Rezumat- 800 leghe pe amazon

Amazon

Clima- ecuatoriala, cu precipitatii foarte bogate. Temperaturile medii multianuale variaza intre +22o C si +33o C . Cantitatea anuala de precipitatii este de 1.600- 4.000 mm. Vara teritoriul Amazonului este stapanit de roiuri de tantari. Este indicat ca turistii sa se aprovizioneze cu medicamente impotriva ,alariei si a febrei galbene.
Amazonul este un fluviu neobisnuit.

Datorita faptului a este fluviul cu cel mai mare debit de pe planeta, el este nevigabil pentru vasele oceanice pe o distanta de 1.500 de kilometrii. vasele mai mici pot naviga pe Amazon pe o distantade 3.600 de kilometrii. Ca marturie desprte caracterul impunator al Amazonului sta faptul ca, pna in prezent, nimeni nu a reusit sa uneasca amlurile fluviului printr-un pod.

Cel mai mare fluviu al Braziliei curge prin inma celui mai vast areal forestier de pe glob, iar abzinul sau hidrografic acupa o sesime din suprafata continentului sud-american.

In apropiere de Santarem, in nord-estul Braziliei, din Amazon se ...

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 13kb
Downloads: 1009
Materia: Geografie

Amazon

Situat în zona ecuatorială, cu afluenţi în ambele emisfere, regimul de scurgere este uniform tot timpul anului. În timpul verii boreale aduc ape bogate râurile de pe partea stângă, iar în vara australă cele de pe dreapta. Totuşi, datorită numărului mare de afluenţi din emisfera australă, în august - septembrie, când râurile de aici au apă mai puţină, se înregistrează ape scăzute pe Amazon. Sunt şi situaţii, cu totul excepţionale, când apele mari din cele două emisfere se suprapun producând inundaţii catastrofale.

Alte referate despre: campia amazonului, campia amazon, amazonul

Amazon

Există unele controverse in ceea ce priveste originea numelui râului.Unii afirmă că numele “Amazon” provine de la Amazoane,femei războinice din mitologia greacă,alţi afirmă că numele derivă de la cuvântul amerindian amassona care înseamnă distrugătorul de bărci.Acest renume este pe bun drept meritat de magnificul fluviu care drenează de două ori mai multe aluviuni de cât însuşi Nilul.

In 1500 spaniolul Vicente Yanez Pinzon descoperă gura fluviului ale cărui ape transformau porţiunea alăturată Oceanului Atlantic într-o Mar Dolce (Marea Dulce).Având o lungime de 7025 km, magnificul fluviu prin apele sale formează un bazin având o suprafaţă de 7150000 km2 .

Alte referate despre: riul amazon, amazon, padurea amazon

Padurea amazoniana

In atmosfera apasatoare de sub aceasta masa vegetala, rareori intrerupta de timide luminisuri, in semiintuneric, o multime de copaci, apartinand adesea unor specii de talie mare, raman chirciti pana mor, fara sa infloreasca vreodata. Alteori insa cand in bolta padurii se deschide in urma caderii unui arbore, semenii lui, adesea destul de batrani dar ramasi pitici, reiau disputa si intr-o furibunda inclestare, isi arunca crengile spre lumina soarelui cu o uimitoare repeziciune si neasteptata vigoare.

Alte referate despre: padurea amazoniana, padurea amazoniana referat, referat padurea amazoniana

Amazon

Amazon - Cel mai mare râu al Terrei prin cele trei coordonate de baza: lungime , suprafata bazinului si debit de apa scurs. Strabate de la vest la est aproape întregul continent sud-american, în porţiunea lui cea mai lata, aproxmativ de-a lungul paralelei de 4° lat. sudica. Amazon

Alte referate despre: fluviul amazon, delta amazonului, campia amazonului referat

Amazon

Cea mai mare parte a cursului se desfăşoară între Ecuator şi 50 lat. sudică, cu consecinţe foarte importante în clima regiunii şi pentru regimul de scurgere fluviului.

Alte referate despre: rezumat jules verne 800 de leghe pe amazon, cimpia amazonului, padurea amazonului

Amazonul

Amazonul mai este numit şi Amazonas fiind cel mai mare râu al Terrei prin cele trei coordonate de bază: lungime, suprafaţa bazinului şi debit de apă scurs.

Alte referate despre: fluviul amazon referat, raul amazon, bazinul amazonului

Amazon

(port. Rio Amazonas, span. Rio de las Amazonas, iniţial numit după primul descoperitor - Orellana, indienii ]i spuneau Parana-Tinga = Râul Alb sau Parana-Guazu = Râul Mare)

Alte referate despre: referat campia amazonului, animale din amazon, fauna amazonului

Padurea Amazonica

Daca ar fi sa luam ca etalon de densitate vegetala padurea tropicala, atunci padurile noastre cele mai dense sunt asemenea unui parau fata de un fluviu. In padurea tropicala umeda, dar mai ales in cea ecuatoriala, omul se scufunda ca scafandrul in apa si cati nu s-au inecatin astfel de mari vegetale! Elementul verde il cuprinde pe om din toate partile, ii acopera vederea si orizontul. Aici totul pare o adevarata inclestare, o lupta surda pentru existenta care se da intre cele mai diferite plante.Zeita care provoaca aceasta disputa e lumina.

Alte referate despre: padurea amazonica, padurea amazonia, padurile amazonului

Orasul Singapore

Singapore este un oras stat, având o populatie de 2 800 000 locuitori. El se aflã pe o insulã cu acelasi nume, în sudul peninsulei Malacca. Singapore a fost un centru activ de comert. În anul 1819 Imperiul Britanic a început constructia portului fãcând din acest oras un important centru comercial al lumii.

Alte referate despre: orasul singapore, dezvoltarea economica a orasului singapore, despre orasul singapore

Fluviul Orinoco

Lenesul
Din numerosii afluenti ai lui Orinoco, unul singur – râaul Vinegre – nu are în apele sale nici un fel de animal mai mare. Acest fapt se datoreaza continutului chimic al apei: în 100 litri de apa se afla 9% acid sulfuric si 8% acid clorhidric. Cercetatorii columbieni presupun ca la izvoarele râului exista un vulcan subteran caruia I s-ar datora prezenta acestor substante în apa râului.

Alte referate despre: fluviul orinoco, delta fluviului orinoco, referat fluviul orinoco

Fluviile lumii

Marele fluviu izvoraste dintre stancile muntilor vulcanici Viruna (4 507 m), situati nu departe de Ecuator, in podisul Rwanda. De aici "se preling cateva suvite de apa atat de firave, incat abia ar ajunge sa alimenteze rezervorul unui gradinar". Sunt, de fapt, izvoarele paraului Kasumo.

CHANG JIANG / YANGTZE
Yangtze sau Chang Jiang este al treilea fluviu din lume ca lungime, masurand peste 6.000 de kilometri, dintre cate 2.800 kilometri navigabili. Este cel mai lung fluviu din Asia si al treilea din lume din punct de vedere al debitului de apa (dupa Amazon si Congo). Cursul lui se afla in intregime pe teritoriul Chinei. Se varsa in Marea Chinei de Est la 23 km nord de orasul Shanghai. Prin Marele Canal Chinez este legat de fluviul Huang He.

Alte referate despre: fluviile lumii, fluvile lumii, fluviile lumi

Ecolocatia la lilieci

Liliecii alcatuiesc ordinul Chiroptera (de la kheir, “mana” si pteron, “aripa”) si sunt singurele mamifere capabile de zbor sustinut. Sunt impartiti in doua subordine: Megachiroptera (liliecii mari sau mega liliecii), care contine cele 170 specii de lilieci de fructe din familia Pteropodidae, si Microchiroptera (liliecii mici sau micro liliecii) , care cuprinde restul liliecilor, aproximativ 800 specii in 18 familii, mult mai multe decat in orice alt ordin de mamifere in afara de rozatoare, iar liliecii chiar le intrec numeric.

Alte referate despre: ecolocatia la lilieci, cu ce ajuta lilieci ecolocatia, ecolocatia

Turismul pentru practicarea raftingului in Columbia ppt

Cu apa atat de multa care ruleaza in josul versantilor montani din Columbia, este firesc sa existe atat de multe etape pentru angajarea in sport palpitant al raului pentru rafting, o disciplina de la distanta cu origini din Africa de Sud, dar relativ nou in Columbia.
Ce este rafting-ul?

Alte referate despre: cristofor columb ppt, plan de comunicare pt o agentie turism proiect practic, turismul rural practicat in maramures

Augustin-Louis Cauchy - franceza

Son pčre, premier commis du lieutenant de police de Paris, voyait sa vie menacée par la colčre du peuple. Il s'était, pour quelques temps, réfugié avec sa famille ŕ Arcueil. Dčs le plus jeune âge, il prend en main l'éducation de son fils, et Augustin est admis ŕ l'Ecole Polytechnique. Celle-ci a ŕ peine 10 ans d'âge, mais déjŕ les savants les plus prestigieux y enseignent.

A la sortie de l'école, Cauchy est admis dans le corps le plus prestigieux (celui des Ponts et Chaussées), et en 1810, nommé aspirant ingénieur, il participe ŕ la construction du port de Cherbourg. C'est ŕ Cherbourg que Cauchy commence ses recherches mathématiques sur les polyčdres, et ses premiers résultats sont prometteurs.

Alte referate despre: augustin louis cauchy, augustin-louis cauchy, viata si activitatea lui augustin louis cauchy
Referate afisate : 15
Medie note: 7.79 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK