Rezumat cei 3 muschetari

Cei trei muschetari - capitolul I

Cei trei muschetari - capitolul I
In prima luni din luna aprilie in anul 1626, in targul Meung era mare agitatie. Pe vremea aceea se starneau mereu conflicte si batalii. Nobili se razboiau intre ei, regele se razboia cu cardinalul, spaniolii cu regele iar targovetii cu hotii, lupii, valetii, nobilii, hughenotii cateodata chiar si cu regele dar niciodata cu spanioliii si cu cardinalul.

Nivel: Gimnaziu
Dimensiune: 19kb
Downloads: 6737
Materia: Romana

Cei Trei Muschetari

E rândul lui d’Artagnan să o salveze şi o face tocmai la timp pentru ca aceasta să-l poată conduce într-un ascuns la palat pe omul cel mai căutat din acele zile: ducele de Buckingham. Planul cardinalului de a o compromite pe regină în ochii regelui nu este însă cu totul pierdut, Richelieu ştiind că ducele s-a întors în Anglia ducând drept amintire eghileţii cu diamante ai reginei.

Alte referate despre: cei trei muschetari rezumat, rezumat cei trei muschetari, cei trei muschetari

Fratii Jderi

Prozatorul se dovedeste preocupat, în mod deosebit, de trei momente ale istoriei Moldovei: perioada de glorie,de independenta si de înflorire sub Stefan-Voievod (Fratii Jderi),perioada luptei pentru recâstigarea prestigiului tarii dupa moartea lui Ion-Voda cel Cumplit si perioada decaderii din timpul domniei lui Duca-Voda (Nunta domnitei Ruxanda si Zodia Cancerului sau Vremea Ducai-Voda).

Trilogia Fratii Jderi are proportii ea singura de epopee, întrucât
reprezinta o gigantica, impunatoare constructie epica, în care
lirismul sadovenian se topeste într-o naratiune enorma, homerica. Al.
Piru arata cum tehnica din epopeea clasica se uneste în Fratii Jderi
cu tehnica romanului de aventuri de tipul Cei trei muschetari de
Alexandre Dumas - tatal.

Alte referate despre: fratii jderi, fratii jderi-povestire pe capitole, fratii jderi rezumat

Fratii Jderi

De la timpurile îndepartate ale existentei noastre pe aceste
meleaguri(Creanga de aur, Vremuri de bejenie), pâna în perioada
secolului al XVII-lea, evocata mai ales prin povestiri, trecutul
traieste sub o aura legendara, aflându-se la granita dintre real si
fabulos, încarcat de lirism. Prozatorul se dovedeste preocupat, în mod
deosebit, de trei momente ale istoriei Moldovei: perioada de glorie,
de independenta si de înflorire sub Stefan-Voievod (Fratii Jderi),
perioada luptei pentru recâstigarea prestigiului tarii dupa moartea
lui Ion-Voda cel Cumplit si perioada decaderii din timpul domniei lui
Duca-Voda (Nunta domnitei Ruxanda si Zodia Cancerului sau Vremea
DucaiDucai Voda). Trilogia Fratii Jderi are proportii ea singura de
epopee, întrucât reprezinta o gigantica, impunatoare constructie
epica, în care lirismul sadovenian se topeste într-o naratiune enorma,
homerica. Al. Piru arata cum tehnica din epopeea clasica ...

Alte referate despre: fratii jderi rezumat pe capitole, rezumat fratii jderi, fratii jderi capitolul xi-rezumat

Cei trei muschetari

EGHILEŢII REGINEI. Ocazia unor noi fapte eroice nu se lasă aşteptată. Gazda lui d’Artagnan, fricosul domn Bonacieux, îl roagă pe acesta să-i găsească soţia, o slujitoare apropiată a reginei, răpită, pare-se, de oamenii cardinalului. Intriga pare a fi una politică. Cardinalul urmăreşte să slăbească puterea Angliei lovind într-unul din cei mai importanţi oameni ai ei, ducele de Buckingham.

Alte referate despre: cei 3 muschetari rezumat, cei 3 muschetari, rezumat cei 3 muschetari

Cei trei muschetari Alexandre Dumas

Regina insa aflase de complot si incerca sa-l dejoace. Rapirea doamnei Bonacieux nu pare a fi straina de aceasta urzeala.Tanara femeie reuseste sa scape singura de rapitorii ei, dar casa ei fiind supravegheata, e din nou prinsa. E randul lui d'Artagnan sa o salveze si o face tocmai la timp pentru ca aceasta sa-l poata conduce intr-un ascuns la palat pe omul cel mai cautat din acele zile: ducele de Buckingham.

Alte referate despre: rezumat cei trei muschetari alexandre dumas, cei trei muschetari alexandre dumas rezumat, cei trei muschetari alexandre dumas

Cei mai inalti munti de pe globul pamintesc

Aşezarea geografică a masivului Kilimanjaro este la 340 km sud de ecuator, la graniţa dintre Tanzania şi Kenia, fiind situat în nord-vest pe teritoriul Tanzaniei , la circa 500 km de Daressalam, 200 km de Nairobi şi 560 km de lacul Victoria. Un platou înalt cu altitudinea între 750 şi 1000 m înconjoară masivul muntos; înspre est sunt munţii Pare (2.463 m) spre vest podişul Tanzaniei, la sud stepa populaţiei masai, iar la aproximativ 70 de km se înalţă Muntele Meru având 4.562,13 m.

Alte referate despre: cei mai inalti munti de pe glob, cei mai inalti munti, cei mai inalti munti din romania

Dacii, cei mai drepti si mai viteji dintre traci

O societate de oameni liberi, grupati în obsti teritoriale care întretineau prin munca lor o ierarhie militara, sacerdotala si functionareasca cu atributii în organizarea procesului de productie, a operei de constructii, a cultului si apararii, o aristocratie de functii având în vârful piramidei, ca reflectare pe plan superior a însati colectivitatii, un "rege", devenit, prin substituirea sa întregii colectivitati, stapânul suprem al pamântului si al destinelor poporului sau.

Alte referate despre: geto-dacii cei mai drepti si mai viteji dintre traci, cei mai drepti si mai viteji dintre traci, cei mai drepti si mai viteji din neamul tracilor

Cei mai drepti si mai viteji dintre traci

Toti traiau insa cu constiinta apartenentei la marea semintie traca, sugestiva fiind in acest sens, declaratia unuia dintre personajele lui Menandru Daos (Dacul): "Asa suntem noi, tracii toti si mai ales getii - ma mandresc ca ma trag din neamul acestora din urma /"/". Se explica astfel de ce "Grecii i-au socotit pe geti drept traci", de ce Diodor Siculus si Polyainos, descriind conflictul dintre Dromichaites si Lysimachos, il prezenta pe primul drept "regele tracilor" si pe cel din urma cazut "in puterea tracilor", dupa ce mai inainte, "tracii" il facusera prizonier pe fiul sau. Pentru Polyainos si Plutarh, tara getilor lui Dromichaites se numea "Tracia", cum de altfel aveau sa desemneze regatul lui Burebista si dyonisopolitanii, in decretul dat in cinstea lui Acornion.

Alte referate despre: herodot- cei mai drepti si mai viteji dintre traci, cei mai viteji si mai drepti dintre traci, getii sunt cei mai viteji si mai drepti dintre traci

Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul

Crestinul nu se supara , nu carteste , nu raspunde raului cu rau , nu
se cearta , nu vorbeste de rau , nu se razbuna , ci iarta , trece cu
vederea pe cei care-i pricinuiesc rau , iubeste pe semeni , ii ajuta
si-i ocroteste , este alaturi de ei la necazuri si suparari , cu
povata si cu fapta . Cu toti se impaca , cu toti traieste in armonie ,
de parca toata lumea ar fi a lor . De aceea si Dumnezeu le promite
celor blanzi ca vor mosteni pamantul , adica vor fi fericiti si aici ,
dar si in viata viitoare .

Alte referate despre: fericiti cei blanzi ca aceia vor mosteni pamantul, fericiti cei blanzi caci aceia vor mosteni pamantul, feririciti cei blanzi ca aceia vor mosteni pamantul

Fericiti cei curati cu inima

Cunoastem cuvantul Scripturii , care zice : ‘’Dumnezeu nu cauta (nu se uita) la fata omului , ci la inima sa ‘’. Acest lucru subliniaza importanta inimii pentru crestini , intrucat inima poate fi izvor al sfinteniei , dar si al pacatului . De aceea Cristos zice :’’Omul bun din visteria cea buna a inimii sale , scoate cele bune , pe cand omul cel rau , din visteria cea rea a inimii lui , scoate cele rele ‘’(Luca 6,45).
A fi curat cu inima inseamna deci a avea aceasta visterie plina de dorinte , ganduri si fapte bune : adica a avea inima curatita de pacat . Iar daca pacatul nu mai locuieste in inima omului , se instaleaza acolo dragostea de Dumnezeu si de semeni , care prin puterea ei creaza starea de fericire . Cu alte cuvinte se realizeaza acolo in inima omului acordul perfect intre fiinta si vointa dumnezeiasca .
Unui astfel de crestin , curatit de ...

Alte referate despre: fericiti cei curati cu inima, www explicarea fericiti cei curati cu inima, fericiti cei curati cu inima caci aceea il vor vedea pe dumnezeu

Esenienii - Palestina

Din secolul al Vl-lea î. Hr. până la jumătatea secolului al II-lea î. Hr., iudeii din Palestina au constituit o naţiune foarte mică într-unul din marile imperii ale vremii, cu un teritoriu limitat la colinele iudaice, fără acces la mare şi excluşi de la principalele căi comerciale. Iudeea era administrată de către un Mare Preot şi de Sfatul său, care erau şi responsabilii financiari faţă de imperiu sau faţă de capitală, în toată această perioadă de aproximativ 400 de ani nu au existat conflicte relevante între ludeea şi puterea imperială, iar iudeii au trăit în pace sub persani şi sub regii elenistici.
În anul 175 î. Hr., când pe tronul imperiului seleucid, cu capitala în Antiohia Siriei, s-a urcat regele Antioh IV Epiphanes ( 175-164 î. Hr. ), lucrurile au început să se schimbe. La Ierusalim unii membrii din aristocraţia sacerdotală au început să adopte un stil de viaţă mai elenistic, până acolo încât să accepte construirea unui gymnâsion, ...

Alte referate despre: palestina, conflictul dintre israel si palestina, esenienii

Analiza criticii democratiei ateniene in filosofia lui Platon

Traind într-o perioada istorica în care dezbinarea între membrii
paturilor dominante amenintase în repetate rânduri fiinta statului
atenian, Platon mediteaza la suprimarea dezbinarii. El constata ca
principala cauza a acesteia este legata de deosebirea de averi. Scopul
comunitatii de bunuri, preconizata doar pentru filosofi si paznici,
este acela de a suprima conflictele de ordin economic sau familial,
pentru a întari astfel unitatea paturii dominante în lupta sociala.

Alte referate despre: analiza critica studiu specialitate filosofie, filosofia lui platon, analiza critica a unui manual de specialitate

Carol al II - lea

In 1927 Regele Ferdinand s-a stins, tronul revenindu-i lui Mihai, tutelat de o Regenta. Insa pe fondul unei situatii politice interne instabile si al crizei mondiale, Carol s-a reintors in tara, pe 6 iunie 1930, inlaturandu-si fiul de pe tron si proclamandu-se Rege. Cu toate promisiunile solemne facute lui Iuliu Maniu, pe atunci prim-ministru, ca va inceta relatia cu Elena Lupescu, dupa numai putin timp, Carol isi readucea amanta inapoi.

Alte referate despre: carol al 2 lea, carol al ii-lea, carol al 2-lea

Carol al II - lea

Carol al II - lea - Cel mai controversat dintre cei patru Regi ai Romaniei este, fara indoiala, Carol al II-lea. Foarte multi au vazut in el principalul vinovat pentru dezmembrarea statului roman la inceputul celui de al doilea razboi mondial. Carol al II-lea a instaurat prima dictatura din Romania secolului al XX-lea. Viata lui aventuroasa a fost criticata de catre toti contemporanii sai, indignandu-i pana si pe cei mai loiali sustinatori ai monarhiei. Carol al II - lea

Alte referate despre: carol al 2-lea referat, carol al 2 lea referat, carol al ii lea

Timisoreana lux piata Ungaria

In 2004 compania a vandut peste doua milioane de hectolitri si a avut o cota de piata de 21%. In 2004, pe segmentele premium si superpremium, unde compania are marcile Beck's si Stella Artois, cota de piata a ajuns la 37%, fata de 29,7% in 2003.

Alte referate despre: piata ungaria, piata de lux, piata muncii ungaria
Referate afisate : 16
Medie note: 7.84 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK