Rezumat ciresarii vol 3

Ciresarii vol 1 - Cavalerii florii de cires

O problemă a rămas totuşi nerezolvată: cum vor traversa râurile şi lacurile subterane? Dan le-a dat o idee: Petrăchescu, vânătorul, aveau o barcă de cauciuc, dar ştiau bine că nu le-o va da, aşa că au renunţat.
Tic a renunţat să-i mai spioneze pe Cireşari şi a plecat la Moş Timofte în căutare de un basm grozav cu care să-i uimească pe toţi la şcoală. Moş Timofte ţinea mult la prichindelul ciufulit, aşa că i-a spus o poveste despre o cutie vrăjită.
Ultima zi de şcoală: premierea elevilor în amfiteatrul liceului. Cele două premii speciale, cel de Onoare şi cel Bombă, au fost acordate lui Victor şi Ursu.

Seara, Cireşarii erau în parcul oraşului. Deodată, Maria l-a zărit pe Petrăchescu şi au mers la el cu speranţa că-l vor convinge să le dea barca, însă fără succes.
Acasă, prichindelul cârn a aflat de expediţia ...

Nivel: Liceu
Dimensiune: 10kb
Downloads: 35
Materia: Romana

Ciresarii vol I

Ora următoare, de geografie şi naturale a fost foarte folositoare, deoarece s-a discutat despre lumea peşterilor. Cireşarii au luat notiţe şi au schimbat bilete între ei toată ora, în Alfabetul Morse. Sergiu, care stătea în spatele lui Victor a copiat tot ce a scris el deşi nu înţelegea nimic.

Alte referate despre: ciresarii vol 1, rezumat ciresarii vol 1, ciresarii vol 2

Ciresarii - volumul II

Cireşarii nu ştiau unde se află castelul.Ei credeau că acest castel se află la nişte ruine din apropierea oraşului,aşa că au început căutările.Ei n-au găsit castelul la ruine,în schimb au găsit un document.vechi de mai bine de trei sute de ani.Ei au descifrat documentul care era scris în alfabetul chirilic.Cu ajutorul lui Victor care s-a întors din Austria,cireşarii au aflat că drumul spre castel le va fi arătat de un pom strâmb de pe o colină din oraşul Şoimeni.

Ziua următoare ei au pornit spre Şoimeni.Ajunşi acolo ei au găsit în locul pomului o biserică construită exact după forma pomului.Ei s-au luat după umbra lăsată de biserică.Cireşarii au căutat gaura unde putea fi ascunsă intrarea în castel şi au găsit-o într-un munte.Ei au intrat în gaură şi au descoperit un tunel care ducea spre castel.

Însă tunelul ...

Alte referate despre: ciresarii volumul 1, ciresarii volumul 2, rezumat ciresarii volumul 1

Ciresarii - volumul III

Este din nou vacanţa de vară.Toţi copiii sunt fericiţi fiindcă vacanţa mare a sosit.Fiecare cireşar este la casa lui.Verişoara lui Dan,Ioana i-a invitat pe cireşari să-şi petreacă vacanţa la bunica ei.Singurul bucuros de acestă propunere era Tic.Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere.

Maria trebuie să vină şi ea la bunica Ioanei deoarece nu poate să-l lase singur pe frăţiorul ei,Tic,într-un oraş străin fiindcă băiatul se poate pierde sau i se poate întâmpla ceva.

Cei trei cireşari împreună cu verişoara lui Dan,Ioana au plecat spre oraşul „D” care era foarte renumit pentru bâlciul său care se ţine o dată pe an. Acolo,cireşarii au întâlnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severă,ca o profesoară.Copiii trebuie să fie prezenţi la ora fixă la masă.Dacă nu vor fi prezenţi ei vor fi certaţi de bunica Ioanei.

Prima zi,cireşarii au plecat împreună cu Ioana la ...

Alte referate despre: ciresarii volumul iii, ciresarii volumul iii rezumat, ciresarii volumul iii rezumat de constantin chirita

Ciresarii IV - Constantin Chirita

La un concurs de schi,Maria a ieşit pe primul loc.Victor ar fi trebuit să câştige concursul,dar a fost lovit cu un bulgăr de un copil şi şi-a pierdut echilibrul.Într-o zi,Dan a fost prins şi a fost ţinut de către nişte copii deoarece a spus că este un cireşar adevărat.După câteva ore,Dan a fost salvat de către Ursu.

Fiindcă era foarte periculos,cireşarii s-au hotărât să plece într-un oraş pe nume Mitiş.Ei l-au întrebat pe un cabanier pe unde trebuie să meargă ca să ajungă în oraş.Acesta le-a arătat pe o hartă drumul pe unde trebuie să o ia.Pentru a ajunge în oraş ei trebuie să trecă într-un loc foarte periculos numit Şaua Mare. Cireşarii au plecat spre Mitiş.

Când ajung într-o vale,pe cireşari îi prinde un viscol foarte puternic determinându-i pe cireşari să se adăpostească în zona unei stâne părăsite. Ei erau urmăriţi de o haită de lupi.Toţi din cei şapte copii erau foarte speriaţi.La uşă ...

Alte referate despre: ciresarii de constantin chirita, ciresarii de constantin chirita povestire, ciresarii dupa constantin chirita

Ciresarii - volumul V

Ursu s-a întors la corturi cu placa de marmura pe care scria: "PO
NASO".Citind o carte,Victor si-a dat seama ca în mare nu se afla un
palat ci mormântul marelui scriitor din Sulmona numit "Publius Ovidius
Naso".

Alte referate despre: ciresarii volumul 1 rezumat, ciresarii volumul 2 rezumat, ciresari volumul 1

Ciresarii volumul 1

Urmatoarea zi,se pornesc la Pestera Neagra facand un popas.Au dat de doua drumuri intre care trebuiau sa aleaga.Au intalnit doi ciobani care i-au sfatuit sa se duca pe drumul din dreapta care va lua mai multe ceasuri dar care e mai sigur. Ei au votat,insa aproape toti vroiau sa mearga pe drumul din stanga care era mai scurt.

Alte referate despre: ciresarii volumul 4, ciresarii volumul 3, rezumat ciresarii volumul 2

Ciresarii-caracterizarea lui Dan

Acelasi spirit de solidaritate îl dovedeste în toate actiunile întreprinse de Ciresari. El descopera împreuna cu Ursu încaperea secreta si documentul si contribuie la citirea lui ca apoi sa mearga sa-l verifice în teren . În acest sens , hotarârea lui este nestramutata.

Alte referate despre: ciresarii ionel ursu dan, caracterizarea lui dan din ciresarii, dan ciresarii

Ciresarii Vol III - Constantin Chirita

Este din nou vacanţa de vară.Toţi copiii sunt fericiţi fiindcă vacanţa mare a sosit.Fiecare cireşar este la casa lui.Verişoara lui Dan,Ioana i-a invitat pe cireşari să-şi petreacă vacanţa la bunica ei.Singurul bucuros de acestă propunere era Tic.Ceilalţi cireşari nici nu voiau să audă de această propunere.

Maria trebuie să vină şi ea la bunica Ioanei deoarece nu poate să-l lase singur pe frăţiorul ei,Tic,într-un oraş străin fiindcă băiatul se poate pierde sau i se poate întâmpla ceva.

Cei trei cireşari împreună cu verişoara lui Dan,Ioana au plecat spre oraşul „D” care era foarte renumit pentru bâlciul său care se ţine o dată pe an. Acolo,cireşarii au întâlnit-o pe bunica Ioanei care era foarte severă,ca o profesoară.Copiii trebuie să fie prezenţi la ora fixă la masă.Dacă nu vor fi prezenţi ei vor fi certaţi de bunica Ioanei.

Prima zi,cireşarii au plecat împreună cu Ioana la renumitul ...

Alte referate despre: rezumat ciresarii vol 1 constantin chirita, ciresarii vol 1 constantin chirita, ciresarii vol i - constantin chirita

Ciresarii - Volumul drum bun ciresari

Au ajuns toti teferi la locul de intalnire de pe plaja.Ionel a ascultat cu sufletul la gura toate pataniile ciresarilor la Castelul fetei in alb.O stia aproape pe derost.A urmat ca el sa le povesteasca pentru ce i-a chemat aici.

Alte referate despre: www referate ro ciresari volumul drum bun ciresari, constantin chirita ciresarii v drum bun ciresarii exprimarea opiniei, rezumat ciresarii volumul 5 drum bun ciresari

Ciresarii caracterizare personajelor

Totodata, el conduce întreaga expeditie si cu mult curaj îsi asuma riscul de a o salva pe Laura. În momentul când o vede pe fata avea „ o fata bronzata cu priviri adâmci, cu întrebari în sprâncene, cu trasaturi aproape barbatesti”, iar privirile lui devenisera „surprinse, uimite, stralucitoare”.

Alte referate despre: ciresarii caracterizarea personajelor, ciresarii caracterizarea personajelor maria, ciresarii caracterizare personaje

Morometii vol I

Vocatia realista a prozei Iui Marin Preda isi gaseste in Morometii o
confirmare de inalta tinuta artistica. Scriitorul realizeaza aici una
dintre cele mai verosimile imagini literare a satului romanesc
printr-o observatie rece, obiectiva, aproape dura, a dramelor obscure,
dar profunde, care insotese trecerea unei categorii sociale spre alte
forme de existenta. Ca si Rebreanu, umple si el albia vietii rurale
pâna la refuz, tinzând sa o zugraveasca in datele ei calendaristice,
universale. Muncile agricole, mai ales secerisul si treierisul, au
sansa unui pictor remarcabil, care stie sa-si dozeze culorile si
nuantele in tablouri de-o mare autenticitate si poezie. In acelasi
timp, privirea scriitorului se indreapta si asupra acelor obiceiuri si
traditii populare care tradeaza o realitate spirituala mai adânca.
Inmormântarea, parastasul, forme vechi de ritual, ca spalatul
picioarelor de Rusalii si calusul, jocul baietilor pe câmp cu bobicul,
intâlnirile ...

Alte referate despre: rezumat morometii vol 1, morometii vol 1, morometii vol 1 rezumat

Dictionar de concepte operationale (vol. 3)

Amfibrahul - piciorul metric de trei silabe, dintre care, in Antichitate, a doua era lunga, iar prima si a trei erau scurte.In versificatia moderna, a doua silaba este accentuate, iar prima si a treia sunt neaccentuata.

Alte referate despre: dictionar de concepte operationale vol 1, dictionar de concepte operationale, dictionar de concepte operationale online

Romanul adolescetului miop (vol 1)

Capitolul „Corigenţa” descrie o experienţă extremă a autorului: rămâne corigent la germană, din cauza unui profesor cu o privire îngrozitoare, care îl face să uite lecţia într-o clipită. Este cuprins de disperare şi se gândeşte chiar la sinucidere. O altă corigenţă apare la matematică .La fel ca în toate timpurile, învăţătura provoacă o stare de inconfort existenţial, durerei groaznice de cap, un stres imens accentuat de mecanicismul învăţământului acelei vremi. Scopul corigenţei pentru profesor era acela ca elevul să se pregătească mai bine, să cunoască mai bine detaliile acelui obiect subtil.

Alte referate despre: romanul adolescetului miop vol 1 partile1 2 3, romanul adolescetului miop vol 2, romanul adolescentului miop vol 2

Ciresarii - volumul I

Tic are un câine pe nume Ţombi.Copilul îşi ia câinele şi pleacă imediat pe urma cireşarilor.Spre seară cireşarii ajung la gura peşterii cu bine,însă Tic s-a rătăcit cu Ţombi într-o pădure.Cu puţin noroc Tic a fost găsit de Ursu.Sora lui Tic, Maria s-a bucurat foarte mult când l-a văzut pe fratele ei.

Dimineaţa,cireşarii se împart în două grupe.Prima grupă era alcătuită din Ionel,Victor,Maria şi Tic care urma să intre în peşteră,iar a doua grupă era alcătuită din Ursu,Lucia şi Dan care trebuie să urce pe coama peşterii.Dacă s-ar întâmpla ceva a doua grupă trebuie să ceară ajutor oamenilor de la o cabană de lângă peşteră.

Aşa că prima grupă a intrat în peşteră cu trei lanterne şi aparetele aduse de Ionel cu care să poată comunica cu cei de afară.Ajunşi într-un salon toţi cei din peşteră au ...

Alte referate despre: referat ciresarii volumul 1, ciresarii volumul ii, ciresarii volumul 3 rezumat

Antoine de Saint-Exupery

C'est dans des circonstances mystérieuses qu'il disparut, probablement le 31 juillet 1944, au cours d'une mission de reconnaissance aérienne qu'il effectuait dans le Sud de la France. L'aviation est au cœur de l'œuvre de Saint-Exupéry. Le titre de sa première nouvelle, parue dans une revue, était d'ailleurs « l'Aviateur » (1926). Mais, avec l'évocation d'une élite, la caste des pilotes, l'auteur n'exprime pas seulement son admiration pour un petit nombre, mais aussi sa foi en l'humanité toute entière, qu'il juge capable de tendre vers cet idéal et de le rejoindre. Paru après Courrier Sud (1928), Vol de nuit (1931) est sans doute l'un de ses plus beaux textes sur les difficultés et les plaisirs du métier de pilote.

Alte referate despre: micul print antoine de saint exupery, micul print de antoine de saint-exupery- caracterizare persanaje, rezumat micul print de antoine de saint exupery
Referate afisate : 16
Medie note: 8.14 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Acest site foloseste cookies: Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici OK