Rezumat exuvii de simona popescu

Georg Simon Ohm

Georg Simon Ohm - OHM este unitate de măsură a rezistenţei electrice. A fost denumită astfel în cinstea fizicianului german Georg Simon Ohm. DEFINIŢIE: 1 ohm este rezistenţa conductorului electric prin care trece un curent continuu de un amper, când la capetele sale este aplicată o tensiune constantă de 1 volt. Georg Simon Ohm

Nivel: Liceu
Dimensiune: 11kb
Downloads: 4523
Materia: Fizica

Circuite de curent alternativ

Schimbându-se polaritatea armăturilor, după fiecare jumătate de perioadă deoarece sensul curentului alternativ se schimbă după intervalul de timp sensul campului electric dintre cele 2 armaturi se schimba dupaT/2. Aceste schimbari de sens ale campului determina ca circuitul curentului să se închidă prin condensator.

Alte referate despre: circuite de curent alternativ, circuit de curent alternativ, aplicatii in tehnica ale circuitelor de curent alternativ

Fizica de la Arhimede pana la Newton

În perioada Evului Mediu, s-a încercat avansarea cercetărilor în ştiinţele naturii, dar nu s-a reuşit.
În timpul Renaşterii, s-au făcut încercări pentru a interpreta comportamentul stelelor.
Filosoful Nicolaus Copernicus a susţinut că planetele se mişcă în jurul Soarelui – sistemul heliocentric. El era convins că orbitele planetelor sunt circulare.
Astronomul german Johannes Kepler a confirmat teoria heliocentrică.

Alte referate despre: fizica de la arhimede pana la newton, astronomia pana la newton, fizica de la arhimede la newton

Legea lui Ohm

Mărind tensiunea aplicată conductorului, creşte şi intensitatea curentului produs prin conductor.
Dacă temperatura conductorului nu se modifică, raportul dintre tensiune şi intensitate este practic constant.
Concluzie

Alte referate despre: legea lui ohm, legea lui ohm referat, legea lui ohm pentru o portiune de circuit

Georg Simon Ohm

In 1826 a obtinut un an de concediu pentru a merge la Berlin, unde si-a continuat cercetarile in electricitate, ale caror rezultate, inclusive descoperirea legii fundamentale care-I poarta numele au fost prezentate in lucrarea sa “Die Galvanische Kette mathematisch bearbeitet” (Circuitul galvanic investigat pe cale matematica), publicata in 1827.

Alte referate despre: georg simon ohm, georg simon ohm referat, george simon ohm

Verificarea legii lui OHM

7. Se calculează: Eroarea absolută (б)
б1 = R1 - 1 = 5,7 – 5,63 = 0,07 Ω
б2 = R2 - 2 = 6 – 5,63 = 0,37 Ω
б3 = R3 - 3 = 5,2 – 5,63 = -0,43 Ω
б4 = R4 - 4 = 8,5 – 8,16 = 0,34 Ω
б5 = R5 - 5 = 8,3 – 8,16 = 0,14 Ω
б6 = R6 - 6 = 7,7 – 8,16 = -0,46 Ω
б7 = R7 - 7 =16,6–16,16= 0,44 Ω
б8 = R8 - 8 =15,3–16,16= -0,86 Ω
б9 = R9 - 9=16,6–16,16 = 0,44 Ω

Alte referate despre: verificarea legii lui ohm, verificarea legii lui ohm pentru o portiune de circuit, verificarea legii lui ohm pe o portiune de circuit

Alessandro Volta (lb germana)

0x01 graphic
entdeckte 1792 die Berührungselektrizität zwischen verschiedenen
Stoffen und stellte auch die Spannungsreihe der Metalle auf, die in
der von ihm bereits 1800 konstruierten Volta'schen Säule genutzt
wurde.

Alte referate despre: alessandro volta, alessandro volta referat, referat alessandro volta

Elemente paramagnetice si feromagnetice

Fizicianul german Georg Simon Ohm a descoperit existenţa unei constante a conductorului, ca proporţie între intensitatea şi rezistenţa acestuia. Legea lui Ohm nu este universal valabilă în fizică, ci mai degrabă descrie caracteristicile unel clase limitate de materiale solide.Primele concepte asupra magnetismlui bazate pe existenţa a doi poli magnetici au apărut în secolul XVII şi în mare parte datorită experimentelor lui Coulomb.

Alte referate despre: zece elemente paramagnetice si feromagnetice, elemente paramagnetice, referat substante paramagnetice diamagnetice feromagnetice

Electricitate si magnetism

Electricitate si magnetism - In 1785, fizicianul francez Charles Augustin de Coloumb a fost primul care a confirmat pe cale experimentala faptul ca sarcinile electrice se atrag sau se resping in functie de o lege similara cu cea a gravitatiei. Matematicienii Simeon Denis Poisson si Carl Friedrich Gauss au dezvoltat o teorie cu privinta la distribuirea arbitrara a sarcinilor electrice.

Alte referate despre: electricitate si magnetism, electricitatea si magnetismul, electricitate si magnetism referat

Simon Bolivar

Barbatul Simon Bolivar
Vaduv la 20 ani si stapan al unei imense averi , Simon Bolivar jura sa nu se mai insoare niciodata , ce va si face si se intoarce la Madrid . Mai tarziu , va spune ca moartea Teresei a fost cea care la transformat din bogatul latifundiar in generalul Bolivar .

Alte referate despre: simon bolivar, simon bolivar biografie, simon bolivar referat

Lefter Popescu - caracterizare

Are si momente de generozitate dar este o generozitate interesanta
caci ofera un anumit procent din posibilul câstig cap. Pandele numai
pt a respecta ca se câstiga doar cu banii de împrumut, iar comisarul
este dispus sa-i acorde un procent si mai mare pt a face presiuni
asupra tigîncilor sa înapoieze biletele .Afectiv Lefter Popescu
evoluaza între speranta si disperare si apoi trece de la deznadejde la
explozii de furie: tipa la sotie ,sparge farfuriile, o bate pe
tiganca, si-l apostrofeza pâna si pe comisarul Turtureanu.

Alte referate despre: caracterizarea lui lefter popescu, lefter popescu caracterizare, caracterizare lefter popescu

Doua Loturi -Caracterizarea lui Lefter Popescu

El este un mic funcţionar, un slujbaş neînsemnat al statului care duce o existenţă strâmtorată, starea lui socială şi materială fiind evidenţiată chiar de numele pe care îl poartă, care sugerează lipsa banilor, sărăcia (Lefter) si banalitatea (Popescu), nume predestinat unui om care nu are nici un fel de câştig în viaţă.

Lui îi surâde ideea de a se îmbogăţi pe neaşteptate, deşi iniţial este sceptic în privinţa câştigurilor.Găsirea lozurilor devine pentru el o obsesie, fiind gata să renunţe chiar şi la slujbă.

După ce îşi aminteşte că a pus biletele în jachetă el devine violent, brutal şi intră în conflict cu toţi, indiferent că e vorba de soţie, de prieteni de duşmani.El se comportă astfel deoarece este suspicios şi are impresia că nimeni nu doreşte să devină bogat.

Are şi momente de generozitate, ...

Alte referate despre: doua loturi caracterizarea lui lefter popescu, 2 loturi caracterizarea lui lefter popescu, doua loturi- caracterizarea lui lefter popescu

Doua Loturi - caracterizarea lui Lefter Popescu

În momentul găsirii biletelor, el trăieşte clipe minunate, de fericire şi satisfacţie.Bucuros că în sfărşit poate să-l trateze şi să-i vorbească şefului de la egal la egal, îşi înaintează demisia.Această fericire ţine însă foarte puţin, pentru că biletele erau inversate, şi atunci când constată că visul său de îmbogaţire s-a năruit, disperarea atinge cote maxime şi se comportă ca şi un nebun: îl jigneşte pe bancher, îşi dă palme şi pumni, bate din picioare, se jeleşte, face un tărăboi de nedescris.

Alte referate despre: doua loturi caracterizarea personajului lefter popescu, doua loturi-caracterizarea lui lefter popescu, doua loturi caracterizarea lui lefter popescu caracterizare

Caracterizare de personaj Lefter Popescu

Nuvelele lui Ion Luca Caragiale(1852-1912) se situeaza intre tragic si grotesc , intre comic si macabru ,construind un spectacol al lumii prin creatii realiste, psihologice sau fantastice.

Alte referate despre: caracterizarea personajului lefter popescu, caracterizarea personajului lefter popescu-doua loturi, caracterizarea personajului lefter popescu din doua loturi

Lefter Popescu ( Caracterizare )

Nuvela “Doua Loturi” de I.L.Caragiale ilustreaza drama omului obisnuit, al carui destin este situat la granita dintre comic si tragic, prin jocul inexplicabil al norocului si ghinionului. Locul primordial il ocupa starile sufletesti ale eroului, aflat intr-un moment esential al vietii, cand sansa i-ar putea schimba anonimatul in care se zbate. In aceasta nuvela, Caragiale pune accent pe tragedia psihologica a protagonistului, zbuciumul launtric al eroului fiind construit cu o lucida ironie.

Alte referate despre: lefter popescu, caracterizarea lui lefter popescu din doua loturi, caracterizare lefter popescu doua loturi

Duios Anastasia trecea de Dan Horia Popescu

Moartea unui partizan sarb,ciuruit de gloantele nemtilor si abandonat in mijlocul drumului pentru invatare de minte,tulbura ordinea acestui colt de lume. Se observa senzatia teribrila de pustiire a drumului,in curti auzindu-se pasi grabiti dar nevazuti insotiti de guitari de porci. Anastasia nu se simte bine si cu toate acestea isi face tot mai multe griji pentru sarbul care zacea in drum.Primarul ii spune acesteia,ca mortul nu apartine satului si ca nu are de ce sa-l planga.In atitudinea acestuia se poate deduce nu atata semnele unei frici teribile,ci mai mult ale unei lasitati bonome si indiferente Anastasia,personaj voluntary,incearca sa-l ingroape pe cel ucis,care fusese lasat prada mustelor.

Alte referate despre: duios anastasia trecea, duios anastasia trecea rezumat, dan horia popescu

Simon Bolivar - El Libertador

Simón José Antonio de la Santísima Trinidad Bolívar s-a născut în Caracas pe 24 iulie 1783,părinţii lui fiind Vicente Bolívar y Ponte si Maria de la Concepción Palacios y Blanco.Fiind un aristocrat încă de la naştere, Simón Bolívar a avut parte de o educaţie excelentă de la profesorii săi,în special de la Símon Rodríguez.Mulţumită profesorilor săi,el s-a familiarizat cu gândirea iluminiştilor şi de asemenea si cu cea a Greciei Clasice si a Romei.

Alte referate despre: simon bolivar el libertador, referate simon bolivar, referat simon bolivar

Caracterizarea lui Ionel(Vizita...)

El este de asemenea si foarte rasfatat si de fiecare data cand face vreun rau ,mama il dojeneste putin cu multa balndete.Ionel Popescu este un baiat foarte neastamparat.Aproape ca da foc casei,face zgomote asurzitoare cu toba si trambita ,iar mamei s i musafirului le este imposibil sa mai discute.Mama intervine intr-un tarziu ,indemnandu-l cu mult calm sa mearga in camera alaturata ,deoarece deranjeaza musafirul:”Du-te dincolo ,mama ;spargi urechile dumnealui!Nu e frumos ,cand sunt musafiri.

Alte referate despre: caracterizare ionel vizita, caracterizarea lui ionel vizita, ionel vizita caracterizare

Gaurile negre

Gaurile negre - In anul astronomul Pierre Simon de Laplace a avansat o teorie pe care el insusi o considera inimadinabila. A existenta unei planete cu o forta de gravitatie atat de puternicaincat si lumina este incapabila sa resist fortei sale, iar ca rezultat planeta este complet intunecata si invizibila. Gaurile negre

Alte referate despre: gauri negre, gaurile negre, gaurile negre referat
Referate afisate : 19
Medie note: 8.06 / 10
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Filmele zilei
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Filmulete haioase Filme, poante si cele mai tari faze Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10 Bacalaureat 2018 Vezi subiectele examenului de Bacalaureat din 2018 Evaluare Nationala 2018 Ultimele informatii despre evaluare nationala
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.
Confidentialitatea ta este importanta pentru noi

Referat.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politica de confidentialitate pentru a integra cele mai recente modificari privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Inainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmarind instructiunile din Politica de Cookie.


Am inteles