit punct capacitatea sa de a-şi modula deciziile fiscale.

Alte referate despre: drept fiscal european, referat drept fiscal european, cursuri drept fiscal european
Referate afisate : 19
Medie note: 8.52 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Politica de Cookie
Am inteles